Čia kažkokia iškreipta diskusija gaunasi...
kavinukas "возомнил себя мастером боевого ножа" 
Aš suprantu Pittbulis, aš suprantu Denis, bet prie ko čia tie mediniai peiliai ir kompiuterinis wingchunizmas..
čai jau link ežiuko su baltais sportbačiais einam, ne to Gazuoto, o to kuris "dviratį mezgė", panašus įspūdis susidaro kai paskaitai nulipusio nuo kompiuterinės šaudyklės. 
A. Kočerginas irgi wingchunu užsiiminėjo, ir ką? "из за этого, его тоже можно лохом назвать"? 
Mano buvęs instruktorius policininkų fiziniu ir koviniu parengimu užsiiminėjo, taigi gaudavom mes ir peilio, ir darbo su lazdom pamokų.
O tas tantodziutsu... kiek jam metų? Ar įmanoma lyginti jį su Kali, Tolpar?
Tai aišku, kad įmanoma!!!

sustoja du piliečiai vienas prieš kitą, ir lyginasi, lyginasi...

Koi tanto dziucu (nes NEKOI tanto dziucu turbūt nuo seniau...? Gal kas patikslins) pasirodė kaip gan realistiška sistema (kiek teko matyti, į absoliučią tiesą nepretenduoju

), kiek teko į Kočergino klipukus paveizėt - nu teisingai viskas atrodo. Sakyčiau, net domina. Teko stebėti vienas varžybėles Vilniuj, "Pelėdoj". Dalyvių kovinė dvasia sužavėjo tikrai. Klausimas būtų, ar karate su trumpais pagaliukais būtų galima vadinti kova peiliu? Taip pavadinau tikrai ne dėl noro pasišaipyti iš kovotojų, nes tų taisyklių ribose jie kovojo labai neblogai. Tik nustebčiau, jei taip pat (technikos atžvilgiu) kovotų su geležiniais ašmenimis. Nes žmogui, įpratusiam dirbti "2numeriu", manau, tai būtų dovanėlė. Jei nestipriai grybštels galūne vieną kartą - viskas ok. Jei nestipriai grybštels galūnę 3 kartus, jau nebus viskas ok... Galbūt dabar viskas jau atrodo kitaip, ir tikrai norėčiau tai pamatyti

Sistema jauna, ir, manau, tikrai turi potencialo. Sistemos vyresniųjų valioje yra adeptų nukreipimas teisinga linkme. Jų valioje ir įkalimas į galvą, kad peilis - įrankis žudyti ar sunkiai sužeisti. Ne visuomet reikia žuvusių didvyrių. Kartais tokiais būna ir išgyvenę.
Grįžtant prie pradinio klausimo: lyginti tanto džiucu su kali ir tolpar galima ir įmanoma. Tik ar verta?