Pagrindines diskusijos > Savigyna
Kubotanas, Javara, Tactical pen, naujoviški savigynos niekučiai...
Smauglys:
Vertinu dujų balionėlį. Veikia per atstumą ir nereikia kažkokio ypatingo pasiruošimo. O tie kubotanai..., jei su juo sugebėsiu stuktelti, tai sugebėsiu ir elementariai kumščiu užnešt :punch:
arimanas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiVertinu dujų balionėlį. Veikia per atstumą ir nereikia kažkokio ypatingo pasiruošimo. O tie kubotanai..., jei su juo sugebėsiu stuktelti, tai su :balionai:gebėsiu ir elementariai kumščiu užnešt :punch:
--- Baigti citatą ---
sutinku, bet kumštį galima susitratint, o kubotaną-vargiai. Kumščiu pataikęs į dantis, gali nemalonumų ir pats turėt. iki šiol turiu randą ant krumplio, gijo pusę mėnesio turbūt. Negali žinot, kokiom kvarabom tas serga. kumščiu lupt į korpusą neapsimoka dažnai dėl visokių striukių ir kailinių, o galvos didžiąją dalį sudaro KAUKUOLĖ, kuri yra, kaip žinot, kieta. Štai javara arba kubotanas pašalina visas šias kliūtis. Žalos dydidis agresoriui priklauso nuo tūlo meistriškumo, humaniškumo ir javaros savybių. Be to, javara leidžia efektyviau išsiraut iš užgriebimų, o tamsoje palaikyta peiliu, sukelia nemažai strioko neprieteliui. Dar daug galiu vardint tų pliusų, bet jau tuoj pradės svečiai rinktis ir liksiu nesuprastas :D
Linksmai ir saugiai linkiu sutikit naujus drakono metus, kad niekam neprireiktų nei dujų balionėlio, anei kubotano, tiktai dovanėlių, taipogi šampano :alus:
Saxum:
Registruotis arba PrisijungtiNegaliu prisiversti adekvačiu daiktu laikyti javarą, bananą ar kitą "moralizavimo" priemonę. Ji į kišenę dedama tik tam, kad ja pasinaudot. Taškas. O tai jau reiškia, kad tu SĄMONINGAI ruošiesi ĮSIVELT į konfliktą. Pvz. aš nešioju peilį. Visados. Žmogui nedurčiau niekad. Aš juo duoną pjaustau, varžtus atsukinėju ir darau tūkstančius kitų kasdienių darbų-darbelių. O javara, šratas, pistoletas ir pan. - kokį dar kitą praktinį pritaikymą šie daiktai gali turėt????
--- Baigti citatą ---
Nesakau, kad tai tavo atvejis, bet dažniausiai peilio nešiojimasis "kitiems reikalams" tėra psichologinių problemų slėpimas. Pabandyk vakarais pavaikščioti su peiliu ir paskui staiga be jo - pajausi diskomfortą. Aišku, čia mums gali nerašinėti postulatų, esmė – ką pats jauti. Esu ne su vienu apie tai diskutavęs, žmonės galiausiai išsiduoda... Pats, pamenu, kai nešiodavausi, ir paskui nustojau nešiotis, kai tekdavo išeiti į pavojingus rajonus, jaučiausi tarsi nuogas, tarsi pakliuvęs tarp vampyrų. Bet po pirmos "machankės" susitvarkė psichologija, ir daugiau nebesinešioju jokių ginklų. Ir esu ne iš vieno žmogaus tai girdėjęs, kad nors ir nesiruošia peilio naudoti niekam, bet be jo kai kuriose situacijose be pasijaučia silpni... Pripratimas... Lyg ir nesiruošia naudoti, bet žino, jog TURI PEILĮ!
--- Citata ---Linkstu prie Asios varianto - didelis raktas vis tiek geriau. Ypač, jei jis nešiojamas tik todėl, kad namuose turi didelę spyną.
--- Baigti citatą ---
Aš šiam nindzių variantui pritariu taip pat. Nes raktus taip ar taip nešiojamės. Bet tai ginklas, kurį panaudosime tik iš anksto pasiruošę. Raktų nesinešiojam rankose, ar ne?
Saxum:
Didžiąja dalimi pritariu Smaugliui - kad galima ir kumščiu vožtelti, užuot ieškojus panacėjos ginkluose... Kumštis visada po ranka. Jo nereikia parengti, delnu arba krumpliu per veidą ir vsio, legalus ginklas panaudotas :angel: O visi priedai - tai gali tapti vinis į grabą teisme. Aš tikrai norėčiau nešiotis mačetę ir ja naudotis prieš kiekvieną debilą, bet...
Rimvydas:
Registruotis arba PrisijungtiŠratinį revolverį gali pernešti iš taško A į tašką B, neužtaisytą. Leidimų nereikia. Panaudot savigynai gali namuose, gatvėje reikės ilgai įrodinėti, kad ne kupranugaris...
--- Baigti citatą ---
jei kalbi apie traumtini iki 7.5 J guminiais uztaisais tai klysti. Ji gali eksplotuot taip pat, kaip dujini.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją