AutoriusTema: Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?  (Skaityti 12760 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2009
  • Žinutės: 455
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?
« Atsakyti #15 įjungtas: 2011 Geg 25, 10:24:19 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Na smūgiuoti aš šiek tiek moku, tik ant ginybos žalias visiškai. Blogai, kad draugas ir pats nelabai žino kaip ginti galvą nuo smūgių, apart užsidengimo rankomis.

Kažkaip itartinai skamba, kad patirties turi draugas , o gintis nemoka  :rolleyes: (o gal moka tik nenori pamokyt ? ) Dar sakai kad 8 metus patirties turi .... per tiek metų  jis jau tikrai turetų subtilybes žinot visokias kaip duot ir negaut :)

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2011 Geg 25, 10:52:13 am »

Na štai MT blokai, tik niekada nemačiau, kad juos kas naudotų :)
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs lodorius

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2006
  • Žinutės: 19

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2011 Geg 25, 11:23:13 am »
O įsižiūrėjus į Steve nuorodą pamatysite, kad tie MT blokai panašūs į karate blokus.  ;-) Jei eiti iš eilės tai Gedan barai, Age uke palengva pereinant į Uchi uke ir finale Soto uke. Taip kad nėra toks jau "neteisingas" ir "nederantis" tas shotokan su MT. Viskas priklauso nuo įdėtų pastangų. Prisidetu prie rekomendacijų bent laikinai sugrįžti į shotokaną, nes vaikystės įspūdžiai gali būti ne visai tikslūs. Galų gale kitas treneris irgi duoda savo.

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 103
  • Amžius: 32
  • Vieta: Kupiškis
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2011 Geg 26, 17:06:47 pm »

Na štai MT blokai, tik niekada nemačiau, kad juos kas naudotų :)

Tokios gynybos paprastai ir nenaudoja, nes tai yra tradicinio muay thai blokai. Antravertus, kaip aš juos pritaikysiu kovoje?

Kažkaip itartinai skamba, kad patirties turi draugas , o gintis nemoka  :rolleyes: (o gal moka tik nenori pamokyt ? ) Dar sakai kad 8 metus patirties turi .... per tiek metų  jis jau tikrai turetų subtilybes žinot visokias kaip duot ir negaut :)

Kiek žinau, jis mokėsi Muay thai apie 2metus, o vėliau, dėl nepastovių aplinkybių, jau buvo savamokslis. Į tuos 8 metus įeina ir mano 1,5metų treniruočių. Bet kovoja tikrai labai gerai. Manau, kad kovoti jam padeda 1)Noras (motyvacija) laimėti, 2)labai geras suvokimas kiek reikia prieiti, kad pataikytų smūgį, 3)jėgos ir ištvermės pranašumas mano atžvilgiu. Todėl jam ko gero retai ir prireikia blokų. Jis tiesiog primena tailandietį, kuris perdaug kitkuo neužsiėmęs (palaiko pratampytų kojų formą, 5kartus/sav bėgioja, tiek pat kartų eina į štanginę, eina į Muay thai treniruotes, bei užsiema fiziniais pratimais namie). Aš tiek kiek jis nesuspėju, bet tai nereiškia, kad nenoriu tobulėti  :lauzo:.
    O dėl shotokan, tai nemanau, kad blokai man pravers. Man reikia daugiau priežasčių kodėl turėčiau mokintis dar ir karate. JUK BLOKAI TAIP SUDĖTINGAI ATLIEKAMI IR TOKIE NENATŪRALŪS KŪNUI!   :banging: : :malkos:

Atsijungęs lodorius

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2006
  • Žinutės: 19

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2011 Geg 26, 18:43:44 pm »
Na gal ir nuskambės kvailai, bet... šalia yra Panevėžys(~45 km), ten boksas ir MT tikrai yra. pasiplanuok kartą į savaitę ar dvi kelionę ten. susirask trenerį, manau sutartum kad retai apsilankant arba imtų mažiau pinigų arba skirtu šiek tiek daugiau laiko tau. pažiūrėtų kas gerai, kas ne taip, duotų patarimų ir varai atgal į Kupiškį savarankiškai atidirbinėti. čia tipo kaip studentas neakivaizdininkas  ;-) po to vėl apsireiški, pasirodai, gauni naujų užduočių ir t.t galų gale gauni galimybę padirbti su skirtingais partneriais, pasianalizuoti o ne tik piz...lei pasirinkti nuo draugo.
jei turi galimybę pabandyk bent mėnesį, o po to spręsi kaip toliau.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2011 Geg 26, 18:43:44 pm »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2011 Geg 26, 19:59:20 pm »
Tokios gynybos paprastai ir nenaudoja, nes tai yra tradicinio muay thai blokai. Antravertus, kaip aš juos pritaikysiu kovoje?

Kiek žinau, jis mokėsi Muay thai apie 2metus, o vėliau, dėl nepastovių aplinkybių, jau buvo savamokslis. Į tuos 8 metus įeina ir mano 1,5metų treniruočių. Bet kovoja tikrai labai gerai. Manau, kad kovoti jam padeda 1)Noras (motyvacija) laimėti, 2)labai geras suvokimas kiek reikia prieiti, kad pataikytų smūgį, 3)jėgos ir ištvermės pranašumas mano atžvilgiu. Todėl jam ko gero retai ir prireikia blokų. Jis tiesiog primena tailandietį, kuris perdaug kitkuo neužsiėmęs (palaiko pratampytų kojų formą, 5kartus/sav bėgioja, tiek pat kartų eina į štanginę, eina į Muay thai treniruotes, bei užsiema fiziniais pratimais namie). Aš tiek kiek jis nesuspėju, bet tai nereiškia, kad nenoriu tobulėti  :lauzo:.
    O dėl shotokan, tai nemanau, kad blokai man pravers. Man reikia daugiau priežasčių kodėl turėčiau mokintis dar ir karate. JUK BLOKAI TAIP SUDĖTINGAI ATLIEKAMI IR TOKIE NENATŪRALŪS KŪNUI!   :banging: : :malkos:
Nenaturalūs? Sudėtingai?  :kikena: Ką dar pasakysi?
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #21 įjungtas: 2011 Geg 26, 21:15:42 pm »
Nenaturalūs? Sudėtingai?  :kikena: Ką dar pasakysi?

