AutoriusTema: Nugaros gelimas  (Skaityti 5785 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Nugaros gelimas
« Atsakyti #15 įjungtas: 2012 Sau 17, 19:55:06 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Romeniška kėdutė aišku gerai, bet manau labiau apšilimui, kas dėl mirties traukos tai aš darau tris priėjimus po tris pakartojimus vis didindamas svorį, kad paskutinis kėlimas gautusi ant negaliu ribos. Tik to dalyko nepatartina padaugint, ne daugiau kartą į savaitę.

as darau 4x10. daugiau stiprinimui.
o kaip su imtynem? bandai? man kai tos problemos prasidejo tai as numeciau viska, nes ten pagrinde skausmus jaust pradejau (nors issauke tai manau kad stovesena sitas problemas). ir dabar vis nedristu pradet, bet manau reikes greitu metu pamegint pasivartaliot... :) uzknisa galva dauzyt  :kikena:
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2012 Sau 17, 23:19:43 pm »
as darau 4x10. daugiau stiprinimui.
o kaip su imtynem? bandai? man kai tos problemos prasidejo tai as numeciau viska, nes ten pagrinde skausmus jaust pradejau (nors issauke tai manau kad stovesena sitas problemas). ir dabar vis nedristu pradet, bet manau reikes greitu metu pamegint pasivartaliot... :) uzknisa galva dauzyt  :kikena:
Kažkaip tas mano hanteliškas svoris nenuteikia imtynėm, su snukdaužiu aš vis an greičio ir patirties išvažiuoju, o parteryje reik būt arba profu kaip Smauglys ar bent jau profanu bet su gera kompleksija.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2012 Sau 18, 00:08:53 am »
Kažkaip tas mano hanteliškas svoris nenuteikia imtynėm, su snukdaužiu aš vis an greičio ir patirties išvažiuoju, o parteryje reik būt arba profu kaip Smauglys ar bent jau profanu bet su gera kompleksija.

nu reiks bandyt man atgaivint ir ziuret kas gaunas. kazkaip gaila apleisto reikalo... nors profas nebuvau, bet kazkaip sekdavosi pagaut si bei ta ir idomu budavo :) o snukdauzis tai ne hobis, daugiau butinybe :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

stampas

• Svečias
« Atsakyti #18 įjungtas: 2012 Sau 18, 10:22:19 am »
o kaip su imtynem?
Treniruotėse tenka padirbėt Jujitsu elementus.  Turiu omeny tą Jujitsu, kada parverstas oponentas damušamas ir parteryje kova nebetesiama. Parterio gaunam minimaliai. Tačiau teoriškai stuburą traumuojančių pakanka - yra metimai, griūvimai. Ne pirmus metus sportuoju ir man jie kenkėjiškos įtakos lyg ir nedaro. Bent jau kolkas nejaučiu. Nors kas ten žino kas viduje darosi, stuburo nepaklausi ar jam patiko kaip aš nusileidau ant tatamio :-) Taip pat šnekėjausi šiuo klausimu su pažįstamu mma propaguotoju, turinčiu išvaržą ir jau eilę metų sportuojančiu.  Nesiskundžia, sakė jam parteris kaip vaistai. O vat medikai rašo, kad imtynėse stuburas traumuojamas.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2012 Sau 18, 20:17:03 pm »
Sportuoju penktus ar šeštus metus po operacijos. Virš metų tik visokios kineziterapijos buvo. Tuo laikotarpiu išgirdau standartinių nuomonių, kad po operacijos sportuoti negalima ir t.t.  :-) Man sportuojasi tikrai normaliai, treniruotėse kažkokių apribojimų sau netaikau. Užtat stuburui po operacijos peiliu pasidarė drėgmė, sušalusios kojos ir minkšta lova.  Paskutiniu metu, kada labai šlapia buvo, tai man kažkoks košmaras. Ir galiu sportuot, galiu nesportuot - bus tas pats. Kadangi jau ne pirmi metai taip, tai tenka susigyvent. 
O tau ta išvarža labai maišo? Matai aš tai jau pasirinkimo neturėjau, nes nebepadėjo niekas, o užspausdavo taip, kad tik į kelnes pristumt belikdavo iš skausmo. Turiu pažįstamu kas sportuoja su išvaržomis juosmens srityje. Kartas nuo karto jos apie save primena, bet taip jau sportuoja ne pirmus metus.     
Išvarža maišo tiek, kad persistengus arba nieko nedarant pradeda mausti kojas. Prieš trejetą metų, buvau 3 mėn. pertrauką padaręs, po to sportuot norm pradėjau. Tai tuomet po to norm dar 2 mėnesius reabilitavausi. :) Ką bedarydavau pastoviai skaudėjo.
Turint rimtų problemų su stuburu (išvarža ar buvus išvarža manau rimta), tipo draudžiama daryti staigius judesius, todėl imtynės ypatingai blogai, nes judesiai daromi ir papildomu svoriu. Bet jei raumenynas pakankamas ty stuburą gerai laiko raumenys, viskas įmanoma.. :) Kojas dar kilnoti labai kenkia, bet aš va kilnoju ir gyvas, tik truputį pergyvenu, dėl ateities, nes neaišku, kaip ten minėjo kažkas aukščiau, kas viduj dedas. Būtų gerai kažkaip iki galo išsigydyt, bet kažint ar toks išsigydymas egzistuoja.
Nors Valentino Dikulio pavyzdys sako, kad tikrai turėtų egzistuoti tik reikia daug dėmesio skirti ir dirbti. Kas nežinot kas jis toks siūlau užmest akį į link, ar pasigoolint. :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2012 Sau 18, 20:17:03 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2012 Sau 18, 21:31:24 pm »
Išvarža maišo tiek, kad persistengus arba nieko nedarant pradeda mausti kojas. Prieš trejetą metų, buvau 3 mėn. pertrauką padaręs, po to sportuot norm pradėjau. Tai tuomet po to norm dar 2 mėnesius reabilitavausi. :) Ką bedarydavau pastoviai skaudėjo.
Turint rimtų problemų su stuburu (išvarža ar buvus išvarža manau rimta), tipo draudžiama daryti staigius judesius, todėl imtynės ypatingai blogai, nes judesiai daromi ir papildomu svoriu. Bet jei raumenynas pakankamas ty stuburą gerai laiko raumenys, viskas įmanoma.. :) Kojas dar kilnoti labai kenkia, bet aš va kilnoju ir gyvas, tik truputį pergyvenu, dėl ateities, nes neaišku, kaip ten minėjo kažkas aukščiau, kas viduj dedas. Būtų gerai kažkaip iki galo išsigydyt, bet kažint ar toks išsigydymas egzistuoja.
Nors Valentino Dikulio pavyzdys sako, kad tikrai turėtų egzistuoti tik reikia daug dėmesio skirti ir dirbti. Kas nežinot kas jis toks siūlau užmest akį į link, ar pasigoolint. :)

na taip, cia kaip su vaikais. karta sudurniavai ir turi rupesti visam gyvenimui :) Tito Ortiz turejo problemu su nugara irgi. Ilga laika negalejo praktiskai veiksmu daryt imtyniu, gulint ant nugaros (kas ir man is principo didziausia problema), bet paskutiniu metu kiek zinau susitvarke ir nieko... tik aisku pas juos galimybes kitos. svarbiausia stebet save. as irgi paskutinu metu pradejau pasispardyt. bet ne per daznai, tai jauciau is pradziu tikrai didelius blogumus. bet reik save stebet. jei neskauda, reiskia neskauda :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #20 įjungtas: 2012 Sau 18, 21:31:24 pm »