AutoriusTema: Galūnių ir kitų kūno dalių grūdinimas  (Skaityti 53519 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

blogietis

• Svečias
Re: Galūnių ir kitų kūno dalių grūdinimas
« Atsakyti #225 įjungtas: 2007 Kov 02, 15:54:23 pm »
Tai kam tokios treniruotes isvis reikalingos? Yprasi neteisingai atlikinet smugius, o ta ypratima koreguot yra kurkas sunkiau nei nuo pradziu mokintis.

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #226 įjungtas: 2007 Kov 02, 16:58:45 pm »
Uz tai pas jy ir nelankiau, pries jy buvo kitas treneris, tas tai rimtas kovotojas, tai su juo budavo smagios treniruotes. liepia ka daryt visiems sutojus eilute o jis vaiksto, jei ka negerai ateina pataiso, nu ten su juo tai navarotu budavo :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #227 įjungtas: 2007 Bir 20, 01:30:37 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Ai, aš labai taikus žmogus, gatvėj mieliau muščiaus su plyta, akmeniu ar pagaliu, nei su krumpliais, ir man grūdint nieko nesinori... Priešingai, kuo daugiau sveikatos, tuo geriau. O grūdinimas yra traumavimas, ar tu taip žiūrėk, ar anaip.
Pastaruoju metu pastebėjau įdomų dalyką - kad visgi matyt užgrūdinau krumplius ir nė velnio nesusitraumavau - nes skaldant į sieną maždaug 50-60 proc. jėga krumpliams nieko nesidaro, siena dreba.  :angel: Tarp kambarių, ne namo  :-]
Paneigiu taigis savo ilgus išvedžiojimus, kad grūdinimas yra traumavimas  :oops:
Grūdinkimės, draugai  :maisas:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #228 įjungtas: 2007 Bir 20, 14:27:48 pm »
Pastaruoju metu pastebėjau įdomų dalyką - kad visgi matyt užgrūdinau krumplius ir nė velnio nesusitraumavau - nes skaldant į sieną maždaug 50-60 proc. jėga krumpliams nieko nesidaro, siena dreba.  :angel: Tarp kambarių, ne namo  :-]
Paimk kita siena  :angel:
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #229 įjungtas: 2007 Bir 20, 19:50:41 pm »
Paimk kita siena  :angel:

Paėmiau. Iš susidomėjimo. Sodyboje. Rąstinio tvarto atsikišusį rąstą. Ta pati 50-60 proc. jėga. Siena nedreba, vadinasi, atatranka į krumplius didesnė. Pamaudė maždaug 15 sekundžių. Nu taip, matyt, iš nuostabos - o kas čia dabar? Seniai to nebuvo  :D
Ta pačia proga ir į asfaltą pakalinėjau basos kojos pirštų pagalvėlėm, maždaug 70-80 proc. jėga... Tai ten net ir nemaudė :) Nu bet koja už ranką kas be ko stipresnė... Kaip ir delno šonas išorinis už krumplius...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #229 įjungtas: 2007 Bir 20, 19:50:41 pm »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #230 įjungtas: 2007 Bir 20, 20:32:04 pm »
Paėmiau. Iš susidomėjimo. Sodyboje. Rąstinio tvarto atsikišusį rąstą. Ta pati 50-60 proc. jėga. Siena nedreba, vadinasi, atatranka į krumplius didesnė. Pamaudė maždaug 15 sekundžių. Nu taip, matyt, iš nuostabos - o kas čia dabar? Seniai to nebuvo  :D
Ta pačia proga ir į asfaltą pakalinėjau basos kojos pirštų pagalvėlėm, maždaug 70-80 proc. jėga... Tai ten net ir nemaudė :) Nu bet koja už ranką kas be ko stipresnė... Kaip ir delno šonas išorinis už krumplius...

Galva dar... Galva pastuksenk ;) I ka nors kieta :D :D :D

O jei tiesiog per kietas briaunas kietomis kuno vietomis nemust, gal ir visiskai nebutinas tas grudinimas ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #231 įjungtas: 2007 Bir 20, 20:51:48 pm »
Galva dar... Galva pastuksenk ;) I ka nors kieta :D :D :D

O jei tiesiog per kietas briaunas kietomis kuno vietomis nemust, gal ir visiskai nebutinas tas grudinimas ;)
Ai, žinai, aš va galvoju - o jei gatvėje nepasitaikys plyta po ranka? Akmuo? O jeigu netyčia reikės mušti kietomis kūno vietomis per kietas briaunas - per pasmakrę ar smilkinį pvz... Nes aš minkštom vietom išvis nemušu :) Nesimokiau šito meno...
Ir dar - o aš grūdinti dabar ir nesiruošiu, taip sau dėl įdomumo pasibandžiau, ar išliko užsigrūdinimas nuo senų laikų, ir kas įdomu, va ėmė ir išliko, nors 10 metų nieko ta kryptimi nedaryta absoliučiai. O tada manęs niekas neklausė, noriu aš grūdint ar ne. Yra atsispaudimai ant krumplių ant asfalto, ir daryt reikia, yra smūgiai į medį, ir reikia smūgiuot... Tiesa, paskui merginos buvo nuo grūdinimo atleistos, bet matyt ir iki to laiko užsigrūdino. Nu ir neliūdžiu aš dėl to, ką aš galiu pasakyt... Protingai visgi viskas buvo daroma... Nes krumpliai nedeformuoti ir jų neskauda...

TaroKong

• Svečias
« Atsakyti #232 įjungtas: 2007 Bir 20, 22:52:58 pm »
Sakai 10 metu ir isliko "grudinimas"? Tai taip smarkiai pazeista viskas? :)
SIaip grudinimo principas paprastas - nuo dauzymo apmirsta nervu galunes. Bet ar jos "neatauga" nezinau. Siaip nemanau, kad tai labai sveika. Taicai gana anksti ant vaistuku iseina.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #233 įjungtas: 2007 Bir 20, 22:56:36 pm »
SIaip grudinimo principas paprastas - nuo dauzymo apmirsta nervu galunes. Bet ar jos "neatauga" nezinau. Siaip nemanau, kad tai labai sveika. Taicai gana anksti ant vaistuku iseina.
Spėju, jei krumpliai pamaudžia 15 sek. po smūgio, tai niekas ten neapmirė :) Ir jei krumplių gyvenime grūdinant neskaudėjo, tai, matyt, tiesiog kaulinis audinys sušiurkštėjo ar koks velnias... Kad tai labai sveika ir aš nemanau. Bet sportas irgi nesveika. Bent kiek rimtesnis. Kaulams, sąnariams, vsio takoje. Užtat sveika širdžiai, psichologijai, kūno svoriui palaikyti ir t. t. Niekur nebūna, kad išloštum viską.
Be to, realiai bent mano krumplių grūdinimas vyko grynai per atsispaudimus ant visokios rūšies pagrindo - kaip minėjau, ant asfalto, ant žolės, ant grindų ir t. t. Tai čia ne daužymas, mano galva. Į tą medį mes gal porą kartų ant dūros pabandėm pabilsnot :)
Trumpai tariant, reziumuoju: manau, kad krumplių grūdinimas daužant į visiškai kietus paviršius yra kvaila, daužyt į visiškai kietus paviršius reikia jau užgrūdinus krumplius ir tik ant dūros - nepilna jėga. Bet grūdinimas atsispaudimais ant krumplių ar smūgiais į apyminkštes makivaras, kriaušes ir t. t. - visai protinga :) 
« Paskutinis taisymas: 2007 Bir 26, 07:18:20 am nuo stripulis »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #234 įjungtas: 2007 Bir 26, 07:18:50 am »
Manau, kad taicai išeina anksti ant vaistukų ne tiek dėl grūdinimo, kiek dėl kovų pobūdžio  :P :ramentai:

« Atsakyti #234 įjungtas: 2007 Bir 26, 07:18:50 am »

TaroKong

• Svečias
« Atsakyti #235 įjungtas: 2007 Bir 26, 13:51:31 pm »
Citata
Manau, kad taicai išeina anksti ant vaistukų ne tiek dėl grūdinimo, kiek dėl kovų pobūdžio

Galbut, labai nesigincysiu, bet... jei ne grudinimas, tai kovos tokios negaletu buti. Ir esu isitikines, kad kiekvienas beisbolkes lauzymas koja nera i sveikata kojai.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #236 įjungtas: 2007 Bir 26, 14:06:19 pm »

Ir esu isitikines, kad kiekvienas beisbolkes lauzymas koja nera i sveikata kojai.
Visiškai pritariu ir išvis - kam tokia beprasmė  veikla?

Atsijungęs Antanas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2007
  • Žinutės: 83
  • Amžius: 41
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #237 įjungtas: 2007 Bir 27, 11:46:15 am »
Beisbolkių laužymą kojomis priskirčiau saviginai. Puikiai psichologiškai nuteikia kovai  :angel:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #238 įjungtas: 2007 Bir 28, 05:19:38 am »
Beisbolkių laužymą kojomis priskirčiau saviginai. Puikiai psichologiškai nuteikia kovai  :angel:
Ania?  :-] Nuo vaikystės laužai beisbolkes kojom? Perlaužei bent vieną?
O gal tikrai neblogai savigynai? Sulaužai koją beisbolke, niekur neini iš namų ir nieks nepuola...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #239 įjungtas: 2007 Rgs 17, 11:36:01 am »
Temoj apie Wing Tsun (Chun) buvo užkabintas klausimas apie atsispaudimus ant mažūjų krumplių  :-)  Tai va. Remdamasis asmenine treniruočių praktika drįstu truputi sukritikuoti šį metodą. Asmeniškai man (kitiems gal kitaip  :nezino:  Aš tiesiog siekiu kai ko daugiau) atsispaudimai ant galinių krumplių naudos duoda labai labai mažai ir aš jums pasakysiu kodėl. Reikalas tas ,kad pagrindinis krumplis (didžiojo piršto) ,darant tokius atsispaudimus, yra per mažai apkraunamas nors jis dalyvauja tiek vertikaliam smūgyje ,tiek ir horizontaliam :A ir man ,jau turinčiam šiokį tokį užgrūdinimą, to yra per mažai. Taip pat ir dėl riešų stiprinimo. Darant "karatekų" atsispaudimus naudos yra kur kas daugiau.
Taigi, po ilgo laiko ir bandymų ,aš priėjau išvados ,kad net ir smūgiuojant trim galiniais krumpliais, reikia grūdinti juos VISUS be išimties. Todėl rekomenduočiau daryti abi atsispaudimų variacijas (1.Ant didelių krumplių. 2.Ant mažų. ) ,kad žymiai pagerinti rezultatus. Ir nesvarbu kuriuos krumplius jūs naudojat smūgiavimui  :teisejas:

« Atsakyti #239 įjungtas: 2007 Rgs 17, 11:36:01 am »