Tiesiog neturiu menkiausio supratimo ar viskas ko mokoma shotokan karate gali būti veiksminga.  :laikr:

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #22 įjungtas: 2011 Geg 26, 21:57:18 pm »
Tiesiog neturiu menkiausio supratimo ar viskas ko mokoma shotokan karate gali būti veiksminga.  :laikr:
Gali ir yra....
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Mifas

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2011 Geg 26, 22:01:38 pm »
Visi kovos menai yra veiksmingi, o ar pritaikysi juos kovoje  priklauso tik nuo pačio taves. :-)

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2011 Geg 26, 23:47:52 pm »
vargu ar tai galima vadint treniruotėmis, nors ir daužotės 1,5m. tai tik stipresnis daužo silpnesnį, o tai,kad per kovą ateina patirtis yra tik dalis tiesos. visų pirma privalai išmokti tam tikrą dalį technikos,kad galėtum panaudot sparinge, o tik paskui ir tikroj kovoj. mano pirmasis treneris nuolat pabrėždavo,kad dabar gyvenam informaciniam amžiuj ir dėka tv,video ir ito žmonės daug mato, todėl ir tipo daug žino. ir dalis naujokų išeidavo vos palankę, nes jų nemokė suktukų ar šiaip aukšto pilotažo, o liepdavo daryti tiesius rankų ir kojų smūgius(juk namas prasideda nuo pamatų). vien tai,kad kažką žinai yra  :shit: jei dar kažką ir moki - tai jau truputį geriau,bet ar gyvenime padės-klausimas. vat jei sugebi savo žinias pritaikyt (nors jos ir bazinės) tada gali sakyt,kad mokymasis nenuėjo veltui. ŽINOJIMAS-MOKĖJIMAS-PRITAIKYMAS toks turi būti kiekvieno, kuris aria kovos menus, pats pirmas principas. Kitaip tai netenka(bent jau mano akimis, bet čia jau trenerių kaltė,kad tokį išugdė :D nuomonė)jokios prasmės. Jei tavęs nieko nemoko, tai keliauk ten kur išmokys. 1,5m atkaklaus darbo turi palikti didesnį pėdsaką nei tavo kūno nuolatiniai sumušimai :senis:

« Atsakyti #24 įjungtas: 2011 Geg 26, 23:47:52 pm »

Atsijungęs MindeM

• 3 kyu
  • *
  • Žinutės: 389
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2011 Geg 27, 08:57:46 am »
Aš esu skaitęs, kad sparingai (ar šiaip laisvos kovos) turi susidėti iš 3 tipų: su stipresniu, su vienodo pajėgumo ir su silpnesniu. Tik taip galima tobulinti gynybą, taktiką ir puolimą.

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2011 Geg 27, 09:58:42 am »
Gal tą laiką kurį praleidi prie kompo iškeisk į porą karate treniruočių, žiūrėk ir supratimas ateis.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #27 įjungtas: 2011 Geg 31, 23:55:25 pm »
Na vat ir prikalbėjot :D. Šią savaitę pradėsiu lankyti shotokan karate. Žiūrėsiu kaip ten gaunasi. O kaip su draugu daryti? Prašyti jo, kad sparinguotumėmės normaliai? P.s. nesulaukiau atsakymo į dar vieną klausimą: ką daryti, kad treniruotės teiktų daugiau naudos? (Gal turite pasiulymų kokius dalykus būtų naudinga įtraukti į treniruotes dėl savęs tobulinimo) :friends:

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #28 įjungtas: 2011 Bir 01, 08:34:53 am »
Na vat ir prikalbėjot :D. Šią savaitę pradėsiu lankyti shotokan karate. Žiūrėsiu kaip ten gaunasi. O kaip su draugu daryti? Prašyti jo, kad sparinguotumėmės normaliai? P.s. nesulaukiau atsakymo į dar vieną klausimą: ką daryti, kad treniruotės teiktų daugiau naudos? (Gal turite pasiulymų kokius dalykus būtų naudinga įtraukti į treniruotes dėl savęs tobulinimo) :friends:

Dirbk sąžiningai ir bus tos naudos, tobulėsi. Jei bimberį muši per treniruotes, tai ir gero nieko nebus.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs TOMAz

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2010
  • Žinutės: 165
  • Amžius: 31
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2011 Bir 01, 09:34:43 am »
(Gal turite pasiulymų kokius dalykus būtų naudinga įtraukti į treniruotes dėl savęs tobulinimo) :friends:

Svarbu ne kiekybė,o kokybė.
Aš manau,kad jūs manote,kad manydami galime manyti,kad manymas gali būti manomas įvairiai,o tu nemanyk kad tu manai,nes kai tu manai,tu nemanai,kad tu manai.

« Atsakyti #29 įjungtas: 2011 Bir 01, 09:34:43 am »