AutoriusTema: Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?  (Skaityti 12749 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2009
  • Žinutės: 103
  • Amžius: 32
  • Vieta: Kupiškis
  • Lytis: Vyras
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?
« įjungtas: 2011 Geg 22, 12:57:48 pm »
Sveiki, nežinojau į ką būtų geriausia kreiptis, todėl sumaniau pasiklausti už mane geriau nusimanančių žmonių  :respect:. Buvo šiek tiek kėblu suformuluoti antraštę, todėl noriu paaiškinti plačiau, ką turėjau omenyje. Man yra 17metų, gyvenu Kupiškyje. Muay Thai  užsieminėju apie 1,5 metų, su 24metų draugu, kuris turi 8metus šio kovos meno patirties. Kiek žinau, treniravosi užsienyje. Jis yra žiaurus šios šakos entuziastas! Šiuo metu treniruojamės du kartus per savaitę. Sveriame abu panašiai- apie 76kg. Jis labai mėgsta sparinguotis, nors aš tai  veikiau pavadinčiau kova, nes vyksta visu pajėgumu (tik nenaudojame alkunių). Prisipažįstu, bijau kad per kova man sulaužys  nosį, nuskels dantis, gausiu stiprią traumą, todėl bijau smugių. Po kiekvienos treniruotės gerokai atitranko galva, kojas :D, kartais buna, kad tiesiog gaunu stiprią kojos traumą. Kovos metu mes raundą pabaigiam ne po 3min, o po to kai, kuris iš mūsų gauna lengvą nokautą (pakerta kojas, pataiko į saulės rezginy ir t.t). Žinoma, tas žmogus kurį vis nokautuoja esu aš  :D... Tada darom pertraukėlę, ir taip iš viso 3 raundus. Tačiau, nuo tada kai pradėjau lankyti muay thai (nors ir treniruotė trunka ne mažiau kaip 2,5valandos), jaučiuosi nepatobulėjęs. Nemoku svarbių blokų, kuriais būtų galima efektyviau apsaugoti galvą. Turime thai pad'us, letenas, tačiau visa tai darome tik  jėgai ir ištvermei ir nematau iš to didelės naudos. Norėčiau paklausti jūsų visų nuomonės: Kiek naudos duoda tokios kovos? Ką daryti, kad iš treniruočių būtų galima gauti kuo didesnę naudą? :lauzo: Ačiū už atsakymus.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kokie treniruočių būdai veda link tobulėjimo ir kokie ne?
« Atsakyti #1 įjungtas: 2011 Geg 22, 13:03:41 pm »
man rodos draugelis tave paieme kaip gyva bokso maisa, nes matyt tikro pakabint nera kur :D cia nejuokauju ir nebandau ikast... butinai pakalbek su savo draugeliu, nes tokios trefkes kaip aprasei cia yra nesamone ;) kartais reik pizdulei susirinkt, bet ne kasdiena ir i vienus vartus :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2011 Geg 22, 13:16:49 pm »
Aš su juo kalbėjau apie tai, bet jis savo daro. Jo žodžiais kalbant: "Jei nekovosi, tai nieko ir neišmoksi  :maisas:."

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2011 Geg 22, 13:22:42 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Aš su juo kalbėjau apie tai, bet jis savo daro. Jo žodžiais kalbant: "Jei nekovosi, tai nieko ir neišmoksi  :maisas:."

zodziai tai teisingi :) sparingai labai gerai lavina visas reikiamas savybes kovai ;) bet pasikartosiu, du kart i savaite gaut pizdulei ir gan stipriai, tai nepavadinciau cia treniruotemis ;) jei darai tris normalias trefkes kitom dienom ir tada du kart i savaite pasiveleji sonus su tuo savo draugeliu, tada gerai ;) o jei tik duodi jam prasidirbt ant taves, tai gal geriau pasieskot kokios kitos veiklos tam savo kaimukyje - naudos gal daugiau bus :) kad ir lengvaja atletika kokia ar fule :) man rodos tu ir pats jau zinai ka reik daryt, nes kaip supratau paciam jau malonumo neteikia, o be malonumo toli nenuvaziuosi :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2011 Geg 22, 13:51:08 pm »
man rodos draugelis tave paieme kaip gyva bokso maisa, nes matyt tikro pakabint nera kur :D cia nejuokauju ir nebandau ikast... butinai pakalbek su savo draugeliu, nes tokios trefkes kaip aprasei cia yra nesamone ;) kartais reik pizdulei susirinkt, bet ne kasdiena ir i vienus vartus :D

dėl gyvo bokso maišo sutinku su Lonsu, greičiausiai taip ir bus, jis naudojasi tiesiog tavo nepatirtimi, tavo jaunu amžiumi, kitaip tariant mikliai tave išnaudoja tam kad patenkinti savo Ego ir savo sadistinius poreikius. Yra tokia energijos apsikeitimo forma, šiuo atveju energijos gavėjas tavo draugelis yra. Tokie santykiai pakankamai dažni garažinėje praktikoje.  :-) O jei rimtai, tai su tokiu treniruočių režimu netoli ne tik rimtą traumą galų gale gauti, bet ir nepilmavertiškumo kompleksą įsivaryti  :-)
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2011 Geg 22, 13:51:08 pm »

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2011 Geg 23, 20:36:39 pm »
Mokintis Muay thai noriu ne dėl to, kad tai tik smagus užsiėmimas, o todėl kad kažko išmokčiau, apginčiau savo paną (jei to kadanors reikės), bei dėl pasitikėjimo savimi. Bet ką daryti, kad treniruotės būtų naudingos, teiktų daugiau motyvacijos su tokiomis sąlygomis kaip mano (Tiesa-  Kupiškyje vyksta kyokushin, bei shotokan treniruotės, tačiau jos manęs netraukia)? Nes sportuoti norisi, o naudos, apart ištvermės, nematau.  :bijo: P.s. Mėgstu žiūrėti instrukcinius kovotojų dvd. Gal ir iš to galima išpešti naudos? :laikr:

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #6 įjungtas: 2011 Geg 23, 21:07:12 pm »
Mokintis Muay thai noriu ne dėl to, kad tai tik smagus užsiėmimas, o todėl kad kažko išmokčiau, apginčiau savo paną (jei to kadanors reikės), bei dėl pasitikėjimo savimi. Bet ką daryti, kad treniruotės būtų naudingos, teiktų daugiau motyvacijos su tokiomis sąlygomis kaip mano (Tiesa-  Kupiškyje vyksta kyokushin, bei shotokan treniruotės, tačiau jos manęs netraukia)? Nes sportuoti norisi, o naudos, apart ištvermės, nematau.  :bijo: P.s. Mėgstu žiūrėti instrukcinius kovotojų dvd. Gal ir iš to galima išpešti naudos? :laikr:

eik i kiokushin arba shotokan. bent jau pradziai. pamatysi kaip dirbama tikrose trefkese, tada turesi sioki toki palyginima ar tai ka jus darot su draugu yra gerai ar visiskai ne i tema. plius gausi papildomos technikos pasikaut su draugu ;) jei labai norisi, gali neatsisakyt sparingu su draugu, o kaip papildomas trefkes dar palankyt karate. vistiek du kartai per savaite yra per mazai, kad kazka ismoktum koviniam sporte ;) kyokushinas biski astresnis stilius, bet nesmugiuojama i galva is ranku, shotokan turetu but kiek lengvesnis, bet universalesnis, tuo poziuriu, kad atakos i galva rankomis yra. manau tretu kazkur but ir boksas, nes boksas yra visur ;) gal butu variantas boksas+kyokushin :) po keliu meteliu saziningo darbo, tai ne tik savo bet ir visu kupishiechiu mergas galetum gint :)))

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2011 Geg 24, 00:08:49 am »
Apie Kyokushin aš jau nekalbu, nes ten vyriausi treniruočių dalyviai yra 10 metų vaikai, o trenerio diržas žalias, tai net nebeišsiplėsiu apie jį. Na, o shotokan karate aš labai skeptiškai vertinu. Tikrai žinau kas tai per sporto šaka, nes kadaise turėjau šitame kovos mene patirties. Man asmeniškai Shotokan atrodo neefektyvus, nes blokai rankomis atrodo nerealūs (bent jau pirmus metus). Blokai mano manymu yra nesaugūs, nes gatvės peštukas paprastai nelauks momento kontraatakuoti o puls iki išsekimo, norėdamas visus dantis išbarstyti. Klausimas ar spėsi bent kelis pavojingus smūgius nublokuot, kai kiekvienas jų gali būti labai skausmingas. Su karate  turiu šiek tiek patirties, nes kai buvau dar pyplys, lankiau šį kovos meną apie 2metus. Manau, muay thai ir shotokan karate yra nesuderinami. Skiriasi stovėsenos, technikos, galbūt net pritaikyta skirtingo tipo kovoms. Beje 12 klasė artėja, tai nemanau kad suspėčiau lakstyt iš vienos treniruotės į kitą  :ramentai:. Bet net ir nežiūrint į tai, vistiek neįsivaizduoju kaip suderint dvi skirtingas sporto šakas, tuo labiau kai esu skeptiškai nusiteikęs dėl shotokan.
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 24, 00:16:56 am nuo vaidotzzz »

