AutoriusTema: Egzaminai kovos menu klubuose  (Skaityti 54730 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Egzaminai kovos menu klubuose
« Atsakyti #90 įjungtas: 2006 Grd 11, 08:47:36 am »
Egzaminai, atestacijos... Klausimas butu rytu kovos menu atstovams...
Ar jumis neatrodo, kad tu dirzu (laipsniu) tose Karatuose, Taekvonduose ir Aikiduose yra per daug (apie 10)??? Mano nuomone tu dirzu tikrai per daug (tik pagristi savo nuomone kolkas nesugalvoju kaip, cia kaip Cepajevui ish anekdoto. Jis ten pasake: "Shirdimi jauciu, kad puse litro, bet matematishkai irodyti nemoku")...
  Uztektu kokiu triju mokinio dirzu (pradedantysis, einantis keliu, igudes), na ir kokiu dvieju danu (o gal olandu  :D )
meistro dirzu (meisteris na ir didmeistris)...... :rolleyes: :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #91 įjungtas: 2006 Grd 11, 09:18:49 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Egzaminai, atestacijos... Klausimas butu rytu kovos menu atstovams...
Ar jumis neatrodo, kad tu dirzu (laipsniu) tose Karatuose, Taekvonduose ir Aikiduose yra per daug (apie 10)??? Mano nuomone tu dirzu tikrai per daug (tik pagristi savo nuomone kolkas nesugalvoju kaip, cia kaip Cepajevui ish anekdoto. Jis ten pasake: "Shirdimi jauciu, kad puse litro, bet matematishkai irodyti nemoku")...
  Uztektu kokiu triju mokinio dirzu (pradedantysis, einantis keliu, igudes), na ir kokiu dvieju danu (o gal olandu  :D )
meistro dirzu (meisteris na ir didmeistris)...... :rolleyes: :-)

:luztu:

ir vieno "kad kelnes nesmuktu"

:luztu:
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2006 Grd 11, 09:26:44 am »
Manau, visi žino, kad DO reiškia kelią. Bet vakarietiškos pasaulėžiūros pagrindas mums nuolat perša tą GPS tipo kelią nuo taško A į tašką B. Arba, labiau pavarantiems, į tašką D, per taškus B ir C. Ar panašiai. Dėl to diržų ir prigalvojo, kad būtų kuo šert žmogiškuosius EGO. Japonų pasaulėžiūroje DO reiškia kelią be pabaigos, kai tobulumui ribos nėra: t.y. adeptas gyvenas ne pasitenkinimu pasiekdamas tarpines stoteles (kyu, dan), bet gyvena pačiu procesu. Taip kad šioje situacijoje kalbėti apie tai, reikia trijų diržų ar trisdešimties, ne itin tikslinga, manau

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #93 įjungtas: 2006 Grd 11, 10:20:25 am »
Manau, visi žino, kad DO reiškia kelią. Bet vakarietiškos pasaulėžiūros pagrindas mums nuolat perša tą GPS tipo kelią nuo taško A į tašką B. Arba, labiau pavarantiems, į tašką D, per taškus B ir C. Ar panašiai. Dėl to diržų ir prigalvojo, kad būtų kuo šert žmogiškuosius EGO. Japonų pasaulėžiūroje DO reiškia kelią be pabaigos, kai tobulumui ribos nėra: t.y. adeptas gyvenas ne pasitenkinimu pasiekdamas tarpines stoteles (kyu, dan), bet gyvena pačiu procesu. Taip kad šioje situacijoje kalbėti apie tai, reikia trijų diržų ar trisdešimties, ne itin tikslinga, manau

"Taip kad šioje situacijoje kalbėti apie tai, reikia trijų diržų ar trisdešimties, ne itin tikslinga, manau"

:alus:
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Grd 11, 11:10:15 am »
Na kam tie krashtutinumai! :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Grd 11, 11:10:15 am »

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #95 įjungtas: 2006 Grd 11, 12:42:17 pm »
Ir visgi drįsčiau paprieštarauti - yra skirtumas asmenybės vystyme, priklausomai nuo pasirinkto kelio. .........

Citata- autorius Shihan Ulf Evenas 7 dan aikido -  (Do) Ši galūnė yra ir kituose kovos menuose, dziudo, kendo, karatedo ir t.t. Tai nurodo, kad jūs naudojate kovos meną tam, kad išryškintumėte savo esybę, išgrynintumėte ir išvystytumėte save kaip asmenybę, ne rungdamiesi su kitais žmonėmis, o dirbdami kartu tam, kad vystytumėtės.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #96 įjungtas: 2006 Grd 11, 13:08:33 pm »
Citata- autorius Shihan Ulf Evenas 7 dan aikido -  (Do) Ši galūnė yra ir kituose kovos menuose, dziudo, kendo, karatedo ir t.t. Tai nurodo, kad jūs naudojate kovos meną tam, kad išryškintumėte savo esybę, išgrynintumėte ir išvystytumėte save kaip asmenybę, ne rungdamiesi su kitais žmonėmis, o dirbdami kartu tam, kad vystytumėtės.
Na kaip ir visiškai tam neprieštarauju... Aišku, kad sunkiausia rungtis su savim ir save nugalėti... Gražiai pasakyta, kad ir kaip ten būtų.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2006 Grd 11, 14:10:34 pm »
Jei jau nukrypom į filosofiją.
Gichin Funakoshi : Karate do veda į dvasios stiprybę tam, kad be jokio nerimo sutiktum viską, ką duoda gyvenimas. Protas, valia ir technika susivienija į karate do.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #98 įjungtas: 2006 Grd 11, 14:55:35 pm »
Jei jau nukrypom į filosofiją.
Gichin Funakoshi : Karate do veda į dvasios stiprybę tam, kad be jokio nerimo sutiktum viską, ką duoda gyvenimas. Protas, valia ir technika susivienija į karate do.
:respect: :respect: :respect:

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Grd 11, 15:29:36 pm »
labai mėgstamos frazės: dvasios tiprybė, charakterio grūdinimas, siprėti fiziškai ir dvasiškai... Ir kas gi tai? Idealu būtų pasakyti, kad tai kiekvienam savo, ir tolimesnė diskusija yra nutraukiama. Bet dažnai tai panašu į elementarų žodžių šiukšlinimą. Bet dabar klausimas į temą: kuo dvasinis, moralinis, etiketinis, estetinis, pysychologinis, sielovadinis ir pasauleižiūrinis turbotobulėjimas siejasi su tavo diržo spalva? Idealistai žymimi rodona spalva, o hedonistai- žydra? Juoda spalva kritiškiems pesimistams? Ar kaip šia? Charakterio gūdinimui  diržus reiktų mesti šiūkšlinėn, nes senoji japoniškoji motyvacija yra "mano kelias- kario kelias, mirties kelias... rytoj gali būti lemtinga dvikova, ir aš neturiu laiko palikti pratybas rytojui"... o ne " o, aš esu jau pusiaukelėj iki alyvų spalvos diržo su geltonom žvaigždutėm... manau, jau esu pusiaukelėjė iki pirmo dano".

« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Grd 11, 15:29:36 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #100 įjungtas: 2006 Grd 11, 16:34:01 pm »
Akira, tarkim, aš tau tikrai pritariu. Bet kažkuris mūsų yra labai teisingai pasakęs - tokių yra mažuma, o masės, trokštančios gauti diržus padeda treneriui gauti pinigų treniruoti tą mažumą... Be to, kad taip protingai spręstum, turi būt mažų mažiausiai keturiolikos. O į klubus ateina ir aštuonmečiai, kuriem reikia paskatinimo. Pažiūrėčiau, kaip tu, kad ir būdamas puikus pedagogas, išlaikytum aštuonmetį klube iki 18-os metų, sakydamas, kad už dešimt metų galėsi laikytis 1 daną, o tuo tarpu pavaikštinėk su baltu diržu, nes svarbiausia asmenybės formavimas, dvasinis tobulėjimas ir t. t. Ir nekreipk dėmesio, kad tavo bendraamžiai kitam klube turi gal jau mėlyną diržą, jie nukrypsta į materialumą, kas prieštarauja kovos meno dvasiai... Ir kas įdomu, iš kokių 100 aštuonmečių, kurie pradėjo lankyt vien dėl diržų, galutiniam rezultate gaunasi bent pora 18-mečių, kuriem svarbu nebe diržas, o būtent tobulėjimas. Tiek visuomenėj, tiek kovos menų klubuose visi pasiskirsto vienodai - į žynius, į karius, į verslininkus ir į šūdras... Ir procentas, kiek pažiūriu, maždaug tas pat. Taip kad neišsilaikytų klubai be diržų sistemos, nes jei žmogus gali treniruoti kitus iš entuziazmo, būdamas dvidešimties metų, ir gaudamas už mėnesį treniruočių 40 litų (realus faktas), tai visgi sunku būtų tikėtis to iš žmogaus, kuriam virš 30 ir kuris turi žmoną ir vaikų...
« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 11, 16:35:40 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #101 įjungtas: 2006 Grd 11, 16:52:41 pm »
Va čia ir pasrideda tikroji pedagogika. Motyvuoti blizgučiais ir medaliais gali bet kas. Nes paprasčiau šerti besiformuojančios asmenybės ego niekalais. Prostitutes laikyti lengva, kai pasodini jas ant adatos. Be abejo, pavyzdys klaikiai sutirštintas, bet sutikit, paralelių yra. Va čia ir peršasi išvada: iki tol čia polemizavę garsiai visi apie "ne tokius gerus mokinius kaip senais gerais laikais" galėtų dabar taip pat sėkmgai padiskutuoti apie "mokytojus ne tokius, kaip seniai gerais laikais". Klausimas "IŠ KUR PAS MOKINĮ IDEALIZMAS, JEI JIS SAVO TRENERIUI YRA TIK VERSLAS, MELŽIAMA KARVĖ?". Jo jo, nereikia sutirštinti spalvų.. Jo jo... o iš ko gi jiems, mokytojams gyventi... Aš pažįstu bent kelis, kurie turi profesiją ir darbą ir moko vien iš idealizmo. Ir tai yra dvasios stiprybė. Nes prioritetai gyvenime susistato nebūtinai sąmoningai. Nes susirinkti 200 marozų ir mokyti juos daužyti snukį už geras babkes, tuo pat metu bedavojant, kad nėra kovos menų dvasios išlikusios mūsų širdyse yra nesąžininga tų pačių idealistinių idėjų atžvilgiu. Manau, kad treneriai verslaujantys iš kovos menų, turi tam teisę. Bet tada polemikas aukštom nenpaperkamom materijom reiktų atidėti į šoną ir užsiimti savo apmokamu amatu. Be abejo, man lengva kalbėti taip kategoriškai, kai pats netreniruoju. Bet turiu teisę į nuomonę IMHO

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #102 įjungtas: 2006 Grd 11, 17:42:38 pm »
Akira, jo fanara, kaip nusišnekėjai, net bloga darosi. Kam puldinėt į kraštutinumus, po galais? Nesuprantu, nuo kada užmokestis už darbą prilyginamas šlykščiam verslui, prostitucijai ir t. t.? Kaip tik žmogus, kurio darbas gerai įvertinamas pinigais ir kuriam nereikia galvoti apie tuščią pilvą, galės dirbti geriau, kad ir į tuos pačius seminarus pavažinėt pas korifėjus (pvz. mūsiškis pusantro mėnesio per metus stažuojasi pas Nišijamą, ir nauda jam grįžus būna akivaizdi. Nauda mums.) Vėlgi dar kartą kartoju - geras egzaminas nėra blizgutis. Jis padeda žmogui suvokti, galų gale, ar jis išvis pateko ten, kur norėjo. Nes jei pvz. totaliai nesiseka išlaikyt iš kokio dešimto karto, tai gal reikėtų susirast ten, kur seksis geriau? Dar vienas dalykas - niekas tų diržų laikyti neverčia. Aš per 13 metų išsilaikiau tris. Ir niekas kreivai nežiūri, nu toks mano pasirinkimas.
Dabar tu sakai - pažįsti kelis, kurie moko vien iš idealizmo. O kiek klausimas jie treniruočių turi per savaitę? Man regis, gal geriau, kai žmogus gali iš to pragyventi ir visą darbo laiką skirti treniravimui, nei marinuoti savo pedagoginį talentą  kažkur kažkokiam darbe, o po darbo parlėkt iškišus liežuvį ir atkalt kokią valandą treniruočių... Tiesa, kiekvienas tuos prioritetus irgi renkasi - va buvęs treneris už pinigus, surinktus už treniruotes, įkūrė salę, už 8000 litų tatamį nupirko... Bet jis turi dar ir kitą darbą. O dabartinio darbas yra mūsų treniravimas. Nematau čia nieko smerktina, kad jis nori iš to išgyventi. Lygiai taip pat būtų, jei kas putotųsi, kad aš neverčiu knygų už dyką, juk tai toks dvasinio spindesio objektas, ir kokio velnio aš noriu tų pinigų, taigi galėčiau skleisti šviesą ir tiesą visuomenei nemokamai. Sutirštinta? Man taip neatrodo.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2006 Grd 11, 19:48:51 pm »
Akira, jo fanara, kaip nusišnekėjai, net bloga darosi. Kam puldinėt į kraštutinumus, po galais? Nesuprantu, nuo kada užmokestis už darbą prilyginamas šlykščiam verslui, prostitucijai ir t. t.? Kaip tik žmogus, kurio darbas gerai įvertinamas pinigais ir kuriam nereikia galvoti apie tuščią pilvą, galės dirbti geriau, kad ir į tuos pačius seminarus pavažinėt pas korifėjus (pvz. mūsiškis pusantro mėnesio per metus stažuojasi pas Nišijamą, ir nauda jam grįžus būna akivaizdi. Nauda mums.) Vėlgi dar kartą kartoju - geras egzaminas nėra blizgutis. Jis padeda žmogui suvokti, galų gale, ar jis išvis pateko ten, kur norėjo. Nes jei pvz. totaliai nesiseka išlaikyt iš kokio dešimto karto, tai gal reikėtų susirast ten, kur seksis geriau? Dar vienas dalykas - niekas tų diržų laikyti neverčia. Aš per 13 metų išsilaikiau tris. Ir niekas kreivai nežiūri, nu toks mano pasirinkimas.
Dabar tu sakai - pažįsti kelis, kurie moko vien iš idealizmo. O kiek klausimas jie treniruočių turi per savaitę? Man regis, gal geriau, kai žmogus gali iš to pragyventi ir visą darbo laiką skirti treniravimui, nei marinuoti savo pedagoginį talentą  kažkur kažkokiam darbe, o po darbo parlėkt iškišus liežuvį ir atkalt kokią valandą treniruočių... Tiesa, kiekvienas tuos prioritetus irgi renkasi - va buvęs treneris už pinigus, surinktus už treniruotes, įkūrė salę, už 8000 litų tatamį nupirko... Bet jis turi dar ir kitą darbą. O dabartinio darbas yra mūsų treniravimas. Nematau čia nieko smerktina, kad jis nori iš to išgyventi. Lygiai taip pat būtų, jei kas putotųsi, kad aš neverčiu knygų už dyką, juk tai toks dvasinio spindesio objektas, ir kokio velnio aš noriu tų pinigų, taigi galėčiau skleisti šviesą ir tiesą visuomenei nemokamai. Sutirštinta? Man taip neatrodo.
Na gavus palikima kokius 3-5-ta milijonu galima butu treniruoti jaunima vien ish idejos...
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Grd 12, 10:10:08 am »
Manau, kad treneriai verslaujantys iš kovos menų, turi tam teisę. Bet tada polemikas aukštom nenpaperkamom materijom reiktų atidėti į šoną ir užsiimti savo apmokamu amatu. Be abejo, man lengva kalbėti taip kategoriškai, kai pats netreniruoju. Bet turiu teisę į nuomonę IMHO
Na apie tai jau buvo rasyta bet drisiu dar karta priminti :oops: Niekada :ne: jokiais laikais uz dyka niekas nieko nemoke (aisku buvo isimciu  :oops:) .Senais laikas jei nemokedavo mokytojui tiesiogiai pinigais, tai mokinis atidirbdavo uz savo mokslus pas mokytoja (zemes darbai, statybos ir t.t.) Daito ryu mokyklos ikurejas Sokaku Takeda uz kiekviena nauja parodyta technika imdavo 100 jienu (tais laikais tai buvo nemazi pinigai).  Ir niekas netrukde seniesiems meistrams sneketi apie morale ir dorove. Buvo tiesiog nedorovinga nemoketi (nepadeti) savo mokytojui ir tais laikais net nekildavo tokiu klausimu, kaip dabar biznis, komercija ir t.t.  :D

« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Grd 12, 10:10:08 am »