Sveiki, nežinojau į ką būtų geriausia kreiptis, todėl sumaniau pasiklausti už mane geriau nusimanančių žmonių

. Buvo šiek tiek kėblu suformuluoti antraštę, todėl noriu paaiškinti plačiau, ką turėjau omenyje. Man yra 17metų, gyvenu Kupiškyje. Muay Thai užsieminėju apie 1,5 metų, su 24metų draugu, kuris turi 8metus šio kovos meno patirties. Kiek žinau, treniravosi užsienyje. Jis yra žiaurus šios šakos entuziastas! Šiuo metu treniruojamės du kartus per savaitę. Sveriame abu panašiai- apie 76kg. Jis labai mėgsta sparinguotis, nors aš tai veikiau pavadinčiau kova, nes vyksta visu pajėgumu (tik nenaudojame alkunių). Prisipažįstu, bijau kad per kova man sulaužys nosį, nuskels dantis, gausiu stiprią traumą, todėl bijau smugių. Po kiekvienos treniruotės gerokai atitranko galva, kojas

, kartais buna, kad tiesiog gaunu stiprią kojos traumą. Kovos metu mes raundą pabaigiam ne po 3min, o po to kai, kuris iš mūsų gauna lengvą nokautą (pakerta kojas, pataiko į saulės rezginy ir t.t). Žinoma, tas žmogus kurį vis nokautuoja esu aš

... Tada darom pertraukėlę, ir taip iš viso 3 raundus. Tačiau, nuo tada kai pradėjau lankyti muay thai (nors ir treniruotė trunka ne mažiau kaip 2,5valandos), jaučiuosi nepatobulėjęs. Nemoku svarbių blokų, kuriais būtų galima efektyviau apsaugoti galvą. Turime thai pad'us, letenas, tačiau visa tai darome tik jėgai ir ištvermei ir nematau iš to didelės naudos. Norėčiau paklausti jūsų visų nuomonės: Kiek naudos duoda tokios kovos? Ką daryti, kad iš treniruočių būtų galima gauti kuo didesnę naudą?

Ačiū už atsakymus.