jo sutinku
Stripuli ispudziai bus skirtingi,bet katras eis dailiu ir lygiu nuolydziu uzlips i kalna greiciau,negu tas katras eis staciu ir ekmenuotu .
.Bet jeigu tikslas ,tai yra kalno virsune ,ismokti kovos ,arba negaut i duda ,(sis posakis man priimtiniausias
)tai sis tikslas pasiekiamas greiciau einant dailiu nuolydziu .
Nu taip iseitu 
Matai, kas kaip tą viršūnę supranta - aš tai išmokimą kovos sieju būtent su tuo lipimu sunkiu stačiu ir akmenuotu šlaitu... O viršūnė tai būtų tas mįslingas charakterio susiformavimas, kurį minėjo regi. Bet užsukai visgi neblogai - čia turbūt jau tada galima lyginti statų akmenuotą lipimą su karate, dailų lygų nuolydį su savigyna - kai greitai, vos ne per mėnesį išmoksti "prijomų", kurie padės pulti. Bet ar per mėnesį gali išmokti "negaut į dūdą", va čia tai jau geresnis klausimas... Iš kitos pusės, žmogus galvą dengia visada automatiškai, ir "į dūdą" galbūt ir savigynoj galima išmokti negauti. Bet kur nors žemiau negauti ko gero per mėnesį išmokti nelabai galima.
O GUdriam dėl keisto suformulavimo apie egzaminus - šiek tiek pritempinėjau, kad "neišmodiaruotų" dėl nukrypimo nuo temos. Bet šiek tiek kuria prasme? Tiem, kurie dalyvauja varžybose, egzaminai iš tiesų yra daugiau formalumas, na, galbūt padedantis savo fizinę jėgą pasitikrint, technikos lygį. Na, o aš, kai nedalyvauju, tai man egzaminai padeda pasitikrinti savo kovinį lygį. Tai aš už sunkius egzaminus - jei jų nebus, taip niekada ir nesužinosiu, koks tas mano lygis

Nes egzamino metu stresuoju, per patį pirmą net tunelinis mąstymas buvo atsiradęs, taip adrenalinas siautėjo

Ir jei niekada nebūčiau to patyrus, sunkiau būtų su tuo adrenalinu dorotis tam tikrose gatvinėse situacijose... Na ir šiaip, kai egzai sunkūs, tai išmoksti žmogus save vertint kažkiek, pasianalizuoji, ko tau trūksta, neini "na ura", be to, labiau per trešas stengiesi, nes tokie jau yra tie žmonės, kartais ir pasimuliuot norisi ir ką, o kai žinai, kad egzas ant nosies ir ten visai nenorėsi apsijuokt prieš gerbiamą publiką, tai ir pasitempi, ir papildomai pasitreniruoji... Klausiantiem - o prasmė? Nu ant širdies malonu