AutoriusTema: Lankstumas  (Skaityti 56950 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2005
  • Žinutės: 427
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Lankstumas
« Atsakyti #120 įjungtas: 2006 Lap 09, 21:11:41 pm »
Turiu draugą, kuris padaro virvutę/špagatą be apšilimo, tai nieko naujo nepasakė. Aš žinau ir kaip ir kas, bet va neprogresuoju. O vasarą dariau Air Alert 3 ir kašį žaisdavau dažnai labai, tai kojos visada pavargusios būdavo, nesinorėdavo vėliau jau ir tampytis. Aišku kartais užkėlęs ant dviaukštės lovos palaikydavau tempimo padėty, bet nedažnai.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #121 įjungtas: 2006 Lap 09, 21:18:59 pm »
Žalias, kantrybės. Man regis, jei penkis metus tampysies ir niekas negerės, tada jau galėsi sakyt, kad pravalas... Nu bet užtat išvengsi pakeliui visokių traumų dėl nepratampytų sausgyslių, kurios būna žiauriai skausmingos, tai vis tiek tas tampymasis perniek nenueis. Bet šiaip manau, po 5 metų turėtum pajust skirtumą. Aišku, nuoširdžiai dirbant kas antrą ar mažų mažiausiai kas trečią dieną. Ir jei darysi kelių mėnesių pertraukas, paskui vėl pradėsi nuo nulio. Geriau jau jų nebūtų. Neturi jėgų po valandą ardytis, skirk bent pusvalandį. Sėkmės
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2006 Lap 09, 21:38:17 pm »
Vasaros pertrauka mano tampymuisi nė kiek nepamaišė, nes po vasaros dar geriau prasitampiau. Neseniai skaičiau literatūrą, kad smegenys pripranta prie tam tikros kūno padėties. Pvz. kadangi visada sėdint, miegant einant ar pan. kojos pasislenka tik tiek kiek joms reikia tam darbui atlikti, tai smegenys tą kūno padėtį išsaugo, o kai kojas nori praplėst, tai priešinasi su visom sausgyslėm ir smegenys, nes tokia kūno padėtis kaip išskėstom kojom yra nepriimtina smegenims. Pvz. kai prasitampiau kažkiek iki vasaros, smegenyse dar užsiliko tos kūno padėties atvaizdas, o po vasaros jis vėl buvo atgamintas. Na kažkas panašaus čia. Kaip ir visurt - kūnas prisitaiko prie jam "primestų" sąlygų ir literatūroje būtent nurodoma, kad didžiausią reikšmę vaidina ne sausgyslės, o būtent smegenys. Todėl nusiteikimas/motyvacija/tikėjimas gali daug daugiau pagelbėt negu dažnas tampymasis. Bandau aš šitą metodiką, žiūrėsiu, ar veiks ar ne. Dabar sistemingai tampausi + bandau nuteikt save. Dar dirbt dirbt ir dirbt, rezultatas gal kada nors ateis.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #123 įjungtas: 2006 Lap 09, 23:03:22 pm »
Nu čia biškį ne tas variantas. Per giliai lankstai :ruko:

Šiaip patarčiau pakeisti metodikas, daryt kitokius pratimus.

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #124 įjungtas: 2006 Lap 09, 23:05:57 pm »
Gal gali konkrečiau? Kas ne taip? Ko reikėtų vengti / ką daryti?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #124 įjungtas: 2006 Lap 09, 23:05:57 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #125 įjungtas: 2006 Lap 10, 11:29:29 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Gal gali konkrečiau? Kas ne taip? Ko reikėtų vengti / ką daryti?

Aš ne aiškiaregis, kad pasakyčiau ko vengti :angel: Siūlau tau pakeisti pratimus todėl, kad kūnas gautų jam naujo kitokio krūvio. Čia panašiai kaip su štangomis. Kai nustoji progresuoti, paprasčiausia yra kitokius pratimus daryti, nes nuo kitoki pratimų ir krūvis kitoks, kas savotiškai organizmui sukelia nedidelį šoką, dėl kurio ir vyksta visas progresas.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2006 Lap 12, 03:42:46 am »
Turiu draugą, kuris padaro virvutę/špagatą be apšilimo, tai nieko naujo nepasakė. Aš žinau ir kaip ir kas, bet va neprogresuoju. O vasarą dariau Air Alert 3 ir kašį žaisdavau dažnai labai, tai kojos visada pavargusios būdavo, nesinorėdavo vėliau jau ir tampytis. Aišku kartais užkėlęs ant dviaukštės lovos palaikydavau tempimo padėty, bet nedažnai.
Labai atsiprashau, bet tokiam senam sukriosheliui kaip ash tas tavo Air Alert 3 nieko nesako... :oops:
Tegu nors tavo 10-tis draugu daro tuos shpagatus be apshilimo, ash ne pasigirti norejau, o tik pasakyti, kad ish visu metu laiku vasara vienas geriausiu laikotarpiu tampytis!!! :senis: Nezinau, kaip tu treniruojies, bet kai ash norejau daryti shpagatus, tai ash skiriau jiems didziaja dali saves, kai ash norejau kozko pasiekti atsispaudimu daryme, tai ir velgi liuto dali gaudavo atsispaudimai, o visiems kitiems dalykams (tas pats buvo ir shpagatu atveju) skirdavau demesio tik tiek, kad neprarsti formos...

« Paskutinis taisymas: 2006 Lap 12, 03:53:45 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2006 Lap 12, 03:51:45 am »
Vasaros pertrauka mano tampymuisi nė kiek nepamaišė, nes po vasaros dar geriau prasitampiau. Neseniai skaičiau literatūrą, kad smegenys pripranta prie tam tikros kūno padėties. Pvz. kadangi visada sėdint, miegant einant ar pan. kojos pasislenka tik tiek kiek joms reikia tam darbui atlikti, tai smegenys tą kūno padėtį išsaugo, o kai kojas nori praplėst, tai priešinasi su visom sausgyslėm ir smegenys, nes tokia kūno padėtis kaip išskėstom kojom yra nepriimtina smegenims. Pvz. kai prasitampiau kažkiek iki vasaros, smegenyse dar užsiliko tos kūno padėties atvaizdas, o po vasaros jis vėl buvo atgamintas. Na kažkas panašaus čia. Kaip ir visurt - kūnas prisitaiko prie jam "primestų" sąlygų ir literatūroje būtent nurodoma, kad didžiausią reikšmę vaidina ne sausgyslės, o būtent smegenys. Todėl nusiteikimas/motyvacija/tikėjimas gali daug daugiau pagelbėt negu dažnas tampymasis. Bandau aš šitą metodiką, žiūrėsiu, ar veiks ar ne. Dabar sistemingai tampausi + bandau nuteikt save. Dar dirbt dirbt ir dirbt, rezultatas gal kada nors ateis.
Jei ne visas, tai bent jau didziaja dali cia ishsakytu minciu palaikau!!! :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2006 Lap 12, 12:38:07 pm »
Labai atsiprashau, bet tokiam senam sukriosheliui kaip ash tas tavo Air Alert 3 nieko nesako... :oops:
Tegu nors tavo 10-tis draugu daro tuos shpagatus be apshilimo, ash ne pasigirti norejau, o tik pasakyti, kad ish visu metu laiku vasara vienas geriausiu laikotarpiu tampytis!!! :senis: Nezinau, kaip tu treniruojies, bet kai ash norejau daryti shpagatus, tai ash skiriau jiems didziaja dali saves, kai ash norejau kozko pasiekti atsispaudimu daryme, tai ir velgi liuto dali gaudavo atsispaudimai, o visiems kitiems dalykams (tas pats buvo ir shpagatu atveju) skirdavau demesio tik tiek, kad neprarsti formos...

Pažiūrėk mano profily yra puslapio nuoroda, ten ir galėsi sužinot kas per daiktas yra Air Alert 3. Jeigu būtum apie AA3 anksčiau paskaitęs, man regis tavo antros posto dalies jau nebebūtų..
Ir kaip supratau tai tu manai, kad aš tam visiškai laiko neskiriu ir dėl do neprogresuoju. Nė velnio. Laiko skyriau ir AA3, ir atsispaudimams ir lankstumui dabar skiriu didelę dalį savęs, bet bet..

Atsijungęs RytisR

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2009
  • Žinutės: 136
  • Vieta: Pan. Raj.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2009 Vas 15, 12:40:27 pm »
Air alert kaip suprantu suolio gerinimui? Prie ko cia lankstumas? O spagatas be apsilimo yra niekai.

Tai Zalias, uzteko kantrybes pasiekti savo lankstumo tikslams?  :-)
« Paskutinis taisymas: 2009 Vas 15, 18:27:32 pm nuo RytisR »
Eye for an eye will make all us blind...

« Atsakyti #129 įjungtas: 2009 Vas 15, 12:40:27 pm »

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2009 Vas 15, 20:16:55 pm »
Air Alert su lankstumu nesusijęs, bet paskaityk pokalbį aukščiau, pamatysi, kodėl jis buvo paminėtas.
O lankstumo taip ir nepavyko reikiamo pasiekt, iki virvutės ar špagato kaip trūkdavo ~ pusantro sprindžio, taip ir trūksta. O dabar tai gal net daugiau trūksta, nes nuplaukė mano visi sportai dėl stuburo problemų, o prasilankstyt vis rečiau ir rečiau teprisiverčiu..

Atsijungęs RytisR

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2009
  • Žinutės: 136
  • Vieta: Pan. Raj.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #131 įjungtas: 2009 Vas 15, 22:39:39 pm »
Na va kaip viskas gavosi... reikia tiketis, kad sugysi  :-D
Eye for an eye will make all us blind...

sqll

• Svečias
« Atsakyti #132 įjungtas: 2009 Vas 25, 11:10:35 am »
Kai  tampaisi paprasyk kad treneris ar draugas dar labiau istemptu koja arba darkit tempima po du ireme kojas i slaunis, mes trefkei darom tempima taip kad 1 minute tempiames taip kad gan gerai jaustus ir puse minutes spaudziam kiek galim ir labai gerai jaucias rezultatai, bet tie kur ten jau ilgiau eina jie patys nebeprasitempia, treneris jiem pratempia.  ;-)

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #133 įjungtas: 2009 Vas 25, 11:49:55 am »
Ir as lankstus... kaip senas azuolas...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Hearior

• Svečias
« Atsakyti #134 įjungtas: 2010 Lie 21, 11:24:30 am »
Tai vat chebra,

turiu dabar klausimėlį. Šiandien iki savų treniruočių (pas trenerius), sumąsčiau visą dieną iki tol (su pietų pertraukom ir pasiilsėjimais trumpais) pasitreniruoti. Taigi stovėsenas treniruojuosi ir pnš. O dar norėčiau šnd. pasitreniruoti ir špagatą/virvę. Mano lankstumas geras, tik ne tose vietose :)

Dabar va klausimas. Jeigu aš dabar taip kokias dvi ištisai prie jo dirbčiau, t.y. maximume su vis dar patempimais 5min.  2min poilsio. 5min. t.t. ar tai man duotų didelės naudos jų daryme? Ar reikia pamažu, o jei iškart belekiek darai nieko gero? Man atsakymo reikėtų kuo greičiau. Dėkui iš anksto

,Hearior

« Atsakyti #134 įjungtas: 2010 Lie 21, 11:24:30 am »