AutoriusTema: Mišrus fechtavimas  (Skaityti 11089 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
Re: Mišrus fechtavimas
« Atsakyti #15 įjungtas: 2011 Sau 06, 20:00:01 pm »
kovojimas ar bendravimas bet, atleiskit, pirmam video kendoistas man keistai atrodo. bega i prieki rankas iskeles "na pralom", tarsi pries kita kendoka stovetu  :nezino: jokio 'prisitaikymo prie aplinkybiu'. ir negi kendo arsenale nera nieko daugiau kaip smugis is virsaus per galva. nezinau, gal jie ten "pas save" tik uz tokius veiksmus taskus gauna, bet nenuodeme butu ir kitokiais smugiais paatakuot, apgaulingas kombinacijas panaudot, per rankas uzvanot.. nu nekaip kendo(ka) man cia atrodo, nekaip.

:chmm: dar idomu.. kas ten visdelto sunkesnis, shinajus ar medines lazdos.. nelaikiau shinajaus, bet ar tik nebus jis lengvesnis. tada manau kaiptik kendokai turetu buti sunkiau, nes is aikido sparingu zinau, kad gana sunku kovot pries sunkesne lazda.

dar papildysiu: niekaip nesuprantu, kodel kendoistai po atakos ne atsitraukia, o eina i prieki rankas iskele? tesia ataka? labai jau pavojingai.. didele tikimybe ant prieso iesmo pasivert imo.

anyway, idomus video, idomus.
« Paskutinis taisymas: 2011 Sau 06, 20:14:32 pm nuo coffeedrinker »
:kava:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 720
  • Vieta: Kaunas-Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2011 Sau 06, 23:33:55 pm »
kas nebandė ,tas nesupras   :rolleyes: dažniausiai visi bando ižvelgt pim....ja ,o jei besimatuojant bus mažesnis  :oops:  :kikena:
Puikiai išsireikšta.  :clap: Aš taipogi manau, kad video herojų tikslas buvo ne pi...a, o tiesiog "bendravimas su bendraminčiais" ("ginklininkais"). O kalbėti, kuris stilius geresnis... Ar tikrai to reikia? Jie skirtingi labai. "Bendras vardiklis" - ginklas. Tai ko nepasipliekt?  :nezino: Naudinga abiems. Visapusiškai.
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #17 įjungtas: 2011 Sau 23, 02:02:41 am »
kovojimas ar bendravimas bet, atleiskit, pirmam video kendoistas man keistai atrodo. bega i prieki rankas iskeles "na pralom", tarsi pries kita kendoka stovetu  :nezino: jokio 'prisitaikymo prie aplinkybiu'. ir negi kendo arsenale nera nieko daugiau kaip smugis is virsaus per galva. nezinau, gal jie ten "pas save" tik uz tokius veiksmus taskus gauna, bet nenuodeme butu ir kitokiais smugiais paatakuot, apgaulingas kombinacijas panaudot, per rankas uzvanot.. nu nekaip kendo(ka) man cia atrodo, nekaip.

Na aš asmeniškai, pirmam rolike tą draugišką jigeiko, ar sparingą, ar kaip ten šiek tiek kitaip matau...  :nezino: prisipažinsiu, neskaičiavau, kiek kas ten pataikė, tiesiog žiūriu iš esmės.
 Kendo pagrindas-ataka, minimum judėjimo atgal. Spaudimas-ataka-kontrataka. Gynybos, kaip tokios nėra. Kendoistas tą ir daro-ko yra išmokytas. Spaudžia eskrimistą-"volioja" jį po visą salę...  tas labai aiškiai matyti. :nezino: Spaudžia ir atakuoja. Ekskrimistas tik traukiasi ir atsimušinėja; bando kažkur perimt iniciatyvą, bet tie bandymai panašūs į  :banging: aišku, daro tai labai "atsipalaidavęs", juda gražiai ir t.t bet kovos neveda, nevaldo.  :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2011 Sau 23, 02:07:57 am nuo aiki-kami »

Atsijungęs Darzininkas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 84

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2011 Sau 24, 15:00:55 pm »
Citata
Na aš asmeniškai, pirmam rolike tą draugišką jigeiko, ar sparingą, ar kaip ten šiek tiek kitaip matau...  :nezino: prisipažinsiu, neskaičiavau, kiek kas ten pataikė, tiesiog žiūriu iš esmės.
 Kendo pagrindas-ataka, minimum judėjimo atgal. Spaudimas-ataka-kontrataka. Gynybos, kaip tokios nėra. Kendoistas tą ir daro-ko yra išmokytas. Spaudžia eskrimistą-"volioja" jį po visą salę...  tas labai aiškiai matyti. :nezino: Spaudžia ir atakuoja. Ekskrimistas tik traukiasi ir atsimušinėja; bando kažkur perimt iniciatyvą, bet tie bandymai panašūs į  :banging: aišku, daro tai labai "atsipalaidavęs", juda gražiai ir t.t bet kovos neveda, nevaldo.  :nezino:

Turbut toks ispudis del to, kad pas kendoka ilgesnis ir .... (reaguodamas į pastabas neteršiu forumo  ;-) )

Dėl naudojamų įrankio ilgio ir (turbūt) svorio, kendoka turėjo pranašumą ilgesnėje distancijoje, eskrimadoras artimesnėje. Taigi kova valdė tas, kas valdė atstumą ir eksrimadorui tai sekėsi geriau (dažniau).

Pataikymų skaičiaus neabsoliutinčiau, bet manau tai vienas pagrindinių rodiklių tokiuose susitikimuose. Bent jau japonai (kendo), juos labai tiksliai skaičiuoja, o ir kokiam futbole, krepšinyje ar bokse svarbiau yra kiek pataikyta, o ne kiek kartu aikštė apibėgta ar kieno palaikymo komanda garsiau šaukė :)

Bet kokiu atveju, iš tokių draugiškų kovų nėra tikslu spręsti nei apie kovos meną nei apie kovotojo pasirengimą, nes kovotojas galėjo būti nusprendęs išmėginti kokią nors įdėja/veiksmą ir tai turėtų daug įtakos "vaizdeliui".

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 41
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #19 įjungtas: 2011 Sau 24, 22:44:00 pm »
O mane tai vakarietiskas fektavimo stilius zavi... Tas video kur kedistas su fektuotoju dirba grazus :)
idomu kur galmetu ismokt fektuotis... Tai viena is dideliu mano svajoiu...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2011 Sau 24, 22:44:00 pm »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2011 Sau 25, 08:06:06 am »
O mane tai vakarietiskas fektavimo stilius zavi... Tas video kur kedistas su fektuotoju dirba grazus :)
Įdomiai atrodytų Sakalas su bokso pirštinėm ir špaga.  :kikena:

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2009
  • Žinutės: 455

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #21 įjungtas: 2011 Sau 25, 09:49:21 am »

Prašom : Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  ;-)

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #22 įjungtas: 2011 Sau 25, 11:41:24 am »
Dėl naudojamų įrankio ilgio ir (turbūt) svorio, kendoka turėjo pranašumą ilgesnėje distancijoje, eskrimadoras artimesnėje. Taigi kova valdė tas, kas valdė atstumą ir eksrimadorui tai sekėsi geriau (dažniau).
Čia,aišku ši diskusija darosi beprasmė. Aš matau, kad eskrimadoras tuo savo pranašumu pasinaudojo porą kartų atsitiktinai, man rodos. Pats situacijos nesukūrė savo kontratakoms. Aš matau, kad kai kendoistas eina į priekį ir spaudžia, tas kitas malasi aplinkui, kai kendoistas atakuoja-anas traukiasi atgal tiesia linija, porą kartų suduodamas į do(šoną) savo lazdos viduriu, netgi iš per daug artimos sau distancijos, nes kendoistas an jo užlipa. Šitaip lysti kad ir su dviem lazdom po kardu yra "kamikaze no waza"-savižudžio technika. Jeigu eskrimadoras, , ištisai atakuotų, spaustų kendoistą, užlauštų jo ataką pradinėje stadijoje, trumpindamas distanciją iki sau patogios, kaip tu kad ir sakai, neduodamas net išvystyti veiksmo, kontratakuotų-tada aš dar suprantu. Arba kirčio metu nueidinėtų į šoną, tuo metu kaldamas kendoistą iš arti,  užeidinėtų už nugaros, kai kendoistas prabėginėja, tada pasivytų ir damuštų, kendoistui dar nepėjus iki galo atsisukti ir priimti tvirtos stovėsenos. Aš taip daryčiau eskrimisto vietoje, žinodamas kendo specifiką.

Atsijungęs Darzininkas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 84

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #23 įjungtas: 2011 Sau 25, 13:13:04 pm »
Čia,aišku ši diskusija darosi beprasmė. Aš matau, kad eskrimadoras tuo savo pranašumu pasinaudojo porą kartų atsitiktinai, man rodos. Pats situacijos nesukūrė savo kontratakoms. Aš matau, kad kai kendoistas eina į priekį ir spaudžia, tas kitas malasi aplinkui, kai kendoistas atakuoja-anas traukiasi atgal tiesia linija, porą kartų suduodamas į do(šoną) savo lazdos viduriu, netgi iš per daug artimos sau distancijos, nes kendoistas an jo užlipa. Šitaip lysti kad ir su dviem lazdom po kardu yra "kamikaze no waza"-savižudžio technika. Jeigu eskrimadoras, , ištisai atakuotų, spaustų kendoistą, užlauštų jo ataką pradinėje stadijoje, trumpindamas distanciją iki sau patogios, kaip tu kad ir sakai, neduodamas net išvystyti veiksmo, kontratakuotų-tada aš dar suprantu. Arba kirčio metu nueidinėtų į šoną, tuo metu kaldamas kendoistą iš arti,  užeidinėtų už nugaros, kai kendoistas prabėginėja, tada pasivytų ir damuštų, kendoistui dar nepėjus iki galo atsisukti ir priimti tvirtos stovėsenos. Aš taip daryčiau eskrimisto vietoje, žinodamas kendo specifiką.

...mes turbūt skirtinga video žiūrim  :-) nes aš matau ir kaip distancija trumpinama ir kaip mėginama išeiti į šoną ir kaip neduodama isvysti veiksmo/smugio. Kad eskrimadoras "neužeidinejo kol kendoka prabėginėjo" tai gal jis ne kendoka ir specifikos nežino, o gal kendoka nebėgiojo... Apskritai kendoka buvo pasyviojo rolėje, daugeli kontaktų iniciavo eskrimadoras o kendoka tik kontratakavo ir dažniausiai be jokio rezultato. Jei interesas diskutuoti dar yra, tai teks video sekundžiu tikslumu nagrinėti  :nezino:

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2011 Sau 25, 17:17:21 pm »
...mes turbūt skirtinga video žiūrim  :-) nes aš matau ir kaip distancija trumpinama ir kaip mėginama išeiti į šoną ir kaip neduodama isvysti veiksmo/smugio. Kad eskrimadoras "neužeidinejo kol kendoka prabėginėjo" tai gal jis ne kendoka ir specifikos nežino, o gal kendoka nebėgiojo... Apskritai kendoka buvo pasyviojo rolėje, daugeli kontaktų iniciavo eskrimadoras o kendoka tik kontratakavo ir dažniausiai be jokio rezultato. Jei interesas diskutuoti dar yra, tai teks video sekundžiu tikslumu nagrinėti  :nezino:
Aišku, kad jokio intereso nėra ir nebuvo. Mes kitaip žiūrim tą patį video. Man iškart atšoko fantazija, kai kažkas čia parašė nevatai, kendokos rankose lazda... Aš matau kendokos rankose karda ir man tai yra pirminis atskaitos taškas.  :nezino:

