AutoriusTema: Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?  (Skaityti 12759 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

m1row

• Svečias
Re: Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?
« Atsakyti #30 įjungtas: 2011 Bir 02, 14:23:39 pm »
Tai pat turi degti ugnele, noras daryti, noras tapti geriausiu, o jeigu kovomis uzsimeji tik del saves tai yra ne sportas, o laisvalaikis  :friends: bent mano tokia nuomone

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #31 įjungtas: 2011 Bir 05, 02:57:30 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Nenaturalūs? Sudėtingai?  :kikena: Ką dar pasakysi?
Jei kalbėsime apie "blokus" Gedan Barai, Uchi Uke, Age Uke ir Soto Uke, atliekami kaip blokai jie iš tiesų yra nenatūralūs, sudėtingi ir išvis dažnai net nepritaikoma nesąmonė. Kaip metimai, laužimai ir smūgiai - ok. Taip kad žmogus absoliučiai teisus buvo :) Ir nėr ko čia juoktis  :senis:
Tegu man kas nors parodo, kaip geroje dviejų suaugusių sportininkų varžybinėje kovoje jie naudoja minėtus blokus - viek žyvu, nigdys nemačiau gyvai.   Na nebent kas Uchi Uke parodiją padaro Mavashi Geri Jodan spėdamas nublokuot... Jei tas atakuojantysis nesveikai lėtas...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #32 įjungtas: 2011 Bir 05, 10:52:58 am »
Malačius esi, o tavo draugas loxas. kovos mene reikia ne tik tobulėjimo siekti, bet nepamiršti ir apie etiką. Jei jis taip savanaudiškai tavim naudojasi, pasakysiu dar kitaip - ne draugas jis tau, o tu vistiek maladec bičas, kad tiek ištempei :). Sparingai turėtų būti ir tokie - kai vienas tik puola, o kitas tik ginasi. Tai daug efektyviau, kai treniruojasi skirtingų lygių žmonės. Jei neprarasi savo kovinės dvasios, tai shotokane daug pasieksi ;)
įtempk presą

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #33 įjungtas: 2011 Bir 05, 18:15:21 pm »
Sveiki, nežinojau į ką būtų geriausia kreiptis, todėl sumaniau pasiklausti už mane geriau nusimanančių žmonių  :respect:. Buvo šiek tiek kėblu suformuluoti antraštę, todėl noriu paaiškinti plačiau, ką turėjau omenyje. Man yra 17metų, gyvenu Kupiškyje. Muay Thai  užsieminėju apie 1,5 metų, su 24metų draugu, kuris turi 8metus šio kovos meno patirties. Kiek žinau, treniravosi užsienyje. Jis yra žiaurus šios šakos entuziastas! Šiuo metu treniruojamės du kartus per savaitę. Sveriame abu panašiai- apie 76kg. Jis labai mėgsta sparinguotis, nors aš tai  veikiau pavadinčiau kova, nes vyksta visu pajėgumu (tik nenaudojame alkunių). Prisipažįstu, bijau kad per kova man sulaužys  nosį, nuskels dantis, gausiu stiprią traumą, todėl bijau smugių. Po kiekvienos treniruotės gerokai atitranko galva, kojas :D, kartais buna, kad tiesiog gaunu stiprią kojos traumą. Kovos metu mes raundą pabaigiam ne po 3min, o po to kai, kuris iš mūsų gauna lengvą nokautą (pakerta kojas, pataiko į saulės rezginy ir t.t). Žinoma, tas žmogus kurį vis nokautuoja esu aš  :D... Tada darom pertraukėlę, ir taip iš viso 3 raundus. Tačiau, nuo tada kai pradėjau lankyti muay thai (nors ir treniruotė trunka ne mažiau kaip 2,5valandos), jaučiuosi nepatobulėjęs. Nemoku svarbių blokų, kuriais būtų galima efektyviau apsaugoti galvą. Turime thai pad'us, letenas, tačiau visa tai darome tik  jėgai ir ištvermei ir nematau iš to didelės naudos. Norėčiau paklausti jūsų visų nuomonės: Kiek naudos duoda tokios kovos? Ką daryti, kad iš treniruočių būtų galima gauti kuo didesnę naudą? :lauzo: Ačiū už atsakymus.

Tokios treniruotės naudos duos kai bus bazė. Kol nėra normalios bazės, nauda minimali. Pirmus metus reikia daugiau laiko skirti bazinių veiksmų šlifavimui, kad jie "į kraują įaugtų", taptų natūraliais, kaip tu kad šaukštu valgydamas valgai. Kol to nėra, tų veiksmų ir nepanaudosi kovoje. Kad ir visą gyvenimą kovosi, mokėsi tik ūkiškai kovoti. Bet Lietuvoje daug kur toks supratimas ir tėra... Tai toks ir tas lygis... Kai visas technikas puikiai atlikinėsi lėtai, tada ir išmoksi jas greitai atlikti, pilnu greičiu. Nemoki lėtai - nemokėsi ir greitai.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #34 įjungtas: 2011 Bir 06, 22:12:05 pm »

Tokios treniruotės naudos duos kai bus bazė. Kol nėra normalios bazės, nauda minimali. Pirmus metus reikia daugiau laiko skirti bazinių veiksmų šlifavimui, kad jie "į kraują įaugtų", taptų natūraliais, kaip tu kad šaukštu valgydamas valgai. Kol to nėra, tų veiksmų ir nepanaudosi kovoje. Kad ir visą gyvenimą kovosi, mokėsi tik ūkiškai kovoti. Bet Lietuvoje daug kur toks supratimas ir tėra... Tai toks ir tas lygis... Kai visas technikas puikiai atlikinėsi lėtai, tada ir išmoksi jas greitai atlikti, pilnu greičiu. Nemoki lėtai - nemokėsi ir greitai.
+1 nu teisingai Saxumas parase, ypac  patiko paskutiniai sakiniai  :respect:
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2011 Bir 06, 22:12:05 pm »

m1row

• Svečias
« Atsakyti #35 įjungtas: 2011 Bir 06, 22:46:53 pm »
pritariu, uzdeciau pliusiuka, bet kaip supratau dar negaliu :)
« Paskutinis taisymas: 2011 Bir 06, 22:59:20 pm nuo m1row »

Benas

• Svečias
« Atsakyti #36 įjungtas: 2011 Rgs 22, 18:50:14 pm »
Sveiki, as uzsimineju boksu 5-6m bet rugpjucio menesi susilauziau nyksti ir pradejau lankyti lengvaja atletika- begima, nusprendziau lankyti todel kad bokso salei negaliu dirbti pilnu pajegumu, ir norejau trumpam pakeisti aplinka, ar mano toks poziuris geras, ka manot apie tai jus, ar man begimas pades pagerinti forma igauti greicio?dekui uz atsakymus

Atsijungęs Chaotic

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2011
  • Žinutės: 23

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #37 įjungtas: 2011 Rgs 23, 21:01:27 pm »
Smugio greicio nemanau kad gausi, nebent kazka ir su rankom dirbsi. Kiek pats zinau, kad begiojimas istverme gerina kovoj, ne taip greit padustu  :D O daugiau tai ka zn, riebalus jei turi degini  :kikena:

Benas

• Svečias
« Atsakyti #38 įjungtas: 2011 Rgs 26, 18:15:44 pm »
turejau omeni ar ant koju greiti igausi, t.y. ar sugebesi greiciau judesiu ant koju kovos metu greiciau perimsiu kontroataka ir pns, nes sako kad koju darbas labai svarbus :teisejas: :D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #39 įjungtas: 2011 Rgs 26, 18:49:34 pm »
Sveiki, as uzsimineju boksu 5-6m bet rugpjucio menesi susilauziau nyksti ir pradejau lankyti lengvaja atletika- begima, nusprendziau lankyti todel kad bokso salei negaliu dirbti pilnu pajegumu, ir norejau trumpam pakeisti aplinka, ar mano toks poziuris geras, ka manot apie tai jus, ar man begimas pades pagerinti forma igauti greicio?dekui uz atsakymus

ka reiskia begimas? nera tokio sporto kaip begimas... koks begimas?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #39 įjungtas: 2011 Rgs 26, 18:49:34 pm »

Benas

• Svečias
« Atsakyti #40 įjungtas: 2011 Rgs 26, 19:25:39 pm »
nu lengvoji atletika- begimas

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #41 įjungtas: 2011 Rgs 26, 20:44:43 pm »
turejau omeni ar ant koju greiti igausi, t.y. ar sugebesi greiciau judesiu ant koju kovos metu greiciau perimsiu kontroataka ir pns, nes sako kad koju darbas labai svarbus :teisejas: :D
Kažkiek įtakos, bet manau, kad dirba kitos raumenų grupės. Jei gali, šokinėk per šokdynę, šuoliukai vietoje, du į priekį vienas atgal, vienas į priekį, du atgal, tokia kaip polkutės žingsneliai į priekį (bet šonu), atgal, viena, kita puse, mažu ratuku. Jei tiek ilgai lankei, turėtum žinoti  :chmm: . Nebent 5-6m turėjai  omeny mėnesius, o ne metus (ką ir reiškia m).
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Benas

• Svečias
« Atsakyti #42 įjungtas: 2011 Rgs 26, 21:14:37 pm »
5metus, nezinau del tu raumenu grupes o taip tai tuos pratimukus atlikinejas, as tiesiog nusprendziau pasportuot lengvaja atletika ir man idomi nuomone zmoniu kurie nusimano ir zino nes as pirma kart susiduriu su tokiu sportu, tad man idomu ar jis daug gali praversti mano tikrajai sporto sakai

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #43 įjungtas: 2011 Rgs 27, 01:02:52 am »
nu lengvoji atletika- begimas

:punch: 400m, 200m, 100m. stajariai ten dar ir po kelis km bega, nzn tiksliai kiek. su barjerais, be barjeru. ar tu skaitai, kad maratona begdamas ir 100 tas pacias savybes ugdysi?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Amžius: 46
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #44 įjungtas: 2011 Rgs 27, 08:54:29 am »
5metus, nezinau del tu raumenu grupes o taip tai tuos pratimukus atlikinejas, as tiesiog nusprendziau pasportuot lengvaja atletika ir man idomi nuomone zmoniu kurie nusimano ir zino nes as pirma kart susiduriu su tokiu sportu, tad man idomu ar jis daug gali praversti mano tikrajai sporto sakai
O turi kas tave prižiūri, ar, atsiprašant esi xuj samaūčka?
Jei gyvenime nebėgiojęs rimčiau, tai pradėk nuo paprasto lėto bėgimo, kad adekvačius kojų raumenis sužadintum. Po kiek laiko (mėnesio, 2, gal 3) galėsi pradėt daryt darbus, o ten jau ir atsiras tau reikalingo greičio ir sprogimo ugdymas.

Taip sakant, pasipasakok plačiau kas irį kaip, o tada bus galima ir patart ką nesudėtingo
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

« Atsakyti #44 įjungtas: 2011 Rgs 27, 08:54:29 am »