Man atvirkščiai buvo. Pavasaris, Sereikiškės. Lapeliai skleidžiasi, paukščiukai čiulba. Sėdžiu su savo butybe ant suoliuko, netoliese diedukas su bobute ant molbertų kažką teplioja. Nu gera, gražu. Ir prišliaužia du.
-duok cigaretę.
-Neturiu.
-Duok giros atsigert.
-Nu imk, gali dabaigt [ noriu, mat, draugiškas pasirodyt]
-Ty čio menia *** pasylaeš?[ iš kur aš žinau, kad jo kalba tai reiškia *** pasiūst

]
-Niekur aš tavęs nesiunčiau... [nebedraugiškai]
-Ty čio samnoj pa ruski negavariš? Znaju, čto umeješ. Gde tvaja kulitura?

[

]
Nu aš jam paaiškinu, kokioj šaly gyvena ir kokia kalba čia kalbama. Jo draugelis storas už nugaros stovi, už suoliuko, tai aš pasisukęs ir jam aiškinu. Storas nieko nesako.
- Ty neboisia, ja ni tebia, ni tvaju devušku bit nebudu.[ stojasi nuo suoliuko]
Aha, jo, ne vakar gimęs. Spėjau užblokuot, bo jis tipo nusisuko, o paskui kad tvos iš kairės visu kūnu sukdamasis! Būč neužblokinęs, gulėčiau paslikas. Nuspyriau nuo savęs jį, atsistojau, pastvėriau klinčan, keliu per dumples, pasivedžiau nuo akmenų ant smėliuko, parsimečiau ir su alkūne spėjau gerai snukį išlygint, kol storas suoliuką apėjo

o kai storas priėjo, jau mano pusėj buvo du žmogeliukai atbėgę- didelis dėdė oranžine striuke, toks kaip apelsinas, ir nemažesnis brolis metalistas

tai storas tik savo boifrendą susirinko visą barščiuose

tuo situacija ir baigėsi. Tik liūdna, kad akiniai nukrito ir pats ant jų užrėpliojau nepamatęs

Moralas toks:
1.Šliužai šliaužioja ir dieną.
2. Jeigu aplink žmonės, tai nereiškia, kad šliužai nebandys tavęs atsikąst.
3. Jeigu aplink nėra liaudies ir reikalai eina nuspėjama linkme, kirsk pirmas.
4.Žmonės nėra tokie abejingi, kaip gali atrodyt. Bobutė sakė, kad aš šaunuolis

, o diedukas apie sovietmetį papasakojo.
5.Moterų realybės suvokimas yra kitoks. Maniškė, kai paklausiau, ar viskas gerai:,,neišsigandau, žinojau, kad jį atkalsi". [veiksmo metu taip ir prasėdėjo rankutes gražiai susidėjus]
6.Mentams nusispjaut, jeigu nefilmuoja kokių ,,Farų". Pravažiavo pro šalį lėtai, pažiūrėjo, kad lavonų nėr ir nuriedėjo atsipūtę, kažkokių mergų mašiną prisisodinę.
Žurnalo pabaiga.