Visa kita > Kovos menai ir kinas

Kino filmai - neformatas

(1/14) > >>

baramui fighter:
Jei adminai nuspręs, kad foruma tema netinkama arba ne visai į temą, galit trinti arba rakinti.

Nusprendžiau pasiūlyti šį naują topic'ą kino filmams, kurie nepatenka į blockbuster'ių ir šiaip holivudinių šedevrų kategoriją, t.y.
mažo biudžeto filmai - neformatai. Kadangi čia renkasi žudikai-filosofai su išlavintu ir subtiliu skoniu, tokie kaip Berserkas pavyzdžiui,
manau kad turėtume rasti kuo dalintis.  :-)

Pradėti norėčiau nuo šio filmo. Mano nuomone nerealaus pastatymo, už nerealiai mažą biudžetą, su nerealiu garso takeliu. Jei dar nematėt ir sugalvosit žiūrėti, garsiakalbius įsijunkit. Būčiau net nesužinojęs apie jį nieko, jei ne mano draugas iš Floridos, sakė: pažiūrėk, nepasigailėsi. (aišku dėl skonio nesiginčysim :) ) Beja, kovų scenų ten irgi yra.

Ink (2009) Rež. Jamin Winans)



Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Paulius Rymeikis parašyta recenzija filmui:
Mane visada stebina kodėl dažniausiai verkiama, jog nėra už ką daryti kiną, kai tikroji problema, kad nėra pagal ką (scenarijus, istorija). Tas pats "Avatar"...
Na, gerai, jeigu paskaitytumėt interviu su James Cameron, pamatytumėt, kad jis nekalba apie filmo istoriją - tik efektus, t.y. istorija tam filmui tebuvo reikalinga tiek, kad parodyti technikos galimybes. Lietuvos, kaip ir daugelio aplinkinių šalių, situacija reikalauja kitokio požiūrio į kiną. Kokybinio. Įdomi istorija, įdomus operatoriaus darbas, įdomūs režisūriniai sprendimai. Ir jau tik paskui - uber kameros, mikrofonai ir būtinai apšvietimas (juokiasi Kanų ir kitų festivalių laurus nusinešė "Dogme 95" manifesto režisieriai). Bet čia tik šiaip trumpas įvadas pradedant tikiuos ne vienkartinę rubriką "indie kinas".

O pradėti norėčiau nuo praeitų metų mažo indie šedevro "Ink" (Rež. Jamin Winans). Savo lėšom susukta sci-fi (!) juosta kainavo 250 000 $ (berods 1000 kartų pigiau negu "Avatar"), bet kai matai, kiek buvo nufilmuota (lokacijos, etc.) ir įdėta į montažą, spec. efektus, supranti, kad prie projekto dirbę žmonęs savo darbo į sąmatą dažnai neįtraukdavo. Neišdegė kino indėnams su distribucija (kino teatrų laikas užbukintas Holivudo produkcija), tad iškart patraukė į indie kino teatrus, online distribuciją ir DVD leidimą. Tada reikalas ir įsisuko. Prasidėjo nuo piratinio filmo atsisiuntimo 400 000 egzempliorių tiražu, o baigėsi parama pačių kūrėjų puslapyje ir DVD pirkimu. "Ink" neretai kelia šypseną savo naivumu, spec. efektais (kur jiems iki "2012" ar "Avatar"), bet gera istorija, režisūriniai sprendimai ir sugebėjimas dažnai megėjiškus efektus paversti unikaliu stiliumi verčia prie filmo atsargiai lipdyti etiketę "kultinis". Filmas tikrai ne kiekvienam, bet įkvėpimo paieškoti galima. Ypač šio puslapio lankytojams.

Beje, čia tas atvejis, kai pažiūrėjus trailer'į nereikia spėlioti "o koks bus pats filmas?". Būtent toks ir bus. Nuo A iki Z. "Šyza", bet užtikrinta "šyza". Smagaus žiūrėjimo.
Šaltinis: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti



 

Berserk:
Filmas ne shdevras, bet vertas demesio.   :birthday:

baramui fighter:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiFilmas ne shdevras, bet vertas demesio.   :birthday:

--- Baigti citatą ---

berserkai, o tu matei štoli? :)

Berserk:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungtiberserkai, o tu matei štoli? :)

--- Baigti citatą ---

ash ji dar priesh metus maciau :)

Raimis:
Aš tai žiūrėdamas rusų vertimu (mėgėjišku) vos neapsimy.... Kai vienas inkas ėmė kaukti, vertėjas verčia (rėkdamas) blia..., blia..,  blia...  :luztu:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją