Sakai 10 metu ir isliko "grudinimas"? Tai taip smarkiai pazeista viskas? 
SIaip grudinimo principas paprastas - nuo dauzymo apmirsta nervu galunes. Bet ar jos "neatauga" nezinau. Siaip nemanau, kad tai labai sveika. Taicai gana anksti ant vaistuku iseina.
Spėju, jei krumpliai pamaudžia 15 sek. po smūgio, tai niekas ten neapmirė

Ir jei krumplių gyvenime grūdinant neskaudėjo, tai, matyt, tiesiog kaulinis audinys sušiurkštėjo ar koks velnias... Kad tai labai sveika ir aš nemanau. Bet sportas irgi nesveika. Bent kiek rimtesnis. Kaulams, sąnariams, vsio takoje. Užtat sveika širdžiai, psichologijai, kūno svoriui palaikyti ir t. t. Niekur nebūna, kad išloštum viską.
Be to, realiai bent mano krumplių grūdinimas vyko grynai per atsispaudimus ant visokios rūšies pagrindo - kaip minėjau, ant asfalto, ant žolės, ant grindų ir t. t. Tai čia ne daužymas, mano galva. Į tą medį mes gal porą kartų ant dūros pabandėm pabilsnot
Trumpai tariant, reziumuoju: manau, kad krumplių grūdinimas daužant į visiškai kietus paviršius yra kvaila, daužyt į visiškai kietus paviršius reikia jau užgrūdinus krumplius ir tik ant dūros - nepilna jėga. Bet grūdinimas atsispaudimais ant krumplių ar smūgiais į apyminkštes makivaras, kriaušes ir t. t. - visai protinga