musu klimato zonoj naturaliai zmogus isgyventi negali. ne sitoms platumoms pritaikyti gyvunai esame. vasara gal dar kazkaip, o ziema ka? miegot ziemos miegu susirietus pusnyje? edesio nera, temperatura -20 ir dekis kur nori. vieninteliai variantai yra daug judet, kad naturaliai sushilt, bet visa ziema, be edesio, tiek neisjudesi, arba susirietus is salcio nugaist. net lauzo neuzsikursi, peilis cia nepades. reikia kaip minimum degtuku/zazhygalkes bei popiergalio, nes slapio ir susalusio pagalio vien degtukais neuzkursi. net vasara nelabai isgyventum tokiose platumose. vien uogom ir rugstynem maitinantis nekazinkas liks is raumenu sluoksnio. nu jei tik gyvybe palaikyti, tai gal, bet iseina, kad puse paros vien tik uogausi, nes esti labai noresis. o apie medziokles isvis nenusisnekekit. cia gyvunu labai mazai. tikimybe, kad sutiksi stirna arba triusi yra gal tik koki ~5% o kad ir sutiksi tai peiliu nepapjausi, nes pirmiausia teks pagauti. ir jeigu kalbet tiesiai svesiai, tai *** pagausi toki gyvuna. nebent kokias kurapkas medziot, bet ir tokiu nelabai pagausi. grybai irgi pasakos. kad normaliai paruosti gryba, ji reikia virti gal kokias 2-4 valandas, kitu atveju nugaishi, nes zalias grybas yra nuodingas. priėsi zaliu, kad ir puszaliu grybu (nors ir baravyku, neturi reiksmes) ir uzversi kanopas. o vien tik ant lauzo ju normaliai niekaip neisvirsi... nu nebent puse dienos virsi, bet miske neliks sakaliu jeigu lauza puse dienos kurensi (naturaliai, beje, net lauzo neuzkursi. kad patrinsi du pagalius ir isiziebs liepsna yra visiskas bullshitas, uzsi***i juos betrindamas ir nieko nepeshi). zvejyba naturaliai - be meskeres irgi neimanoma. ten kai per filmus rodo, kad su astriu pagaliu zuvi pasmeige, tai cia pasakos, *** tu zuvi taip pasmeigsi, jos perdaug vikrios vandeni. ir svarbiausia - po dvieju paru miske paprasciausiai mirsi nuo mazakraujystes, nes tave tiesiog sues uodai. gal ir galima kazkur isgyventi naturaliai, bet tik ne situose miskuose ir ne sitoj klimato juostoj. paprasciausia cia gyventi naturaliai zmogus nera pritaikytas. cia reikia kailio, labai greitu koju arba zoleedzio virskinimo sistemos.
Matosi kad visa gyvenima prie kompo praleides

Lietuvoi miške tas pats kaip ir maxsimoi,tik be visokiu E

žinok kiek kepiau aš grybus ant laužo bet dar gyvas ,o jei dar su navarotais oi koks delikatesas

lauža užkurt galima ir su akiniais aišku tam saulės reik.Dėl žvejybos nereikia ir meškerės ypač vasara,upėje galima ir su rankom pagaut(oi kiek esu pagaves ,kitas ir su meškere nesugauna

)sakai su aštriu pagaliu nenusmeigsi

aš ir su akmeniu esu "nukales" o nakti su prožektoriu ar fakelu ,vienas malonumas .taip žvejot,o kur dar vėžiu gaudymas ....Ojei pasakyčiau kad seniau,kada meškeriu neperdaugiausiai būdavo ,net su kilpom lydekas gaudydavo .O kur dar paukščiu medžioklė su ragatkėm.Bebra (turiu omeny tikra ,upini

)nakti irgi nepersunkiausiai su beisbolke pritvot

va čia neseniai paupy užtikau vynuoginiu sraigiu kolonoja ,tai visa vasara gali maitintis ,nereiks nė bebru mušt

suprant kad daugeliui ,kurie praleide visa gyvenima prie kompo ,tai ekzotika ,o man kaškada pauglystėje taip būdavo praleidžiamos vasaros ,ėh seni prisiminima ,net seilė ištyso