AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 123410 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Karate - 3
« Atsakyti #465 įjungtas: 2014 Lap 02, 02:02:17 am »
Ir galiausiai apie amžių.
Prisipažinsiu, man, kaip žinančiai, kaip tokiame amžiuje atrodo ir dirba per treniruotes sensėj Ilija Jorga, čia dėti video milžiniško įspūdžio nesudarė (jo amžius irgi šioje grupėje , jei tiksliai, 73. Ir pagal tai, kiek dirba, pakrauna malkų 40-ečiams...). Nu bet čia mano tarakonai musiau.
Šiaip, aišku, paėmus standartinius tokio amžiaus žmones, tai gražu. Arba paėmus kokius 14-ečius, kurie " a la lanko karate"...  Kaip visad - su kuo lygint...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #466 įjungtas: 2014 Lap 02, 10:34:32 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Čia ne karate, aišku, bet va jums tikslas. Galima ir karate tokių senolių atrast, manau. kad jam 117, tai nelabai tikisi, bet jud gražiai.  Judėt tikslas.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #467 įjungtas: 2014 Lap 02, 13:48:00 pm »
stripuli, daug prirašei, bet visame tame matosi vienas teiginys- "aš jau žinau kas yra karate". Bet kažin ar taip yra su žalio diržo savininke. Tavo karate ne vien tavo pasiekimas, tai dar ir tavo mokytojo pasiekimas, tavo galimybių "vedimas" iki sensėjaus matomo tavo vaizdinio ar kaip čia išsireiškus. Jei nepatinka kur jis veda- gali keisti dojo. Bet jei jau pasitiki ir susitari ko nori iš karate- ne tau vaikeli spyriotis. Mato iš šalies, kad esi kažkokių kompleksų prisirankiojusi ir kumite su moterimis nerodai, ką turėtum ar tiesiog bijai smūgiuot- statys treniruotėse prieš moteris. Kol įveiksi save ir nebeturės jokios įtakos. Nes toks jo darbas, kuriam pas jį atėjai. O iš tavo parašyto piešiasi man, kad kai kuriems dalykams treniruotėse priešiniesi,nusimuilini ir pan. Manai nemato? greičiau toleruoja, nes, na kaip čia pasakius, vis tiek pinigus atnešei, kas svarbu šiais laikais ir jei negadini kitų, iš kurių tikimasi rezultatų- tai ir nelenda. bet mato.

Žinai, man įstrigo kažkada tavo parašytas teiginys apie karate "šokius", bet nesmūgiuojant. Nesupratau tada, nesuprantu dabar. Rašai apie kažkokius antisportinius kumite, bet kaip tai rišasi su tavo nenoru smūgiuoti? tik parodai smūgį, kas tavo žodžiais yra "Savaime suprantama, toks antisportinis būna sutartinis"? Aš net abejoju ar galutiniame rezultate tai kovos menas išvis. Nes smūginiame sporte/mene, koks yra karate, nesmūgiuojant prarandama arba net neįgijama kvalifikacija. Apskritai juk neturi būti jokios dvejonės- smūgiuot ar ne į šita asmenį. Stovi prieš tave- vadinasi dabar jis priešininkas. Še jam, va ir dar :) Taip mokomasi ne tik kaip smūgiuoti, bet ir kaip suvaldyti savo kūną dinamikoje (o ne prieš statišką makivarą), kaip valdai priešininko poziciją. To nėra- vadinasi ir nėra kovos meno.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #468 įjungtas: 2014 Lap 02, 15:25:37 pm »
Sveiki, turiu klausimą.
Kadais esu girdėjus teiginį, kad po 25 metų žmogus karate nieko naujo pasiekt nebegali, jei dar išlaiko esamą lygį, tai dar stebuklas, o principe ką bedarytum treniruotėse, vis tiek lygis neišvengiamai kris nuo to, kuris buvo pasiektas iki 25 metų.
Kaip manot, turint žiaurią motyvaciją ir pradėjus art tarkim kasdien, tris kartus su treneriu klube, 4 kartus su savim ar su naparniku, nuo 36 metų vis tiek neįmanoma nieko naujo ir geresnio pasiekt? Taip, aš čia asmeniškai nuo savęs klausiu, tiesiog nesinori klaidingom viltim užsiliūliuot...
Stilius - shotokan karate.

o koks skirtumas teisingas ar ne?

lygis tikrai kris palyginti su tuo jei ant sofkes sedesi :D o ko dar reik? :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #469 įjungtas: 2014 Lap 02, 18:18:27 pm »
Ir galiausiai apie amžių.
Prisipažinsiu, man, kaip žinančiai, kaip tokiame amžiuje atrodo ir dirba per treniruotes sensėj Ilija Jorga, čia dėti video milžiniško įspūdžio nesudarė (jo amžius irgi šioje grupėje , jei tiksliai, 73. Ir pagal tai, kiek dirba, pakrauna malkų 40-ečiams...). Nu bet čia mano tarakonai musiau.
Šiaip, aišku, paėmus standartinius tokio amžiaus žmones, tai gražu. Arba paėmus kokius 14-ečius, kurie " a la lanko karate"...  Kaip visad - su kuo lygint...

Jo, tarakonai...Ir daug jų turi. Ir keistų. jei Tu galvoji, kad Jorga dirba, nes yra super Meistras- siūlyčiau susivokti, jog Jam niekas pilnai nesipriešina- juk Meistras, seminare, Jis moko, o ne jį moko ir t.t. Gaudai? Japonijoje, jei koks Tanaka net nesąmonę padarytų, visi tai suprastų kaip kažką , kas verčia apmąstymo. Nes niekas net nedrįstu prieštarauti TOKIAM Meistrui. Per daug Jis nukeliavęs, kad nesiklausyt ką Jis sako, ir nematyt, ką Jis rodo. Yorga NIEKADA nebuvo Elito karatistas. To nepamirškim irgi. 15kartų Jugoslavijos čempionas? Reikėjo vieną kartą tapti All Japan Čempionu, arba laimėt Shoto Cup. Bent vieną kartą. Butų buvęs kitas statusas, nes lygis kitas varžybų. Nemaišykim lygių. Jei juos matuojame pagal laimėtus medalius, titulus.Taip, Jis daug apsiskaitęs ir puikiai išstudijavęs savo produkto pardavimo technologiją. Viskas. Jorga- ne daugiau kaip geras vadybininkas, puikiai supratęs, kaip parduoti tai, ką turi. Dabar mačiau kažkokį skystalą jau pardavinėja. nenustebsiu, jei mokymosi procese bus privalomas to skystalo gėrimas :)
Kas liečia karatė- be smūgių ji yra gimnastika. Ir galima tai vadint ir dirbt  įvairiai- pusiau kontaktas, pilnas, su pirštinėm ir t.t. Jei yra karatė, yra kumitė. Pradžioje- sąlyginės kovos, po to- jiukumitė. Be jos- gimnastika. Ir tik. Yra kichon. Yra kata. Ir nėra nieko kvailiau, kaip perdarytose kata ieškoti kovos prasmės ir pritaikymo...nebent spektakliui. Kata- stovėsena, koordinacija, kime atidirbimas, kvėpavimas ir t.t.. Ieškoti ten- kaip kokiam Abernety- kovos yra kvaila. Juk tų kata, kurios buvo iki Itosu, Asato  ir Funakoshi pakeitimų- nebėra. Juk jos ir padarytos- masių mokymuisi. Nori rast kata su pritaikymu? Eik ten, kur sportinio karatė dar nėra ir kata nekeistos nuo jų atsiradimo. Tai Okinava mokyklos. Bet ne Japonijos. Tos karatė skirtingos kaip salės futbolas ir golfas. Netgi tiek!!!
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 02, 22:12:51 pm nuo Dainiux »
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #469 įjungtas: 2014 Lap 02, 18:18:27 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #470 įjungtas: 2014 Lap 03, 02:03:47 am »
Ieškot kovos pagal Abernetį galbūt kvaila, bet tai realiai veikia ;)
Taip kad - kiekvienas liksim su savo nuomone :P Supranti, nesvarbu, kokiomis kata jis remiasi - svarbu, kad tai, ką jis paima iš tų kata - tikrai turi realų pagrindimą, o ne tos nesąmonės kur a la bunkai oficially, nepabijosiu šio mielo žodžio. Tai yra gynyba ir kontrataka prieš realią ataką, dažnai sutinkamą gatvėje, tai yra kumščiu į snukį, ir varžovas stovi prieš nosį, o ne kur nors iš šono, ar išvis už nugaros  :kikena:

jei norisi apsigaudinėt, kad kata tik kvėpavimui ir judesiams - tai prašom, negi man gaila  :yeahhh: Lavink... tobulink... pati nežinau ką. Geriau jau tada koks tango poroje.

Dėl Jorga ir priešinimosi - kokį priešinimąsi gauna diedukas, darantis kata? Suprasčiau, kumite užsiimtų, tada galima šnekėt.
Tai kai palyginu dieduką Jorga, darantį kata, ir dieduką čia parodytą - akivaizdu, kam atiduodu pirmenybę.
Jokių skystalų parduodant seminaruose nemačiau - o tu dalyvavai ir tau pardavinėjo?  :chmm: Tai kodėl nesusitikom?
Ar čia šiaip sau tokios šnekos, oi, girdėjau, kaip ten baisu, nors nieko nemačiau?
Tai gal ir su Abernečiu tas pats - girdėjau, ai, kokia nesąmonė, bet nesibandžiau, nes neduok dieve trapus pasaulėlis sugrius...

Ir galiausiai apie karate be kumite - o kas čia tokiu užsiiminėja?  :chmm: Aš asmeniškai tokios nesąmonės kaip karate be kumite nesu išmėginusi. O kur toks yra? Esu išmėginus pas kai kuriuos trenerius karate be kata, karate be kichono, bet kad kas kumite išmestų iš "raciono" - nepasitaikė. Įtariu ir nedaug norinčių būtų užsiiminėt tokia absurdeska...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #471 įjungtas: 2014 Lap 03, 02:15:49 am »
Jei nepatinka kur jis veda- gali keisti dojo.  Mato iš šalies, kad esi kažkokių kompleksų prisirankiojusi ir kumite su moterimis nerodai, ką turėtum ar tiesiog bijai smūgiuot- statys treniruotėse prieš moteris. Kol įveiksi save ir nebeturės jokios įtakos. Nes toks jo darbas, kuriam pas jį atėjai. O iš tavo parašyto piešiasi man, kad kai kuriems dalykams treniruotėse priešiniesi,nusimuilini ir pan. M
kaip faina gaut psichologinį įvertinimą iš nepažįstančio manęs žmogaus.
Gyvenime nesu priešinusis jokiems dalykams treniruotėse ir ten muilinusis - ne to ten ateinu. Stoviu jau sakiau, ir su moterim, ir su vyrais, ir sparinguojuosi su belen kuo ir su belen kokio svorio ir belen kokios lyties - to ten ateinu. Einu į karate dėl charakterio grūdinimo IR dėl savigynos įgūdžių. Savigynos įgūdžiai, nepasisparingavus su įvairiausiais belen kokios lyties ir svorio ir ūgio priešininkais, iš lempos neatsiranda. Neatliekant smūgių ir negaunant smūgių. Tai va, smūgiuot niekada nebijojau, TRENIRUOTĖSE, gaut dar labiau nebijau - pasisekė, aš labai atspari skausmui. O varžybose nematau reikalo dalyvaut. Ko ten žmogui, karate ieškančiam savigynos įgūdžių? Beatodairiško puolimo vardan taško? Nes žinai, kad jei ką - teisėjas sustabdys kovą ir tave "išgelbės"? Moterų beje varžybos, ten , kur lankiau penkerius metus, išvis iškastruotos, nei taktikos, nei nieko - tas absurdas Ko-go kumite vadinasi. Gauni 7 sekundes ir per jas atlieki nustatytą smūgį - tai čia kova? Nesąmonių nesąmonė čia, o ne kova. Suprasčiau dar jiyu kumite būtų, čia tau ir taktikos, ir provokacijos, ir gynyba, ir puolimas, ir pasitikrinimas lygio - o ten kas? O beje, sensėj Jorgos išmislas, kuris man yra deguto lašas, gadinantis jo mokymo medaus statinę. Mat jam pasirodė, kad moterys per žiauriai kovoja, tai apvilko jas per kovas tramdomaisiais marškiniais...
O kas link dojo keitimo, taip, keičiau. Daug kartų. Nes visada ieškau to trenerio, kuris tam momentui yra geriausias ir suteikia man tai, ko man reikia. Jie gi irgi keičiasi patys, nebūna vienodi, imasi tai vieno, tai kito... Tiesa, kas mėnesį nekaitalioju. Trys metai pas vieną. Trauma. Keturi metai pas kitą. Trauma. Keturi metai pas trečią. Trauma. Penki metai pas pirmąjį. Žiūriu, kad dėsto visai nebe tą - tai jis maratonui ruošiasi, ir visos trešos vien fizucha, tai daro kažkokį bokso - karate hibridą, kuris nei tas, nei anas - neatlaiko nervai, metu, galvoju - ai, nebereik man to. Praėjo va trys metai - vėl man reik... Einu pas antrąjį, bo ans katas geriausiai išmano, tai, kur pas mane palyginus su kumite žioji tam tikros skylės... Tiesa, kumite jis irgi dėsto. Jei kam kiltų klausimų keistų  :angel:
Kad gal stoviu, katas darau, o kumite tai jau nea... Muilinu... Dabar va katas muilinu, bo daugybės jų nemoku, tai kai pirmą kartą darai, norom nenorom kartais tenka nesuspėt ir pažiūrėt - a kų čia daryt reikia...
Nieko. Pasivysiu. Nes muiluotis per treniruotes nemėgstu ir niekada to nedarysiu. Galėčiau gi sakyt, ai, gi aš žalias diržas, visai neprivalau tą Empi žinot, man Heian Sandan užtenka  :senis: Nors ne, negalėčiau :)

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Amžius: 46
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #472 įjungtas: 2014 Lap 03, 09:40:23 am »
O penkiasdešimtmečiai aplamai juda  :clap:

2:20... gal geriau tegul nejuda
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #473 įjungtas: 2014 Lap 03, 10:09:25 am »
Ką pasakei apie kata ir Abernety- diskusiją galima ir baigti. Pezalai, Stripuli.
 Kur???? Kur galima pritaikyti??? Patys japonai jau seniai kalba, kad kata labai pakeista ir sunku joje ieškoti karatė savigynos veiksmų. Okinavos mokyklose- taip. O darant karate jie buvo išimti. Tu kada bandei palygint tą pačią kata dabar ir kokia ji buvo pradinėje fazėje? Labai skirsis , žinok. Labai skirsis žinok pasiruošimas ( BFP ) mokymosi procese. Pas mus dabar niekas nežiūri, kad jei mokaisi tarkim heian nidan, kur yra gyaku-nukite, kad Tavo gyaku nukite butų GYAKU NUKITE, o ne badymas gležnais pirštukais. Moko kur, kaip tuos pirštukus stiprint ir kaip juos atmušt, kad Tau neskaudėtų? . Nelabai...Proceso nebėra, ne tik pradinio kata.
Kas liečia kitus dalykus- gėralus - tai labai atsilikusi esate nuo Sensėjaus mokymo. Negerai. Naujas gėralas jau yra, alia bitneris, išbandytas Rusijoje, tai tinka visiems  ;-) Į Jo seminarą net už dyką nenuvestų, nes nematau, ką ten galima išmokti , treniruojantis shotokan. Man nereikalinga Jo dėstoma kaulų sandara, kur galima pirštu į akį pataikyt, ar dar Jo sukurtų kata prasmė. Nėra jos.  Kata- gali save apgaudinėt, arba toliau žaist senovės karę, kuri praktikuodama kata įgauna kovos patirtį ir sumuš visus, praktikuodama kata. Čia geriausias Tavo bajeris, jei ką :) Kata- TIK kata ir jokios savigynos ten nebėra. Tai ką rodo, yra kaip galimi variantai, bet mano asmeninė patirtis sako, kad iš ten panaudot galima veiksmus tik vaikų darželyje ar kokiose senelių globos namuose. Realiai, gatvėje- niekaip. Absurdas ir tiek.
Tu pati tradicinį varei ania? Tai diskutuot irgi beviltiška. Praplauna Jums ten gerai smegenis, jaučiasi. Užuojauta, kad 22metus nieko nedarei. Tikrai. Jei tiki , kad kata -galima pritaikyt gatvėje, o Jorga yra vistiek super Meistras- nebegrįšk geriau į tuos sajanų užsiėmimus. Laiko švaistymas. Geriau kokią gerą knygą išversk, paskaitysim.  :handshake:  Ir apačioje vėl čia pripynei nesąmonių, kurias net suprast sunku... :chmm: Bet nebesigilinu, užtenka.
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 03, 10:19:54 am nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #474 įjungtas: 2014 Lap 03, 10:58:55 am »
Kas liečia karatė- be smūgių ji yra gimnastika. Ir galima tai vadint ir dirbt  įvairiai- pusiau kontaktas, pilnas, su pirštinėm ir t.t. Jei yra karatė, yra kumitė. Pradžioje- sąlyginės kovos, po to- jiukumitė. Be jos- gimnastika. Ir tik. Yra kichon. Yra kata. Ir nėra nieko kvailiau, kaip perdarytose kata ieškoti kovos prasmės ir pritaikymo...nebent spektakliui. Kata- stovėsena, koordinacija, kime atidirbimas, kvėpavimas ir t.t.. Ieškoti ten- kaip kokiam Abernety- kovos yra kvaila. Juk tų kata, kurios buvo iki Itosu, Asato  ir Funakoshi pakeitimų- nebėra. Juk jos ir padarytos- masių mokymuisi. Nori rast kata su pritaikymu? Eik ten, kur sportinio karatė dar nėra ir kata nekeistos nuo jų atsiradimo. Tai Okinava mokyklos. Bet ne Japonijos. Tos karatė skirtingos kaip salės futbolas ir golfas. Netgi tiek!!!

Ne tik karaciui cia turbut taikyt galima. Labai gerai nuskambejo viskas. Respektas  :kinas:
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #474 įjungtas: 2014 Lap 03, 10:58:55 am »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #475 įjungtas: 2014 Lap 03, 11:39:20 am »
Ką pasakei apie kata ir Abernety- diskusiją galima ir baigti. Pezalai, Stripuli.
 Kur???? Kur galima pritaikyti???
Kas liečia kitus dalykus- gėralus - tai labai atsilikusi esate nuo Sensėjaus mokymo. Negerai. Naujas gėralas jau yra, alia bitneris, išbandytas Rusijoje, tai tinka visiems  ;-)
 Jei tiki , kad kata -galima pritaikyt gatvėje, o Jorga yra vistiek super Meistras- nebegrįšk geriau į tuos sajanų užsiėmimus. Laiko švaistymas.
O aš dar kartą klausiau - ar studijavai Abernetį ir išsimėginai viską, ką jis siūlo beigi išbandei gyvai, kad tai neveikia, ar vis tik - pezalai, Dainiux? Bile pašnekėt?
Dėl gėralų ir mokymo, tai gerai, kad tu pažengęs ir gėrei turbūt?
Kata pritaikyt gatvėje negalima, jei suprast tą pritaikymą tiesiogiai, tam tikrus smūgius ir laužimus ir t. t. - galima. Kaip atrodė katos seniau ir kaip atrodo dabar, man visiškai nuoširdžiai neįdomu. Aš ne karate istorikė, ir mane domina tik tai, kas realiai galėtų veikti. Jei randu kažkur kažką pas kažką, man dzin, kaip tas atrodė vakar, prieš šimtmetį ar dar kur nors... Nesilankstau praeičiai.
P. S. Gal nepasakok, kur man eit ir kur neit? Tradiciniame karate smegenis tikrai plauna, ir aš į forumą prieš daugelį metų atėjau išplautom, dabar va jau užsimurzinau, bet apie kata ir jos privalumus beigi trūkumus mokiausi pati, be jokių papildomų stilių.
Jorgos nedievinu, bet kata jis vis tiek daro geriau (ne pritaiko, o daro), nei tavo nuorodoje nurodytas diedukas. Ir tai the end of ze story. Tikiuosi, diedukas tau ne giminė, kad jį  taip gini  :chmm: O kadangi tu į jo seminarus nėjai, sąlygoje, to, kaip jis atlieka kata būdamas 72 metų - nematei. Ir analizuot negali, skirtingai nuo manęs, mačiusios ir dieduką youtubėj, ir Jorgą gyvai.
Pezalai pezalai, be tik pezėt ir pasirodyt krūtam ;) O argumentų - nulis...
Gal jau baik tą "Jorgos" gėralą gert?  :luztu:

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #476 įjungtas: 2014 Lap 03, 12:21:31 pm »
Stripuli, parašiau tai kas kiekvienam į akis lyst turėtų- už liežuvio netempiama vis aiškini, kad tau nekyla rankos prieš moterį. Ne vienas čia toks tavo postas yra ir tai jau nebe sutapimas ar blogas išsireiškimas. O ką jis reiškia?
Nenorėti į varžybas eiti, nes varžyboms ruoštis reikalingą papildomą laiką ir energiją nori skirti kitiems gyvenimo aspektams- suprantama. Ir gerbtina.
Nenorėti į varžybas, nes tau jos nepatinka- su klaustuku, bet irgi- kiekvienam savo. Karate neturi tai trukdyti.
Tai prie ko čia moterys apskritai? Ką, treniruotėse kumite ir varžybose pas tave taip jau skiriasi? Jei VISUOMET, tai nerimtai studijuoji, o treniruotėse dirbat ne visu pajėgumu. Kaip kitaip galima paaiškinti- "per treniruotes ariu" o va "varžybose muša moteris"? iš kur toks skirtumas, kad reiktų visiems nurodyti? Plius aiškinimai-čia jau ne karate, o boksas, čia dar kas nepatinka (ir logška- nedarysiu, nelankysiu). Iš čia ir išvada apie muilinimus (suveikė dar ir asmeninė patirtis- esu matęs ypatingo charakterio žmones- jų paklausius, tai kiekvienu judesiu ar menkiausiu darbu jie "aria", o va rezultatai, tai.... pasitaiko kad ir rezultatai retkarčiais būna :) žinok gražiai tavo postai gula į tą lentyną ) .
Na tik taip galima paaiškinti tavo nuosekliai vienodus pasisakymus, kur sakai mėgstanti "kovas-šokius" be smūgių ir "nekyla rankos prieš moterį.". T.y. pagalvot ką iš tiesų kiekvieno žodžiai sako reikia.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #477 įjungtas: 2014 Lap 03, 12:32:31 pm »
Aplamai keistoka Alisa, papuolusi į Jai nesuvokiamą Pasaulį. Ir viskas.  :nezino: Sorry, Stripuliuk. P.S. ačiū už tai, kad krūtu mane pavadinai- niekas taip nevadino. O ginčytis su Žmogum, kuris "aria" bet neduoda, kovoja, bet neaišku su kuom, rezultatai kata pritaikymo- superiniai ir išbandyti, nes Abernetis taip daro... ar dar ten kažkokios sapalionės prirašytos, net nesigilinu- neturiu laiko ir noro. Stripuli- Abernetis toks pat verslininkas kaip Jorga. Yra shotokan nuo 1949m. JKA. Yra JKS. Yra KWF. Dar yra Kanazava. Ir jei varžybinis karatė- WKF. Tai- karatė - shotokane- yra Elitas. Aš užsiiminėju shotokan karatė. Abernety, Jorga  ar dar kažkas yra muilo burbulų pardavėjai. Aš jų galiu prikurti pats, nereikia man nieko pirkti. Nesąmonių prikurti galime visi, o keisčiausia tai, kad jas dar kažkas nuperka ir jomis tiki.  :D
 P.S. ir karate Tu užsiiminėji ne 22metus...Tradicinio ir kitų tų metų neskaityk, neverta. Nu nėra ten karatė.
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 03, 12:34:39 pm nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #478 įjungtas: 2014 Lap 03, 13:29:52 pm »
O verslininkai - po defoltu - blogis? Tu iš tų nudvasintų asmenybių, kurios visur ieško gėrio, šilumos ir t. t.? O jei istorija - tai jau šventa?
Visi normalūs žmonės - verslininkai. Jei produkto negali "parduot" ir juo "įtikint", tai jau nebe produktas...
Laikyt aišku tai, kuo užsiiminėji, elitu - visai neblogas požiūris. Bet laikyti tai, kuo užsiiminėja kiti - nesąmone - didelės išminties nerodo ;) Ypač to kito neišbandžius, tik girdėjus ,kur varpais skambino.
Suprasčiau, nuėjai pas Jorgą. Ux, galvoji, kokia nesąmonė, daugiau neisiu - ir argumentuoji, kodėl, kas kaip, o ne internetinių pletkų prisirinkęs. Nuvarei pas Abernetį - pasibandei daug ką, nu neveikia, nieko bendro, nieko realaus, ok, gal čia aš kažką ne taip, nu duok dar pasibandysiu - nu vis tiek neveikia.
Ir tada - pirmyn kritikuot.
Čia kaip aš pareikščiau, kad Kanazawa, shotokan, KWS, JKA ir Kyokushin ir dar kas nors yra nesąmonė, nors nei ragavau, nei mačiau daug. Vieną ką mačiau varžybose, tai pirštines storas - man tai atrodė nesąmonė (shotokan), bet va jos ir į fudokan perbėgo - taip kad - nesąmonių prikurti galime visi , o keisčiausia tai, kad jas dar kažkas nuperka ir jomis tiki.

Sorry, Dainiux, bet savo nuomonėje apie Jorgą ir Abernetį tu man analogiška Alisa, papuolusi į jai nesuvokiamą Pasaulį... Gal reikėtų sakyt - Alisius ?  :friends:

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #479 įjungtas: 2014 Lap 04, 09:36:43 am »
Lapkričio 5-9dienomis, Vokietijoje, Bremen mieste- WKF Pasaulio karatė Čempionatas. Lauksime gražių kovų.
« Paskutinis taisymas: 2014 Lap 04, 11:36:58 am nuo Dainiux »
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

« Atsakyti #479 įjungtas: 2014 Lap 04, 09:36:43 am »