« Atsakyti #24 įjungtas: 2011 Sau 25, 17:17:21 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4046
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2011 Sau 25, 17:21:25 pm »
Teks nuvilti, nes kendokos rankose būtent lazda, nesvarbu, ką jis beįsivaizduotų ten turįs... Tai ką turi ,su tuo reik ir kautis, o ne leistis į fantazijas.
O apie patį video kol kas nekomentuosiu, noriu ramybėj labiau įsigilinti...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2011 Sau 25, 17:58:36 pm »
Teks nuvilti, nes kendokos rankose būtent lazda, nesvarbu, ką jis beįsivaizduotų ten turįs... Tai ką turi ,su tuo reik ir kautis, o ne leistis į fantazijas.
O apie patį video kol kas nekomentuosiu, noriu ramybėj labiau įsigilinti...
Aš labiau linkęs palaikyti aiki-kami nuomonę, tanto dziucu varžybose irgi kovojama su mediniais pagaliais, bet taškai skaičiuojami atsižvelgiant į tai ar turėtų smūgis letalinę baigtį jei tai būtų tikras peilis.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #27 įjungtas: 2011 Sau 25, 18:27:04 pm »
tai kad salygos butu lygios reikia ir eskrimista issivaizduot su dviem kardais  ;-) eskrima lygtai issivyste is filipinieciu kardu technikos kali.

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 720
  • Vieta: Kaunas-Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #28 įjungtas: 2011 Sau 25, 18:36:17 pm »
Aš labiau linkęs palaikyti aiki-kami nuomonę, tanto dziucu varžybose irgi kovojama su mediniais pagaliais, bet taškai skaičiuojami atsižvelgiant į tai ar turėtų smūgis letalinę baigtį jei tai būtų tikras peilis.
Jei tai būtų tikri peiliai, letalinės baigties sunku būtų išvengti, netgi jei būtų porą kartų gerai "grybštelta" į ginkluotą ranką, nes priešininkas labai greit pasitrauktų iš kovos, ir net didi kovinė dvasia gali "pavesti"... Bet koks klinčas ginkluotoje kovoje baisiai pavojingas, taipogi aktyvus spardymasis/mušimas rankomis kovoje peiliu. Jei būtų mano valia (ot įsisvaigau  :angel: ), "wazarius" duočiau ne tik už pataikytus dūrius į korpusą, tačiau taip pat ir už "gerą darbą" į galūnes. Čia išsakiau, kas truputį "užkliuvo" tanto jutsu varzybose Pelėdoj, nors paskritai tikrai buvo labai įdomu. Truputį offtopic, atleiskit...
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #29 įjungtas: 2011 Sau 25, 18:56:17 pm »
Jei tai būtų tikri peiliai, letalinės baigties sunku būtų išvengti, netgi jei būtų porą kartų gerai "grybštelta" į ginkluotą ranką, nes priešininkas labai greit pasitrauktų iš kovos, ir net didi kovinė dvasia gali "pavesti"... Bet koks klinčas ginkluotoje kovoje baisiai pavojingas, taipogi aktyvus spardymasis/mušimas rankomis kovoje peiliu. Jei būtų mano valia (ot įsisvaigau  :angel: ), "wazarius" duočiau ne tik už pataikytus dūrius į korpusą, tačiau taip pat ir už "gerą darbą" į galūnes. Čia išsakiau, kas truputį "užkliuvo" tanto jutsu varzybose Pelėdoj, nors paskritai tikrai buvo labai įdomu. Truputį offtopic, atleiskit...

pjuviu per rankas neskaiciuoja todel, kad referis vargu ar viska suziuretu. o i jas pataikyti geram kovotojui nera taip jau ir lengva. beto kiekvienas kovotojas (nors gal sitoj veto man nereiketu kalbet uz visus) supranta, kad varzybos principe tera sparingas, pasiruosimas realiai situacijai. ir todel kiekvi.. nu bent jau as, maximaliai saugau rankas. nera reikalo pratintis blokuot per asmenis. kitas dalykas tas, kad karpiai dirba be pirstiniu. todel pora kartu gerai gavus per pirstus issivysto refleksas juos saugoti  :D beto, kiek dabar atsimenu, uz smugi per rankas wazaari duodamas, jeigu tas smugis priverte ismest peili is ranku arba sulauze pirstus.  :ramentai:

tesiant tema yra dar vienas video, kuriame jau drasiau galima teigti, kad kendoistas dominuoja. bet eskrimistas man atrodo nelabai auksto lygio.

« Atsakyti #29 įjungtas: 2011 Sau 25, 18:56:17 pm »