AutoriusTema: Kovos menai ir moralė. Ar aktuali kovotojui moralė šiandieninėj Lietuvoj?  (Skaityti 14314 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kovos menai ir moralė. Ar aktuali kovotojui moralė šiandieninėj Lietuvoj?
« Atsakyti #60 įjungtas: 2011 Rgp 09, 18:33:14 pm »
manęs nenustebsinsi tuom, aš pats banditų mieste užauga, ir nieko banditu kažkaip netapau.
man auklėtoja 12 klasėje atsimenu sakė: "jau kas kas, bet tavęs "mano pavardė" - kalėjimas laukia". :teisejas:
Paradoksas, bet į Universitetą sėkmingai įstojo tik du iš mano klasės. Toliau nebesiplėsiu. :-)
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #61 įjungtas: 2011 Rgp 09, 18:44:34 pm »
oi kaip dauk jus apie mane zinot... del igudziu vystymo, tai ne vienas, turiu su kuo dirbt. na tiesa dabar mano partnioras i uzsieni isvares, bet greit gris. mokytoja turejau gera, o gyvenimas ismoke dar daugiau negu betkoks mokytojas. beje, KOI peiliai visada pilnu kontaktu vyksta. net i kiausus is principo spardyti galima. ir ne, kitu stiliu as nenurasau. as seiptai pradejau nuo karate, kuri gerbiu, kaip ir daug kitu kovos menu, tik zinoma ne visus, kaip pvz nelabai gerbiu viena kovos mena, 'kurio pavadinimo neminesiu'. nezinau kaip ten su technika, bet dauguma jo atstovu lochai ir bailiai. beje, labai jus cia ta KOI akcentuojat, galima pagalvot, kad as cia koks karpis profesionalas, o toks nesu. as del saves treneruojuosi, del gatves (galit sita siusti psichiatrui), varzybos cia tik seip, kaip sparingas/pramoga. butu nesuvokiamai kvaila treneruotis peilio technika su mintim, kad teks visalaika gintis tik nuo medinio peilio maketo. a lentvario gatves seip ramios, bet pasimusti cia teko. net su keliais is karto. pilnu kontaktu. nors mma ribose mane greiciausiai sutvarkytumet, as ne terminatorius (deja).

ir dar vienas bla bla. 15 min filosofijos per kiekviena treneruote (??)... cia tikrai nesuprantu ka galima filosofuot kiekviena diena net po 15 brangiu minuciu?  :nezino: ar tuos pacius textus mintinai ismoke kartojate ar tokios beribes isminties atsargos? ar tiesiog reikia reguliarei plauti smegenis mokinia... 15min filosofijos per diena/treneruote yra "way too much", bet sakysim cia tik mano nuomone. bet anyway, paciam gale einant prie esmes, jeigu kovinis lygis (kas yra svarbiausia), kaip sakot, laikosi, tada pagarba  :handshake: sorry, kad taip zostkai issireiskiau ryte (praeitam poste), as kitaip nemoku. nereikejo priimt taip asmeniskai.
:kava:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #62 įjungtas: 2011 Rgp 09, 20:24:27 pm »
nu progresas šioks toks :clap:

ne kiekvieną dieną iš kavinuko atsiprašymą išgirsi :clap:

plius vienas dedam  :D

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #63 įjungtas: 2011 Rgp 09, 22:49:16 pm »
nu tai diskutuojam dar ta tema, reikalinga moralė-nereikalinga? :-) su vienu forumo piliečiu viskas kaip ir aišku, nafig visas morales, brutalizm is uber alles :punch:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #64 įjungtas: 2011 Rgp 09, 23:05:02 pm »
Dedam kaviniui pliusą ir raukiam su šita tema. Sužinojau pakankamai iš įvairių žmonių, koks ir buvo tikslas.
Atsakymas kaviniui dėl bailių ir lochų kovos meno, kurį jis ten atrado kažkur. Aš per 15 metų praktikos esu susidūręs su bailiais ir lochais beveik iš kiekvieno stiliaus, kuris čia pas mumi veikia, iš saviškių irgi pasitaiko ;-) tai normalu yra. Bet vėlgi, negali gi uždraust tam lochui ar bailiui treniruotis-o gal patobulės netyčia. Svarbu, kad nepiktybinis būtų. :angel:
Dėl filosofijos, tai tas 15 min filosofijos yra maximum, kaip rašiau. tikrai ne visada jos būna, tos filosofijos. o kalbėt tikrai turiu apie ką, tokia mano specialybė, god damn it :kikena:
Praktikuok toliau KOI, tai tikrai naudingas stilius, ypač man patinka požiūris Kačiargino į peilius. Gatvei treniruotis yra normalu, kovos menas yra skirtas išgyvenimui visų pirma :senis:
Sėkmės savęs tobulinime. Visose srityse. :handshake:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #64 įjungtas: 2011 Rgp 09, 23:05:02 pm »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #65 įjungtas: 2011 Rgp 10, 00:21:26 am »
(deja).

ir dar vienas bla bla. 15 min filosofijos per kiekviena treneruote (??)... cia tikrai nesuprantu ka galima filosofuot kiekviena diena net po 15 brangiu minuciu?  :nezino: ar tuos pacius textus mintinai ismoke kartojate ar tokios beribes isminties atsargos?
sakai 15 min brangaus laiko ?o kuom ji įvertini ?pavyzdžiui man, kažkada  sunaudotas 15min laiko (brangaus kaip pats sakai )man dabar aukso vertės  :-)

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #66 įjungtas: 2011 Rgp 10, 00:31:45 am »
Klausyk Danieliau, tark tu savo žodį šia tema, bet taip trumpai ir aiškiai, žemaitiškai, kaip tu moki.  :alus:

O tai kavinukas turbūt iš 18 palatos durchatoj ištrūkęs, pas budinčiają Internetą su visu kompiuteriu nušvilpė ir vaistukų nakčiai neišgėręs rašinėja čia :D

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #67 įjungtas: 2011 Rgp 10, 01:29:09 am »
Klausyk Danieliau, tark tu savo žodį šia tema, bet taip trumpai ir aiškiai, žemaitiškai, kaip tu moki.  :alus:

O tai kavinukas turbūt iš 18 palatos durchatoj ištrūkęs, pas budinčiają Internetą su visu kompiuteriu nušvilpė ir vaistukų nakčiai neišgėręs rašinėja čia :D

sunkus butthurt'o atvejis  :chmm: uzpildykite prasau sia anketa: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #68 įjungtas: 2011 Rgp 10, 10:14:42 am »
oi kaip dauk jus apie mane zinot... del igudziu vystymo, tai ne vienas, turiu su kuo dirbt. na tiesa dabar mano partnioras i uzsieni isvares, bet greit gris. mokytoja turejau gera, o gyvenimas ismoke dar daugiau negu betkoks mokytojas. beje, KOI peiliai visada pilnu kontaktu vyksta. net i kiausus is principo spardyti galima. ir ne, kitu stiliu as nenurasau. as seiptai pradejau nuo karate, kuri gerbiu, kaip ir daug kitu kovos menu, tik zinoma ne visus, kaip pvz nelabai gerbiu viena kovos mena, 'kurio pavadinimo neminesiu'. nezinau kaip ten su technika, bet dauguma jo atstovu lochai ir bailiai. beje, labai jus cia ta KOI akcentuojat, galima pagalvot, kad as cia koks karpis profesionalas, o toks nesu. as del saves treneruojuosi, del gatves (galit sita siusti psichiatrui), varzybos cia tik seip, kaip sparingas/pramoga. butu nesuvokiamai kvaila treneruotis peilio technika su mintim, kad teks visalaika gintis tik nuo medinio peilio maketo. a lentvario gatves seip ramios, bet pasimusti cia teko. net su keliais is karto. pilnu kontaktu. nors mma ribose mane greiciausiai sutvarkytumet, as ne terminatorius (deja).

ir dar vienas bla bla. 15 min filosofijos per kiekviena treneruote (??)... cia tikrai nesuprantu ka galima filosofuot kiekviena diena net po 15 brangiu minuciu?  :nezino: ar tuos pacius textus mintinai ismoke kartojate ar tokios beribes isminties atsargos? ar tiesiog reikia reguliarei plauti smegenis mokinia... 15min filosofijos per diena/treneruote yra "way too much", bet sakysim cia tik mano nuomone. bet anyway, paciam gale einant prie esmes, jeigu kovinis lygis (kas yra svarbiausia), kaip sakot, laikosi, tada pagarba  :handshake: sorry, kad taip zostkai issireiskiau ryte (praeitam poste), as kitaip nemoku. nereikejo priimt taip asmeniskai.

