AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 134939 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Re: Karate - 3
« Atsakyti #150 įjungtas: 2012 Grd 22, 16:00:36 pm »
Ech, gražiai Jūs čia rašot abu, miela malonu skaityti. :) oss  :angel:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #151 įjungtas: 2012 Grd 22, 20:20:24 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Visi jau seniai žino, o tamsta tik dabar įtari  :kikena:
Na, karatistų išties per gyvenimą nemažai sutikau, buvo tarp jų ir durnų, ir protingų. Keletą perdaryt, perkonstruot teko. Apie karate tai mano supratimas ir yra iš tų žmonių plius iš filmuotos medžiagos ir bendro išsilavinimo. Pats apsaugoj tik kokius 5 metelius pasikankinau, bet tai irgi  iki soties to nesportinio kontakto turėjęs  :kikena:
Tiesiog na, ateina pas man žmogus į treniruotę. Klausiu, ką lankęs. Sako karate. Tada jau aiškinies, kiokušiną ar kt. ( pas mane galvoj karate skirstosi į kiokušin ir kt.). Na, tada ir išlenda visokios smulkmenos, kurios mano ,,egzotikoj" laikomos klaidom. Pas kiokušinus vienos, pas kitus-kitos.
Neblogai didesnėj distancijos kiokušinai laikosi, kol neprasideda smūgiai į veidą ir smūgiai keliais klinče. Tada būna daug kraujo. Nors kojom dirba gerai.
Iš visų kitų nelabai kas mokėjo kovot, tik iš Godziuriu. Tas vaikinas paliko gerą įspūdį- rankas laikė prikėlęs, gražiai gynėsi ir kontraatakavo.
Tai vat, čia tik mano siaura patirtis su karate. Daugiau supratimo iš žinomų stilių turiu apie MT, bo mano alma mater. Šiaip žmogus esu atviro mąstymo ir betkada esu pasiruošęs sutikt su gerais argumentais, nesikapoju vie iš principo. :handshake:
Aaaa, paskaičiau, net nebediskutuoju...Taip, muštynės panaudojant irklus yra pačios geriausios. Vietnamiečiai juk per karą mušė amerikiečių desantininkus, kurie buvo mokesi pas Norisą amerikietiško, bekontaktinio karate. Todėl daužė juos dieną naktį, rytą ir vakarą. Tai ir parodo, kad vietnamiečių kovos menai patys kiečiausi  :teisejas: Ir gan keistai pas Tave renkasi lūzeriai? Nieko neįtari?  :chmm: Kitur nelieka, kažkodėl...Ateina pasitaisyt pas Tave...Ai, dar pas Lisyciną eina, nes jis irgi viską ir visus ištaiso...Ateitų geras kyokushinas- esu 100 proc. įsitikinęs- atsušilintų jums visiems kojas ten taip, kad maža nepasirodytų ir išeitų. Be jokių ten super technikų...Nors vėl, Vietname neatsušilino...Nu šūdas karate, eisiu į vovinam, kur Baltarusijoj sukūrė...  :senis: Nepyk, kažkuom Tavo pasisakymai visur kvepia...Gal kokiu "lotosu"?
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #152 įjungtas: 2012 Grd 22, 20:51:03 pm »
Gerbiamas Arimanai, man irgi skamba keistai, kad kiokushinai, kurie shiaip nenaudoja apsaugu (nes jiems ju nereikia) kazkaip ateina ir pasikrauna malku pas vietnamiecius, kurie naudoja ir koju ir krutines apsaugas, shalmus, namordnikus ir visa sunkiuju sharvu arsenala (dar nepershaunamas liemenes reiktu ishmegint). gal cia ir yra visa problema tu kiokushinu (o taippat ir shotokanu), kad jie priprate must i ne i apsaugas.  :nezino:

paaiskiniu paprastai - kai susibega du sharvuoti i artima kova ir ima kapoti vienas kita kaip i maisha, tai nuimkim apsaugas, duokim jiems taip susikalt ir paziuresim kas ish snukiu liks (abieju). tas "neteisingas" shotokan karate mokina i toki mordaboju nepatenkt, o is pirmo smugio nuimt nuo vaizdo (na ar bent nosi sulauzyti) ir atsitraukt priesh patenkant i mesmale. visai kaip tame badiuko video, kuri neseniai pats idejote. tai aisku kad shotokanas toj mesmalei gaus, bet kam jam ten listi visu pirma? na, o jei neteko sutikt karatistu kurie turi gera smugi, tai ka padarysi  :nezino: gal naujokai. keista. atsimenu kai pats turejau toki "nekontaktini" smugi mokyklos laikais. kazkaip nei vienam mazai nepasirode  :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 22, 20:56:07 pm nuo coffeedrinker »
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #153 įjungtas: 2012 Grd 22, 20:53:13 pm »
Aaaa, paskaičiau, net nebediskutuoju...Taip, muštynės panaudojant irklus yra pačios geriausios. Vietnamiečiai juk per karą mušė amerikiečių desantininkus, kurie buvo mokesi pas Norisą amerikietiško, bekontaktinio karate. Todėl daužė juos dieną naktį, rytą ir vakarą. Tai ir parodo, kad vietnamiečių kovos menai patys kiečiausi  :teisejas: Ir gan keistai pas Tave renkasi lūzeriai? Nieko neįtari?  :chmm: Kitur nelieka, kažkodėl...Ateina pasitaisyt pas Tave...Ai, dar pas Lisyciną eina, nes jis irgi viską ir visus ištaiso...Ateitų geras kyokushinas- esu 100 proc. įsitikinęs- atsušilintų jums visiems kojas ten taip, kad maža nepasirodytų ir išeitų. Be jokių ten super technikų...Nors vėl, Vietname neatsušilino...Nu šūdas karate, eisiu į vovinam, kur Baltarusijoj sukūrė...  :senis: Nepyk, kažkuom Tavo pasisakymai visur kvepia...Gal kokiu "lotosu"?
Kažkaip aš tavo emocijas suprantu  :handshake:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #154 įjungtas: 2012 Grd 22, 21:06:49 pm »
Tai būtent. Apie smūgių priėmimą. Viens dalykas korpusą užgrūdint. Galvos užgrūdint dar niekas neišmoko.

Nelabai supratau žinutės prasmės  :nezino:

P.S. Dieną yra šviesų, o naktį yra tamsu.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #154 įjungtas: 2012 Grd 22, 21:06:49 pm »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #155 įjungtas: 2012 Grd 22, 21:23:51 pm »
A kadiel?  :teisejas: gal todėl, kad pilnas kontaktas pagal kiokušincų versiją kumščiu į galvą nu toks jau per daug net jiems? :)

Ir aš vis labiau linkstu prie minties, kad dziudokos versijos "pilno kontakto" kova turėtų būti vadinama kažkaip kitaip. Arba jau ten kokią teorinę paskaitą būtinai pravest, kas tai yra, o tai daugeliui "pilnas kontaktas" ir "galima smūgiuot kumščiu į galvą", kažkaip skamba per žiauriai. Tam pačiam kiokušincui pasiūlyk....

Kas dėl minties, kad karate iškreipia apsaugos, tai aš pagalvojau, taigi kova basomis yra savotiška "neigiama apsauga", kadangi be batų aš kažkaip nevaikštau.  Ir batai nori nenori, bet įneša savo pataisas realiam gyvenimui net stovesenai ir balansavimuisi. Nekalbant jau to, kad atsiveria daugiau galimų veiksmų (kirtimas per pėdą skaudesnis, bato pado briauna per priekinį blauzdos kaulą...), kuriuos be batų galima pamiršt išmokt sureaguot apsiginti. Vadinasi be batų saugiau-savotiška apsauga.
Atvirkštine tvarka...  :-)

Manau, kad gavus gerą smūgį su batu ar be jo....  :fanaras:  jau yra antraeilis dalykas.

