Elijau.
Vat man toks klausimas iškilo dėl to puoduko:
1. "Ištuštinti puoduką" - tai suversti makaronų puodą ant nieko neišmanančių piliečių ausų?
2. "Ištuštinti puoduką" - įtikinti seną kovotoją, kad jo technikos neveiksmingos ir jam būtina persikraut savo smegeninę (RESET)?
Čia šiaip sarkastiškas įgėlimas, nes versti straipsnius ir rodyti Krav Magos judesius nėra blogai, bet nereikia labai tuom didžiuotis.
Gerbiu tavo pastangas surašyt ir pafilmuot - žmonėms to reikia.
Bet...
Tu užkabinai mūsų rengiamus sąskrydžius (analogų nesu girdėjęs, kad daug geriausių, skirtingų kovos menų ir sporto šalies atstovų draugiškai dalintųsi info).
Kiek man teko pabūt sąskrydžiuose (o teko pabūt nuo pirmo, kur buvo tik 3 žmonės ), tai susirinkę žmonės konstruktyviai pasikeičia nuomonėm, nes susirenka ne sekretorės, kuriom bet kuris veiksmas yra savigynos panacėja. Suvažiuoja žmonės kovotojai, sportininkai ir tie patys tavo niekinami kovos menų meistrai. Ten galima ir pasišnekėt apie popierinę savigyną (čia aš taip vadinu teorinę šito reikalo pusę) ir praktiškai pabandyt pritaikyt savo veiksmus ANT NEPATOGAUS žmogaus. Būkim biedni, bet teisingi - kiekvienas mes galim pasifilmuot su savo mokiniu, kuris išmokęs nusičiaudėjus drėbtis ant grindų ir vaizduot pus-lavonį - ir reklamuot, kad tai yra bekontaktė kova.
Sakydamas, kad geriau skleist info tiems, kurie klauso - sudarai tokią mntį, kad bijai kritikos iš tų, kurie vienaip ar kitaip susidūrę su ta gatvine kova ar tiesiog turi supratimą? Konstruktyvi kritika sėdint už klaviatūros visiškai netenka prasmės, nes klaviatūra neperteikia emocijų - kartais klavišai žeidžia, nors atrodo nenorėjai nieko bloga pasakyt. Dėl to gyvi susitikimai - padeda išvent dviprasmybių.
Čia tiek apie sąskrydžius - daugiau apie nieką..
Nekritikuokit, nes aš moku MAE GERI iš kitos temos..
Nu kazkaip pasijutau kaip kalamas prie kryzio, prasktiskai buvo tikslas pasidalint info, bet kuo toliau, matau nieko kito nedarau, kaip tik atsisaudau nuo ivairios kritikos ir kaltinimu
nezinau ar cia nors kam tai naudinga, bet tiek to, paskutini karta pabandysiu apsigynt kaip teisme
Visiskai neteisingai supranti pasakymo "istustinti puoduka" reiksme. Tai nereiskai, kad tu turi nieko nezinoti, esme ta, kad turi tiesiog pabandyti atitolti nuo savo paziuru, laikinai jas pamirsti, isklausyt seminara ir isbandyt tuos veiksmus ir tik veliau, gryzus i savo treniruociu sale ar dar kur perleisti viska per savo mastymo prizme, isbandyti dar kart, ir jei tai tau netinka - vadinasi netinka, bet neimti kritikuoti ir pulti nepabandzius. Tai nereiskia, kad kazkas kazkam irodineja, kad jo technikos neteisingos ar neveiksmingos, tai reiskia "zmogau, ziurek pabandyk sita veisma, as ji ilgai naudoju ir man labai gerai praktikoje veikia, gal ir tau jis tiks, o jei ne tai ne..." Kaip ir minejau pries tai, as pats labai daug mokinuosi to, kas kartais visiskai, o kartais is dalies netinak savigynai (tai yra ivairus BJJ veiksmai, boksininku koju ir ranku darbas, MMA ivairios technikos, ziuriu visas prieinamas MMA kovas, stebiu kas dabar populiaru sporte ir t.t.) ir daznai padarom butent kovinio stiliaus treniruotes, kad kova "sportiniam" stiliuje nebutu naujiena, nes populiarejant MMA, neretai ir gatveje gali pasitaikyt tokio pobuzdio uzpuolimas, nes matomi stereotipai labai veikia zmones ir jie tai pradeda naudoti. Tad as atviras viskam kas susije su kovomis.
