AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 126141 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Karate - 3
« Atsakyti #480 įjungtas: 2014 Lap 04, 12:21:44 pm »
 Būtų įdomu pažiūrėt Okinavos meistrų katų, bet noriu rekomendacijos iš karatekų, kur ten kas autentiškiausia ir ,,mažiausiai nutolę". Man anksčiau iš tolo žiūrint tas karate neatrodė toks išsiskaidęs. Paskaitai jus- velnias koją nusilaužtų  :kikena:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #481 įjungtas: 2014 Lap 04, 19:58:28 pm »
Shotokan- pirmasis Japoniškas grynai stilius. Pirmoji Organizacija, įkurta dar esant gyvam Funakoshi - JKA ( Japan karate Asociation). Pirma Organizacija, kuri sukūrė instruktorių paruošimo programą- Kentshusei. Ją baigė ir savo federacijas, Organizacijas įkūrė tokie Meistrai kaip T.Penba ( NSKF), JKS ( Asai), KWF(Yahara) SKIF ( Kanazawa).. Tai tas pats shotokan, tik su tų Meistrų paruoštomis ruošimosi programomis. Labiausiai skiriasi Asai federacija, nes joje jau yra Jo sukurtų kata. Kitose- nėra. Viskas palikta kaip Funakoshi. Gal keletas detalių. Skiriasi. Jei be emblemų, aukštesnių kata darymo net skirtumo nepamatytumėm. Kas liečia fudokan- tai visiškai kita mokykla, su savo kata, filosofija ir t.t.  Kodėl Jorga ją skaito elitu, nežinau, nes niekas jos aplamai tokia neskaito, nes ji net nėra užregistruoja Japonijos Budokane- visų Japonijos ar jos ištakas turinčių mokyklų registre. Visos kitos federacijos- registruotos, net ITKF ( Nishyamos produktas amerikiečiams sukurtas).
Kas liečia Stripulio nuorodą į NSKF- tai vienintelė ne japono ( nepaliečio) Federacija , kuri randasi ir yra su pagrindine dojo Japonijoje. Ką tai rodo? Japonų pagarbą tai Federacijai. Nes daugiau tokių nėra, kad įkūrėjas butų ne japonas, o fedreacija butų Japonijoje. Tai labai didelis pripažinimas, žinant kaip japonai saugo savo , vadinkim, japoniškumą.
O kas neskiria koshiki, shidokan ir shotokan...Šiuo metu Pasaulyje yra apie 150 karate mokyklų ir jos atmainų. Nei daug, nei mažai. Okinavos liko 4. Pagrindinės. Kitos eina iš jų. O kas liečia tuos naujadarus- koshiki, kudo, fudokan tai stiliai, kurie prasukami marketingui. Viskas. Ir kitų stilių įkūrėjai to neslepia- jie daro iš to biznį ir viskas. O kad Treneris su Asociacija- tai jų -Asociacijų, sakau, yra apie 100+. Tai tiek Trenerių Lietuvoje net nėra. Visiems užtenka. Mano klubas priklauso JKA, seniausiai, geriausiai išdirbtai visomis prasmemis- diržų laikymas, varžybos ( į kurias, bėje nori papulti ir atvažiuoja kitų Asociacijų nariai, nes laimėti All Japan Championship yra bet kurios Federacijos noras- net fudokancai atvažiuoja. Funakoshi Cup- jų Pasaulio Čempionatas, kurį laimėti labai sunku ir į kurį suvažiuoja irgi daug federacijų-net vado-ryu, kiti stiliai, artimesni sportiniam shotokan. Va tuom ir elitas tas shotokanas , Stripuliuk. Dabar, nes suprantu, kad neįkirsi, surašau su skaičiukais, kodėl JKA:
1. Pirmoji, karatė pradininko ir Jo mokinių įkurta fedreracija( dar gyvuoja jos kaip ir sesuo shotokai)
2. Aukšto lygio Meistriškumas, gera instruktorių paruošimo metodika.
3. Plačiausiai paplitusi Pasaulyje shotokan karatė federacija ( visuose Žemynuose, 150+ šalių).
4. Aukšto lygio varžybos, į kurias veržiasi ir kitų federacijų atstovai.
5. Labai mažai pakitimų nuo to shotokano, kurio mokė Nakayma ( pirmasis chef instructor po Funakoshi) ir mokymas perduodamas jau antrai kartai . Tokie Meistrai kaip Ueki, Ochta, Osaka, tanaka ir kiti, kurie treniravosi pas Nakayamą, dabar turi puikius  JKA pagrindų, tradicijų tesėjus T.Naka, Ogura, Shiina ir kiti.

čia jų puslapis.

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 04, 20:08:33 pm nuo Dainiux »
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #482 įjungtas: 2014 Lap 04, 20:17:59 pm »
Arimanai- pagrinde iš tų bet kurią žiūrėk, ten likusi autentika, na kokie 70-80metų kaip minimum, o kai kurių ir daug daugiau. Niekas nekito- aria ir tiek. Goju -ryu, Shito ryu, Motobu-ryu ir Uechi-ryu. Ir iš jų dar atšakų yra, bet jos nėra tokios svarbios.
neblogas filmukas apie uechi-ryu.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #483 įjungtas: 2014 Lap 04, 21:18:25 pm »
Patiko siužetas. Ypač, kur meistras kata atlieka. Ypač katos pirmi keli judesiai, jau pažįstami iki kaulų smegenų. Toks karate man žymiai artimesnis, negu kad esu įpratęs matyt. Plastiški judesiai nuo riešo ir t.t., smūgio plokštumos ranka ir jų ruošimas. Kiek suprantu, Okinavon ateina kovos menas iš Kinijos, o jau paskui vystosi Japonijoj. Gal todėl patogiai taip atrodo, kad arčiau Ušu...
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 04, 21:20:24 pm nuo arimanas »
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #484 įjungtas: 2014 Lap 05, 08:56:06 am »
Nu tu matai gražiausia, kaip visai netyčia į elitą patekau  :-D
Musėt jau pradėsiu karate lankyt ant senatvės, zero and counting  :luztu:
Tiesa, mano pasirinkimas rėmėsi ne patekimu į elitą, o sensėjaus asmenybe ir treniravimo ypatumais, bet ką dabar. Taip netyčia ir įvyksta visokie "pasiekimai".
Kstati. sensėjus pradėjo treniruotis fudokan stiliuje, paskui prisijungė prie tradicinio karate federacijos, paskui vėl į fudokan, dabar į nskf - bet tie trys buvo ne elitas, o dabar jau bus elitas, jėga.

Stripuli- pažystam mes tą Sensėjų- nuostabus Žmogus, geras Meistras. Stripuli- nori su savim pakalbėt, eik į bazarą. Ačiū. Nes jau trolini. Kas tada būna žinai. Daugiau neįspėsiu, nors Tau, kaip FC komandos narei nederėtų to daryt( trolint). Bet tą Tu darai. Puiku, kad nori atgaivint forumą, bet netrolink.  :handshake:
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 05, 09:50:25 am nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #484 įjungtas: 2014 Lap 05, 08:56:06 am »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #485 įjungtas: 2014 Lap 05, 09:00:05 am »
Patiko siužetas. Ypač, kur meistras kata atlieka. Ypač katos pirmi keli judesiai, jau pažįstami iki kaulų smegenų. Toks karate man žymiai artimesnis, negu kad esu įpratęs matyt. Plastiški judesiai nuo riešo ir t.t., smūgio plokštumos ranka ir jų ruošimas. Kiek suprantu, Okinavon ateina kovos menas iš Kinijos, o jau paskui vystosi Japonijoj. Gal todėl patogiai taip atrodo, kad arčiau Ušu...
Taip. Viskas nuo Kinijos ir Japonija jau iš Okinavos ėme, lipdė kažką . Vieniems gavosi, kitiems- nelabai.  ;-) Skaičiau kažkokiam veikale, kad net įžymiojo Šaolinio pirmosios technikos labai panašios buvo į dabartinę karate- be jokių ten išsisukinėjimų, vartymųsi ir t.t. Blokas-smūgis. Viskas paprastai ir tik po to, kada jau išėjo už vienuolyno ribų, atsirado visi tie pribumbasai. O Okinavos Meistrai tai patys pūsdavo Kinijon be jokių maivymuisi ir treniruodavosi.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #486 įjungtas: 2014 Lap 05, 09:13:34 am »

Šiandien prasideda WKF Pasaulio čempionatas. Road to Bremen...Reklamuoja, lyg kažkas tiesiogiai rodys. Jei kas rasite- numeskit nuorodą. Ačiū.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #487 įjungtas: 2014 Lap 05, 17:22:46 pm »
Dainiux, va tau įrodymas, kodėl forumas miršta. Nepatiko tau mano tekstas, nesugebėjai "atsišaudyt"  - ir laba diena, trinam, netrolink, tuoj gausi įspėjimą...

O aš netrolinau, aš ėjau link vienos logiškos išvados - gali mane  banint, jei nepatiks tekstas tau asmeniškai, įrodysi, kokie čia vėjai pučia pastaruoju metu. Joks karate, kuris yra sportinis, neturi teisės vadintis tradiciniu ir siekiančiu ištakas ir elitiniu, nes karate buvo sukurta NE SPORTUI. Todėl jei jau kalbant apie Lietuvoje egzistuojančius karate stilius, elitiniu galėčiau vadinti tik goju ryu ir nieką kita.
Visa kita gali būti karate su aukštesniais sportiniais pasiekimais (kur liaudis išties dirba per varžybas), su žemesniais (kur varžybose glostosi sau ego), su traumuojančiais sportiniais pasiekimais, bet tai asmeninis pasirinkimas (kyokushin), etc., bet ne "karate, kuris eina iš ištakų", nes neina.
Kad ir kokie nuostabūs žmonės stovėtų organizacijoje (arba atvirkščiai, nenuostabūs, muilinantys akis).

Psio, aš šią temą baigiau. Būtum malonus, jei banintum, o ne trintum būtent tai, ką pasakiau, nes dar kas nors pamanys be tavęs , kad aš tikrai trolis.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #488 įjungtas: 2014 Lap 06, 09:10:02 am »
Stripuliuk- kur Tu matei, kad shotokaną aš vadinau ELITINIU?  :oho: Kalbant apie shotokana, aš išvardinau Organizacijas, kurios shotokane yra lyderės. Kaip Organizacijos, o ne pats shotokanas...Kas liečia Tavo postus- galima į vieną surašyt, o ne pavaryt po sakinį vieną postą paskui kitą 3-4 kartus su kelių minučių pertarukomis. Va tai yra trolinimas. O ne Tavo nuomonė. Aš jau savo parašiau, o Tavo  įdomi, nes Tave kažkas nuskriaudė- nes niekas niekur gerai nemokė, nemoko ir nesupranti ką mokeisi, kaip mokeisi- tai dabar bandai kažkur save pateisint. Ar įkast kažkam. Nežinau. Jautiesi karatė auka. O kas kaltas- savo viduje paieškok, o neverk, kad per daug Federacijų Lietuvoje. Yra kiek yra ir dar bus. Tavęs nelabai klaus, matomai. Iš Tavo postų tebuvo verkšlenimas, kad blogi Treneriai, nes vienas to nemoko, kitas tik maratonus bėgioja, trečias aplamai sektantas, treniruotėse arei, bet į snukį dar bet kam neduotum...Tai kur Tu tos karatė 22 metus mokeisi?  :chmm: Padriki kažkokie užrašai pas Tave gavosi apie karatė blogį Tavo Gyvenimui. Daugiau minusų pasakei , nei pozityvo. Bent jau aš taip supratau. Klaidingai? perrašyk, kad vidutinio mąstymo individui butų aišku. Gal tada viską ir suprasiu. Ačiū.
Kas liečia karatė- visose egzistuojančiose shotokan organizacijose yra sportinis karate. Ir patinka Tau tai ar ne. Ir karatė nebuvo kuriamas kaip sportas. Taip. Ir kata - BUVO KITOKIOS- kurios buvo sukurtos NE SPORTINIAM KARATE. Jos pakeistos ir jose ieškoti savigynos elementų sunku. Sakau, bandžiau Tau paaiškint kad perdarytos kata neatspindi tų laikų, kada jos buvo sukurtos ir kam sukurtos , nes Funakoshi jėgomis jos buvo perdarytos masių treniravimui ( ir labai perdarytos nuo tų kata, kurias Jis pats mokėsi dar pas Okinavos Meistrus, ne japonų) . Ir mano buvo parašyta- nori realių kata pritaikymų- tik Okinavos mokyklose, ką pati parašei. Ten niekas nekinta, nes stiliai nėra sportiniai.
Ir keistas Tavo pasakymas- joks karate negali vadintis tradiciniu ir siekiančiu ištakas ir elitiniu..Bet juk nuorodą įmečiau, kur parašyta, jog pirmoji shotokan karatė Organizacija- JKA. Ji ir yra shotokan karatė ištakos, nes įkurta G. Funakoshi ir Jo mokinių. Tai kaip ji ne ištakos?  :chmm: ...Bet joje irgi yra sportinis karatė. Daugiau- prieš ją nėra jokių karatė, tik Okinavos stiliai, iš kurių Funaksohi ją sulipdė. Tai ji ir yra ištakos, ar ne? Visi skaito, kad būtent taip ir yra.
