AutoriusTema: Egzaminai kovos menu klubuose  (Skaityti 54771 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Re: Egzaminai kovos menu klubuose
« Atsakyti #150 įjungtas: 2009 Sau 22, 16:58:29 pm »
Dar vienas yra - pusdievis - gal jau koks 15 DAN?
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #151 įjungtas: 2009 Sau 22, 17:30:02 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Dar vienas yra - pusdievis - gal jau koks 15 DAN?
Pusdieviams dan`u nereikia, jie jau nori tapt dievais  :senis: :luztu:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #152 įjungtas: 2009 Sau 23, 09:15:04 am »
Pavėluotai įsijungiau į jūsų diskusiją, pirmus kelis puslapius perskaičiau, bet kantrybės pritrūko, tai jei pasikartosiu, sorry...
Diržai yra apsurdas, ypač diržai dirželiai... Kaip ir visokių seminarų diplomai. Už iš futliaro (diržo) nesimato žmogaus. Vaikai gyvena nuo diržo iki diržo, kovoja prieš žalią ar mėlyną diržą, o ne petriukus ar jonukus. Kažkokia daltofobija. :oho:
Yra vienas diržas - juodas diržas arba meistro lygis. Mokytojas turi per 5-7metus intensyvių treniruočių perduoti savo mokyklos esmę ir pasakyti mokiniui "viskas, aš tau perdaviau viską ką turi žinoti, dabar tu meistras ir eik savo keliu". Mokytojas savo patirtį, kurią įgijo per 30 metų turi perduoti koncentruotai ir aiškai per 5-7 metus, nes kitaip, tai trypčiojimas vietoje. Mokytojas parodo tik kryptį, o neveda už rankutės visą gyvenimą. Jei mokytojas mokina 20 metų, tai kada mokinys pradės savo kelią?
Man juodą diržą treneris atnešė viduryje eilinės treniruotės be jokio patoso. Ir jis man brangus (ne kaip diržas, o kaip tapimo meistru momentas), o dar po kelių metų atsirado visokios kiu-dan komisijos... Tai ką dabar aš jau vėl naujokas, jei aš ne 6 kiu neužregistruotas?
Beje, kai Aiwai paspaudžiau ranką, tai ne už jo danus, o už "jauciuosi taip pat kaip pries 20 metu - pasimetes ir nepasitikintis savimi". Pažįstamas jausmas, ir kad jį suprast reikia atvaryti tuos 20 metelių...

Dėl didelių danų gausos ant Lietuvos žemės, tai kiekvienas iš mūsų žinom ko mes verti ir savęs neapgausim, o dėl kitų... :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 23, 09:29:56 am nuo dziudoka »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #153 įjungtas: 2009 Sau 23, 09:28:24 am »
Pavėluotai įsijungiau į jūsų diskusiją, tai jei pasikartosiu, sorry...
Diržai yra apsurdas, ypač diržai dirželiai... Kaip ir visokių seminarų diplomai. Už iš futliaro (diržo) nesimato žmogaus. Vaikai gyvena nuo diržo iki diržo, kovoja prieš žalią ar mėlyną diržą, o ne petriukus ar jonukus. Kažkokia daltofobija. :oho:

Vaikams reikia diržų. Tai tarsi paskatinimas. Vaikas gavęs kokį geltoną diržą, džiaugiasi, kad jis kažką pasiekė, bando toliau su užsidegimu sportuot, kad gautų sekantį... Problema, kad per daug sureikšminama tai.

Citata
Man juodą diržą treneris atnešė viduryje eilinės treniruotės be jokio patoso. Ir jis man brangus, o dar po kelių metų atsirado visokios kyo-dan komisijos... Tai ką dabar aš jau vėl naujokas, jei aš ne 6 kiu neužregistruotas?

Tai kai komisijos atsirado, gi turėjo iš karto po defaultu juodą užregistruot, jei jau treneris buvo suteikęs, ar kaip tę yr su anomis?

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #154 įjungtas: 2009 Sau 23, 09:50:17 am »
Tai kai komisijos atsirado, gi turėjo iš karto po defaultu juodą užregistruot, jei jau treneris buvo suteikęs, ar kaip tę yr su anomis?
Nu ten jau niuansai, tsakant subrdincija, ambicijs ir tt :bandit:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #154 įjungtas: 2009 Sau 23, 09:50:17 am »

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #155 įjungtas: 2009 Sau 23, 10:59:46 am »

:handshake:

Aš irgi visada taip maniau ir netgi dabar taip galvoju. Nesu diržų ir abrozdėlių vergas. Bet vienas pašnekesys su mano mokytojo mokytoju šiek tiek pakoregavo mano nusistatymus. Didesnis Diržas/Danas šiais laikais reikalingas ne mums patiems, o mūsų mokiniams. Kad jie jaustūsi "kiečiau" besitreniruodami pas 5-10 DAN meistrą, negu pas "samoučką". Čia liečia tik tuos, kurie turi, ar nori turėti savo mokinių grupes. Todėl ir tenka mokytojams prakaituot mokantis visokių mandrų japoniškų/kinietiškų pavadinimų :E. Tai tik dėl to, kad kas nors ateitų pas juos treniruotis. Kažkokia prasme - pataikavimas. Nebepasakysi - žinai - aš 20 metų treniruojuosi ir žinau, kaip padaryt 10 metimų, per 20 sekundžių. O vat jei atsistosi visu stotu, susiveržęs juodu diržu bei kažkokiais žibančiais, auksu siuvinėtais kringeliais ant kvepiančio švarko atlapo - va tada tu "dafiga" meistras ir sensejų sensejus.. :) Pas mus LT gal tai ne tiek daug pastebima (bet jau einam link to), bet užsieny, tai iki ašarų juokinga. Kaip ir paradinės kimono - diržams laikytis. Sorry..   :oho:
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #156 įjungtas: 2009 Sau 23, 12:48:12 pm »
Apie danus ir egzaminus kendo.

Pirma, kas daug kam asmeniškai patinka, tai "diržų" ir visokių rangą identifikuojančių fintikliuškių nebuvimas.

Antra, praktiškai vieninga kriterijų ir atestavimo sistema. Ir nors pasitaiko, kad japonai duoda kokį "pirmą daną" avansu (te, baltas žmogau,negaila  :D ), tą jie daro su intencija, kad jo gavėjui tai bus papildoma motyvacija pateisinti lūkesčius. Tačiau vokiečiai, pvz, žvėrys tuo klausimu. Pas juos sunku laikytis. Bet tai irgi nėr blogai. Egzaminas manau ir turėtų būti toks, kad žmogus, paklaustas apie jį, neturėtų kuo girtis...  :D

Šiaip iš esmės kendo nėra "danų devalvacijos". Kas tu toks, pakankamai matosi. Bendru lygiu - danų realiai sumažėjo (pagal klasikinę schemą turėtų būti dešimt, o realiai yra tik aštuoni), o reikalavimai liko tie patys. Tuo tarpu kai kur atsiranda jau dvylikos-penkiolikos danų gradacijos...  :oho:

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #157 įjungtas: 2009 Sau 23, 13:17:54 pm »
Tuo tarpu kai kur atsiranda jau dvylikos-penkiolikos danų gradacijos...  :oho:
Nesusilaikysiu, mano geras kolega taip apibudino si reiskini "Zinai, pas juos 10 danu ir dar penki elementai,suprask 15 danu" :D

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #158 įjungtas: 2009 Sau 23, 13:58:44 pm »
Vaikams reikia diržų. Tai tarsi paskatinimas. Vaikas gavęs kokį geltoną diržą, džiaugiasi, kad jis kažką pasiekė, bando toliau su užsidegimu sportuot, kad gautų sekantį... Problema, kad per daug sureikšminama tai.

