manau EzysGazuotas turėjo galvoje ne tai,kad "kol vartoji tol norisi sportuot", bet tai,ar po ilgamečių treniruočių su tokiais papildais ir juos metus kūnas fizinės savybės vystytis. juk visi žinom,kad žmogaus kūnas pats sugeba paimt/skaidyt/pagamint iš kažko reikiamas medžiagas. tai vat ir man tuo pačiu kyla klausimasžar tas mechanizmas nesugadinamas?
kulturistai tu kreatinu,bcaa,l-karnitinu ir pns per 5metus tiek suvartoja, keik mes per visa gyvenima turbut nesuvalgysim ir nieko
beto treniruotese ardydamasis kaip jautis ir nevartodamas jokiu vitaminu/mineralu ir papildu greiciau sudrosi savo mechanizma, nei tie kurie visa tai vartoja. Juk cia ne steroidai, o tiesiog maisto papildai(vien pavadinimas viska pasako
) Taip, kaikurias medziagas organizmas gali pasigamint, bet tik mazais kiekiais, todel juos reikia siek tiek papildyti, bet butent BCAA organizmas negali pasigaminti pats, o jos yra pagrindinis raumenu ''maisto'' saltinis. Be ju tiesiog alini savo, kaip jau minejai ''mechanizma''
BCAA ar kreatinas yra tie patys maisto papildai kaip ir vitaminai bei mineralai. Tas pats paizdys, kaip as gulejau ligonineje, nes per vasaros karscius daug sportavau ir nevartojau jokiu papildomu vitaminu, to pasekoje man atsirado, kalio/magnio trukumas (jie tiesiog issiprakaitavo) ir teko savaite paguleti ligonineje
ir tuos pacius mineralus man leido per laselines
Dabar pasimokiau - nusipirkau kelias bankes multivitaminu, bei cellmass, kad tiesiog nepatirti raumenu regreso, beto ten yra papildomai elektrolitu, o jei kaip tik atstato visa tai kas issiprakaituoja po treniruotes. Del kreatino vartojimo taip kaip norit, bet BCAA tai manau butina, jei norit, kad po sunkios treniruotes raumenys nebutu draskomi, o kas kart po treniruotes jaustusi progresas. Atsiprasau uz OT, bet tiem kas nezino parasysiu kas yra BCAA: tai sakotos grandines amino rugstys, tai triju amino rugsciu derinys (Izoleucinas,Valinas ir Leucinas)
Izoleucinas
• Šakotos grandinės amino rūgštis paruošta naudoti raumenų audinių energijai
• Naudojamas apsaugoti raumenis nuo irimo
• Būtinas hemoglobino gamybai
Valinas
• Šakotos grandinės amino rūgštis
• Neapdorojama kepenyse, todėl iškart nusiunčiama į raumenis
• Gerina smegenų veiklą
Leucinas
• Šakotos grandinės amino rūgštis naudojama kaip energijos šaltinis
• Mažina raumenų ardymą energijai
• Prisideda gyjant žaizdoms ir lūžusiems kaulams