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *
  • Žinutės: 455
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2011 Geg 24, 10:25:26 am »
Tai prašyk tada to kuris treniruoja, kad pradžiai kuo daugiau an technikos dirbti . Pastatyt smūgi, blokus, kombinacijas kažkokias atidirbt, o treniruotės pabaigoj galit ir  :punch:  aišku su protu :)

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2011 Geg 24, 10:41:03 am »
Apie Kyokushin aš jau nekalbu, nes ten vyriausi treniruočių dalyviai yra 10 metų vaikai, o trenerio diržas žalias, tai net nebeišsiplėsiu apie jį. Na, o shotokan karate aš labai skeptiškai vertinu. Tikrai žinau kas tai per sporto šaka, nes kadaise turėjau šitame kovos mene patirties. Man asmeniškai Shotokan atrodo neefektyvus, nes blokai rankomis atrodo nerealūs (bent jau pirmus metus). Blokai mano manymu yra nesaugūs, nes gatvės peštukas paprastai nelauks momento kontraatakuoti o puls iki išsekimo, norėdamas visus dantis išbarstyti. Klausimas ar spėsi bent kelis pavojingus smūgius nublokuot, kai kiekvienas jų gali būti labai skausmingas. Su karate  turiu šiek tiek patirties, nes kai buvau dar pyplys, lankiau šį kovos meną apie 2metus. Manau, muay thai ir shotokan karate yra nesuderinami. Skiriasi stovėsenos, technikos, galbūt net pritaikyta skirtingo tipo kovoms. Beje 12 klasė artėja, tai nemanau kad suspėčiau lakstyt iš vienos treniruotės į kitą  :ramentai:. Bet net ir nežiūrint į tai, vistiek neįsivaizduoju kaip suderint dvi skirtingas sporto šakas, tuo labiau kai esu skeptiškai nusiteikęs dėl shotokan.
Tu dabar nesimokai MT, tave tiesiog daužo, patikėk geriausias variantas šiuo atveju shotokana palankyt, bent kelis mėnesius, kad suprastum su kuo jis valgomas, nes kai pyplys buvai nemanau, kad daug nusimanei apie kovos menus. Ir tau čia nėr ka derinti, nes tu nesimokini nieko, nei tu smūgius MT turi pastates nei dar kanors. Jei yra noras suderinsi, patikėk 12 - a klasė nėra ten taip viskas, kad nieko daugiau nematai išskyrus moksla. Nebent sėdi ir grauži knygas diena iš dienos. Įstosi kur nors didmiestyje studijuoti, tada ten nueisi tikro MT paragauti. O iki to turėsi tikrai nebloga praktika karate, dar jei su draugu sutartum normalei kad leistu pastatyt smūgius tai išvis super, bet jeigu is į kalbas nesileidžia tai siūsk jį kuo toliau.  ;-)
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

« Atsakyti #9 įjungtas: 2011 Geg 24, 10:41:03 am »

Atsijungęs Rimvydas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 402
  • Amžius: 35
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2011 Geg 24, 16:30:08 pm »

Jei skeptiskai ziuri i shotokan kaip kovos menai, tada rekomenduoju pas Smaugli apsilankkyt. Jei skeptiskai ziuri i koki nors kluba, tada nieko negaliu pasakyt protingo.

Atsijungęs vaidotzzz

• 5 kyu
  • *
  • MMA 4EVER

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2011 Geg 24, 17:40:16 pm »
Na smūgiuoti aš šiek tiek moku, tik ant ginybos žalias visiškai. Blogai, kad draugas ir pats nelabai žino kaip ginti galvą nuo smūgių, apart užsidengimo rankomis. Aš suprantu, kad jei prabilsiu apie savo shotokan žinias- kiti galbūt norės juoktis. Tačiau juk ten tiek skirtingų dalykų... Taip neįprasta yra tos visos kata, arba kai smogi tiesiai ranka- ranką pritrauki prie liemens (o tai mano manymu pavojinga). Dar nepatinka tai, kad shotokan daugiausia laiko praleidžiama smūgiuojant į orą ir trūksta kontakto....  :chmm:
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 24, 17:41:51 pm nuo vaidotzzz »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #12 įjungtas: 2011 Geg 24, 19:02:20 pm »
Na smūgiuoti aš šiek tiek moku, tik ant ginybos žalias visiškai. Blogai, kad draugas ir pats nelabai žino kaip ginti galvą nuo smūgių, apart užsidengimo rankomis. Aš suprantu, kad jei prabilsiu apie savo shotokan žinias- kiti galbūt norės juoktis. Tačiau juk ten tiek skirtingų dalykų... Taip neįprasta yra tos visos kata, arba kai smogi tiesiai ranka- ranką pritrauki prie liemens (o tai mano manymu pavojinga). Dar nepatinka tai, kad shotokan daugiausia laiko praleidžiama smūgiuojant į orą ir trūksta kontakto....  :chmm:

Prieš metus aš taip pat maniau, kad moku smūgiuoti  :kikena: ...

O kaip kitaip ginsi galvą? Jei jau pareina smūgis arba blokuoji, jei nespėji, dengiesi rankomis. Tik tų užsidengimų būna ganėtinai įvairių. Kitas dalykas yra išsisukimas/atsitraukimas nuo smūgio, bet ten vėl savi niuansai.

Steve teisingai sako, kad tu nesimokini MT. Tu tiesiog esi mėsa ir viskas. Jei norit kažką išmokt, reikia lengvų (sutartų) sparingų, kad tavo kolega nusileistų beveik iki tavo lygio, kad galėtum kažką bandyt atlikti tai, ką išmokot per treniruotę.  Pilno kontakto, skirtingų lygių sparingai galėtų būti maks pora kartų per mėnesį (čia jau abipusiu susitarimu). Kalbu remdamasis gyvu pavyzdžiu - Sakalu. Jis man leidžia smūgiuot pilna jėga, jis - kontroliuoja savo smūgį. Jei būtų pilnas kontaktas, manau, geriausiu atveju išsilaikyčiau pusę minutės. Laisvoje kovoje bandau pritaikyti tai, ką moku. Lengviausia kovot su panašios patirties žmogumi, gali kažkiek dar "paplanuoti" savo puolimą ar gynybą.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2011 Geg 24, 21:42:54 pm »

derinasi viskas... tik reik paciam darbo idet siek tiek :) paziurek Briuslis kiek kovos menu apjunge? O MMA'shnikai? Macheda shotokana sportavo. G.Feitosa - neblogas kiokushinsas. R.Sefo - Wing Tsun (taip taip :D) + Muay Thay, A.Silva - pas Styvena Sygala mokinasi Aikido (aisku gal tik reklaminis triukas). Taip kad prasau daugiau manes nejuokinti del nesuderinamumo! :D Jei ka pagooglink ir payoutubing situs vyrukus (jei aisku as taisiklingai visu vardus uzrasiau), pasakysi tada kaip jiems sekesi viska apjungt :D
del klubu, jei sakai, kad lievi klubai, tai teks tavim patiket, nes tu ten matei ir geriau zinai. jei viskas yra tikrai taip kaip sakai. Paieskok bokso, nera? Kaip jau sakiau, boksas yra visur! :D

Atsijungęs TOMAz

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2010
  • Žinutės: 165
  • Amžius: 31
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2011 Geg 24, 22:47:01 pm »
Prisipažįstu, bijau kad per kova man sulaužys  nosį, nuskels dantis, gausiu stiprią traumą, todėl bijau smugių.

Kas liečia dantis tai tam yra skirtos dantų apsaugos(Kapa),na o dėl nosies tai čia reikia saugotis.

Muay Thai  užsieminėju apie 1,5 metų, su 24metų draugu, kuris turi 8metus šio kovos meno patirties.

Kad sportuoji su stipresniu už save tai gerai,nes tik su stipresniu kovotoju kovojant yra tobulėjama.Bet kaip Lonsas ir minėo,tai nereiškia,kad turi būti judantis bokso maišas.

Ir pritariu Ežiui dėl  partnerio,kad jis turėtu nusileisti iki tavo lygio ir tiesiog abiem pasitaškuot.(Gali dar paprašyt,kad 1raunda dirbtu kaire ranka dešine koja,kita raunda pakeitus stovėsena ir t.t ir pan.) O tobulėjimas ateis su laiku.Reik tik noro ir pastangų.
Aš manau,kad jūs manote,kad manydami galime manyti,kad manymas gali būti manomas įvairiai,o tu nemanyk kad tu manai,nes kai tu manai,tu nemanai,kad tu manai.

« Atsakyti #14 įjungtas: 2011 Geg 24, 22:47:01 pm »