Taip, tai tiesa, Saxum.
Pamenu, kai pirmą kartą atėjau į sporto salę, tai didžiausią įspūdį padarė diržai. Dar klausinėjau, kas kiek laiko galima gauti naują diržą, pasiskaičiavau, kiek laiko turėčiau treniruotis, kol gausiu aukštesnius diržus. :D Ir visą laiką buvo noras gauti aukštesnį diržą... iš pradžių dėl to, kad galėčiau pasirodyti prieš kitus, vėliau dėl to, kad diržai reiškė didesnį meistriškumą.
Tikriausiai tai nėra blogai, jei aukštesnis diržas asocijuojasi su didesniu meistriškumu, jei  diržų siekis reiškia tobulėjimo siekį.
Kita vertus, diržai, danai prideda atsakomybės. Juk kam daugiau duota, iš to daugiau ir reikalaujama. Todėl kartais tiesiog norisi būti vertam/vertai turimo diržo.
Kad ir kaip keista būtų, o gal ir nekeista, bet ta diržų reikšmė man išliko svarbi iki šiol.

Asia, mano manymu, diržai ir danai turi reikšmę tik pirmo įspūdžio apie trenerį susidarymui. Vėliau pamatai, ko iš tiesų treneris vertas ir tampa visiškai nesvarbūs nei diržai, nei danai. Taip turėtų mąstyti suaugę žmonės, tačiau gali būti, kad vaikams išlieka svarbu, kiek ten tų danų turi treneris.  :-)
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #159 įjungtas: 2009 Sau 23, 16:00:30 pm »
Vat tik galvoju, kaip tie vargšeliai boksininkai ir muaythaicai be diržų apseina :chmm:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #159 įjungtas: 2009 Sau 23, 16:00:30 pm »

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #160 įjungtas: 2009 Sau 23, 16:53:32 pm »
Vat tik galvoju, kaip tie vargšeliai boksininkai ir muaythaicai be diržų apseina :chmm:
Na bent tarybiniais metais boksininkai turejo visokius atskyrius pradedant 1,2, kandidatai, sporto meistra ir tarptautines klase sporto meistrai. Kaip yra dabar tai net nezinau :chmm:. Tai irgi galima sakyti savotiska spalvota dirzu gama :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #161 įjungtas: 2009 Sau 23, 16:57:41 pm »
Jūs kažkaip mėgėjai suabsoliutinti viską. Žmonės yra skirtingi. Vieniems reikia pagyrimo, kitiems pabarimo, kad pasiektų tą patį rezultatą. Taip ir čia - vieniems diržas yra paskatinimas, kitiems kiti prioritetai...

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #162 įjungtas: 2009 Sau 23, 17:01:53 pm »
Jūs kažkaip mėgėjai suabsoliutinti viską. Žmonės yra skirtingi. Vieniems reikia pagyrimo, kitiems pabarimo, kad pasiektų tą patį rezultatą. Taip ir čia - vieniems diržas yra paskatinimas, kitiems kiti prioritetai...

reik populiariai išaiškint: vienam diržą, o kitam - diržu...  :senis:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #163 įjungtas: 2009 Sau 23, 17:24:08 pm »
Man, kaip megejui buvo svarbu mano veiklos ivertinimas. Turiu suaugusiu kandidata i sporto meistrus plaukima (man tada buvo trylika metu) ir 3 jauniu atskyri bokse. Tuo didziuojuos ir mielu noru paimciau daugiau
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #164 įjungtas: 2009 Sau 23, 18:06:14 pm »
Man, kaip megejui buvo svarbu mano veiklos ivertinimas. Turiu suaugusiu kandidata i sporto meistrus plaukima (man tada buvo trylika metu) ir 3 jauniu atskyri bokse. Tuo didziuojuos ir mielu noru paimciau daugiau

Dar turi 3 daną forume :senis:

« Atsakyti #164 įjungtas: 2009 Sau 23, 18:06:14 pm »