Kyokushino atsisakymas smūgių į galvą (amerikonizmas), sugadino visą stilių. Atsisakyti smūgių į galvą, dar baisiau už šalmus.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #156 įjungtas: 2012 Grd 22, 21:25:24 pm »
Tai būtent. Apie smūgių priėmimą. Viens dalykas korpusą užgrūdint. Galvos užgrūdint dar niekas neišmoko.
Kiniečiai, berods dirba ta linkme.....

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #157 įjungtas: 2012 Grd 22, 21:31:50 pm »
Jei imant vis dar naudingus ekstremumus, tai mano pasirinkimas būtų "daug jėgos bet atlikimas šiaip sau", nei "kokybiškas atlikimas, bet jėgos šiaip sau". Nes niekada nežinai kiek iš tiesų tau reiks to poveikio ir jėgos, būna gi unikumų kur jam pritaikyta "šiaip sau jėgos" tai kaip drambliui bombonkė. Motyvas pasirinkimo- laiks nuo  laiko vis pasigirstantis koks kaimo bernas dirbęs tik su šakėmis ir nunešantis kokį ten daug rytietiškų žodžių žinantį ir mokantį įmantriai mojuoti.... :D
Aš kalbėjau, apie kitą variantą.... Keli paruošiamieji veiksmai (taupantys jėgas) ir tikslus, taiklus smūgis, kurio poveikis didesnis, nei bilekokio (ar bilekokių), bilekaip, bet iš visos sveikatos.
Be to sunkiai įsivaizduoju kovą, kur visi smūgiai maksimalūs.... kiek truktų tokia kova? 1 min?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #158 įjungtas: 2012 Grd 22, 21:37:47 pm »
Be to sunkiai įsivaizduoju kovą, kur visi smūgiai maksimalūs.... kiek truktų tokia kova? 1 min?

Nebent tai būtų robotų kova  :kikena:

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #159 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:01:19 pm »
Visi jau seniai žino, o tamsta tik dabar įtari  :kikena:
Na, karatistų išties per gyvenimą nemažai sutikau, buvo tarp jų ir durnų, ir protingų. Keletą perdaryt, perkonstruot teko. Apie karate tai mano supratimas ir yra iš tų žmonių plius iš filmuotos medžiagos ir bendro išsilavinimo. Pats apsaugoj tik kokius 5 metelius pasikankinau, bet tai irgi  iki soties to nesportinio kontakto turėjęs  :kikena:
Tiesiog na, ateina pas man žmogus į treniruotę. Klausiu, ką lankęs. Sako karate. Tada jau aiškinies, kiokušiną ar kt. ( pas mane galvoj karate skirstosi į kiokušin ir kt.). Na, tada ir išlenda visokios smulkmenos, kurios mano ,,egzotikoj" laikomos klaidom. Pas kiokušinus vienos, pas kitus-kitos.
Neblogai didesnėj distancijos kiokušinai laikosi, kol neprasideda smūgiai į veidą ir smūgiai keliais klinče. Tada būna daug kraujo. Nors kojom dirba gerai.
Iš visų kitų nelabai kas mokėjo kovot, tik iš Godziuriu. Tas vaikinas paliko gerą įspūdį- rankas laikė prikėlęs, gražiai gynėsi ir kontraatakavo.
Tai vat, čia tik mano siaura patirtis su karate. Daugiau supratimo iš žinomų stilių turiu apie MT, bo mano alma mater. Šiaip žmogus esu atviro mąstymo ir betkada esu pasiruošęs sutikt su gerais argumentais, nesikapoju vie iš principo. :handshake:
Įkišiu savo trigrašį į diskusiją ir pakomentuosiu iš mokslinės pusės.  :angel:  Mes per sociologiją statistiką filosofiją mokemės, kad negalima daryti apibendrinimų iš pavienių atvejų. Tuo labiau kai jie nėra atsitiktiniai. O šiuo atveju pas jus atėję į treniruotę karatistai yra neatsitiktiniai jie yra kitokie, nes pas jus atėjo. Sociologijoje kai pvz norime ištirti kokį nors reiškinį Lietuvoje ir norime apklausti juos, negalime išeiti pvz į katedros aikštę ir klausinėti žmonių ar jie nesutiktų dalyvauti apklausoje, arba nelaukiame kol jie pasisiūlys dalyvauti apklausoje. netgi tai kad apklausiame tuos žmones būtent katedros aikštėje turi įtakos. Apklausa skaitosi patikima, kai tu paimi visų Lietuvos gyvenviečių rajonus gatves ir namus ir susidarai namų sąrašą atsirenki kas N-tą namą, o jame kas N-tą butą ir tada juos apklausi. Ir tik tada apklausa būna maždaug patikima- t.y. atspindi lietuvių nuomonę iš visų Lietuvos kampelių.
Tam, kad galėtumėte patikimai teigti ką nors apie karatistus jums reikėtų aplankyti labai daug dojo visuose Lietuvos kampeliuose, dar plius atsitiktinai turėtumėte tose dojo atsirinkti, kas N-tą karatistą ir su juo muštis . Ir būtinai juos reikia atsirinkti atsitiktinai, nes jei klausite savanorių jie bus išskirtiniai vien dėl to, kad savanoriai (pvz gali būti kad šustriakai, kurie kažką nori įrodyti nebūna tokie kieti kaip tie kurie tyliai lieja prakaitą kamputyje). Na ir tik po to galima daryti išvadas. Nes iš kelių sutiktų karatistų daryti išvadas tas pats kas pamačius vieną juodą gulbę sakyti, kad visos gulbės juodos...  :angel:
Išvis aš šiame forume niekam nerekomenduočiau daryti išvadų apie kitus kovos menus jei neteko su bent 100 jų atstovų pakovoti , nes kitaip tik gimsta visokie pykčiai stumimai, nesusipratimai ir t.t Kitaip gaunasi labai neetiška sakyti pas jus tas blogai pas jus anas lėva, nes sutikau kelis kurie taip darė. Galima sakyti: teko turėti reikalų su tokios ir tokios mokyklos atstovu jis darė taip ir taip( ir tos  mokyklos pripažinto eksperto paklausti) ar tai ką jis darė yra jūsų mokyklos technika ar jis tai darė neteisingai todėl yra išimtis.
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

