Pagrindines diskusijos > Medicina ir sveikatingumas
Klausimas del bokso
Steve:
Kodėl galima apakti: teko nemažai domėtis akimis, ir pagrindinė priežąstis yra tinklainės atšokimas nuo akies obuolio. Tai yra grindžiama tuo kad turint trumparegyste akis pasidaro pailga - elipsės formos, ir papildomai įtempia tinklainę. Ko pasekoje prie tam tikros trumparegystės stadijos, ir tam tikro smūgio galvon tinklainė gali atitrūkti nuo akies obuolio. Bet tai tik teorija kurią aš žinau. Kiek tai įmanoma fiziškai bbz.
WiliuX:
oho kaip viskas baisu, net nežinojau, o aš ir aikido ir muay thai ir daba imtynes lankiau turėdamas didėlę trumparegystę...
Bovver:
Sveiki tai va uzsirasiau i muaythay treniruotes kauno TITANE ir uzporyt turesiu vaziuoti i dispanceri bet bijau, kad nepraeisu nes turiu siokia tokia trumparegyste (-2.5). Gal kas praejot turedami problemu su rega? papasakokit kaip ten viskas vyksta? :help: :help:
Rimvydas:
cia biski ne apie boksa, bet pas mus mokykloje akiniuotiems net stangos spaust neduodavo, nes anot kuno kulturos mokytojo, nuo kruvio gali tinklaine atsokt. Nezinau, kiek cia tiesos, bet siaip pamastymui parasiau. :)
stripulis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungticia biski ne apie boksa, bet pas mus mokykloje akiniuotiems net stangos spaust neduodavo, nes anot kuno kulturos mokytojo, nuo kruvio gali tinklaine atsokt. Nezinau, kiek cia tiesos, bet siaip pamastymui parasiau. :)
--- Baigti citatą ---
Norint sužinoti, ar nėra didesnės rizikos nei kitiems tinklainės atšokai, reikia išsitirti akių dugną. Su regėjimo stiprumu tinklainės atšokimo rizika neturi absoliučiai nieko bendra, tai tarybiniai išmislai. Pvz. pas mane -10, o akių dugnas visiškai geras ir jokios padidintos rizikos tinklainės atšokimui nėra.
Taip kad nueinam pas normalius, geriausia, privačius ir stažavusius užsienyje okulistus, išsitiriam akių dugnus ir sužinom, yra rizika, nėra rizikos...
Vienintelis neprivalumas kovos menuose, kalbant apie akinius ant nosies, yra rizika, jog nuo smūgio jie suskils ir stiklai sudoros veidelį... Nors aišku yra ir daugiau, net jei akiniai iš plastiko, jie stipriai riboja regėjimo lauką ir puolimo bei gynimosi sugebėjimus. Bet tam žmonės išrado kontaktinius lęšius.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją