pjuviu per rankas neskaiciuoja todel, kad referis vargu ar viska suziuretu. o i jas pataikyti geram kovotojui nera taip jau ir lengva. beto kiekvienas kovotojas (nors gal sitoj veto man nereiketu kalbet uz visus) supranta, kad varzybos principe tera sparingas, pasiruosimas realiai situacijai. ir todel kiekvi.. nu bent jau as, maximaliai saugau rankas. nera reikalo pratintis blokuot per asmenis. kitas dalykas tas, kad karpiai dirba be pirstiniu. todel pora kartu gerai gavus per pirstus issivysto refleksas juos saugoti
beto, kiek dabar atsimenu, uz smugi per rankas wazaari duodamas, jeigu tas smugis priverte ismest peili is ranku arba sulauze pirstus. 
tesiant tema yra dar vienas video, kuriame jau drasiau galima teigti, kad kendoistas dominuoja. bet eskrimistas man atrodo nelabai auksto lygio.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti
Dėl referio matymo ir varžybų paskirties, ar man rodosi, ar truputį sau paprieštaravai?

Jei referis nepamatė pjūvio į ranką, ar nuo to jis tapo nerealus? Ar situacija nereali? Pats Andrej (iš forumo) tose pačiose varžybose pasisakė, kad "ko gero viskas atrodytų kitaip, jei būtų darbas tikru peiliu". Wazariai "užsidirbtų" daug greičiau. Ir "mosikavimosi" rankomis ir kojomis sumažėtų iki minimumo. Manau, tąi girdėjo ir siamas (

), nes buvome šalia vienas kito. Be to, tam pačiam kendo (vėlgi, kiek teko stebėti) referiai praktiškai mato beveik visas rezultatyvias atakas.
Kas link blokavimo ašmenimis - visiškai sutinku, tikrai nėra reikalo pratintis

dirbant su kardu tai atrodytų realiau (nors čia jau kensen'o reiktų klausti).
Dėl pirštinių nenaudojimo: elementari apsaugos priemonė, prevencija nuo nesunkių sužalojimų dirbant medinėmis imitacijomis. Kad link realybės trauktų - nu ne. Link realybės labiau trauktų dirbti tikru ginklu su pirštinėmis

Kaip grūdinimosi priemonė - tikriausiai gera.
Kokia darbo ginklu esmė? Paliesti, ir nebūti paliestam. Distancija. Judėjimas. Jei to neišpildai - "batai". Va čia, mano supratimu, ir yra realybė. Kovos su peiliais kontekste, sparnuota M. Ali frazė "apie drugelius ir bites" pražysta dar ryškesnėmis spalvomis, negu bokse...
Bet kokiu atveju, coffedrinker,