AutoriusTema: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai 4  (Skaityti 121238 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
Re: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai 4
« Atsakyti #360 įjungtas: 2011 Geg 18, 00:29:29 am »
Citata
bet... vieną tendenciją iš visų netyčia čia užklydusių baltų maikučių... nežinia kaip kaip ten su WT mirtinom technikom, bet smegenų praplovimo sistema tenai vis dar gerai veikia.

gal biski nusoksiu nuo temos, bet man sunkiai suprantama, kaip galima taip smegenis isplaut  :nezino: atsimenu kazkada, kai trumpai lankiau aikido, atidirbinejant betkoki veiksma man visada galvoje stovejo mintys kaip tas veiksmas atrodytu/turetu atrodyti realiai. nors tada buvau dar visiskas pacanas, bet i galva jau buvau gaves, todel zinojau, kad realiai bus biski kitaip, negu su partneriu, ir ish patirties zinojau, kad realus smugis skrenda biski kitaip negu treneruociu partnioro. idomiausia, kad pats stengdavausi tuos veiksmus atlikinet kazkaip realiau... ir sensejus mane vis nukreipdavo i labiau shablonishka atlikima (gal ir gerai darydavo, gi buvo tik pradzia). ir kas dar idomiau, stengdavausi savo partneriui imituoti kuo realesni smugi (is geros sirdies, kad zmogus priprastu prie smugio,o ne nenaturalaus rankos tiesimo jam "i glebi"), kas irgi baisiai nepatikdavo sensejui. bet tokiais budais pats stengiausi suprast ar ta technika veiksminga ar ne. ziurejau, kaip labiau patyres partneris atlieka veiksma man smugiuojant pvz gatvine trajektorija arba sustabdant smugi labai arti nosies (nes jau po karate, galejau smugi neblogai kontroliuot ir sustabdyt per centimetra nuo nosies.. ir kazkaip uzsimerkdavo jie. o uzsimerke rankos nesugrabaliodavo), nes realiai i galva bent karta gaves zmogus (o mokykloj man i galva gaut tikrai teko ir netgi ne karta :kikena:) zino kaip viskas atrodo realiu greiciu ir atidirbinejant tokius gan ilgus aikido veiksmus, naturaliai kyla tam tikru klausimu. atvirai pasakysiu, kad atsakymu i tuos savo klausimus taip ir neradau ir dar nezinau, veika tas aikido visdelto ar ne (visai neatmetu galimybes, kad veikia, beje). bet zmogui naturaliai kyla efektyvumo klausimas ir perplauti smegenis, kad tai "pats kieciausias" kovos menas galima tik tiems, kurie niekada neturejo jokiu mustyniu, "bankiu", melyniu ir pan. arba tiesiog nefiltruoja informacijos ir tiki viskuo kas ka sako.

P.s. beje, ne as meciau aikido, o pats aikido klubas neilgai issilaike mano kai... kavos plantacijose...  :kikena:

p.p.s. jeigu moderatoriai nuspres, kad postas pertoli nuo temos, tai gal perkelkit i aikido tema, arba kokianors kita "efektyvumo klausimu" tema  :kikena:
:kava:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #361 įjungtas: 2011 Geg 18, 00:55:21 am »
panašiai taip pat ir man buvo, tiek turbūt ir eziuigazuotam. Taip jau gavosi, kad atėjęs mokintis naujo kovos meno buvau tikrai ne nuo mokyklos suolo nulipęs, muštynių praktikos irgi šiokios tokios turėjau.
Bet kaip sakoma, treniruotis tenka su tuo kontingentu kuris tenai bazuojasi, mano atveju man teko treniruotis su vaikais, paaugliais, dauguma baltų maikučių yra būtent tokio amžiaus.
Dėl smūgių realumo ar realistiškumo, ne vieną kartą buvo diskutuota ir su instruktoriumi ir su kungfu broliais... kas "praietų" o kas "nepraeitų"...  :punch: realiai situacija tokia yra - tie kas yra gavę į galvą supranta kas yra smūgis, ir kas nėra smūgis, o tie, kurie priklauso rinkos segmentui "kovos menas geriems žmonėms", jie realiai net nesupranta kas tai yra, ir veikiausiai nesupras, kol nepasitikrins savo "kovinių įgūdžių".
Bet to laiko praleisto WT aš nelaikau prarastu, bet kokia patirtis yra naudinga, o PRABUDIMAS ypatingai vertingas  :-)

nors gal ir turi vystymo perspektyvą WingChun kungfu Lietuvoje, vistiek kažkokius pirmus žingsniukus tas kungfu kūdikis Lietuvoje jau žengia, gal su L. Raišio pagalba su laiku šis kovinis stilius tikrai išsivystys į daugmaž padorų, varžybines tradicijas turintį kovos stilių.  :-) na bent jau aš to linkiu visiems kungfu broliams.  :-)
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #362 įjungtas: 2011 Geg 18, 09:11:57 am »
Coffeedrinkeri, manau, kad klaidą darei, jai iš karto, mokindamasis naują veiksmą tu veiki pilnu kontaktu. Pradžiai reikia išmokti tą veiksmą pagal tam tikrus stiliaus rėmus, jį įvaldyti, ir tik po to bandyti jį "pritaikyti" realioje situacijoje.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #363 įjungtas: 2011 Geg 18, 09:33:04 am »
Coffeedrinkeri, manau, kad klaidą darei, jai iš karto, mokindamasis naują veiksmą tu veiki pilnu kontaktu. Pradžiai reikia išmokti tą veiksmą pagal tam tikrus stiliaus rėmus, jį įvaldyti, ir tik po to bandyti jį "pritaikyti" realioje situacijoje.

ne ne, tikrai ne pilnu kontaktu dariau  :D tiesiog (nezinau kaip paaiskint) realesniais judesiais smugiuodavau ir pan. o kas liecia mano veiksmu atidirbinejima, tai baziskai viska dariau, tik stengdavausi pats padaryt, o ne su partnerio "pagalba"... nes treneruociu partneris, zinodamas kas bus, daznai pats pasistengia, kad ant jo atidirbinejanciam viskas gautusi ("padeda" isaugt "siltnamio saligom", kad realiose situacijose nieko nesigautu)  :kikena: nu zodziu reikia but palankius aikido, kad suprasti tas problemas. gal ir klaida dariau, nesigincinu. per anksti uzsimaniau 'praktinio pritaikymo'. bet klaida daro ir nemazai aikidoistu, kurie vien baze slifuoja ir nesistengia priartet prie realybes.

edit: del nepatikimu oro saligu darbai nevyksta, tai prasiplesiu.

del to veiksmu realumo. pastebejau, kad tikrai buna zmoniu, kurie tiesiog nesusimasto, kaip veiksmas atrodys realybeje, arba galvoja, kad viskas bus kaip per treneruote. dazniausiai tai megejai, perdaug nesigilinantys i pacia kova, kartais dar ir su perplautom smegenelem. bet reikalas tame, kad noredamas apsigint nuo tikro smugio (vien tik apsigint, kontraveiksmai jau isvis kitas lygis) turi zinot kaip tas smugis atrodo. geriausiai su tuo susipazystama gavus ta tikra smugi i veida (aisku skauda, bet ka jau padarysi..). reikia smugi pajaust, zinot su kokia jega ir mase jis eina. kokios reakcijos, greicio ir jegos reikia, kad ji nublokuot arba kitaip apsigint. ir is kokiu pusiu tie smugiai gali eit. vat treneruojantis prie tokiu saligu, naturaliai galima davest technika iki praktinio pritaikymo (tikiu, kad tai galioja ir sudetingom technikom, kaip aikido). deja, niekada nemaciau, kad aikidoistai prie tokiu saligu treneruotusi. kitas dalykas, kad technika nebutinai turi buti grazi, ji turi buti efektyvi. nesigavo lauzimas techniskai, tai perlauzk kad ir fizines jegos pastangomis. vistiek nesigauna - paleisk ranka ir duok i nosi. nebutina ten vesti priesininka is pusiausvyros, kita karta uztenka staigiai pasukt idedant jegos ir trauma. aisku treneruotese vedi technika iki tobulumo, bet realiose situacijose jau darai kaip gaunasi (man prie realiu situaciju iki siol gaudavosi tik bankes  :kikena: naudoju ta kas geriausiai atidirbta. bet atsimenu mokyklos apsistumdymuose ir tie patys aikido veiksmai sudirbdavo ant tu, kurie nezinojo i kuria puse as jiems ranka suksiu arba trauksiu). vopsim reikia koncentruotis i realybe. beto aikidoistai, daznai perilgai uzsisedi pirmoko lygyje. atidirbus veiksma letai, reikia palaipsniui kelti greiti ir pasipriesinima. tokiu budu ir kyla lygis. o nemaza dalis, kuriuos teko matyt, prie realesniu greiciu prisitaikyti nebando  :nezino: atsimenu, kai veliau pats (jau ne klube) atidirbinedavau ismoktus veiksmus, tai su partneriu ir greiti biski padidindavom ir, bent as, dirbdavau su mintim, kad eina tikras smugis, nuo kurio pirmiausia reikia apsigint, kad testi veiksma (taip kad tas smugis nepraeitu), o ne ciupt uz draugiskai tiesiamos rankutes ir jau lauzt, kas realiom salygom lygu bankei i veida ir melynei, o po to verksmai, kad technika neveikia. galu gale, kaip jau anksciau minejau, pagrindinis momentas yra rankos uzgriebimas. jam reikia skirti ipatinga demesi, nes realiai ta padaryt labai sunku. atsimenu kai su bokso pirstinem dirbdavom vos ne realiu greiciu, tai gal tik kas desimta smugi pavykdavo uzgriebt.

sorry, kad as biski ne ta technika i pavyzdzius statau  :rolleyes: tiesiog niekada nebuvau prisilietes prie WC/WT.
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 18, 11:39:53 am nuo coffeedrinker »
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #364 įjungtas: 2011 Geg 18, 09:44:53 am »
Pas mane irgi būdavo, kad skundžiasi, kad aš "ne tokį kablį" darau. Bet sakau, o tai kaip gatvėje? Irgi taip sakysi? O be to, koks gaunasi, tokį ir darau  :D
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #364 įjungtas: 2011 Geg 18, 09:44:53 am »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #365 įjungtas: 2011 Geg 18, 17:50:43 pm »
Nepamenu, ar buvo šis video: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

ir dar vienas neblogas: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 18, 17:57:24 pm nuo EzysGazuotas »

justjusta5

• Svečias
Re: Re: Kurį kovos meną pasirinkti?
« Atsakyti #366 įjungtas: 2011 Geg 18, 18:39:32 pm »
Šiap, dėl įdomumo. Tokioje situacijoje ar spėtum išdurt akis?: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Dėl įdomumo, tikrai nedurčiau, bet tas vaikinukas kurį sumušė tai be reakcijos ryškiai, jau net pastūmė ir dar forsas, tai ko ten dar laukt neaišku..

o dėl mano nepatirties pilnai sutinku :) jūs žmonės ne vienus metus kovojat tai tikrai žinot ką sakot ;) bet manau, kad kovos menas be technikos pritaikymo realioje situacijoje yra nieko vertas, o technikos nepritaikysi jei nebūsi jos įsisavinęs. O su stresu kovot galima ir sparingo metu, jei abu partneriai eis vienas ant kito rimtai. Tad kol žmogus neįvaldė kovos meno, nėra ko sakyt kad jis neefektyvus. :)

taip klausimas tik, praktikuojat kokius kovos menus dabar? ar maišot? ir ar savo kovos mene(jei mokotės kokio) sparingo metu naudojat vien technika ar yra kad ir pavienių bet kokių smūgiu?

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #367 įjungtas: 2011 Geg 18, 18:41:28 pm »
Nepamenu, ar buvo šis video: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

ir dar vienas neblogas: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Nžn, tam pirmam video nelabai ten to ir WC matos, panašiau į gatvės kovą, kai muša belenkaip malūnais ir t.t. Taigi koks tikslas tada atidirbinėt kažkokias technikas jei jų vis tiek nepanaudoji...

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #368 įjungtas: 2011 Geg 18, 18:45:21 pm »
O tai pavieniai smūgiai tai jau ne technika?
Dėl įdomumo, tikrai nedurčiau, bet tas vaikinukas kurį sumušė tai be reakcijos ryškiai, jau net pastūmė ir dar forsas, tai ko ten dar laukt neaišku..

o dėl mano nepatirties pilnai sutinku :) jūs žmonės ne vienus metus kovojat tai tikrai žinot ką sakot ;) bet manau, kad kovos menas be technikos pritaikymo realioje situacijoje yra nieko vertas, o technikos nepritaikysi jei nebūsi jos įsisavinęs. O su stresu kovot galima ir sparingo metu, jei abu partneriai eis vienas ant kito rimtai. Tad kol žmogus neįvaldė kovos meno, nėra ko sakyt kad jis neefektyvus. :)

taip klausimas tik, praktikuojat kokius kovos menus dabar? ar maišot? ir ar savo kovos mene(jei mokotės kokio) sparingo metu naudojat vien technika ar yra kad ir pavienių bet kokių smūgiu?
O tai pavieniai smūgiai tai jau ne technika?
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 18, 18:47:38 pm nuo siamas »
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #369 įjungtas: 2011 Geg 18, 20:38:46 pm »

O kada tu žadi tą techniką įsisavinti? Per kiek laiko? Kiek metų? Skausmą reikia pažinti anksčiau. Jį pažindamas sužinosi savo silpnąsias vietas. O tada jau išvados.
Jaudulys sąlyginis dalykas. Vienas dalykas sparingas su pažįstamu žmogumi, kitas dalykas, kai gatvėje tau nori duot į liūlį ir pašokinėt ant galvos.
Beje, Si Kung sakė, kad negalima maišyt kovos menų/sporto. Maišosi technikos ir t.t. Reikia visa širdimi atsiduoti WT.

« Atsakyti #369 įjungtas: 2011 Geg 18, 20:38:46 pm »

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #370 įjungtas: 2011 Geg 18, 21:06:22 pm »

Kaip tu įsivaizduoji tą techniką? kuen ir pak?
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 47
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #371 įjungtas: 2011 Geg 19, 01:00:21 am »
Kaip tu įsivaizduoji tą techniką? kuen ir pak?

o kodėl kuen ir pak? imkit visiem suprantamą: fak ir dar kartą fak sao, o tiksliau gal geriau būtų ne "sao" o "tau"  :kikena: Mderatoriams prašau nesirūstinti, patikslinu jog tai ne tai ką jūs pagalvojot - tai ne kokie keiksmai, o tiesiog į temą apie wt techniką ir jos niuansus, arba iš skyrelio "rytų kovos meno terminai"  :chmm:

P.S. o kodėl minėtos technikos nematau nei jūsų video nuorodose ir čia iš kalbų susidaro vaizdas, jog tiesus smūgis (kuen) - vienintelis vinčune?
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #372 įjungtas: 2011 Geg 19, 08:16:52 am »
Na, aš tą ir turiu omeny, kad ne vien kuen-pak.Dėl to, klausiu WT atstovo, kaip jis įsivaizduoja sparring'ą su WT technikom.
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #373 įjungtas: 2011 Geg 19, 13:53:41 pm »
Na, aš tą ir turiu omeny, kad ne vien kuen-pak.Dėl to, klausiu WT atstovo, kaip jis įsivaizduoja sparring'ą su WT technikom.
Čia jau būtų sutartas sparingas, kai sutari, kad atlieki pvz Pak Sau ciklą ir kažkuris kažkuriuo momentu daro veiksmą, o puolamasis ginasi nuo jo. Čia labiausiai ir išaiškėtų tas techniškumas ir kiek jo gautųsi dirbant pilnu greičiu ir jėga...

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #374 įjungtas: 2011 Geg 20, 00:19:16 am »
Lietuvoje turime daug gerų meistrų, įskaitant mūsų Si-Fu. Pamatytumėt jūs jo WT lygį, abejonių dėl efektyvumo nekiltų :)

A tu kiba durnas? Meistrų nematęs? :O Aš mačiau Wing-Chun, bet mačiau ne pas tavo Si-Fu, o tavo mokytojo mokytojo seminarą. Tai Linas Raišys. Jis taip – gali kažką pademonstruoti, o tie tavo Gudonavičiai visokie... Kai sąskrydyje atlaikys kitų mokyklų šturmą, tegu pasakoja pasakas apie efektyvumą, o kol kas - šttillll meigot! 
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 20, 00:24:20 am nuo Saxum »

« Atsakyti #374 įjungtas: 2011 Geg 20, 00:19:16 am »