Pagrindines diskusijos > Medicina ir sveikatingumas
Klausimas del bokso
tom.:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiNorint sužinoti, ar nėra didesnės rizikos nei kitiems tinklainės atšokai, reikia išsitirti akių dugną. Su regėjimo stiprumu tinklainės atšokimo rizika neturi absoliučiai nieko bendra, tai tarybiniai išmislai. Pvz. pas mane -10, o akių dugnas visiškai geras ir jokios padidintos rizikos tinklainės atšokimui nėra.
Taip kad nueinam pas normalius, geriausia, privačius ir stažavusius užsienyje okulistus, išsitiriam akių dugnus ir sužinom, yra rizika, nėra rizikos...
Vienintelis neprivalumas kovos menuose, kalbant apie akinius ant nosies, yra rizika, jog nuo smūgio jie suskils ir stiklai sudoros veidelį... Nors aišku yra ir daugiau, net jei akiniai iš plastiko, jie stipriai riboja regėjimo lauką ir puolimo bei gynimosi sugebėjimus. Bet tam žmonės išrado kontaktinius lęšius.
--- Baigti citatą ---
klausimėlis.. -10?? čia silpnos akys skaitos (nes nlb gaudaus), ar kaip? pas mane -2,5 -3 (kairė, dešinė akis) ir man jau baisu daros kas man nutiks ateityje dėl regėjimo :S
Rimvydas:
Registruotis arba PrisijungtiNorint sužinoti, ar nėra didesnės rizikos nei kitiems tinklainės atšokai, reikia išsitirti akių dugną. Su regėjimo stiprumu tinklainės atšokimo rizika neturi absoliučiai nieko bendra, tai tarybiniai išmislai. Pvz. pas mane -10, o akių dugnas visiškai geras ir jokios padidintos rizikos tinklainės atšokimui nėra.
Taip kad nueinam pas normalius, geriausia, privačius ir stažavusius užsienyje okulistus, išsitiriam akių dugnus ir sužinom, yra rizika, nėra rizikos...
Vienintelis neprivalumas kovos menuose, kalbant apie akinius ant nosies, yra rizika, jog nuo smūgio jie suskils ir stiklai sudoros veidelį... Nors aišku yra ir daugiau, net jei akiniai iš plastiko, jie stipriai riboja regėjimo lauką ir puolimo bei gynimosi sugebėjimus. Bet tam žmonės išrado kontaktinius lęšius.
--- Baigti citatą ---
pliusas +, vietu mitu jau mažiau sporto pasaulyje. :)
stripulis:
Registruotis arba Prisijungtiklausimėlis.. -10?? čia silpnos akys skaitos (nes nlb gaudaus), ar kaip? pas mane -2,5 -3 (kairė, dešinė akis) ir man jau baisu daros kas man nutiks ateityje dėl regėjimo :S
--- Baigti citatą ---
-18 - aklumas, o tarybiniais laikais prie -13 jau ir akinių nebemokėdavo parinkt... kur perku lęšius, tai paskutinė žyma ir yra -10 :)
čia tris kartus su puse blogiau nei pas tave, o tai kas yra pas tave - net ir akinių sakyčiau ne visada reikia.
jei baisu, ir jei nešioji akinius ar lęšius, visada imk viena dioptrija mažesnius nei yra tavo regėjimas - akys treniruosis ir taip greitai nenusilps.
jei esi jau subrendęs, to byš suėjo 18-20, akys blogės kur kas lėčiau nei vaikystėje-paauglystėje, taip greičiausiai maksimum iki senatvės turėsi kokius -4 :)
tom.:
Registruotis arba Prisijungti-18 - aklumas, o tarybiniais laikais prie -13 jau ir akinių nebemokėdavo parinkt... kur perku lęšius, tai paskutinė žyma ir yra -10 :)
čia tris kartus su puse blogiau nei pas tave, o tai kas yra pas tave - net ir akinių sakyčiau ne visada reikia.
jei baisu, ir jei nešioji akinius ar lęšius, visada imk viena dioptrija mažesnius nei yra tavo regėjimas - akys treniruosis ir taip greitai nenusilps.
jei esi jau subrendęs, to byš suėjo 18-20, akys blogės kur kas lėčiau nei vaikystėje-paauglystėje, taip greičiausiai maksimum iki senatvės turėsi kokius -4 :)
--- Baigti citatą ---
Jo.. Nu man dabar, tiesa pasakius, jau kažkaip keista būti be akinių, nes kažkaip pagalovjus.. Nu toks neryškus vaizdas, toli nematai ir t.t, tai lyg ir kompleksas išsyvistęs, kad be akinių niekaip. Kai nusiemu juos tai kažkaip keistai pasaulis atrodo, niuresnis.
Nebžinau, pastaruoju metu visokios durnos mintys kyla apie gyvinemą.. (matyt dėl to, kad greit teks rinktis kelią ateičiai - t.y studijų šaką ir t.t.).. :(
Ir kad nenuklyst labai nuo temos tai: aš pats nelabai noriu į dispancerį keliaut, jei ten dėl mano regos neleis man toliau sportuot, nes tėvai taip ne visiškai sutinka, kad lankau kovinį sportą, o kad jei dar daktarai ten pripasakotu viską, tai reiktu į undergroundą lyst - slaptai viską.. :rolleyes:
Smauglys:
--- Baigti citatą ---
Ar bandei kada apie tai padiskutuoti su sporto dispanserio gydytojais?
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją