AutoriusTema: Lankstumas  (Skaityti 57610 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Lankstumas
« Atsakyti #180 įjungtas: 2011 Spa 03, 23:54:43 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norint kojų lankstumo, reik kad kūnas suprastų, kuriam galui jam tas lankstumas reikalingas. Todėl be įprastų tempimo pratimų reikia daryti daug ir įvairių kojų smugių įvairiuose lygmenyse, ore ir į leteną arba kriaušę. pasikabinti lapuką namie ant siūlo ir spardyt jį. galvos lygyje ar virš galvos. Su kojos pirštais šviesą junginėt. Lėtai. jeigu jungtukai aukštai :D  Žodžiu, derinkit lėėtus ir aukštus smūgius su greitais, stebėkit, kad koja nebūtų kaip mazgotė. Taip po kokio pusmečio( priklausomai nuo žmogaus sudėjimo) turėsit neblogus rezultatus. pats pastaruoju metu(kokius 5 metus) apskritai nesitampau, bet virvutė man yra visai natūrali būsena, joje galiu judėti be diskomforto, nejaučiu jokio tempimo. Karts nuo karto tik pasitikrinu, ar galiu į virvutę atsisėst. Va dabar pasitikrinau. Vis dar galiu :D bet tempimo pratimus žadu vėl pradėt daryt, kad nesurambėčiau. tas liečia visą kūną, netik kojas.

kaip ir viskas ciki ir gerai su tais koju smugiais. tik as nesutikciau kad tai butina salyga. jei yra kitaip, prasyciau rimtesnio pagrindimo, nes tema idomi. O jei as tik del sveikatos tampausi, kad normalios aplitudes butu, nesutrumpetu raumuo ir tt. tai ka tada? jau neprasitampysi?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #181 įjungtas: 2011 Spa 04, 00:02:38 am »
kaip ir viskas ciki ir gerai su tais koju smugiais. tik as nesutikciau kad tai butina salyga. jei yra kitaip, prasyciau rimtesnio pagrindimo, nes tema idomi. O jei as tik del sveikatos tampausi, kad normalios aplitudes butu, nesutrumpetu raumuo ir tt. tai ka tada? jau neprasitampysi?
Patikslink klausimą, nes nesupratau :chmm:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Šalis: lt
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #182 įjungtas: 2011 Spa 04, 00:17:53 am »
ne, kojų smūgiai nėra būtina sąlyga, bet greičiau didelis palengvinimas. Žodžiu, be statinio tempimo reik daryt dinaminį dar.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #183 įjungtas: 2011 Spa 04, 00:22:30 am »
ne, kojų smūgiai nėra būtina sąlyga, bet greičiau didelis palengvinimas. Žodžiu, be statinio tempimo reik daryt dinaminį dar.

del statinio ir dinaminio tempimo, labai idomi tema. as visada buvau kaip ir salininkas statinio tempimo. ateseit nesusitraumuot ir tt. neseniai tokia idomia minti "sutikau". esme tokia buvo, kad dinaminis tempimas vienareiksmiskai kaip apsilimas - pries treniruote. padeda isjudint raumenis ir pagerint rezultatus. pries treniruote jokiais budais nenaudot statinio, nes jis bevertis, netaip gerai apsildo raumeni, ir salta raumeni sunkiau isjudint bla bla bla :D po treniruotes, tik statinis. statinis geriau pratampo pati raumeni (kaip ir minejau, butina salyga ne maziau 30s). butent toks receptas statinio ir dinaminio tempimo man visai idomus pasirode, kuris laikas pries treniruote bandau siek tiek dinamiskai prasitampyt, paziuresim kas bus :)

p.s. saugly, arminatas kaip ir atsake :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #184 įjungtas: 2011 Spa 04, 08:32:36 am »
Sąnarius prasukioji, padarai 50 pritupįmų, o geriau 100, ir tampaisi. Iškart daryt tempimą mūsų sąlygom yra pavojinga.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #184 įjungtas: 2011 Spa 04, 08:32:36 am »

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Amžius: 46
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #185 įjungtas: 2011 Spa 04, 09:31:40 am »
del statinio ir dinaminio tempimo, labai idomi tema. as visada buvau kaip ir salininkas statinio tempimo. ateseit nesusitraumuot ir tt. neseniai tokia idomia minti "sutikau". esme tokia buvo, kad dinaminis tempimas vienareiksmiskai kaip apsilimas - pries treniruote. padeda isjudint raumenis ir pagerint rezultatus. pries treniruote jokiais budais nenaudot statinio, nes jis bevertis, netaip gerai apsildo raumeni, ir salta raumeni sunkiau isjudint bla bla bla :D po treniruotes, tik statinis. statinis geriau pratampo pati raumeni (kaip ir minejau, butina salyga ne maziau 30s). butent toks receptas statinio ir dinaminio tempimo man visai idomus pasirode, kuris laikas pries treniruote bandau siek tiek dinamiskai prasitampyt, paziuresim kas bus :)

p.s. saugly, arminatas kaip ir atsake :)
Kažkaip pražiūrėjau įdomią diskusiją čia.
Vienu postu aukščiau arimanas kaip ir atsakė į Lonso klausimą, pabandysiu tik šiek tiek papildyt. Treniruotę pradedant (ne lankstumo, o tiesiog..) tempimo šaltiem raumenim daryt ne tik kad neverta, bet ir pavojinga. Pradžiai atlikti sukinius (t.y. išjudint sąnąrius), tada pašildyt raumenis ir širdies kaujagyslių sistemą - bėgt ratu, šuoliuot, pristatomu žingsniu ir t.t., visi žino apie ką kalba eina, po to daryt spec. apšilimą, į kurio sudėtį įeis it tempimo pratimai. Čia jau kožnai disciplinai skirtinga, nes tai kas aktualu BJJ, visiškai nereikalinga TKD ir pan. Bet ir čia nieko naujo nepasakiau. Tik tiek, kad nereikia susikoncentruot vien į kojų tempimą špagatui, o visas kitas raumenų grupes palikt likimo valiai...
Kas man kliuvo keliuose pasisakymuose aukščiau, tai terminų vartojimas. Žodis tampymas kažkaip man su smaukymu asocijuojasi, ne su tempimo pratimais. Nes netgi dinaminiai tempimo pratimai nėra bukas spyruokliavimas.
Kitas svarbus dalykas, kurį pravartu prisimint, kad tempimo pratimai savo prigimtimi mažina tonusą, tad jų padaugint treniruotės pradžiai tikrai nėra tikslo. O va baigiamojoje treniruotės dalyje, darant atvėsimą, jie yra pats tas. Mano manymu, treneriai treniruotės pabaigoje liepdami "savarankiškai prasitampyt" (būna tokių kurie ir pasitampyt pasiūlo) daro didelę klaidą, kuri ilguoju periodu (kažkaip man lenda čia anglų kalbos terminas "Long term") atsilieps neigiamu rezultatu ir traumatizmu. Taip, kaip apšilimas yra kontroliuojama veikla, manau turėtų būti kontroliuojamas ir atvėsimas. Nes taisyklingas tempimo pratimų atlikimas irgi yra mokslas, kurio statistinis sportininkas ne visada išmano. Nors aišku sportinikui to ir nereikėtų, jei jo treneris žinos kas, kaip ir kodėl, ir einant laikui perteiks tai savo auklėtiniams.

O grįžtant į jaunus laikus, tai šviesas irgi junginėjau kojomis, pašto dėžutę atrakinęs atidarinėdavau - uždarinėdavau ir t.t. Ir sugipsuota koja labai gerai tokiu atveju veikdavo kaip pratimo pasunkinimas :D
Ir špagatą/virvutę iki 30 metų darydavau bile kada, net būdamas šaltas. Dabar jau taip nesigauna.
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #186 įjungtas: 2011 Spa 04, 10:15:43 am »
Kažkaip pražiūrėjau įdomią diskusiją čia.
Vienu postu aukščiau arimanas kaip ir atsakė į Lonso klausimą, pabandysiu tik šiek tiek papildyt. Treniruotę pradedant (ne lankstumo, o tiesiog..) tempimo šaltiem raumenim daryt ne tik kad neverta, bet ir pavojinga. Pradžiai atlikti sukinius (t.y. išjudint sąnąrius), tada pašildyt raumenis ir širdies kaujagyslių sistemą - bėgt ratu, šuoliuot, pristatomu žingsniu ir t.t., visi žino apie ką kalba eina, po to daryt spec. apšilimą, į kurio sudėtį įeis it tempimo pratimai. Čia jau kožnai disciplinai skirtinga, nes tai kas aktualu BJJ, visiškai nereikalinga TKD ir pan. Bet ir čia nieko naujo nepasakiau. Tik tiek, kad nereikia susikoncentruot vien į kojų tempimą špagatui, o visas kitas raumenų grupes palikt likimo valiai...
Kas man kliuvo keliuose pasisakymuose aukščiau, tai terminų vartojimas. Žodis tampymas kažkaip man su smaukymu asocijuojasi, ne su tempimo pratimais. Nes netgi dinaminiai tempimo pratimai nėra bukas spyruokliavimas.
Kitas svarbus dalykas, kurį pravartu prisimint, kad tempimo pratimai savo prigimtimi mažina tonusą, tad jų padaugint treniruotės pradžiai tikrai nėra tikslo. O va baigiamojoje treniruotės dalyje, darant atvėsimą, jie yra pats tas. Mano manymu, treneriai treniruotės pabaigoje liepdami "savarankiškai prasitampyt" (būna tokių kurie ir pasitampyt pasiūlo) daro didelę klaidą, kuri ilguoju periodu (kažkaip man lenda čia anglų kalbos terminas "Long term") atsilieps neigiamu rezultatu ir traumatizmu. Taip, kaip apšilimas yra kontroliuojama veikla, manau turėtų būti kontroliuojamas ir atvėsimas. Nes taisyklingas tempimo pratimų atlikimas irgi yra mokslas, kurio statistinis sportininkas ne visada išmano. Nors aišku sportinikui to ir nereikėtų, jei jo treneris žinos kas, kaip ir kodėl, ir einant laikui perteiks tai savo auklėtiniams.

O grįžtant į jaunus laikus, tai šviesas irgi junginėjau kojomis, pašto dėžutę atrakinęs atidarinėdavau - uždarinėdavau ir t.t. Ir sugipsuota koja labai gerai tokiu atveju veikdavo kaip pratimo pasunkinimas :D
Ir špagatą/virvutę iki 30 metų darydavau bile kada, net būdamas šaltas. Dabar jau taip nesigauna.
Apsilaidot, kolega, apsilaidot  :P man, va, jau netoli 30, o vis dar darau. Juokauju, čia nuo kiekvieno konstitucijos priklauso. Kitas nustoja nors trumpam tempimą daryt ir pavirsta atgal į pinokį. O mano pradžia buvo TKD, kai viską vien kojom darai, tai kitaip tos galūnės formuojas  :-) Vat nugaros tempimų beveik visai negaliu daryt, bo kreivas labai nuo vaikystės.
Carlos Castaneda

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #187 įjungtas: 2011 Spa 04, 11:01:00 am »
Aš galvoju vis apie stebūklingą Smauglio sistemą... :chmm: zamachivai nuskambėjo tada, nors ir brangiai  :D
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Amžius: 46
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #188 įjungtas: 2011 Spa 04, 12:18:39 pm »
Apsilaidot, kolega, apsilaidot  :P man, va, jau netoli 30, o vis dar darau. Juokauju, čia nuo kiekvieno konstitucijos priklauso. Kitas nustoja nors trumpam tempimą daryt ir pavirsta atgal į pinokį. O mano pradžia buvo TKD, kai viską vien kojom darai, tai kitaip tos galūnės formuojas  :-) Vat nugaros tempimų beveik visai negaliu daryt, bo kreivas labai nuo vaikystės.
Imamės, škias, priemonių nuosekliai dabar. Rezultatas jau matyt, galiu girtis :D Ir taip, kai naudojausi proga pažinti TKD, tai tempimai užimdavo turbūt 2/3 apšilimo. Bet užtai ir kojos tada eidavo belekokiu greičiu ir amplitude...

Dar va ką prisiminiau dėl tempimo pratimų taikymo treniruotėse: Yra rekomendacijos įvadinėje dalyje derinti statinius ir dinaminius pratimus, o baigiamojoje dalyje - vadinamąją PNF metodiką, kitaip tariant statinio tempimo atmainą, kai pradžioje raumuo įtempiamas, tada atpalaiduojamas, ir tada ištempiamas. veikia gerai šitas dalykas, tik vėlgi, reikia kad būtų kontroliuojamas procesas, o ne patampymas
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

Atsijungęs Rickson

• 7 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2011
  • Žinutės: 59

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #189 įjungtas: 2011 Lap 20, 21:23:18 pm »
Sveiki
Noriu paklaust ar galima tampytis kasdiena, kai dar nesu labai prasitampes? Ir tinkama tokia programele mano:apsilimas, 2 kartai po 2 su puse minutes sedejimas virvutej, 2 kartai po 20 sekundziu i abi puses spagatas, tarpuose koju mostai, o gale kojas issketus tempti pries siena kokias 2 minutes. Ar cia uztenka tiek tampytis per diena? ar reiketu daugiau?  Ir ar tokia programa galima tampytis kasdiena?
aciu

« Atsakyti #189 įjungtas: 2011 Lap 20, 21:23:18 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #190 įjungtas: 2011 Lap 20, 21:38:13 pm »
Sveiki
Noriu paklaust ar galima tampytis kasdiena, kai dar nesu labai prasitampes? Ir tinkama tokia programele mano:apsilimas, 2 kartai po 2 su puse minutes sedejimas virvutej, 2 kartai po 20 sekundziu i abi puses spagatas, tarpuose koju mostai, o gale kojas issketus tempti pries siena kokias 2 minutes. Ar cia uztenka tiek tampytis per diena? ar reiketu daugiau?  Ir ar tokia programa galima tampytis kasdiena?
aciu

net akiu nepakelei turbut i virsutinius postus? pakankamai daug info apie dinaminius ir statinius prasitampymus + laika kiek deretu islaikyti tempima ir tt.

Atsijungęs Rickson

• 7 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #191 įjungtas: 2011 Lap 20, 21:52:23 pm »
Na skaites as sita tema, bet jau primirses, nes kuri laika nesekiau. Zodziu as pasedziu spagate ir virvutej, o po to atsipalaiduoju ir is karto padarau po koki 30 mostu soniniu, po to pailsiu ir vel pasedziu virvutej ir spagate ir po 20 priekiniu ir galiniu mostu abiem kojom. Ar cia teisingai as darau?
Ir dar svarbu man, ar galima tampytis kasdiena ar nepertempsiu raumenu?
aciu

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #192 įjungtas: 2011 Lap 20, 21:56:53 pm »
Na skaites as sita tema, bet jau primirses, nes kuri laika nesekiau. Zodziu as pasedziu spagate ir virvutej, o po to atsipalaiduoju ir is karto padarau po koki 30 mostu soniniu, po to pailsiu ir vel pasedziu virvutej ir spagate ir po 20 priekiniu ir galiniu mostu abiem kojom. Ar cia teisingai as darau?
Ir dar svarbu man, ar galima tampytis kasdiena ar nepertempsiu raumenu?
aciu

kartojimas - mokslu motina :) yra proga atsimint :) vargu ar kas nores tau viska perrasinet po kelis kartus. idesi pastangu ir aisku viskas bus.

Atsijungęs Rickson

• 7 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #193 įjungtas: 2011 Lap 20, 22:52:07 pm »
na as prasau komentaru i mano programele :)

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #194 įjungtas: 2011 Lap 21, 00:34:38 am »
Sveiki
aciu

gana panasiai ir as tampausi. rezultatas eina kai tampausi pastovei, bet kai tik "nutruksta" reguliarus tampymasis (nu zinai, nauja geima isirasai ar seip nera laiko) tai vel gryztu i defaulta. praeita ziema kai tampiausi labai daug tai buvo mazai like iki spagato, bet puse metu nepasitampiau ir default, bet stai dabar vel judu i prieki (mazai geiminu). tai va tampausi beveik kiekviena diena po treneruociu, kartais net 7d per savaite ir dar nenumiriau, taipkad gali kankintis kazdien i sveikata, jeigu tik valios tam uzteks, nes tai vieni nemaloniausiu pratimu - skauda ir uzknisa. ir rezultatas nekyla taipjau greitai, cia paliubomu jei nori an spagato sest normaliai ir but kaip tie gimnastai, tai reikia metu metus istisai (be pertrauku) varyt, ir tokia programa net greiciausiai netinkama, bet jeigu tik seip del saves, del kovos menu ir is neturejimo ka veikt tai pac tas.

btw as darau tris serijas kurios susideda is keliu baziniu pratimu (kaipkad spagatai) ir kiekviena pratima po 30sec. trys serijos teuztrunka ~10 min. brangaus laiko. nebent tarp seriju prie kompo prisedi, tada uztrunka apie 30 min.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

« Atsakyti #194 įjungtas: 2011 Lap 21, 00:34:38 am »