Sportas > Smūginis sportas

Bokso salmas

(1/6) > >>

Lonsas:
Kadangi jau yra tema apie bokso pirstines. Pakalbekime apie bokso salmus. Pas mus dar nevisada buna populiaru uzsideti toki daikta treniruociu metu :) Bet tiems kuriems galva skirta galvojimui arba skaito save pakankamai simpatiskais, atsarga gedos nedaro.
Tad padiskutuokime kaip reiktu issirinkti gera salma? I ka atkreipt demesi.
Asmeniskai turiu salma su skruostikauliu apsaugomis, taciau nesu labai patenkintas, nes salmui sudrekus nuo prakaito ir gavus stipresni smugi, salmpas paprasciausiai nusisuka ir apriboja matomuma, tad tenka ji pastoviai taisytis. Nors firma atrode ir gera, bet sekanti daikta noreciau isigyti kuris nesukeltu tokio diskomforto ;)

baramui fighter:
Na aš irgi turiu šalmą, ir esu netgi labai už jo naudojimą, nepriklausomai nuo to, ar žmogus savo "intelektą" ar "išvaizdą" saugoti nori. Pats savaime šalmas nuo smūgių neapsaugo, bet veidą ir nosį tausoja bet kuriuo atveju. Tiesa mano šalmas su metalinėmis grotomis, ir aš žinau, kad dabar greičiausiai prasidės visokie "napadkai" dėl tokių šalmų naudojimo, apie tai kad tikriems kovotojams jokių šalmų nereikia ir fa fa la la... Nežinau, man tos grotos veido apsaugai niekad nemaišė, apie tai kad jis nusisuktų nuo smugio, tai čia jau dizaino ir dydžio problema, nes jie jis jau nusisuka, tai faktas, kad jis yra per didelis.

p.s. na aš aišku suprantu, kad mano nuomonė čia forume nieko nereiškia, čia reikėtų sulaukti smauglio, saxum, radiatoriaus, sakalo, vitioko, jie gal daugiau parašys  :-) no offence, peace  :alus:

Lonsas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiNa aš irgi turiu šalmą, ir esu netgi labai už jo naudojimą, nepriklausomai nuo to, ar žmogus savo "intelektą" ar "išvaizdą" saugoti nori. Pats savaime šalmas nuo smūgių neapsaugo, bet veidą ir nosį tausoja bet kuriuo atveju. Tiesa mano šalmas su metalinėmis grotomis, ir aš žinau, kad dabar greičiausiai prasidės visokie "napadkai" dėl tokių šalmų naudojimo, apie tai kad tikriems kovotojams jokių šalmų nereikia ir fa fa la la... Nežinau, man tos grotos veido apsaugai niekad nemaišė, apie tai kad jis nusisuktų nuo smugio, tai čia jau dizaino ir dydžio problema, nes jie jis jau nusisuka, tai faktas, kad jis yra per didelis.

p.s. na aš aišku suprantu, kad mano nuomonė čia forume nieko nereiškia, čia reikėtų sulaukti smauglio, saxum, radiatoriaus, sakalo, vitioko, jie gal daugiau parašys  :-) no offence, peace  :alus:

--- Baigti citatą ---

matai del tu grotu... ziurint ka sportuoji :) jei su lazdom musies ar ala koki streetfiggtinga rusy propaguoji, tai gal ir nieko :) bet tarkim jei eini i bokso koki kluba, tai greit tave su visu salmu prames. o priezastis labai paprasta - realiai gali sutraumuot partneri su tom grotom, ypac maziau patyrusi :) tai del to kartais tenka rinktis paprastesniu variantus.
kas del dydzio, tai as jau uzsiverziu ta salma, kad man jau galva spaudzia... ir vistiek pasitaiko, kad nusisuka ;) bet siaip kiek zinau dauguma salmu kazkiek nusisukineja, todel nera labai jau patogus irankis :)

baramui fighter:
Na matai aš tokį pankrationinį šalmą turiu, gerai padarytas, man jis patinka. Dėl bokso klubų sutinku, niekas neleistų tokį naudoti, bet kadangi aš bokso nelankau, tai garažiuke su tokį pasparinguoti visai nieko. Tiesa, nemanau kad su lazdom dirbant jo vieno užtektų, ten reikia ir kitokios ekipiruotės. Bet kaip ir minėjau, man jis patinka tas šalmas, ir mano nuomone jei galva šio bei bei to verta, geriau jos be reikalo nedaužyti, ar bent jau pasaugoti, nes kitos nenusipirksi. Yra aišku ir išimčių, va pavyzdžiui sakalo galva  :D daužyk ne daužęs, o jis vis protingesnis ir protingesnis darosi, niekas jam nekenkia, galva turbūt per daug metų adaptavosi, persitvarkė, ir su kiekvienu smūgiu vis daugiau proto į galvą pareiną. Vo teip va.  :D

Starka:
Turiu paprasta boksiorska salma, (susisega po smaktu ) pirkau gal uz 80lt , nes man kaip mėgėjui galvojau bus per akis :) Iš pradžių vengiau aš jį naudot, nes kaip ir lonsas sakė, tai nusisuka tai veržia, tai dar ką , paskui gavau pora kart per ausį .... :kikena:  pradėjau dėtis jį kiekviena treniruote, dabar pripratau , normaliai užsiveržiu , kažkaip  pripratus dingo visas tas pradinis diskomfortas :)  aišku kartais praslystantis smūgis jei užkabina tai pasisuka jis kažkiek ir po treniruotės  vidus šlapias būna pastoviai, bet gyvent galma. manau su geresnės kokybės mažiau būtų to diskomforto.

kažkas buvo daves  pasimegint ir su skruostikaulio apsauga šalmą, bet nepatiko man kažkaip, perdaug matomuma riboją  :-/  bet čia ir  tik pirmas įspudis toks :)

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją