Pagrindines diskusijos > Karyba
Partizanų kovos
Steve:
Tik nesuprantu kokio b*b*o tie partizanai mano močiutei į namus granatą buvo žmetę...
Dar kartą sakau, nesigilinam, kiek jie buvo teisūs, kiek ne. E.G.
Skeptikas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiSkeptiko žadėtą nuorodą pamatyti būtų idomu.
P.s. Nors 1950 išnaikino daugumą, likučiai slapstydavosi dar ilgai. Pvz. paskutinį partizaną Antaną Kraujalį nušovė tik 1964 m.
--- Baigti citatą ---
Prašau. Knyga rusiška. Kas nesupranta - sorry, lietuvių kalba šia tema rašytų knygų ir dar gerų tikrai neteko matyti :)
Registruotis arba Prisijungti
Atmetus ideologiją - gan įdomus darbas (viena geriausių knygų ta tema) apie kontražvalgybos profesionalų darbą Baltarusijoje, Pabaltijyje ir Lenkijos teritorijoje 1944-45 metais.
Berserk:
Idomi tema. Ypac jei liginti partizanu/guerillu darba ir kontr partizanini darba.
Skeptikai knyga ishties nebloga. :friends:
Skeptikas:
Registruotis arba PrisijungtiTik nesuprantu kokio b*b*o tie partizanai mano močiutei į namus granatą buvo žmetę...
Dar kartą sakau, nesigilinam, kiek jie buvo teisūs, kiek ne. E.G.
--- Baigti citatą ---
O gal pvz. močiutė aktyvistė buvo, agitavo į kolchozą stot? Arba ką nors iš kaimynų paskundė?
Čia tik kaip pavyzdys - nepulk dabar savo močiutės ginti, nes tema totaliai ne apie tai.
Dainiux:
Registruotis arba PrisijungtiO gal pvz. močiutė aktyvistė buvo, agitavo į kolchozą stot? Arba ką nors iš kaimynų paskundė?
Čia tik kaip pavyzdys - nepulk dabar savo močiutės ginti, nes tema totaliai ne apie tai.
--- Baigti citatą ---
Tu teisus...Aš gimiau ir augau Radviliškio rajone, kur buvo daug partizaninio karo, mano seneliai tą puikiai pamena, pasakojo ir Lietuvos istorijai svarbūs įvykiai netoli mano gimtinės buvo priimti ( Minaičiuose), kur buvo pasirašyti partizaniniai Lietuvos Laisvės aktai .
O partizanų buvo įvairių- Mingėlos ( broliai, kurių vietoje net nelaidojo, bijojo žmonių reakcijos) , iki Šniuolio , kurį gerbia, kuris su savo bendražygiais kryžių mano gimtinėje yra pastatęs, tai žmonės pamena, kad jie tokie nieko, ideologiniai buvo...Ir sesuo jų lyg nušauta stribukų buvo ir t.t. Įdomi ten vieta- frontas ėjo pirmyn atgal, partizaninis karas tiek Antrąjame buvo aktyvus ( yra bunkeris atminimui sutvarkytas) , tiek po karo lietuviai kovojo...Dar bermontininkams šonus prie Radviliškio padaužėm :lauzo:
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją