Pagrindines diskusijos > Savigyna
Kubotanas, Javara, Tactical pen, naujoviški savigynos niekučiai...
bornstubborn:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungtitai geriau tada peilis. ten jau tikrai padarys gera zala :D nie, as pritariu Lonsui. bevertes tos javaros.
pabaigai pridursiu, kad betkoks sudas gali buti ginklas, bet kam tas sudas jeigu galima isigyt normalu ginkla. jeigu tik jo reikia. (as pvz turiu 2 leidimus saunamajam ginklui :kikena: bet saunamojo ginklo neturiu, nes skaitau, kad man nereikia. kam tas ginklas tokiam kaip as :ruko: kaip koks atsiprasant myznius kaubojus, kuris bijo duot i snuki atrodyciau...)
--- Baigti citatą ---
Kofi, jei manai, kad šauti reikia mažiau drąsos, negu duoti į snukį, tai ką aš žinau.... :( Javaros gėris tame, kad labai skauda, bet netyčia užmušti - labai sunku. Čia tik IMO.
baramui fighter:
Registruotis arba PrisijungtiKofi, jei manai, kad šauti reikia mažiau drąsos, negu duoti į snukį, tai ką aš žinau.... :( Javaros gėris tame, kad labai skauda, bet netyčia užmušti - labai sunku. Čia tik IMO.
--- Baigti citatą ---
bornstubborn, čia sutinku su tavim, kad skauda tai skauda, dėl užmušimo, tokių dalykų siekti neverta, o sužaloti drąsiai...
tiek duriamaisiais, tiek kertamaisiais veiksmai. Na savaime aišku, juos atlikti reikia teisingai ir greitai, o pasiseks nepasiseks čia jau kitas klausimas.
tiesiog mano manymu, didelė gausa įvairios trajektorijos, trumpų ir greitų smūgių, su javarom rankose, šiek tiek pritūpus, ir būtinai nenuleidžiant rankų, kur kas geresnė taktika yra, nei aklai pasitikėti vienu geru smūgiu. Kitaip tariant kiekybė čia kokybę tikrai nugalėtų. Prieiti prie tokio subjekto labai sunku, nes kerta kaip katinas prieš dulkių siurblį piestu atsistojęs. :D
p.s. šiaip kam įdomu, Vilniuje seminarai su yavara turėtų būti daromi, vietą žinau.
Skeptikas:
Registruotis arba PrisijungtiBičas, kaip pastebėjai, tema yra apie javaras ir t.t. kaip išvengt smurto yra kitos temos, kiek mačiau. taip laimėta kova yra neįvykus kova ir taip toliau, su viskuo sutinku, bet kalba eina apie kraštutines priemones labai negeroj situacijoj, kurioj žmogus atsidūrė dėl savo durnos galvos ar tiesiog netikusių aplinkybių. Naudotis intelektu, kaip sakai, mokam čia visi, ar bent dauguma, kaikurie ir mokslinius laipsnius turi :angel: . O vat numatyt visko ir pasiruošt viskam...netgi toks minties galiūnas kaip tamsta, nemanau kad sugebėtų. Tai štai, yra situacijos, kuriose javara yra labai intelektualus ir adekvatus sprendimas.
--- Baigti citatą ---
Negaliu prisiversti adekvačiu daiktu laikyti javarą, bananą ar kitą "moralizavimo" priemonę. Ji į kišenę dedama tik tam, kad ja pasinaudot. Taškas. O tai jau reiškia, kad tu SĄMONINGAI ruošiesi ĮSIVELT į konfliktą. Pvz. aš nešioju peilį. Visados. Žmogui nedurčiau niekad. Aš juo duoną pjaustau, varžtus atsukinėju ir darau tūkstančius kitų kasdienių darbų-darbelių. O javara, šratas, pistoletas ir pan. - kokį dar kitą praktinį pritaikymą šie daiktai gali turėt????
a) Kas dėl praktinio javaros ir taktinių tušinukų efektyvumo - gerose rankose ir b.... teoriškai gali būti masinio naikinimo ginklas :ruko: Bet bent jau man mokėti daugiau nei šimtą litų už specialų šratinuką, su kuriuo galimą tanką pamušt yra absurdas :) Linkstu prie Asios varianto - didelis raktas vis tiek geriau. Ypač, jei jis nešiojamas tik todėl, kad namuose turi didelę spyną.
b) Kas dėl pasiruošimo visom situacijom - nu tai prašau - į bendrą "patyrusio nindziaus" komplektą gal dar parašiutą, pripučiamą plaustą, šalmą ir maisto atsargas keturiom dienom įtraukiam? Juk negali visko sumodeliuot, ką žinai kur gyvenimas šiandien nuves ;)
c) mokslinis laipsnis nėra lygu nei protui, nei Mtelektui :) Esu matęs ne vieną "mokytą durnių", ir netgi labai protingų santechnikų ar traktoristų ;) Deja, situacijose kurias nagrinėjame mes, moksliniai laipsniai dažniau trukdo, nei padeda...
baramui fighter:
gerai parašei :D sutinku.
Tiesa, dėl tušinuko, tą iliustracija Borno aš tam ir įdėjau, kad apibrėžti yavaros koncepciją, jog ginklu galima padaryti bet ką.
Nes kai pagalvoju yavaros pirmtakas Japonijoje spėju buvo banali trumpa lazda, pasitaikiusi kažkam po ranka, lygiai kaip nunchakų pirmtakas buvo banalus valstiečių spragilas grūdiniams kulti. ;-)
arimanas:
Registruotis arba PrisijungtiNegaliu prisiversti adekvačiu daiktu laikyti javarą, bananą ar kitą "moralizavimo" priemonę. Ji į kišenę dedama tik tam, kad ja pasinaudot. Taškas. O tai jau reiškia, kad tu SĄMONINGAI ruošiesi ĮSIVELT į konfliktą. Pvz. aš nešioju peilį. Visados. Žmogui nedurčiau niekad. Aš juo duoną pjaustau, varžtus atsukinėju ir darau tūkstančius kitų kasdienių darbų-darbelių. O javara, šratas, pistoletas ir pan. - kokį dar kitą praktinį pritaikymą šie daiktai gali turėt????
a) Kas dėl praktinio javaros ir taktinių tušinukų efektyvumo - gerose rankose ir b.... teoriškai gali būti masinio naikinimo ginklas :ruko: Bet bent jau man mokėti daugiau nei šimtą litų už specialų šratinuką, su kuriuo galimą tanką pamušt yra absurdas :) Linkstu prie Asios varianto - didelis raktas vis tiek geriau. Ypač, jei jis nešiojamas tik todėl, kad namuose turi didelę spyną.
b) Kas dėl pasiruošimo visom situacijom - nu tai prašau - į bendrą "patyrusio nindziaus" komplektą gal dar parašiutą, pripučiamą plaustą, šalmą ir maisto atsargas keturiom dienom įtraukiam? Juk negali visko sumodeliuot, ką žinai kur gyvenimas šiandien nuves ;)
c) mokslinis laipsnis nėra lygu nei protui, nei Mtelektui :) Esu matęs ne vieną "mokytą durnių", ir netgi labai protingų santechnikų ar traktoristų ;) Deja, situacijose kurias nagrinėjame mes, moksliniai laipsniai dažniau trukdo, nei padeda...
--- Baigti citatą ---
Nu vistiek nesuprantu, kodėl tamsta šitoj temoj taip skleidiesi :oho: šiaip kalbėt reikėtų maždaug taip: jei jau turėt javarą ar kitokį panašios paskirties daiktą, tai kokį ir kaip naudot. Apie super sugebėjimus išvengt konfliktinių situacijų nereik man pasakot. jeigu jau važinėji visuomeniniu transportu vakarais, tai nuotykių bus neišvengiamai, nepriklausomai nuo paties intencijų. Ir kažkodėl tamsta paaugliškai puoli į kraštutinumus: jei jau pasiruošt-tai komplektą, jei jau turi javarą-tai būtinai ieškai problemų. Tai ir kovos menais tada nereik užsiiminėt, nes jeigu jau praktikuoji, tai būtinai su tikslu nuimt kam nors galvą... Ir vaistinėlės mašinoj nesivežiok, nes tai gali reikšt paties suicidinius polinkius, jei jau taip mąstyt :chmm:
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją