AutoriusTema: Kovos menai ir moralė. Ar aktuali kovotojui moralė šiandieninėj Lietuvoj?  (Skaityti 14218 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kovos menai ir moralė. Ar aktuali kovotojui moralė šiandieninėj Lietuvoj?
« Atsakyti #45 įjungtas: 2011 Rgp 09, 01:34:23 am »
Tai ko nesupranti, dažniausiai priimi negatyviai. Štai kad ir mano diskusija su gerbiamu Smaugliu: kažkam baletas, o kažkam socializacijos pamokos. Tuose baletiniuose pasirodymuose, kuriuos taip skeptiškai vertina pons Smauglys, dažniausiai dalyvauja VAIKUČIAI. Tai yra auklėjimo dalis. Bendras darbas, užimtumas. kelis metus palankęs vaikis jau nori parodyt, koks jis greitas, stiprus ir t.t. Va jam pasirodymai, šventės ir t.t., bendraamžiai, kurie nesivalkioja ir negeria. Yra kur energiją dėt. Varžybos pilno kontakto -tik norintiems, kitas gal sveikatingumą tik praktikuoja. Kovos menas tai yra GYVENIMO BŪDAS. Jis persmelkia visas gyvenimo sritis. Senobėj diedukas dieną augindavo ryžius, o vakare mokindavo anūką kovos meno. Va kas tai yra. Mano pedagoginis darbas neapsiriboja treniruotėmis, o mano praktika neapsiriboja sale. Tai yra kovos menas. Kovinis sportas gali būt kovos meno dalimi. Bet kovos menas nėra kovinis sportas. O štai kovinio sporto profesionalu būt niekad ir nesiekiau, tai yra Smauglio sritis, kurioj tikrai nekvestionuoju jo autoriteto :-)
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #46 įjungtas: 2011 Rgp 09, 03:28:55 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Tai ko nesupranti, dažniausiai priimi negatyviai. Štai kad ir mano diskusija su gerbiamu Smaugliu: kažkam baletas, o kažkam socializacijos pamokos. Tuose baletiniuose pasirodymuose, kuriuos taip skeptiškai vertina pons Smauglys, dažniausiai dalyvauja VAIKUČIAI. Tai yra auklėjimo dalis. Bendras darbas, užimtumas. kelis metus palankęs vaikis jau nori parodyt, koks jis greitas, stiprus ir t.t. Va jam pasirodymai, šventės ir t.t., bendraamžiai, kurie nesivalkioja ir negeria. Yra kur energiją dėt. Varžybos pilno kontakto -tik norintiems, kitas gal sveikatingumą tik praktikuoja. Kovos menas tai yra GYVENIMO BŪDAS. Jis persmelkia visas gyvenimo sritis. Senobėj diedukas dieną augindavo ryžius, o vakare mokindavo anūką kovos meno. Va kas tai yra. Mano pedagoginis darbas neapsiriboja treniruotėmis, o mano praktika neapsiriboja sale. Tai yra kovos menas. Kovinis sportas gali būt kovos meno dalimi. Bet kovos menas nėra kovinis sportas. O štai kovinio sporto profesionalu būt niekad ir nesiekiau, tai yra Smauglio sritis, kurioj tikrai nekvestionuoju jo autoriteto :-).
To ką rašau postuose konkrečiai Jums netaikau, nes nepažįstu asmeniškai.
Visa tai ką išvardinot tikrai vertinu. Bet tie dalykai yra kiekviename normaliame ugdymo būrelyje: dailės, breiko, šokių, sveikos gyvensenos ir t.t. Kovos menas atsiranda ten, kur prasideda kova. Sunki, nuožmi, sekinanti ir kartu stiprinanti mus, grūdinati mūsų kūną ir dvasią, leidžianti pajusti ribines būsenas, formuojanti kovotojo charakterį. Dažnai matau, kai po pseudo filosofiniais mokymais paslepiamas elementarus neprofesionalumas kovos menų srityje ir siekiama tapti kovotoju nekovojant. Man tai yra nepriimtina, vadinu tai popsu ir pasityčiojimu iš kovos meno, bei meistrų kurie jį kūrė. Taip kovinis sportas yra tik dalis kovos meno. Bet ta dalis, kuri šiais laikais objektyviai ir realiai leidžia įvertinti konkrečius kovotojo įgūdžius, mokyklos pajėgumą, atskirti profanus nuo meistrų. Ir tokios kovos tarp kovotojų ir mokyklų buvo visais laikais. Tik nesivadino sportu.
Vakaruose yra paplitęs toks dalykas - karatebika. Tai aerobikos rūšis su karate elementais. Žmones, kurie tai propaguoja vertinu ir gerbiu, nes jie tiksliai įvardina tai ko moko savo adeptus. "Nekabina makaronų". Gi mūsuose dažnai matau realiai dėstant karatebiką ir vadinant tai karate, o kartais net "tradiciniu".  Grynas pasityčiojimas iš kovos meno rinkodaros tikslais.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #47 įjungtas: 2011 Rgp 09, 10:56:14 am »
Tai ko nesupranti, dažniausiai priimi negatyviai. Štai kad ir mano diskusija su gerbiamu Smaugliu: kažkam baletas, o kažkam socializacijos pamokos. Tuose baletiniuose pasirodymuose, kuriuos taip skeptiškai vertina pons Smauglys, dažniausiai dalyvauja VAIKUČIAI. Tai yra auklėjimo dalis. Bendras darbas, užimtumas. kelis metus palankęs vaikis jau nori parodyt, koks jis greitas, stiprus ir t.t. Va jam pasirodymai, šventės ir t.t., bendraamžiai, kurie nesivalkioja ir negeria. Yra kur energiją dėt. Varžybos pilno kontakto -tik norintiems, kitas gal sveikatingumą tik praktikuoja. Kovos menas tai yra GYVENIMO BŪDAS. Jis persmelkia visas gyvenimo sritis. Senobėj diedukas dieną augindavo ryžius, o vakare mokindavo anūką kovos meno. Va kas tai yra. Mano pedagoginis darbas neapsiriboja treniruotėmis, o mano praktika neapsiriboja sale. Tai yra kovos menas. Kovinis sportas gali būt kovos meno dalimi. Bet kovos menas nėra kovinis sportas. O štai kovinio sporto profesionalu būt niekad ir nesiekiau, tai yra Smauglio sritis, kurioj tikrai nekvestionuoju jo autoriteto :-).

niekada nesupratau ir nesuprasiu tokiu dalyku, kaip kovos mene kovinis paruosimas gali buti ne svarbiausias ir pagrindinis dalykas. auklejimas, dorove, uzimtumas, bendras darbas, pasirodymai, sventes ir tt ir tt, o koviniai sugebejimai net nepamineti? jeigu jau be visu tu treciarusiu dalyku kazkam neina issiverst, nu tai ijunkite juos i programa, bet nepamirskite esmes, kuri siaip turetu sudaryti 90% darbo ir laiko. o cia matomai iskrypimams didesnis demesys negu technikai ar kaip? pasakysiu, kad butent per toki poziuri ir tokius trenerius degraduoja ir issigimsta kovos menai. o kaip zmogus (nebutinai banditas) ateina ismokt kovos meno ir pamato tokias nesamones, tai dar ir krenta stiliaus autoritetas. aciu dievui dar yra tokiu treneriu kaip Smauglys, kurie gerbia kovos mena ir zino kas tai yra  :respect:
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #48 įjungtas: 2011 Rgp 09, 11:23:35 am »
To ką rašau postuose konkrečiai Jums netaikau, nes nepažįstu asmeniškai.
Visa tai ką išvardinot tikrai vertinu. Bet tie dalykai yra kiekviename normaliame ugdymo būrelyje: dailės, breiko, šokių, sveikos gyvensenos ir t.t. Kovos menas atsiranda ten, kur prasideda kova. Sunki, nuožmi, sekinanti ir kartu stiprinanti mus, grūdinati mūsų kūną ir dvasią, leidžianti pajusti ribines būsenas, formuojanti kovotojo charakterį. Dažnai matau, kai po pseudo filosofiniais mokymais paslepiamas elementarus neprofesionalumas kovos menų srityje ir siekiama tapti kovotoju nekovojant. Man tai yra nepriimtina, vadinu tai popsu ir pasityčiojimu iš kovos meno, bei meistrų kurie jį kūrė. Taip kovinis sportas yra tik dalis kovos meno. Bet ta dalis, kuri šiais laikais objektyviai ir realiai leidžia įvertinti konkrečius kovotojo įgūdžius, mokyklos pajėgumą, atskirti profanus nuo meistrų. Ir tokios kovos tarp kovotojų ir mokyklų buvo visais laikais. Tik nesivadino sportu.
Vakaruose yra paplitęs toks dalykas - karatebika. Tai aerobikos rūšis su karate elementais. Žmones, kurie tai propaguoja vertinu ir gerbiu, nes jie tiksliai įvardina tai ko moko savo adeptus. "Nekabina makaronų". Gi mūsuose dažnai matau realiai dėstant karatebiką ir vadinant tai karate, o kartais net "tradiciniu".  Grynas pasityčiojimas iš kovos meno rinkodaros tikslais.
Visu 100% sutinku su šita Jūsų nuomone. :respect: Mano treniruotė susideda iš BFP, specifinio FP,klasikinės technikos atidirbimo po vieną ir porose( pas Jus tai būtų katos), klasikinės technikos analizė ir porinis veiksmų atidirbimas(akcentuojant principą, o ne veiksmo švarumą) su ribotu kontaktu, paskui sparingas kuria nors tematika(ribotu kotaktu be šalmų, pilnu kontaktu su šalmais). Parterio darom mažai, dažniausiai uždotis yra metimas iš klinčo ir smūgiai. Kiti treneriai gal kitokias metodikas turi, aš savo stilių suprantu taip. Didžioji dalis treniruotės yra skirta poriniams pratimams. Iš 2,5 valandos aš tik 15 min.maximum skiriu filosofijai, bet kokybiškai. Taigi,kaip matot, jaučiu savo mokinaims atsakomybę ir makaronų jiems nekabinu, nes tai būtų mano dvasinė savižudybė, jei taip pasielgčiau. :-) Kas dėl kavinuko bla bla, tai nežinau, kokia ten jo patirtis ir gabaritai, bet jaučiu, kad jeigu su savo mokiniu jį pastatyčiau mma ribose, tai kovinį pasirengimą pajustų :P
« Paskutinis taisymas: 2011 Rgp 09, 11:37:26 am nuo arimanas »
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #49 įjungtas: 2011 Rgp 09, 14:16:26 pm »
kavinuko bėda yra, kad jis per daug užsisklendęs savyje ir savo a la KOI karate stiliuje, viskas gerai būtų, bet KOI Lietuvoje yra dar besivystančioje stadijoje, varžybos vyksta retai, ir apskritai vaikinas treniruojasi vienas, be mokytojo. Kažkokius įgūdžius vystyti vienam įmanoma, tačiau tai ką kartais paskaitau kavinuko postuose, nors imk ir segtuvą daryk, o po to psichitarui siūsk... bent keletą diagnozių "išneštų" kai nieko.  :angel: Be kita ko, už atvirą smurto propagandą yra numatytą tiek administracinė, tiek baudžžiamoji atsakomybė.
Jo amžiuje ir su tokiu Ego, tai tik į pilno kontakto varžybas.  :punch: Tegul realizuojasi kiek tiktai nori.  :punch:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #49 įjungtas: 2011 Rgp 09, 14:16:26 pm »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #50 įjungtas: 2011 Rgp 09, 14:33:04 pm »
KOI yra įdomus reiškinys. Kartais Kačerginas ir Badiukas man labai patinka, kartais jais nusiviliu, bet tai čia kiek juos jutūbėj esu matęs. Pas kavinuką jaunatviškas maksimalizmas-viską jis nurašo ir palieka KOI. Bet čia nieko baisaus, visi tokias stadijas praeinam. O ir pats Badiukas taiči rimtai praktikuoja, Kačerginas MT treniruojasi, tai jeigu jis jais pasidomės daugiau, tai pakeis savo poziciją. Kačerginas daug teisingų dalykų pasako. tarpuose tarp keiksmažodžių :-)
Šiaip neblogai būt, jei kavinukas pas mane į treniruotę užbėgtų, jei Vilniuj gyvena. Šiaip, sudalyvautų, pasižmonėtų, turėtų labiau pagrįstą nuomonę. nebūtinai ten jam patiktų, bet bent jau žinotų kas kaip.
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #51 įjungtas: 2011 Rgp 09, 14:48:20 pm »
KOI yra įdomus reiškinys. Kartais Kačerginas ir Badiukas man labai patinka, kartais jais nusiviliu, bet tai čia kiek juos jutūbėj esu matęs. Pas kavinuką jaunatviškas maksimalizmas-viską jis nurašo ir palieka KOI. Bet čia nieko baisaus, visi tokias stadijas praeinam. O ir pats Badiukas taiči rimtai praktikuoja, Kačerginas MT treniruojasi, tai jeigu jis jais pasidomės daugiau, tai pakeis savo poziciją. Kačerginas daug teisingų dalykų pasako. tarpuose tarp keiksmažodžių :-)
Šiaip neblogai būt, jei kavinukas pas mane į treniruotę užbėgtų, jei Vilniuj gyvena. Šiaip, sudalyvautų, pasižmonėtų, turėtų labiau pagrįstą nuomonę. nebūtinai ten jam patiktų, bet bent jau žinotų kas kaip.

Mūsų Kavinukas yra iš Lentvario, o jūs ar ne Grigiškėse treniruojate?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #52 įjungtas: 2011 Rgp 09, 15:09:42 pm »
Aš karoliniškėse treniruoju. Yra senamiesty, žirmūnuose, kartu su aikido aikiakai, šeškinėj bent dvejose vietose, baltupiuose, gali būt Lentvary, Trakuose yra... šiaip daug salių Vilniuj yra išsimėčiusių, kur kas dabar ir nepasakyčiau. Dabar šiaip atostogos federacijoj, kas treniruojasi, tai savarankiškai iki rugsėjo. Aš tik turiu 6 fanatikus, kur niekur neišvažiavo, tai juos treniruoju gamtoj.
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #53 įjungtas: 2011 Rgp 09, 15:43:04 pm »

S. Badiukas ne labai KOI'stas, jo "gimtoji" karate atšaka yra Kusin Karate (pataisykit jei ne taip parašiau)
O Kočerginas ir man patinka, keikiasi aišku daug, bet mintis dėsto "gramotnai".  :angel:

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #54 įjungtas: 2011 Rgp 09, 15:44:22 pm »
Mūsų Kavinukas yra iš Lentvario, o jūs ar ne Grigiškėse treniruojate?

Vienas iš trenerių Lentvaryje irgi dirba.

« Atsakyti #54 įjungtas: 2011 Rgp 09, 15:44:22 pm »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #55 įjungtas: 2011 Rgp 09, 15:47:21 pm »
Tai tenais ir gyvena. Nemažai trenerių yra iš lentvario kilę :-)
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #56 įjungtas: 2011 Rgp 09, 16:06:54 pm »
Tai tenais ir gyvena. Nemažai trenerių yra iš lentvario kilę :-)

Jo, pasiskaitai tai Lentvaris kietas mietelis turėtų būti, vieni fighteriai ten gyvena. :angel:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #57 įjungtas: 2011 Rgp 09, 17:03:49 pm »
 :kikena: ten jie kitaip tais laikais vadinosi, bet nesiplėsim. Patirties ten savu laiku įgijo.
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #58 įjungtas: 2011 Rgp 09, 17:24:32 pm »
Tai tuomet aišku viskas :-) kavinuko ir jo gyvenamosios vietos karma reiškias atitinka. :angel:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #59 įjungtas: 2011 Rgp 09, 17:40:18 pm »
 :kikena: tai jau taip :icon_bat: bet tai jau geriau, negu šiltadaržy augt. :spardo: užgrūdintos asmenybės gaunasi.
Carlos Castaneda

« Atsakyti #59 įjungtas: 2011 Rgp 09, 17:40:18 pm »