del statinio ir dinaminio tempimo, labai idomi tema. as visada buvau kaip ir salininkas statinio tempimo. ateseit nesusitraumuot ir tt. neseniai tokia idomia minti "sutikau". esme tokia buvo, kad dinaminis tempimas vienareiksmiskai kaip apsilimas - pries treniruote. padeda isjudint raumenis ir pagerint rezultatus. pries treniruote jokiais budais nenaudot statinio, nes jis bevertis, netaip gerai apsildo raumeni, ir salta raumeni sunkiau isjudint bla bla bla
po treniruotes, tik statinis. statinis geriau pratampo pati raumeni (kaip ir minejau, butina salyga ne maziau 30s). butent toks receptas statinio ir dinaminio tempimo man visai idomus pasirode, kuris laikas pries treniruote bandau siek tiek dinamiskai prasitampyt, paziuresim kas bus
p.s. saugly, arminatas kaip ir atsake 
Kažkaip pražiūrėjau įdomią diskusiją čia.
Vienu postu aukščiau arimanas kaip ir atsakė į Lonso klausimą, pabandysiu tik šiek tiek papildyt. Treniruotę pradedant (ne lankstumo, o tiesiog..) tempimo šaltiem raumenim daryt ne tik kad neverta, bet ir pavojinga. Pradžiai atlikti sukinius (t.y. išjudint sąnąrius), tada pašildyt raumenis ir širdies kaujagyslių sistemą - bėgt ratu, šuoliuot, pristatomu žingsniu ir t.t., visi žino apie ką kalba eina, po to daryt spec. apšilimą, į kurio sudėtį įeis it tempimo pratimai. Čia jau kožnai disciplinai skirtinga, nes tai kas aktualu BJJ, visiškai nereikalinga TKD ir pan. Bet ir čia nieko naujo nepasakiau. Tik tiek, kad nereikia susikoncentruot vien į kojų tempimą špagatui, o visas kitas raumenų grupes palikt likimo valiai...
Kas man kliuvo keliuose pasisakymuose aukščiau, tai terminų vartojimas. Žodis
tampymas kažkaip man su
smaukymu asocijuojasi, ne su tempimo pratimais. Nes netgi dinaminiai tempimo pratimai nėra bukas spyruokliavimas.
Kitas svarbus dalykas, kurį pravartu prisimint, kad tempimo pratimai savo prigimtimi mažina tonusą, tad jų padaugint treniruotės pradžiai tikrai nėra tikslo. O va baigiamojoje treniruotės dalyje, darant atvėsimą, jie yra pats tas. Mano manymu, treneriai treniruotės pabaigoje liepdami "savarankiškai prasitampyt" (būna tokių kurie ir
pasitampyt pasiūlo) daro didelę klaidą, kuri ilguoju periodu (kažkaip man lenda čia anglų kalbos terminas "
Long term") atsilieps neigiamu rezultatu ir traumatizmu. Taip, kaip apšilimas yra kontroliuojama veikla, manau turėtų būti kontroliuojamas ir atvėsimas. Nes taisyklingas tempimo pratimų atlikimas irgi yra mokslas, kurio statistinis sportininkas ne visada išmano. Nors aišku sportinikui to ir nereikėtų, jei jo treneris žinos kas, kaip ir kodėl, ir einant laikui perteiks tai savo auklėtiniams.
O grįžtant į jaunus laikus, tai šviesas irgi junginėjau kojomis, pašto dėžutę atrakinęs atidarinėdavau - uždarinėdavau ir t.t. Ir sugipsuota koja labai gerai tokiu atveju veikdavo kaip pratimo pasunkinimas

Ir špagatą/virvutę iki 30 metų darydavau bile kada, net būdamas šaltas. Dabar jau taip nesigauna.