« Atsakyti #159 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:01:19 pm »

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #160 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:04:29 pm »
Manau, kad gavus gerą smūgį su batu ar be jo....  :fanaras:  jau yra antraeilis dalykas.

Tai kad visa užsivėlusi diskusija apie smarkiai antraeilius dalykus.... ;-) Jei yra geras smūgis tai yra, jei ne, tai galima susėdus ginčytis kas ten įvyko ir kaip tai vertinti. Aš pasireiškiau tik todėl, kad tą pasakymą apie pilną kontaktą be apsaugų supratau kaip labai pavojingą užsiėmimą. Kaip matai, kai kas čia be trenerių rūsiuose vis dar bando savarankiškai treniruotis, tik kartais paskaitydamas forumą (yra čia kažkur tokia tema). O batai gali šiek tiek įtakoti žemų, bet ilgų kojų smūgių taktikos taikymo efektyvumą. Basomis šie dalykai išvis neaktualūs skaityk.

Aš kalbėjau, apie kitą variantą.... Keli paruošiamieji veiksmai (taupantys jėgas) ir tikslus, taiklus smūgis, kurio poveikis didesnis, nei bilekokio (ar bilekokių), bilekaip, bet iš visos sveikatos.

O aš turėjau galvoje gynybos pralaužimą "na prolom". Meškinai taip daro. O jei dar jis turi prigimtinės reakcijos į kontraatakas.... Bet tai sporte sprendžiama svorių kategorijomis....

