Vėl viskas iš naujo - laimėti gali dviem veiksmais ir gera fizūcha. Pagal Kodokan'ą turi mokėti 40 metimų. Tokios LT praktikos rezultatas - skursta technika, silpnėja mokykla.
Beje, tai palikimas nuo CCCP, už 1-ąją vietą - sporto meisras.
Daug niuansų. Tarkim, kad fizinis pasiruošimas vienodas, bet vienas yra puikiai atidirbęs vieną veiksmą, kitas - silpniau atidirbęs kelis veiksmus, ir kuris variantas geresnis?
Aš būdama maža labai norėjau spalvoto diržo, klausdavau, kiek metų reiks treniruotis, kad gaučiau geltoną, ..., juodą diržą. Man sakė, kad daug, bet aš vis tiek norėjau - ne treniruotis, o gauti diržą

. Ir džiugu yra gauti išties.
Nelaikiau nė vieno diržo, deja. Dabar sakau deja, o tada aš tingėjau laikyti, džiaugiausi, kad neverčia. To rezultatas - nemoku aš japoniškų terminų, vos kelis tik žinau, bet kas daug blogiau - nemoku daugelio metimų, kuriuos būčiau kažkiek pramokusi diržų laikymui. Dar nevėlu. Bet dabar spaudžia laikas.
Dažnai turiu pasirinkimą - mokytis naujų veiksmų ar atidirbinėti senuosius - ir tuos, kuriuos neblogai moku, ir tuos, kuriuos reikia dar daug atidirbinėt. Ir dažniausiai aš nesimokau naujų veiksmų, nebent jau labai liptų jie man. Nes tada aš mokėsiu visko po truputį, bet nieko gerai. Man jau taip buvo, ir dabar kartais yra. Ne tiek jau daug veiksmų moku, bet kartais pasimetu - kurį bandyt daryt, nes kai kurie daromi iš skirtingų stovėsenų ir paėmimų, tad kokį paėmimą imt? kaip kovot?
Būt gerai tą jaust instinktyviai, deja, ne visada taip man gaunasi.
Dabar man atrodo lengviausia atšlifuoti tam tikrą veiksmų arsenalą, kovojimo būdą, ir tada kovoti. Man taip atrodo lengviau. Sunkesniam keliui kol kas neturiu laiko.
Hmmm.... Tik pasitikslinimui. O ką Kodokan'as kalba apie juoduosius diržus, kurie atėjus išbandymo laikui (kovai varžybose) negali atsilaikyti prieš savo svorio kategorijos, bet žemesnio rango varžovą?
Suprantu jei dar ne meistrai, tai ne viską moka, nekontroliuoja savo emocijų. Bet meistro užduotis išlaikyti fasoną varžybose. Be to, kad žinoti 40 metimų.
Ir ką kalba Kodokan'as?