Tu dar per jaunas esi, kad daug ką suprastum, tokiomis temomis geriau skaityk ką kiti rašo ir mokykis. Kai kurie už tave dvigubai vyresni ir tuos dalykus prieš 15-20 metų praėję, dar ne tokiomis filosofijomis gyveno (net toks doras pilietis kaip aš turiu labai nesmagios patirties), tad nieko tu čia nenustebinsi. O tavo gyvenimiška filosofija apsisuks dar ne kartą gyvenime 180 laipsnių kampu...

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #69 įjungtas: 2011 Rgp 10, 10:56:32 am »
Geras interviu su Sergejum Maslobojevu, manau į temą bus. Geras kovotojas, pozityvus požiūris į gyvenimą, gera iliustracija darnos tarp vidinės moralės ir kovotojo dvasios.  :chmm:

Savaitės interviu: S.Maslobojev moka ne tik taikliai smūgiuoti kumsčiais

« Atsakyti #69 įjungtas: 2011 Rgp 10, 10:56:32 am »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #70 įjungtas: 2011 Rgp 12, 10:20:49 am »
Cia apie morale: Antra diena Lietuvoje , o jau  teko aiskinti vietiniam jaunimui kodel negalima musti merginu  :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #71 įjungtas: 2011 Rgp 12, 10:22:43 am »
Cia apie morale: Antra diena Lietuvoje , o jau  teko aiskinti vietiniam jaunimui kodel negalima musti merginu  :D

Ir kaip sekėsi aiškinti?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #72 įjungtas: 2011 Rgp 12, 10:46:09 am »
Ir kaip sekėsi aiškinti?
Labai gerai ...tapau vietiniu autoritetu su pravarde ''DEDE"  :kikena: 

Stebejau vakar vaiku mustynes musu kieme. Tikrai buvau labai suzavetas  :-D Tokiu ryztingu, dinamisku MMA kovu nesu jau senai mates  :clap:   Bet reikejo jau paciam isikisti kai garbingos MMA kovos pasibaige ir prasidejo 4 pr. 1. dar ir mergina pradejo musti.

Tikiuosius kad jie isgirdo  mano patarymus is prades lankyti kovinis sporta  tam kad negaisti savo laika ir talenta gatveje  :senis:

P.S:
Hebra netgi pasidalino savo "koronais prijemais" gatveje  :D Isradingumas tikrai nerealus :)
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #73 įjungtas: 2011 Rgp 12, 15:32:15 pm »
deni, o koks prijomščikų amžius ir + pasidalinsi prijomais per diskusiją sąskrydyje?

dar kai kas - baisiai gerbiu coffeedrinkerį, puolimas pareina absoliučiai peržengiantis visas moralės normas, niekuo netinkantis kovos menininkams (gal suprasit, kam taikau), o chebrantas dar pahumoruoja atsakydamas  :alus:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #74 įjungtas: 2011 Rgp 12, 15:41:27 pm »
O kas link moralės, iš savo varpinės pasakysiu, kad pas nemoralų žmogų treniruotis paprasčiausiai kažkaip nemalonu... Pas tą, kurio gyvenimas ir elgsena nėra geros moralės pavyzdys. O jei dar prie to prisideda karatebika :) Bet net jei žmogus išmano tai, ką dėsto, ir tai yra gera kovinė treniruotė, jei jis toks - nelabai koks iš savęs - tai ir tos kovinės žinios nelaai užsilieka ir pačiai nelabai norisi užsilikt pas tokį...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

« Atsakyti #74 įjungtas: 2011 Rgp 12, 15:41:27 pm »