Kas dėl kovos trukmės, tai trumpa trukmė yra gėris ir tikslas, o ne problema. Jei nesiklosto, tai reikia kažką daryti (atsitraukimas gal, gal susirasti motyvatorę lazdą ar dar ką). Bet nesižiūri turbūt tokie dalykai... ;)

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #161 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:11:49 pm »
...Išvis aš šiame forume niekam nerekomenduočiau daryti išvadų apie kitus kovos menus jei neteko su bent 100 jų atstovų pakovoti , nes kitaip tik gimsta visokie pykčiai stumimai, nesusipratimai ir t.t Kitaip gaunasi labai neetiška sakyti pas jus tas blogai pas jus anas lėva, nes sutikau kelis kurie taip darė. Galima sakyti: teko turėti reikalų su tokios ir tokios mokyklos atstovu jis darė taip ir taip( ir tos  mokyklos pripažinto eksperto paklausti) ar tai ką jis darė yra jūsų mokyklos technika ar jis tai darė neteisingai todėl yra išimtis.

Čia jau truputį vaikiška... WT rūlina, bo kažin ar kam pavyko bent jau su keliais wintsūnistais pakovot...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #162 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:12:21 pm »
Tai kad visa užsivėlusi diskusija apie smarkiai antraeilius dalykus.... ;-) Jei yra geras smūgis tai yra, jei ne, tai galima susėdus ginčytis kas ten įvyko ir kaip tai vertinti. Aš pasireiškiau tik todėl, kad tą pasakymą apie pilną kontaktą be apsaugų supratau kaip labai pavojingą užsiėmimą. Kaip matai, kai kas čia be trenerių rūsiuose vis dar bando savarankiškai treniruotis, tik kartais paskaitydamas forumą (yra čia kažkur tokia tema). O batai gali šiek tiek įtakoti žemų, bet ilgų kojų smūgių taktikos taikymo efektyvumą. Basomis šie dalykai išvis neaktualūs skaityk.

O aš turėjau galvoje gynybos pralaužimą "na prolom". Meškinai taip daro. O jei dar jis turi prigimtinės reakcijos į kontraatakas.... Bet tai sporte sprendžiama svorių kategorijomis....

Kas dėl kovos trukmės, tai trumpa trukmė yra gėris ir tikslas, o ne problema. Jei nesiklosto, tai reikia kažką daryti (atsitraukimas gal, gal susirasti motyvatorę lazdą ar dar ką). Bet nesižiūri turbūt tokie dalykai... ;)
Matai, trumpa kova dažniausiai būna, nes sėda batareikos. O dėl tų "meškinų" yra racijos.... bet prieš kitus "meškinus". O jei pasitaikytų koks Sakalas..?  :-)

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #163 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:30:30 pm »
Matai, trumpa kova dažniausiai būna, nes sėda batareikos. O dėl tų "meškinų" yra racijos.... bet prieš kitus "meškinus". O jei pasitaikytų koks Sakalas..?  :-)

Tai batareikos sėsti turi sėsti pas abu, arba jau yra nugalėtojas... Tiksliau turėti tikslą ilgai nesitampyti ir veikti atitinkamai.

O meškinas gal naudojasi savo mase ir eina, naudojasi gal kokia 70 proc savo jėgos, o tau jau ten virš 100 proc atlaikymo galimybių.... Jis stuktelna "biški" per blokus, o tu jau levitaciją į sapnų karalystę pradedi ;)  Apie treniruotes pripratimui nuo tokių dalykų kalbėjau. Bet čia žinai, jei nemoki improvizuoti, tai nemoki.

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #164 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:32:41 pm »
Čia jau truputį vaikiška... WT rūlina, bo kažin ar kam pavyko bent jau su keliais wintsūnistais pakovot...
Na kodėl gi vaikiška? jei mokslininkai nedaro išvadų apie reiškinį jo gerai ir patikimai neištyrę tai kodėl kovos menų atstovai turi teisę daryti išvadas apie kovos menų mokyklas jų gerai ir patikimai neištyrę? Galima diskutuoti, kelti klausimus bet daryti išvadas tik arba pačiam daug kartų susidūrus su to kovos meno atstovais arba iš tų kovos meno atstovų  ekspertų pasisakymų, arba pačiam esant to kovos meno viduje ne vienerius metus.
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

« Atsakyti #164 įjungtas: 2012 Grd 22, 22:32:41 pm »