Kas liečia galbūt Tavo mintyse turėta tradicinį su kreivom stovėsenom ir visiškai nuplaukusia technika, kažkokiom keistom kumite  ( ITKF)- taip, aš irgi nežinau, kodėl jis tradicinis  :D  .
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 06, 09:36:50 am nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #489 įjungtas: 2014 Lap 06, 13:08:49 pm »
Gaila, kad apie blogį gavosi.
Jei leisi. Trumpai ir viename tekste (man pvz. sunku skaityt tokį ilgą tekstą kaip tavo, ir kai į kelias žinutes suskaldytas, paprasčiau, bet tebūnie puspaklodė. Kad tai vadinasi trolinimas - girdžiu pirmą kartą, čia gal koks naujoviškas supratimas  :oho:).
Visi treneriai šį bei tą davė. Tas tradicinis sektantiškas - supratimą, kaip kartais galima prasiplaut smegenis užsiliūliavus. Na, ir 64 jo įkvėptas pirmąsias nepamirštamas žinutes šiam forume (dabar net baisu jas skaityt  :banging:). Tas, kuris paskui lakstė maratonus, ir gerai lakstė, davė viską, ką aš išvis gavau iš karatė, visa kita krovėsi ant viršaus - ypač kai pirmą kartą pas jį lankiau, po 20 val per savaitę, ir kai antrą pirmus keturis metus, na, paskui nusibodo jam kokybiškai karate dėstyt, buvo pertrauką pasidaręs, visiems būna krizių. Kaip sakiau, kiek suprantu iš pas jį grįžusio lankyt treniruotes nuosavo vyro, dabar krizė pasibaigus. Tas, pas kurį dabar grįžau, irgi buvo metęs išvis karate treniravimą, dabar (ne dabar, o gerokai anksčiau, o bet tačiau) matyt atrado motyvaciją ir treniruoja super. Kai pirmą kartą lankiau - irgi viskas buvo jėga, be jokių priekaištų. Būčiau po traumos grįžus pas jį, bet kad nebuvo kur tiesiog.  Taip atsidūriau netyčia tradiciniam, nusivilkus paskui pažįstamus, ir tuščiai ten praleidau laiką penkis berods metus... Kaip tuščiai - atgal nėjau, bet į priekį irgi. O metai tai buvo tam tikra prasme produktyviausi pagal amžių. Bet vėlgi, na, turėjau gerą laiką :) Nes treneris buvo so so, bet aplink esantys žmonės buvo real fun ir malonūs pabendraut.
Aš TIKRAI nesijaučiu karate auka. Priešingai, karate mane ištraukė iš tokiooos bedugnės... Federacijos man asmeniškai netrukdo - kaip tik sakau, man svarbu trenerio asmenybė, o kokioj jis federacijoj - vienodai rodo ir šviečia. Net vaiką vedžiau ir vesiu pas trenerį, kuris tradicinio karate federacijai dabar priklauso, o treniravosi fudokan visą gyvenimą ir ten tapo pasaulio čempionu - bet ką padarysi, kad tokio amžiaus vaikams jis šito porūšio stiliuose geriausias ir tiek. Gimęs turbūt vaikus treniruot...
Ir galiausiai dėl snukio - nu po galais, ar tikrai moteris turi būt kažkoks kyborgas, daužantis visiems snukius reikia nereikia? Man svarbu savigyna. Iš karate to gavau su kaupu. Visos bjaurios situacijos gatvėse ar kiemuose nuo tada kai lankau išsisprendė "mano naudai". Daug jų nebuvo, stengiuosi neįlįst, bet kiek buvo, visos mano ir man patinka. Be karate visa tai būtų mission impossible.
Apie elitinį šotokan - pratrynei, dabar pacituot negaliu ;) mano galva tikrai mačiau, bet tai dabar gi neįrodysiu... taip viską sujaukei, kad tuoj pradėsiu nepasitikėt savo atmintim ir savo regėjimu, su kuo ir sveikinu  :angel:

o apie ištakas, nu goju ryu man labiau ištakos nei dabartinis propaguojamas shotokan, kur yra pakeitimų ryšium su tuo, kad tai tiktų sportui.
arba tada taisyk mane - baudžia per varžybas už nukritimą shotokan, taškus atima? man bežiūrint buvo susirodę, kad ne. ir tada beveik (BEVEIK) nėra pakirtimų ir metimų.
realioj situacijoj taigi nudribai - ir kojų balius... tai to kaip ir siekiama. o shotokan siekiama?
jei siekiama - tada taip, Jorga savo magelį tik įsidėjo kažkur ten... gerai įsidėjo, švariai :)
nes mano galva tai vienas pagrindinių skirtumų - metimų skatinimas.
Bet - kaip tu negali spręsti apie Jorga, nes jo nematęs, ir nežinai, ką jis ten daro ir ko nedaro per seminarus (youtubė - dar ne viskas ;) ), aš kaip trijuose buvusi ir dar tris stebėjusi iš šono, manau, galiu šiek tiek drąsesnes išvadas jo klausimu darytis, taip aš - apie shotokan ypatumus iš vienų varžybų, kuriose buvau, ir tos pačios jūtūbės...
dar man fudokan patikdavo nešokinėjimas, šliaužiojimas pažemiais, taip, greitis mažesnis, bet ir išverst iš kojų sunkiau - vėl atsiremiam į tą patį, ar shotokan per varžybas baudžiama už griuvimus...
dar patikdavo senovėje darbas plikom rankom, grūdinimas krumplių į medžius, į asfaltą (ko visai nereikia daryti, mušantis su shotokan pirštinėm, kurias dabar bent jau Lietuvoj perėmė ir vienintelis likęs fudokan klubas...), pilvo preso grūdinimas, darymas jo nepramušamu smūgiais iš kojos ir iš kumščio, atsakančiais, etc. etc...
ar tai buvo fudokan, ar tai buvo dvidešimtmečio mūsų trenerio savarankiškas išmislas, aš irgi negaliu tvirtai pasakyti. Jorga savo interviu ir užkulisiniuose pokalbiuose postringavo, kad anksčiau viskas buvo žiauriau, o dabar švelnėja - tai man tas švelnėjimas tam tikra prasme ne prie širdies. Ypač minėtas moterų ko-go kumite, nes tai braukia karate kryžium. Karate kova man yra taktika, į kurią įeina visokie pagaudymai, klastingas kyo būsenos imitavimas, imitavimas, kad tu darysi kitokį smūgį nei iš tiesų, smūgių kombinacijos, sėlinimai, delsimai, tada žaibiškas iššokimas, tariamas iniciatyvos atidavimas priešininkui - ir ko-go kumite viso to daryt tiesiog neleidžia...
Na, džiaugiuosi, kad lankau seniai ir dar esu mačiusi tikras moterų karate kovas, kurios turi savo specifiką, lyginant su vyrais (retesni pakirtimai, dažnesni smūgiai į galvą) bet jei "dirba" aukšto lygio meistrės - tikrai yra (būdavo  :-( ) į ką pažiūrėti...

O kata Jorgos sukurtos - geros. Kad ir tam pačiam kvėpavimui, judesiams ir t. t. lavinti. Nematau, kodėl reikia laikytis dantimis įsikibus į senąsias kata ir nekurti nieko naujo? Juk mes patys tai gyvename besivystančiame pasaulyje... nevažinėjam su arkliais, pakinkytais į vežimą, aimanuodami, kad va, anksčiau tai kokie žirgai buvo, elitiniai, o dabar tai...

Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

« Atsakyti #489 įjungtas: 2014 Lap 06, 13:08:49 pm »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #490 įjungtas: 2014 Lap 06, 13:48:14 pm »
O jei jau kata - tai tada irgi, taip, piešinys. Bet toliau ne piešinio tobulinimas iki nerealaus tikslumo, o kata realus pritaikymas. Nerealus visiškai nedomina (oficialus). O kata kaip piešinys irgi ar įsivaizduojama kova su įsivaizduojamu priešininku. Nes kaip jau minėjau, veža nesportinis kumite, o anam idėjų katose galima prisigaudyt.

Tavo žodžiai? Tai kam vėl rašai, kad Jorgos kata geros, reikalingos , jei

O kata Jorgos sukurtos - geros. Kad ir tam pačiam kvėpavimui, judesiams ir t. t. lavinti.

Vėl tavo...Tai kam kata reikalinga? Kam? Kartoju- nebeieškokim ten kovos, nes pagal tuos principus nebekovojama. Aš ir skau, išimti visi veiksmai, kurie vienaip ar kitaip, net treniruočių metu, traumuotų Žmogų. Viskas. Jokios kata pritaikymo "realybei" nebėra.
Shotokane daug metimų. Daug pakirtimų ir daug pramušimų už taisyklių ribų. Niekur nesu matęs tiek pajungimų ir sudaužytų nosių, kiek shotokane. WKF -kurios PČ dabar vyksta- apskritai judėjimas nuostabus- nuo tolimos iki artimos, su metimais ir t.t. Tip, tai grynai sportinis karatė, bet vėl, pati parašei, kad reikia nulipt nuo senovės ir eit toliau, tai kaip tada su sportiniu karatė? Juk naujadaras, o Tu sportinio nemėgsti, bet naujovės gerai...Nesupratau čia. O aš galvoju, kad renkiesi tai, kas priimtina. Ir tiek.
Jorga- tikrai man nėra pavizdys, nes tikiu tų Žmonių atsiliepimais, kurie pas Jį buvo. Jie neturi ko meluot, nes visiškai nesusiję su Jorga. Nuvažiavo, pabuvo, grįžo ir pasakė savo nuomonę- kosmosas, kurio nereikia. Arba sako, mes nedagyvenom iki to, arba to nereikia. Ir viskas.  Va iš to mano nuomonė + turėjau laiko ir peržiūrėjau keletą seminarų, pasidariau tą pačią nuomonę- niekokurti nereikėjo. Pliusas Jam už tai, kad išlaikė pirminį shotokano principą- žemos stovėsenos, kieti blokai, aukštesnės kata dėstomos taip pat kaip JKA ar kitose senesnėse shotokan Orgnizacijose. Čia Jam didelis +. Ir ne vienas. 
Peržiūrėjau ką rašiau...Niekur neradau savo ištrinto posto, kuriame būčiau rašęs apie shotokaną, kaip elitinį stilių. O apie Federaciją ir dabar yra viršuje. Kažkaip ne taip paskaitei ar supratai.

arba tada taisyk mane - baudžia per varžybas už nukritimą shotokan, taškus atima? man bežiūrint buvo susirodę, kad ne. ir tada beveik (BEVEIK) nėra pakirtimų ir metimų.
Stripuli- Tu darai ką aš- nebuvęs pas Jorgą apie Jį blogai rašau- nesuvokdama shotokan karatė taisyklių apie shotokan karatė taisykles diskutuot bandai  :oho:  Kam griūt? Kam, pasakyk? Sakau, shotokane yra viskas- smūgiai, metimai, pakirtimai ( Smauglio mokinys Žilinskas juos daro  super, bėje).
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 06, 14:13:24 pm nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #491 įjungtas: 2014 Lap 06, 15:41:02 pm »

1 ) Tavo žodžiai? Tai kam vėl rašai, kad Jorgos kata geros, reikalingos , jei

O kata Jorgos sukurtos - geros. Kad ir tam pačiam kvėpavimui, judesiams ir t. t. lavinti.

2) Vėl tavo...Tai kam kata reikalinga? Kam? Kartoju- nebeieškokim ten kovos, nes pagal tuos principus nebekovojama. Aš ir sakau, išimti visi veiksmai, kurie vienaip ar kitaip, net treniruočių metu, traumuotų Žmogų. Viskas. Jokios kata pritaikymo "realybei" nebėra.

3) Shotokane daug metimų. Daug pakirtimų ir daug pramušimų  už taisyklių ribų. Niekur nesu matęs tiek pajungimų ir sudaužytų nosių, kiek shotokane.
4) WKF -kurios PČ dabar vyksta- apskritai judėjimas nuostabus- nuo tolimos iki artimos, su metimais ir t.t. Tip, tai grynai sportinis karatė, bet vėl, pati parašei, kad reikia nulipt nuo senovės ir eit toliau, tai kaip tada su sportiniu karatė? Juk naujadaras, o Tu sportinio nemėgsti, bet naujovės gerai...
5) Nesupratau čia. O aš galvoju, kad renkiesi tai, kas priimtina. Ir tiek.

6) Stripuli- Tu darai ką aš- nebuvęs pas Jorgą apie Jį blogai rašau- nesuvokdama shotokan karatė taisyklių apie shotokan karatė taisykles diskutuot bandai  :oho:  Kam griūt? Kam, pasakyk? Sakau, shotokane yra viskas- smūgiai, metimai, pakirtimai ( Smauglio mokinys Žilinskas juos daro  super, bėje).

1) Bra, aš gi skiriu, kas yra man svarbu karate, ir kas gali apskritai būti svarbu karate kam nors. Kai rašau, kad Jorgos kata geros lavinti kvėpavimui ir judesiui, nes gerai sukaltos, su gerom pauzėm, tai turiu galvoje kad ir tave, juk tavo žodžiai, kad kata darai dėl judesio, ne dėl kovos. Ir kas čia blogo pasimokyti tam judesiui ką nors nauja? Kaip pvz. kažkada buvo kokia polka, tai gal nieko, jog paskui atsirado dar visokie tango, (atsiprašau, gal atvirkštine tvarka jie kūrėsi, neišmanau), ča ča ča ir pan dalykai... Šokėjas, mokantis daugiau šokių - kame blogis? Tai irgi, jei katas naudoji dėl judesio ir dėl kvėpavimo, tai koks skirtumas, ką atlikinėti, jorga kata ar okinava kata, viskas tada tinka tam pačiam tikslui.
Niekad nemaniau, kad kas man svarbu karate - to byš kata pritaikymas realybėje - turi būti svarbu visiems  :oho: Ir neabejoju, kad taip ir nesu niekur rašiusi.
2) Pagal tuos principus nebekovojama, nes tai traumuoja, kaip teisingai pastebėjai, bet judesiai iš ten niekur neišimti - ir nesuprantu, ko čia man akis išpūtęs tai įrodinėji, jei aš tai realiai bandžiausi ir realiai tos judesių sekos veikia, o ėmiau tiesiai iš kata ir iš niekur kitur... Taip, be abejo, labiau užsikačalinusiam sportininkui už mane su varžybine patirtimi, tiek smūgiuose, tiek imtynėse, tie veiksmai veiktų dar sklandžiau, bet jei veikia net man - tai jie ten yra ir pabaiga ;) Bet vėlgi - kiekvienam savo, man įdomu tai pastudijuoti, bet naktimis po Vilnių vaikštau kumštyje suspaudusi atsuktuvą... Nes tiesiog neturiu laiko, o ir besikeičiančių priešininkų, išstudijuoti ir atidirbti tą tiek, kad man tai būtų efektyviau už ginklą. Jei kas nors turi laiko ir noro - puiku. Lenkai tai studijuoja, Abernetis studijuoja - yra kur pasimokyt, yra kur ko pačiam atrast, bet su tuo, kad kata viduje nieko nėra, tai tik tuščias judesių kompleksas - nesutiksiu nors ant laužo metama, nes mačiau kitą to pusę. Psio.
3) Nu vat ką aš ir sakau, UŽ TAISYKLIŲ RIBŲ realus karate lieka... Yra tas karate kovos menas efektyvus, yra, bet ... Logiška, žmonės pakovoja, paskui kam į darbą, kam į mokyklą...
Dėl sudaužytų nosių nesiginčiju nė kiek. ČIA BUVO SPAZMUOJANTI ASMENINĖ NUOMONĖ, KURIOS NEBĖRA SKAITYTOJO PAGEIDAVIMU (šią frazę aš ryt prasitrinsiu pati, idant nevargint). 
4) Naujovės gerai žmonijai. Apskritai. Man, kaip matai, nespjaunančiai į fudokan stilių, irgi visai nieko. Tuo labiau nespjaunančiai į Abernečio užuominas ir pan. - nes tai irgi "naujovė". O sportiniame karate gi besidomint galima nesportinį surast. Ne iš karto, reik gerai pasiknist, bet sutapus laimingai aplinkybėms ir gavus Laiterio užrodymą lemtingu metu - imi ir atrandi. Ir tarsi atsidaro durys. Į kurias iki tol beprasmiškai  :banging:

5) O kas prieštarauja tam? Kiekvienas renkasi , kas priimtina. Bet už mano nugaros sėdi Dainiux ir įrodinėja, kad tai, ką aš renkuosi - nepriimtina  :angel: Skirtumą jauti?

6) Visiškai nedarau, ką tu. Aš ne diskutuoju apie taisykles, o klausiu, kokios jos. Primesdama, kad galbūt žinau jas neteisingai. O tu mėtaisi teiginiais apie Jorgos gėralus  ir laižai uogienę per stiklą, remdamasis svetimom nuomonėm... Ir toliau įrodinėji, kad tai niekam nereikalinga. Dabar nepasakysiu prieš kokį tiksliai metų skaičių, trys-keturi, painiojuos jau, bet buvo, kad čempionate pasaulio dalyvavo 1240 žmonių. Tikrai tai niekam nereikalinga, kaip manai? Va, tradicinio karate tų pat metų pasaulio čempionate dalyvavo 120 žmonių  :angel: Ale pas mus Lietuvoj tai ux kokia masė tradicinio karate klubų, veržiasi visi viens per kitą... Nu kurgi, juk korifėjai parsitysia medalius iš pasaulio čempionato glėbiais, nutylint, kad ten visi tie medaliai buvo paskutinės vietos, nes buvo tiek rungčių, kad kiekvienai po 3-4 žmones teužteko :) O bronzas tai ten dvi duoda už 3-ią vietą, ir dėl jos net kovot nereikia, iškart taip, už gražias akis... NU, pasiekimai, o ką.
p. s. persiprašau, galimai nuo 6 pastraipoj paskutinius sakinius irgi galima suprast kaip asmeniškumus - tiesą sakant, nebesuvežu, kas yra jie, o kas jie nėra. jei ką, irgi pratrinsiu.

« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 06, 15:54:32 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #492 įjungtas: 2014 Lap 06, 16:15:14 pm »
5) O kas prieštarauja tam? Kiekvienas renkasi , kas priimtina. Bet už mano nugaros sėdi Dainiux ir įrodinėja, kad tai, ką aš renkuosi - nepriimtina  :angel: Skirtumą jauti?
Stripuliuk- TAI NEPRIIMTINA MAN. Kas Tau nepriimtina? Pagal Tavo pasakymus- viskas. Nerandi SAVO karate Trenerio, Mokyklos, kuri treniruotų ko nori Tu, o ne treniruojiesi tai, ką treniruoja TEN.
 Kuo skiriasi Jorga kata nuo Okinava? O kur Jorga savo kata išbandė?  :chmm: Okinava kata nekito jau daug daug metų ir sukurtos realiam panaudojimui ir zubrinamos iš treniruočių į treniruotes begalė Meistrų, buvo apdirbamos pagal situacijas ir t.t. Ir su papildomu darbu tarp jų( tidaužymai, BFP ir kita). Kur Jorga išbandė savo kata? salėje? Ir pasakė, kad tai veikia? Irgi gerai. Vieni kūrė kata kelis šimtus metų ir atidirbinėjo realybėje- nes sportinio karatė nebuvo, bet čia jau bla bla bla esame apie tai prikalbėje, o Jorga pavarė per kokius 5 metus. Na, 10, žiūrint iš Jo oficialios biografijos. Ir aš turiu tikėt, kad senovės Meistrai, tie seni arkliai buvo durni, kad tiek vargo, ar kad Jorga yra tikrai Džedajus? Nepyk, nepatikėsiu...
ir nesuprantu, ko čia man akis išpūtęs tai įrodinėji, jei aš tai realiai bandžiausi ir realiai tos judesių sekos veikia, o ėmiau tiesiai iš kata ir iš niekur kitur...

Super  :respect:  :respect:  :respect: Nieko tokio nesu girdėjęs per savo gyvenimėlį. Rimtai.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #493 įjungtas: 2014 Lap 06, 16:48:02 pm »
Ale pas mus Lietuvoj tai ux kokia masė tradicinio karate klubų, veržiasi visi viens per kitą... Nu kurgi, juk korifėjai parsitysia medalius iš pasaulio čempionato glėbiais, nutylint, kad ten visi tie medaliai buvo paskutinės vietos, nes buvo tiek rungčių, kad kiekvienai po 3-4 žmones teužteko :) O bronzas tai ten dvi duoda už 3-ią vietą, ir dėl jos net kovot nereikia, iškart taip, už gražias akis... NU, pasiekimai, o ką.

Žinau ir viskam, ką čia išdėtei , pritariu. Yra dar keletas čempų, į kuriuos važiuoja ir kiti , bet jie irgi tokio lygio, kad...Bet sportininkams svarbu varžybos. Va ir viskas. Ir pergalės. Kad ir abejotino lygio Pasaulio čempionato ( SKDUN pvz.), bet pergalės...Taip jau yr, kada tų Federacijų daug. Va tame jų minusas.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #494 įjungtas: 2014 Lap 06, 20:52:49 pm »
Pavyzdys. Šių laikų vienas geriausių kumitė kovotojų shotokane. Kovoja kelių federacijų varžybose. Laimi. Sportinis shotokanas iš esmės labai mažai skiriasi . Tie patys japonai remia WKF siekį tapti Olimpine sporto šaka, nes jaučia, kad ji gali eiti. Kuo mažiau susiskaldymo- tuo didesni šansai. Plius, už WKF stovi solidūs rėmėjai, tokie kaip Adidas. Jie irgi suintresuoti , kad karatė ten eitų. WKF varžybose gali dalyvauti shotokan, vado-ryu, shito -ryu ir goju-ryu stilių kovotojai. Nesvarbu, kokį iš tų stilių propaguoji, nori pakovot PAGAL JŲ PATEIKTAS TAISYKLES-prašom. Kata atliekamos visų išvardintų stilių. Darai goju? Prašau! Shotokan? Irgi įvertinsim. Tas bendras susitarimas tos Organizacijos yra pliusas karatė sportui. O sportininkų karatė daug. Ir jie nori kovot. O čia yra aukštas lygis.

Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

« Atsakyti #494 įjungtas: 2014 Lap 06, 20:52:49 pm »