Pagrindines diskusijos > Savigyna

Peilis : fantazija ir realybe

<< < (35/92) > >>

Lonsas:
Chebra, tai padarykit geresni video, mum visiem kolegom pagalbesit, kad neuzsirautume :) Lengviausia yra ispizdavot, bet pagamint trumpa filmuka irgi ner per daug sudetinga :) Jei jau visur tokia lempa jutubej, tai noretusi pamatyt kazka "realaus", kur sansus bent 50/50 padarytu :)

p.s. UK matot sedziu, o cia sako didelis nusikalstamumas su peiliais, tai reik kazkaip kelt kvalifikacija :D

baramui fighter:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiChebra, tai padarykit geresni video, mum visiem kolegom pagalbesit, kad neuzsirautume :) Lengviausia yra ispizdavot, bet pagamint trumpa filmuka irgi ner per daug sudetinga :) Jei jau visur tokia lempa jutubej, tai noretusi pamatyt kazka "realaus", kur sansus bent 50/50 padarytu :)

p.s. UK matot sedziu, o cia sako didelis nusikalstamumas su peiliais, tai reik kazkaip kelt kvalifikacija :D

--- Baigti citatą ---

puška nusipirk juodojo rinkoj  :bandit:

coffeedrinker:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiNe. Čia ne pagalba sensejui. Čia eilinė hipertrofuota amerikietiška ***, sorry už mano prancūzų kalbą - šio daikto veikimo pobūdis visiškai kitas. Nors, žinoma, efektas geresnis, nei lėtais "drugelio" judesiais mojuot kažkur - motyvacija rankot nepaleist yra daug didesnė, o tai reiškia, kad gal netgi ir kai kurios teisingai atliktos aikido technikos iš parodomųjų varžybų savo efektą pagaliau duos ;) Jei jas atliks užpuolikas. Tokioje situacijoje riešo jam tu tikrai nepaleisi :D

Nori tikro pjovimo ir dūrimo? Marš pas Pitbulį. Vat ir pamatysi, kur iliuzija, o kur realybė. Gali netgi būti, kad įsitikinimai lūž, arba šonkauliai :D

Kas dėl naudingumo ir "universalios savyginos nuo Peilio" paieškų - nesifiksuokit ties tuo, chebra, ginkitės nuo žeidžiančių trajektorijų, o ne nuo konkrečių daiktų. Tai daug labiau apsimoka ir nebūna tokių situacijų, kai išmoksti gintis "nuo peilio", o gauni į šoną atsuktuvą... Nes tas, prieš kurį mokinaisi gynybos mėgo pjaunamuosius veiksmus, o atsuktuvu tik durt įšeina  :luztu: Arba gyneisi pagal standartinių veiksmų rinkinį "3 pratimų rinkinys situacijoje "Tiesus smųgis į pilvą kumščiu" ", o peilio nepamatei, ir 35 kombinacijos B varianto - kur priešininkas su peiliu o ne kumščiu trenkia, pritaikyti ir nespėjai.

P.S.: nesiruošiu aš tau nieko įrodinėt ir tuo labiau ginčytis - išsakiau savo kuklią "senelio" nuomonę ir tiek. Gyvai  - parodyčiau, o pasakot... ir dar tavo nesveiką jaunatvišką avinišką užsispyrimą laužyt tikrai nenoriu.

--- Baigti citatą ---

nelauzykit, geriau busiu avinas, bet turesiu nors kiek daugiau galimybiu isgyventi jei mane kasnors bandys papjauti. tik va, kad jau taip sventai tikite begimo technikos pranasumu, tai norejau paklausti - jeigu kartais pvz as jus vyciausi su peiliu? pabegtumet? pagalvokit pries atsakydami, nes begikas esu tikrai geras  ;-) o jei pagauciau, neprotinga butu pasinaudoti savo mases ir jegos pranasumu ir bent pabandyt mane toki liesa slabaka (negaliu patiket kad tai rasau...) nuginkluot ar bent nujungt? grynai teorinis klausimas. nesuprantu atvirai pasakius ka jus bandot irodyti? kad visos technikos sudas? galbut. bet buna kad ir "pergeram sokejui ... sokti trukdo".

Pitbulis manes nebade, bet buvo kitu kurie bade. nu aisku tik pagaliais. bet sonkauliai neluzo. niekas neluzo. o isitikinimai tik sustiprejo, kaip ir motivacija treneruotis. ir patikekit, per tanto jutsu vere pagali istikruju (jei netikit pabandykit), bet kaiptai neissipjaunam per pirmas sekundes ir sonkauliai neluzta, kazkaip mums ta ginyba veikia (nuo peiliu ar gal nuo trajektoriju, kas ten zino). pasitaiko kad ir gauni per nagus, bet cia jau meistriskumo klausimas.

o tas shoknife mano manymu yra labai labai geras daiktas. rimtai galvoju pasidomet kur ir uz kiek toki pirkt. cia nauja era, evoliucija kovos menuose, dar vienas zingsnis link tikruju dzedaju  :kikena:

coffeedrinker:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiChebra, tai padarykit geresni video, mum visiem kolegom pagalbesit, kad neuzsirautume :) Lengviausia yra ispizdavot, bet pagamint trumpa filmuka irgi ner per daug sudetinga :) Jei jau visur tokia lempa jutubej, tai noretusi pamatyt kazka "realaus", kur sansus bent 50/50 padarytu :)

--- Baigti citatą ---

atsargiai su tais filmukais youtubej. galiu netycia i sh*dmeistrius idet  :D

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungtipuška nusipirk juodojo rinkoj  :bandit:

--- Baigti citatą ---

o taip, panaceja nuo visu ligu. o jeigu sakysim puskai neturiu pinigu?  :kikena:

Skeptikas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungtitik va, kad jau taip sventai tikite begimo technikos pranasumu, tai norejau paklausti - jeigu kartais pvz as jus vyciausi su peiliu? pabegtumet? pagalvokit pries atsakydami, nes begikas esu tikrai geras  ;-)

--- Baigti citatą ---

Beje, savo kovinės formos "pike" buvau ne ką plonesnis už vieną iš tavo temoje "Šūdmeistriai" įdėtų dėdžių ;) Seniau pažįstantys mane tikrai paliudys. Taip kad...  :ne: gal kada į Klaipėdą važiuoji? Fizinį pasiruošimą patikrintume...  :icon_bat: Arba krūtinkaulio (kodinis pavadinimas pagal kariuomenės klasifikaciją - "fanieros") kietumą  :angel:

O DABAR RIMČIAU:

As nesu labai greitas begikas. Bet peili turiu. Ir mušti(s) nors ir žiauriai nemėgstu, bet tais atvejais kai tekdavo, sekdavosi.

Mano patarime "Bėgti" esmė yra ne "pabėgti kai jau puola", o pasišalinti anksčiau, nei iškyla pats neišprendžiamas kitais būdais konfliktas. Jeigu įšeina, žinoma. Vat čia ir yra "tikrasis kung fu" :D O įgūdžiai reaguoti į konkrečią, aiškią, nedviprasmišką ir nepridengtą fizinę grėsmę sudaro max. 15 proc. visos savyginos (tikrąja to žodžio prasme) priemonių. Kumščius, pagalius, peilius, laužtuvus, pistoletus, kulkosvaidžius ir tankus su raketomis į darbą reikia leisti tik tais atvejais, kai visi kiti variantai jau nieko nebeduos.

Kas dėl technikų neveiksmingumo - gyvenimas per daug margas, kad keletas pratimų ir gatavų sprendimų tiktų kiekvienam konkrečiam atvejui. BŪTENT TODĖL ir reikia universalesnio mokymosi, leidžiančio apibendrintai, sistemingai vertinti grėsmę, o ne skaidyti ją į atskirus, niekuom nesurištus pratimus.

To Lonsas:

Negaliu aš savyginos nuo ginklo filmuko įdėt, nes aš mokinausi pjaut, o ne plikomis rankomis ant peilio šokti. O ir kur gi dabar tos mano "Girto meistro" šlovės dienos :D :D :D

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją