Kai "patobulinsi" aikido tai nebebus aikido.
Pasitikslinsiu - noriu ne "patobulinti" aikido, bet patobulinti “aikido”. Jauti skirtumą?

Padaryti iš “aikido” - Aikido. Grynai tyrinėtojo interesas – įrodyti pirma eile sau, o laikui bėgant, tikiuosi ir kitiems skeptikams, kad aikido - tai ne tik gimnastika. Atstatyti, taip sakant, gerą vardą.

Bet tai ilgalaikė perspektyva. Kol kas man tiesiog patinka praktikuotis su kardu ir suprasti, kaip kardo judesiai ir fechtavimo principai paverčiami į “tuščių rankų” techniką.
Svarbiausia-kam isradineti dvirati?Jau senai israsta viskas sioje srityje.Veiksmingu dalyku nera daug.
Sutinku, dviračio išradinėti nereikia. Bet, deja, šio “dviračio” nenusipirksi parduotuvėje.

Kiekvienas turi savo dviratį surinkti sau pats. Net jei turi geriausią mokytoją ar geriausią metodinę medžiagą. Šiuo atveju mokytojas – tai tik “cecho viršininkas” ar “gamybinės praktikos vadovas”, knygos ir vaizdo kasetės – tik brėžiniai. Bet kiekvienas yra savo dviračio šaltkalvis! O, kaip!

Tai ilgas ir sunkus kelias, nes 1000 smūgių yra tik viena grandis šio dviračio grandinėje, 1000 atsispaudimų - tik vienas stipinas rate… Guoliai čia sutepti ne tepalais, bet prakaitu ir krauju… Ale, poetas!…

Kartais atsiranda noras padaryti savo dviratuko “tiuningą”, prisukti jam kinietiškus ratus, pavyzdžiui… Dar žmonės kalba, kad filipinietiškos padangos yra neblogos

. Svarbu nesuklysti šiame kelyje, nes gali būti taip, kad viena gražia diena pamatysi, kad vietoj dviračio sukūrei treniruoklį, kuris, nors ir juda, bet stovi vietoje. Na čia aš jau galutinai nuvažiavau į filosofiją.

Tai va. Tęsiant dviračių temą. Mačiau gražų dviratį, vadinasi aikido. Parduotuvėse jo nėra, todėl nusprendžiau padaryti jį pats, kaip entuziastai savo garažuose surenka lėktuvus. “Meistro” čia neturiu, gero cecho taip pat, krapštausi pamažu pats pagal prastos kokybes brėžinius

Jau beveik padariau – jis atrodo kaip tikras, tik nevažiuoja.

Manau, ne tik aš turiu tokį aiki-dviratį, ar ne?

Gal todėl, kad ratai stačiakampiai? Ka gi, teks suapvalinti… Na o kol kas važinėju su senu geru karatė-dviračiu. Važinėju neblogai mėgėjo lygyje, nors yra ir geresnių...
Tarp kitko, pitbull, rytoj atvyksiu pas jus “pasivažinėti”.