bet naudodamas tik Shotokan technika ( Tavo citata)- va čia sutokim. Kokią shotokan techniką???? taip ir rašyk- VARŽYBINĘ!!! Kaip ir boksas su pirštinėm ar kikboksas su kojų apsaugom ne visur eina, taip ar ne??? Ar boksininkai vaikšto su bokso pirštinėm? Ne!!! tai- taisyklės ir nemaišykim tų dalykų- technikų, KURIAS MES GALIME IŠNAUDOTI IŠMOKĘ !!!!! - IR TOS, KURIOS leidžiamos VARŽYBOSE. Ar ne taip??? Ar vis tiek shotokanas šūdas, nes mušasi pagal katas?
kažkur link eini.. Bet ne link tiesos, kurią bandai man įpiršti. Aš pasikartosiu- prašom į salę, pažiūrėt mano shotokano. Aš dirbu be jokių apsaugų, nes karatė jų niekada nebuvo. Tik sportiniame atsirado. Manęs neužmuši su boksu, kikboksu, nebijok.
Matėm. Ir daug ir geresnių nei vidutiniokai. Ir čia pasikartoju, arba tikrai kalsim baną, nes trolini- kur vyko tas seminaras, kuriame dalyvavome kartu. Į PM parašyk. Nes nereikia reklamos Funakosiui 
to Dainiux. Mes kalbam apie ta pati, bet kalbam pro sali. Kartoju, boksininkai be pristiniu dirba taip pat gerai, kaip ir su pirstinem. Bokso treniruotese daug pratimu su partneriu be pristiniu. Yra ivairiu tipu boksininku. Kai kurie dirba apskritai nuleistom rankom, bet i juos neimanoma pataikyti, o jie pataiko. Kai kurie boksininkai jega eina i artima distancija, taip efektyviai manevruodami, kad pataikyti jiems rimtesni smugi beveik neimanoma, o jie, ieje i artima distancija, tiesiog sudauzo galingais kablais is sonu ir apacios. Bokse taip pat yra stipri klinco technika. Shotokan karatistai neturi igudziu atlaikyti stipriu smugiu krusos i galva ir korpusa. Tik Kyokushin kataristai gerai laiko smugiu serijas i korpusa, bet daug smugiu praleidzia i galva, nemoka reaguoti i boksininku nardyma aplink juos. Visgi, Kyokushin karatistai sugeba pasinaudoti uzgriebimais ir pavojingais koju smugiais i prisininko kojas.
Shotokan nera nei TAVO nei MANO. Shotokan arba yra, arba jo nera, kadangi jis labai formalizuotas. Tame formalizavime, gali matytis atskiro karatisto individualumas Kata atlikime, kovos manieroje, bet didelis Shotokan formalizavimas neleidzia atskiro sportininko individualumui pasireiksti tiek, kad Shotokan taptu kazkokiu kitu. Zinau, kad Shotokan yra pakraipos, auksto lygio meitrai ivede savitumu, ikure net savo mokyklas Shotokan viduje, bet visi jie patys nesugeba ir visi jie moko to, kas netinka kovoti kontaktineje, apsikeitimo stipriais smugiais kovoje. Stai kodel tikro Shotokan tu nematysi nei Bushido, nei K-1, nei MMA turnyruose. Bokso irgi nematysi, nes Bokse nera koju smugiu, nera imtyniu, taciau Bosko technika yra pagrindas, norint kovoti rankomis, tos technikos rimtai moksi Bushido, K-1 ir MMA kovotojai. Jie nesimoko Shotokan Kata ir Kihon, kad iseitu i kontaktines kovos ringa.