0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.
Visi tie kyu ir danai yra tik pusės amžiaus senumo išmislas. Ir prasidėjo tas, kaip minina, nuo japono judokos Kawaichi, kai jis pradėjo dėstyti Prancūzijoje. Sistema "pasiteisino".Anksčiau gradacijos sistema buvo konkretesnė, tik trijų lygių. Žemesnioji pakopa (shoden) - mokinys. Vidurinė (chuden) - pažengęs. Aukščiausioji (okuden) - meistras.
denis rase :vienas pazistamas aikido treneris Vokietijoje mana pasake, as jau senai galejau tureti kazkoki tai N-dana, tik va, man truksta 3 000 EUR
Perkelta is kendo temosNa nezinau apie kokia jis aikido organizacija minejo kur butu tokios kainos. Aikikai hombu dojo kainos yra mazdaug tokios 1,2 dan nuo 100 iki 150 eur. (cia priklauso nuo jienos kurso ir nuo to kiek "uzsideda" egzaminatorius) 3 dan ~ 200 eur. , 4 dan ~300 ir t.t. Tai net nezinau, ka ir galvoti apie tau sakyta informacija , apie tuos 3000 eur. , greiciausia sau marke kele
ten kalba buvo apie 5 arba 6 dana ar tokie yra ?
Vo apie ką ir aš Marketingas ir makaronai, bet savo ego irgi pamaitinti reikia.
Na 5,6 ir likusieji dan`ai yra sita galiu atsakingai tvirtinti , bet mano ziniomis 5 dan yra apie 500 eur. ir visi dan laipsniai (aikido) pradedant nuo 5 dan yra suteikiami. Tai yra kad paciam jau nereikia laikyti egzaminu. Na uztikrintai tvirtinti, kad nera tokiu kainu kaip 3000 eur. turbut negaleciau, bet man rodos 6ar 7 dan yra nedaugiau kaip 1500 eur. Bet kokiu atveju suma 3000 eur. yra siek tiek perdeta , as taip manau, nors kas ji ten zino
Ei, man tada klausias iškilo. Jei aikido danai nuo 5 (įskaitant ir patį 5) yra suteikiami už "nuopelnus tėvynei" o ne už technikos demonstraciją, tai ir už juo reik mokėt? Tipo "mes tau už aikido populiarinimą norim duot 6 dan, tai dabar susimokėk prašau"?
O diržai forume tai turbūt pagal Saxum-boxing sistemą įvesti, nes spalvų spalvelių Vaivorukštė, tsakant
Kažkada su vienu veikėju dėliojom, kaip padarėm, taip ir likę... Nieko naujo ir geriau nieks nepasiūlo
Pritariu dėl diržų. Kažkaip tas įvertinimas diržais šiais laikais tai Labai jau subjektyvus, beveik visada pinigais paremtas dalykas. Varžybos kitas dalykas, ten labai nesufufelinsi...O kovotojo vardą reikia užsitarnauti, o ne pameditavus taip sugalvoti.
Tai, o ką pagal tave reiškia diržas?