AutoriusTema: Nugaros gelimas  (Skaityti 5767 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Nerka

• 7 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Nugaros gelimas
« įjungtas: 2011 Spa 25, 13:46:43 pm »
Sveiki, jau senokai stengdamasis treniruotese smugiuoti maksimaliu greiciu jauciu nugaros gelima. Jis buvo siek tiek aprimes, bet dabar, pradejus vel skirti didesni demesi greiciui pradejo jaustis tas pats. Beto dirbu toki darba kur reikia sukiotis, manau tas iri galejo prisideti prie skausmo atsinaujinimo. Gal yra kam panasiai buve? ka darete?

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • Lytis: Vyras
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Nugaros gelimas
« Atsakyti #1 įjungtas: 2011 Spa 26, 13:40:28 pm »
Gal nervas užspaustas, gal dar kas nors  :nezino: Reikia daugiau duomenų  :ne:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2011 Spa 26, 18:49:12 pm »
Nugaros raumenų pertempimas (???)
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2011 Spa 27, 22:22:51 pm »
Nugaros raumenų pertempimas (???)

kokie variantai gaivinimui? bijau, kad man gali but... siaip turiu bedu su nugara, su slanksteliu. bet savaitgali praleidau besidarbuodamas ir nugara jauciau kad kruvi dideli gauna. pirmadieni tailando boksas (kas man gan neiprasta, koju smugiai ir tt), ir dvi dienas vos paeit galejau. dabar kai kiek pasilenkiu, jauciu kad nugaros raumenys apacioje verkia kaip jiem sunku... tai galvoju gal cia visai ne slankstelu o raumens problema :) siaip nugara pastoviai sporto saleje kruvi gauna, nes dirbu 3X sav full body programa. kokios mintys? :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2011 Spa 27, 22:48:02 pm »
Pailsinti raumenis, kol atsistatys. O vėliau stengtis juos stiprinti, bet vengti monotoniško darbo. Raumenys pertempiami nuo sunkaus monotoniško darbo, kai nėra pertraukų vienu kartu darant kažkokią veiklą. Geriausia, jeigu didelis krūvis tenka tiems būtent nugaros raumenims, tai kai sportuoji ar dirbi , padaryk 15min pertrauką, pailsink juos.  Būna nemalonių bėdų paskui dėl tų raumenų.
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2011 Spa 27, 22:48:02 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2011 Spa 27, 23:12:59 pm »
Pailsinti raumenis, kol atsistatys. O vėliau stengtis juos stiprinti, bet vengti monotoniško darbo. Raumenys pertempiami nuo sunkaus monotoniško darbo, kai nėra pertraukų vienu kartu darant kažkokią veiklą. Geriausia, jeigu didelis krūvis tenka tiems būtent nugaros raumenims, tai kai sportuoji ar dirbi , padaryk 15min pertrauką, pailsink juos.  Būna nemalonių bėdų paskui dėl tų raumenų.

kad poilsio zutekt turetu, kas antra diena gauna kruvio, nemaza, bet poilsio uztekt turetu. nu bus matyt kas cia jiems yra, pasiziuresiu :) dvi dienas is lovos pakilt negalejau, 3dieni jau lengvai bandziau sporto salej juos pajudint, lengvas svoris ir tempimai :) tai pagerejo siek tiek :) problema yra ta, kad anatomiskai jau nevisai taisiklinga laikysena :) aisku galimas variantas, kad cia kitos problemos, ne raumens...
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

stampas

• Svečias
« Atsakyti #6 įjungtas: 2012 Sau 16, 15:03:29 pm »
kokie variantai gaivinimui? bijau, kad man gali but... siaip turiu bedu su nugara, su slanksteliu. bet savaitgali praleidau besidarbuodamas ir nugara jauciau kad kruvi dideli gauna. pirmadieni tailando boksas (kas man gan neiprasta, koju smugiai ir tt), ir dvi dienas vos paeit galejau. dabar kai kiek pasilenkiu, jauciu kad nugaros raumenys apacioje verkia kaip jiem sunku... tai galvoju gal cia visai ne slankstelu o raumens problema :) siaip nugara pastoviai sporto saleje kruvi gauna, nes dirbu 3X sav full body programa. kokios mintys? :)

kadaise turėjau stuburo išvaržą, tai dabar jei suskausta per juosmenį, pasitikrinu gana banaliai, bet bent jau man šito "testo" pakanka. Gali pamėgint. Pabandyk laikydamas tiesias kojas stovėdamas lėtai lenkti viršutinę kūno dalį per juosmenį ~90 laipsnių kampu. Susilenkęs neturėtum jausti jokio skausmo plitimo į kojas ar koją. Tada bent jau galima sakyt, kad nėra pažengusios juosmens srities stuburo išvaržos. Kada aš turėjau išvaržą, tai kūno palenkti per juosmenį nebegalėjau ties 45 laipsnių kampu.
« Paskutinis taisymas: 2012 Sau 16, 15:05:36 pm nuo stampas »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2012 Sau 16, 16:19:52 pm »
kadaise turėjau stuburo išvaržą, tai dabar jei suskausta per juosmenį, pasitikrinu gana banaliai, bet bent jau man šito "testo" pakanka. Gali pamėgint. Pabandyk laikydamas tiesias kojas stovėdamas lėtai lenkti viršutinę kūno dalį per juosmenį ~90 laipsnių kampu. Susilenkęs neturėtum jausti jokio skausmo plitimo į kojas ar koją. Tada bent jau galima sakyt, kad nėra pažengusios juosmens srities stuburo išvaržos. Kada aš turėjau išvaržą, tai kūno palenkti per juosmenį nebegalėjau ties 45 laipsnių kampu.

as darau Romeniska Mirties trauka :D tiesa su nedideliu svoriu apie 50-60 kg kazkur :D bet is esmes tai diagnoze kad slansktelis siek tiek pasislinkes ir liecia nerva (darant tam tikrus judesius). bet po biski stiprinu.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2012 Sau 16, 20:05:26 pm »
Kažkada turėjai, tai išsioperavai? Kaip po operacijos sportuojasi? Aš kokius 6 metus su ta išvarža gyvenu. (Išvarža juosmens srity)

stampas

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2012 Sau 17, 08:47:39 am »
as darau Romeniska Mirties trauka :D tiesa su nedideliu svoriu apie 50-60 kg kazkur :D bet is esmes tai diagnoze kad slansktelis siek tiek pasislinkes ir liecia nerva (darant tam tikrus judesius). bet po biski stiprinu.

jei Romėnišką Mirties trauką darai, tai tikriausiai dar blogai nėra :) Su stuburu man nepasisekė keleta kartų, tai turėjau panašų reikalą kaklo srityje kada nervą liesdavo tam tikrais momentais. Po geresnio kaklo judesio tekdavo netoli savaitės vaikščiot su šlykščiu skausmu nuo kaklo į petį. Gavau patarimą stiprias b vitamino dozes pagert. Konkrečiai aš milgamą gėriau. Stebuklų nebuvo, bet kažkiek padėdavo iki kito sutraumavimo  :D   
O dėl slankstelio nebandei kokių masažų daryt ar kažko panašaus? Tiesiog įdomu ar jie veikia tokiais atvejais :) Dauguma medikų sako baseinas gerai. Aš prisiklausęs pradėjau kasdien vaikščiot ir ne tik kad kaklą dar labiau ten suvariau,  bet ir stuburas konkrečiai apie save priminė  :D

« Atsakyti #9 įjungtas: 2012 Sau 17, 08:47:39 am »

stampas

• Svečias
« Atsakyti #10 įjungtas: 2012 Sau 17, 09:56:57 am »
Kažkada turėjai, tai išsioperavai? Kaip po operacijos sportuojasi? Aš kokius 6 metus su ta išvarža gyvenu. (Išvarža juosmens srity)

Sportuoju penktus ar šeštus metus po operacijos. Virš metų tik visokios kineziterapijos buvo. Tuo laikotarpiu išgirdau standartinių nuomonių, kad po operacijos sportuoti negalima ir t.t.  :-) Man sportuojasi tikrai normaliai, treniruotėse kažkokių apribojimų sau netaikau. Užtat stuburui po operacijos peiliu pasidarė drėgmė, sušalusios kojos ir minkšta lova.  Paskutiniu metu, kada labai šlapia buvo, tai man kažkoks košmaras. Ir galiu sportuot, galiu nesportuot - bus tas pats. Kadangi jau ne pirmi metai taip, tai tenka susigyvent. 
O tau ta išvarža labai maišo? Matai aš tai jau pasirinkimo neturėjau, nes nebepadėjo niekas, o užspausdavo taip, kad tik į kelnes pristumt belikdavo iš skausmo. Turiu pažįstamu kas sportuoja su išvaržomis juosmens srityje. Kartas nuo karto jos apie save primena, bet taip jau sportuoja ne pirmus metus.     

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2012 Sau 17, 15:27:23 pm »
jei Romėnišką Mirties trauką darai, tai tikriausiai dar blogai nėra :) Su stuburu man nepasisekė keleta kartų, tai turėjau panašų reikalą kaklo srityje kada nervą liesdavo tam tikrais momentais. Po geresnio kaklo judesio tekdavo netoli savaitės vaikščiot su šlykščiu skausmu nuo kaklo į petį. Gavau patarimą stiprias b vitamino dozes pagert. Konkrečiai aš milgamą gėriau. Stebuklų nebuvo, bet kažkiek padėdavo iki kito sutraumavimo  :D   
O dėl slankstelio nebandei kokių masažų daryt ar kažko panašaus? Tiesiog įdomu ar jie veikia tokiais atvejais :) Dauguma medikų sako baseinas gerai. Aš prisiklausęs pradėjau kasdien vaikščiot ir ne tik kad kaklą dar labiau ten suvariau,  bet ir stuburas konkrečiai apie save priminė  :D

bande daryt tempimus ir sildymus poliklinikoj... nieko gero negaliu pasakyt. dariausi ramenu disbalanso tyrima. is esmes mano receptas, stiprint nugara ir tampytis atsargiai. aisku kiekvienas turi savo situacija zint. bet man padejo. del ko sporto sale pamegau. nuo tam tikru kovos menu issivysto tam tikras raumenu disbalansas. net ir nebutinai nuo kovos menu, zmogus dazniausiai viena puse labiau isvystita turi. todel sporto sale yra PRIVALOMA 2-3 kart i savaite. butent tam disbalansui sumazint. tada ir problemu maziau atsiranda iskart. disbalansas gali but ne tik kaire desine, bet ir priekis nugara ir kitokie. todel reik rupintis savim :) maziau problemu bus :) buciau zinojas ka zinau dabar pries kokius 7 metus... :D

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #12 įjungtas: 2012 Sau 17, 18:58:10 pm »
Ko gero vienintelis dalykas padedantis stuburui po operacijos. Aš irgi darau su panašiu svoriu, na bandau po truputi didinti, bet tikrai veikia. Istorija identiška Stampo, keičiantis orui kartais surakina juosmenį, bet jau 8 metai po operacijos ir sportuoju ir dirbu. Beje pastebėjau kad pablogėja būtent tada kai kelias dienas nusprendi patinginiaut, po visiškai pasyvaus poilsio jaučiuosi blogiau nei sportavęs ir dirbęs iki negaliu.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2012 Sau 17, 19:06:41 pm »
Ko gero vienintelis dalykas padedantis stuburui po operacijos. Aš irgi darau su panašiu svoriu, na bandau po truputi didinti, bet tikrai veikia. Istorija identiška Stampo, keičiantis orui kartais surakina juosmenį, bet jau 8 metai po operacijos ir sportuoju ir dirbu. Beje pastebėjau kad pablogėja būtent tada kai kelias dienas nusprendi patinginiaut, po visiškai pasyvaus poilsio jaučiuosi blogiau nei sportavęs ir dirbęs iki negaliu.

as bandziau padidint svori. ne tiek svori padidint kiek pakartojimus sumazint, reiskia priartet arciau maxo. bet pries tai dariau "siubavima" su gira. tai gal nugara jau nuvargus buvo. tai kazkur 70-80kg, pajutau, kad nugara nenori. tai teko vel nusimest. romeniska kedute irgi labai geras dalykas, tik reik taisiklingai daryt. ilgas kelias atsstatyt ta, ka per durnuma uzgyvenai. bet as tikiuosi, kad imanoma, net ir be mediku :)

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2012 Sau 17, 19:35:53 pm »
Romeniška kėdutė aišku gerai, bet manau labiau apšilimui, kas dėl mirties traukos tai aš darau tris priėjimus po tris pakartojimus vis didindamas svorį, kad paskutinis kėlimas gautusi ant negaliu ribos. Tik to dalyko nepatartina padaugint, ne daugiau kartą į savaitę.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

« Atsakyti #14 įjungtas: 2012 Sau 17, 19:35:53 pm »