Bičas, kaip pastebėjai, tema yra apie javaras ir t.t. kaip išvengt smurto yra kitos temos, kiek mačiau. taip laimėta kova yra neįvykus kova ir taip toliau, su viskuo sutinku, bet kalba eina apie kraštutines priemones labai negeroj situacijoj, kurioj žmogus atsidūrė dėl savo durnos galvos ar tiesiog netikusių aplinkybių. Naudotis intelektu, kaip sakai, mokam čia visi, ar bent dauguma, kaikurie ir mokslinius laipsnius turi
. O vat numatyt visko ir pasiruošt viskam...netgi toks minties galiūnas kaip tamsta, nemanau kad sugebėtų. Tai štai, yra situacijos, kuriose javara yra labai intelektualus ir adekvatus sprendimas.
Negaliu prisiversti adekvačiu daiktu laikyti javarą, bananą ar kitą "moralizavimo" priemonę. Ji į kišenę dedama tik tam, kad ja pasinaudot. Taškas. O tai jau reiškia, kad tu SĄMONINGAI ruošiesi ĮSIVELT į konfliktą. Pvz. aš nešioju peilį. Visados. Žmogui nedurčiau niekad. Aš juo duoną pjaustau, varžtus atsukinėju ir darau tūkstančius kitų kasdienių darbų-darbelių. O javara, šratas, pistoletas ir pan. - kokį dar kitą praktinį pritaikymą šie daiktai gali turėt????
a) Kas dėl praktinio javaros ir taktinių tušinukų efektyvumo - gerose rankose ir b.... teoriškai gali būti masinio naikinimo ginklas

Bet bent jau man mokėti daugiau nei šimtą litų už specialų šratinuką, su kuriuo galimą tanką pamušt yra absurdas

Linkstu prie Asios varianto - didelis raktas vis tiek geriau. Ypač, jei jis nešiojamas tik todėl, kad namuose turi didelę spyną.
b) Kas dėl pasiruošimo visom situacijom - nu tai prašau - į bendrą "patyrusio nindziaus" komplektą gal dar parašiutą, pripučiamą plaustą, šalmą ir maisto atsargas keturiom dienom įtraukiam? Juk negali visko sumodeliuot, ką žinai kur gyvenimas šiandien nuves

c) mokslinis laipsnis nėra lygu nei protui, nei Mtelektui

Esu matęs ne vieną "mokytą durnių", ir netgi labai protingų santechnikų ar traktoristų

Deja, situacijose kurias nagrinėjame mes, moksliniai laipsniai dažniau trukdo, nei padeda...