Toliau, jokiu straipsniu as neverciu, viska ka rasau tai yra is ivairiu saltiniu surinktos zinios ir susitemintos pagal tam tikras temas, nes noriu pasidalinti su kitais, kas to iesko (kadangi savo laiku labai sunkiai visa tai radau). Kitas dalykas, pas mane Krav Maga naudojama labai nedaug, nes ten irgi yra nemazai koviniu veiksmu, kurie daugeliui yra sudetingi. Suvokit, as visur sneku apie SAVIGYNA VISIEMS, tai yra ateina 45 metu taksistas, sako "as psichologiskai tvirtas, bet nemoku jokiu techniku, kojos iki bambos nepakeliu, zodziu esu eilinis zmogus, norintis zinoti kazka, jei tektu panaudoti, ar gali man padeti, as nenoriu 5 metus mokintis veiksmu, kuriuos nezinau ar ismoksiu ir tuo labiau ar sugebesiu panaudot, man reikia paprastu, primityviu techniku"... Stai kas yra ta SAVIGYNA VISIEMS. Kai pradejau rasineti i forumo SAVIGYNA skyriu, galvojau, kad cia zmones butent apie savigyna ir kalba, bet is visu puolimo supratau, kad si skiltis turejo vadintis SAVIGYNA KOVOTOJAMS (kovos menu ar kovinio sporto atstovams). As nieko neturiu pries jus, nes ir pats tuo domiuosi, tiesiog jus kalbat, kaip panaudotumet ten kojas ir t.t. (cia is kitos temos buvo), ir gal kazkas kazkaip ir sugebes panaudot, bet as kalbu apie bendra visuma - SAVIGYNA VISIEMS, apie veiksmus, kurie tinka didziajai daugumai, o ne konkreciu kovos rusiu atstovams. Tikiuosi supratot ka noriu pasakyt.
Na galiausiai apie suvaziavimus tuos - kur tu matei, kad as neigiamai nusiteikes? Tai super dalykas, informacijos apsikeitimas ir t.t., tai yra tai, ka as darau is savigynos puses, mano tikslas yra susitikti, padirbeti su skirtingais zmonem skirtingus veiksmus, isbandyti tai ka jie siulo, parodyti tai ka as siulau, zodziu keistis informacija ir tobuleti.
Labai uzkliuvo "mano niekinami meistrai" - kas cia per nesamone, kiekvienos srities meistras yra gerbiama asmenybe, visiems savo buvusiems mokytojams jauciu didele pagarba, ir dabar susitinkam, pakalbam, kaip kam sekasi, ir net visai nieko pries buciau pajudet tam sportiniam stiliui, kadangi tai paliko neisdildomus prisiminimus. Tai nezinau, ar cia norejai mane paniekint, ar sukelt pries mane kitu panieka, bet tavo zodziai labai neteisingi ir pilni nepagarbos.
Ir galiausiai del tos info skleidimo tiem kas klauso... Tu paziurek kiek as energijos iseikvojau, kiek komentaru prirasiau stengdamasis atsakinet i jusu vaziavimus ant manes... Kai tuo tarpu galejau sekmingai kazkam, kam idomu savigyna, parasyt daug naudingu dalyku, tai vat ir turi konkretu pvz., tas liecia ir seminarus, jei ten, kaip pats sakai, suvaziuoja praktiskai vien kovotojai, tai tarkim seminaro metu as turbut nieko kito nespeciau isdestyt, nes visa laika praleisciau jusu replikoms, kritikai ir t.t., man tas nera baisu ir visiskai nepikdo, kaip minejau kazkada pats ta pati kalbejau (kai buvau jaunas kovos menu atstovas), paparsciausiai ar tai reikalinga ir ar verta? Juk tai neidomu jums, tad pilnai palaikau, kad daug geriau tuose seminrauose rinktis kovines temas, o man, bandyt kazka irodinet tai isvis nera prasmes. Ar negeriau tai aiskint zmonems, kurie iesko tu ziniu ir nori ismokti kazko?
Tai tiek, kiekvienam savo, tad linkiu visiems sekmes sporte ir sugebekite i viska zvelgti is toliau...