Nu va, turiu sek tiek naujienu apie mano kelione i WT:
- Visu pirma, pavyko susitikti su VT meistru kuris sutiko pamokit anglishkai

, per drauga ji suradau, tai draugas su juo susitare kad man uz pirma individualia pamokele tik 30 euru paimtu, nors seip pamokelia tokia kainuotu 60 eur. Tai sutaupiau

.
- Antra, jis man dave pirma WT pamoka, papasakojo apie WT istoria

ir dar visokia teorija kuria seniausiai zinojau is knygu

, bet nenorejau buti nemandagus tai nesakiau kad jau zinau istorija, tai tik kartojau "oho", "wow", "how interesting" kas keleta sakiniu

.
- poto po keletos kitu dalyku, jis pradejo rodyti kaip reikia stoveti ir panasiai, tai kai atsistojau i ta stovesena, jis pradejo rodyt kaip reikia istiesint nugara, nu kad ten nebutu to islenkimo, tai viskas ejosi gana gerai tik kad va meistras pridejo rankas savo labai zemai noredamas pataisyti mano stovesena, nu kaip jis sake "let me help you, you have to tilt this part like this, do you feel it?"

Tai kazkaip nepriprates prie buvau kad man taip rodytu tai ispradziu keistai jauciausi, galvoju, negalejo jis paprastai parodyt ka daryt? butinai savo rankas reikia kist? cia ir lietuvoi taip jums rode?
- po kokiu 10 min stovesenos taisymu, jis parode pilna Siu Nim Tau forma, mazdaug 5 min uztruko manau, liepe man nedaryt nieko tik labai idemiai ziuret. Tada antra karta kai dare liepe daryt taip pat kaip ir jis, tai kadangi is DVD buvau namie ismokes forma tai kazkiek galejau paskui ji sekti, bet jis iskarto pasake kad blogai stoviu, keliai perdaug sulenkti, kad mano judesiai netaisiklyngi, kad petis judinu kai nereikia judint ir panasiai, tai supratau kad teisingai saket jus visi ir WT formu is DVD neapsimokejo mokytis nes labai daug mazu detaliu kazkaip nepastebejau per DVD.
- Tada jau pasake kad pirmai pamokai uzteks, tai sako, "Feel free to ask me any questions you have, and if you would like to see some of wing tsun techniques, I can show them to you"

. Va sito jam daryti nerikejo

. Sakau, "Could you please show me the chain punching?", sako, "Sure"

. Tai as pilnas energijos, susidomejimo ir dar visokiu geru jausmu, ziuriu kaip jis atsistoja graziai prie sienos su kazkokia keista sienine bokso kriause (nu ok, ten visai nepanasu i kriause, bet kazkoks triju daliu kvadratinis maiselis gal kokiu 6 cm storio), ir pradejo letai ir po kiek laiko gana greitai "bubint" ta maiseli

. Taip jis stengesi, su tiek rimtumo, ir visiska tyla buvo, tik tu kumciuku teskemnimas is ta sienini maiseli, nezinau kodel, bet is vidaus toks nesustabdomas juokas, tokia banga uzpludo

. Tai tik dantis smarkiai suspaudziau ir nosi su ranka uzspaudziau, shakes galvoju, viskas, geda man bus jei iseis garselis. Tai dar smarkiai sau iznybau, labai smarkiai, tai po kiek sekundziu pavyko sustabdyti juoka. Nezinau, bet man tie grandininiai smugiai tai kazkaip neatrode pernelyg stiprus, aisku zalos padarytu man, bet kokiam boksininkui ar tai muay thai kovotojui nemanau kad kazka padarytu.
- Tai po "show" paklausiau ar galetu labai trumpa sparing su manim padaryti, tai meistras sako kad ne, nes tipo as dar nieko nezinau ir negaleciau nieko padaryt, jokios is to naudos ir panasiai, bet as jam sakau "could you show me how WT blocks a punch?", tai pagalvojo, pagalvojo, ir sako "OK, stand here, no, move a little back, OK, now, give me a right handed straight punch, come on, give me a well controlled straight punch, not too fast.." tai as jam BAM is kaires rankos i galvos puse, greitai net nedaviau labai, bet jis sutriko momentui, nes sake duoti desini, o as jam kairi

.
Tai vos vos spejo pasisukt ir nukreipt smugi, butciau is visu jegu daves tai butu gaves i pakausi

. Reiskia buvo pasiruoses tik vienam scenarijui, labai jau manim pasitikejo.
Tai jis visas pasipiktines, klausia kodel as taip padariau, tai as sakau, Ka Padariau??? jis sako, kodel su ne ta ranka kaip sakiau davei? as jam, taigi sakete meistre kad is kaires duot, ar ne? ne? oj, atsiprasau, labai jaudinausi, susimaisiau.

tai atleido.

.
- Tai padekojau

, pasakiau kaip faina buvo jo pamokoi buti (tikrai labai rimtai ir formaliai snekantis meistras, linksma pamokele) , atsisveikinau ir isejau.
Tai va taip ir buvo. Seip tai gerai, parode kaip stovet normaliai, pora SNT formos problemu pataise, tai sektiek labiau suprantu dabar, bet dar TOLI TOLI TOLI iki tokio formos padarimo kaip jis moka. Tai va, ir linksmumo buvo (ben tau man), ir ka papasakot jums. tai manau apsimokejo man tuos 30 euru praleist.

Tai kokia susidariau nuomone apie WT? Jei spreciau WT pagal si instruktoriu, tai tada iskekciau visiskai, del to smugio ir chain punch, bet kadangi jauciu kad sitas buvo ne labai pats patyres, tai mano nuomone del WT nepasikeite (nu gal sektiek nukrito, nes pries tai maniau kad chain punchai ziauriai kieti, pamates juos Ip MAn filme). Negaliu daryti sprendimu apie mena pamates viena instruktoriu.
Paziuresim kaip cia ateity bus.