Mano postai išplaukė iš pasisakymo, kad diržus laikosi savo srities profesionalai (ne šiaip kokie dirbantys konkrečioje vietoje ir ten išlikę, o būtent profesionalai- t.y. savarankiškai toje srityje galintys priiminėti sprendimus ir prisiimti atsakomybę). Nenoriu ginčytis, kad kovos meistru negalima tapti dirbant kur nors kitur pilną darbo dieną, nes tai yra netiesa. Ką jūs ir nurodėt.
Pradėsiu nuo to, kad nuoširdžiai džiaugiuosi jūsų ir jūsų pažįstamų darbais/pareigomis. Be juokų.
Tačiau ir aš ne vakar gimęs. "Viską spėt galiu, tereik stipriau pasistengt" taip pat praėjęs. Kiek matau aplink save, tai tie, kuriuos vadinu be jokių išlygų savo darbo Profesionalais jaunystėj ir dabar darbui savo srityje skiria tikrai daugiau nei 9-10 h. per parą. Ir ne 5, o daugiau dienų per savaitę. Kartais 7. Taip pat turi jie ir savų nesėkmių, kurias taiso kada ir kaip, kartais naktimis. Tai ir yra jų sėkmės bei profesionalumo rinkos ekonomikoje paslaptis. Ir atmetus būtinas 6-7 h. sveikam miegui, transportavimuisi ir buities minimumui lieka laikas būtinas poilsiui ir dėmesiui artimiesiems.
Kovos meno meistro tapimui (ne užsiėmimui savo malonumui) laiko paprasčiausiai nelieka. Nors tam ir nereikia arti per dieną 4-5 h. 5 kart per savaitę, nes 3 kart per savaitę 2 h. įpiešt jau gali tapt iššūkiu. Ir to užtenka tapti Kovos meno meistru, bei tą lygį išlaikyti? Tuo labiau dar skirti laiko ir kitų mokymui?
"Easy going" profesionalumu netikiu. Taigi kažką jie aukoja. Pirmi kandidatai- asmeninis gyvenimas arba dirba jie tikrai mažiau nei deklaruoja 9 h (8+pietų 1h) per parą, t.y. jokie jie ten ne profesionalai. Pvz., ar jums darbo laiku asmeninių reikalų tvarkymas negirdėtas? Savo pareigų permetimas kitiems naujiena? "Šiltos vietelės" su mažai realaus darbo (energijos sąnaudų) ir atsakomybės dėl teisingos partijos ar draugų yra tik gandai? Nuolatinis ekonomistų bambėjimas, kad darbo organizavimas Lietuvoj neefektyvus- išmislai? Gink Dieve, nieko nekaltinu, bet apsidairykit, paklausykit ką žmonės kalba. Apskritai, o ne kovos menus.
Mano išvada sau yra tokia: tikru Profesionalu gali būti tik vienoj srityj. Arba 2, jei jos viena kitai padeda ir laiko sąnaudos profesionalumui palaikyti persidengia. Apie ką ir parašiau. Jei ką mano postas dėl kažkokių priežąsčių žeidžia, tai atsiprašau, tyčia to nenorėjau, tiesiog toks mano pasaulio matymas. Bet ir savo nuomonės nekeisiu, nes ne "iš oro" ji susidarė.