AutoriusTema: Meditacija  (Skaityti 25176 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #30 įjungtas: 2004 Rgs 02, 16:19:55 pm »
Kaip budistas, tu labai “zapaslyvas“...  :D

Bulundis

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #31 įjungtas: 2004 Rgs 07, 16:35:40 pm »
Manau meditacija labai reikalinga bo:

kazkur skaiciau kad oyama paciupo du lygevercius mokinius ir juos ackirai treniravo. Vienas didziaja treniruociu daly meditavo, kitas dare daug fiziniu pratimu ir bevejk jokios meditacijos. Po metu ar pusmecio jiems dave pakovot taj anas kur nemeditavo buvo priauges 6 kilus ir kvadratinis. Kaip bebutu keista tas kuris meditavo sutarse ana kaip slieka.

Aisku filmuotos medziagos nemaceu manes ten taipat nebuvo todel negliu gult kryzium kad tai tiesa. Bet mano pazystama joga lanko ne vienus metus taj jaj meditacija pujkeuses laiko praleidimas. Galetu taj turbut nuo ryto iki vakaro sedetu ir kaifuotu.  :)

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #32 įjungtas: 2004 Rgs 07, 16:49:02 pm »
Svarbu nepamiršti pridurti, kad Oyama pats ir teisėjavo po visko...  :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Meditacija
« Atsakyti #33 įjungtas: 2004 Rgs 07, 17:41:23 pm »
Šią istoriją vertinu kaip bandymą poveikti tas mintis, jog Ojama toks kietas tik dėl fizinių savybių! Čia tokioje Ojamos knygutėje apie tą atvejį buvo rašoma, tai labai abejoju, ar iš viso buvo taip. Masas nedurnas gi buvo, suprato, kad reikia pasauliui parodyti, jog ir kyokushin ne tik fizinėmis galiomis paremta sistema. Tik tada man kyla klausimas, kodėl kyokushin yra tokie didžiuliai fiziniai krūviai ir reikalavimai? Tai gal geriau šį laiką skirti meditacijai, kad jau taip? A? Nesusimąstėte apie tai?

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #34 įjungtas: 2004 Rgs 07, 18:41:17 pm »
Citata
Šią istoriją vertinu kaip bandymą poveikti tas mintis, jog Ojama toks kietas tik dėl fizinių savybių! Čia tokioje Ojamos knygutėje apie tą atvejį buvo rašoma, tai labai abejoju, ar iš viso buvo taip. Masas nedurnas gi buvo, suprato, kad reikia pasauliui parodyti, jog ir kyokushin ne tik fizinėmis galiomis paremta sistema. Tik tada man kyla klausimas, kodėl kyokushin yra tokie didžiuliai fiziniai krūviai ir reikalavimai? Tai gal geriau šį laiką skirti meditacijai, kad jau taip? A? Nesusimąstėte apie tai?

Man tai jau senokai meditacijos, kokias teko matyti kovos menų mokyklose, kelia gilias abejones.  Kaip galima normaliai pamedituoti per penkias minutes?  Kitur net ir tiek nesėdima...  Kiek teko lankytis įvairiose budistų šventyklose, tai trumpiausiai sėdima 45min., po to dar vaikštoma, vėl sėdima ir pan.  Pas tailandiečių vienuolius, kur paskutiniu metu vaikščiojau, viskas trunka lygiai 2val.

Todėl esu linkęs manyti, jog kovos menų mokyklose užsiimama koncentracija ar relaksacija, bet tikrai ne meditacija...  Kaip ir daugumoje jogos mokyklų...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Meditacija
« Atsakyti #34 įjungtas: 2004 Rgs 07, 18:41:17 pm »

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #35 įjungtas: 2004 Rgs 08, 09:24:27 am »
Saxum! Puikus pastebėjimas!  :-D  

Tikrai, kodėl sau neužduodate tokio klausimo, kad, nežiūrint to, jog laimėjo medituojantis sliekas, Kyokushinkai tik DAR LABIAU įsitvirtino jėgos kultas?... ;)

Vien už šitą pastebėjimą reikia Saxum įtraukti į realius pretendentus gauti mano įsteigtą prizą “už kovos menus“! :alus:

Bet neįtrauksiu!  :P  Kad korupcija nebūčiau apkaltintas...  :D

Pugzlio pastebėjimas irgi yra puikus - kokia dar “triminutė meditacija“?...  :rolleyes:  Prieš treniruotę tėra nusiteikimas, o po jos - atsipalaidavimas. Va ir viskas.

Bet kaip už tai “kietai“ skamba: mes - medituojam!  :-]

Na, o Pugzlys jau ir taip įtrauktas į konkursantus... ;) Tiesiog, pasigerino reitingą!...  :D

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Meditacija
« Atsakyti #36 įjungtas: 2004 Rgs 08, 09:36:39 am »
Sei-i kaip kokis sportininkas, negali be konkurencines kovos, net diskusijose...;)))
Tipo davai varyk geras mintis ir tavo reitingai del prizo gereja....;))))
joke...

O kas liecia meditacija... Ar kur nors tas pasisedejimas pries treniruotes vadinamas "meditacija"?
As bent jau nesusiduriau. Vieni treneriai vadino tai susikaupimu, kiti - pasiruosimu, treti - isigilinimu....
O po triesos - atsipalaidavimu ir nusiraminimu...
Gal tiesiog neturejau "kruto" trenerio?...;)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #37 įjungtas: 2004 Rgs 08, 10:16:16 am »
Citata
Sei-i kaip kokis sportininkas, negali be konkurencines kovos, net diskusijose...;)))
Tipo davai varyk geras mintis ir tavo reitingai del prizo gereja....;))))
joke...

Jokeris!...  :D

O, sporte, tu - taika! Tai kur jau čia tie žiaurumai konkurenciniai?... ;)

O versle ne konkurencija svarbu, o bendradarbiavimas. Taip kad ir čia nepataikei.  :-P

Citata

O kas liecia meditacija... Ar kur nors tas pasisedejimas pries treniruotes vadinamas "meditacija"?
As bent jau nesusiduriau. Vieni treneriai vadino tai susikaupimu, kiti - pasiruosimu, treti - isigilinimu....
O po triesos - atsipalaidavimu ir nusiraminimu...
Gal tiesiog neturejau "kruto" trenerio?...;)

Tai dar viskas prieš akis...  :D

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #38 įjungtas: 2004 Rgs 08, 10:44:33 am »
Citata

Man tai jau senokai meditacijos, kokias teko matyti kovos menų mokyklose, kelia gilias abejones.  Kaip galima normaliai pamedituoti per penkias minutes?  Kitur net ir tiek nesėdima...  Kiek teko lankytis įvairiose budistų šventyklose, tai trumpiausiai sėdima 45min., po to dar vaikštoma, vėl sėdima ir pan.  Pas tailandiečių vienuolius, kur paskutiniu metu vaikščiojau, viskas trunka lygiai 2val.

Aš taip mąstau: įdomu, ar kuris sensėjus kada taip ims ir saviems mokiniams pasakys, kad meditacinių “treniruočių“ lankymas lygiai taip pat privalomas ir svarbus, kaip ir fizinių... ir padarys taip nors vieną dieną savaitėje, skirtą TIK meditacijai?... ;)

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #39 įjungtas: 2004 Rgs 08, 14:12:55 pm »
Citata

Aš taip mąstau: įdomu, ar kuris sensėjus kada taip ims ir saviems mokiniams pasakys, kad meditacinių “treniruočių“ lankymas lygiai taip pat privalomas ir svarbus, kaip ir fizinių... ir padarys taip nors vieną dieną savaitėje, skirtą TIK meditacijai?... ;)

Esu radęs vieną tokią mokyklą Čikagoje, bet ten kartu ne tik kovos menų (Aikido, Iaido) mokykla, bet ir dzeno šventykla/organizacija.  Jie kiekvieną dieną turi meditacijas tiek anksti iš ryto, prieš visų darbų pradžią, tiek vakare.

Ten, tiesa, galima tapti ir "vidiniu" mokiniu - treniruotis ir gyventi jų centre.  Mažiausiai reikia pasišvęsti vieniem metam, bet jie pageidauja bent trijų.

Meditacija
« Atsakyti #39 įjungtas: 2004 Rgs 08, 14:12:55 pm »

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #40 įjungtas: 2004 Rgs 08, 15:12:28 pm »
Citata

Esu radęs vieną tokią mokyklą Čikagoje, bet ten kartu ne tik kovos menų (Aikido, Iaido) mokykla, bet ir dzeno šventykla/organizacija.  Jie kiekvieną dieną turi meditacijas tiek anksti iš ryto, prieš visų darbų pradžią, tiek vakare.

Hm... Įdomu, kaip jiems sekasi komercine prasme?...  :rolleyes:

Citata

Ten, tiesa, galima tapti ir "vidiniu" mokiniu - treniruotis ir gyventi jų centre.  Mažiausiai reikia pasišvęsti vieniem metam, bet jie pageidauja bent trijų.

Nieko sau terminas!  :shock:  O kas būtų, jei mestum po metų dviejų tą buvimą uchi-deshi?...  :rolleyes:

Fallin Snow

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #41 įjungtas: 2004 Rgs 17, 12:22:36 pm »
sveiki.ash pastaruoju metu susidomejau meditacija,taciau man kyla didelis klausimas-o kam?
ieskojau atsakymo knygoj "9 sekmingo meditavimo pasalaptys",taciau teorija nuo praktikos skiriasi,taigi nusprendziau paklausineti apie meditavima tai praktikuojanciu zmoniu  :)
taigi gal kas nors galetu papasakoti apie savo meditaciju pradzia-kodel pradejote,koki buda naudojote (mane labiausiai domina sedima meditacija,taciau butu idomu isgirsti ir apie kitus budus,jei kas bande..)kokie iskilo sunkumai ir kaip su jais tvarketes,ka jums dave meditacija,ar tai jog medituojate,kaip nors  jums padeda besimokant kovos menu (tiek atidirbinejant technika,tiek sparinguose)...
buciau labai dekinga uz pagalba  :-D

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #42 įjungtas: 2004 Rgs 17, 14:51:25 pm »
Citata
sveiki.ash pastaruoju metu susidomejau meditacija,

1.taciau man kyla didelis klausimas-o kam?
ieskojau atsakymo knygoj "9 sekmingo meditavimo pasalaptys",
2.taciau teorija nuo praktikos skiriasi,taigi nusprendziau paklausineti apie meditavima tai praktikuojanciu zmoniu  :)
3.taigi gal kas nors galetu papasakoti apie savo meditaciju pradzia-kodel pradejote,
4.koki buda naudojote (mane labiausiai domina sedima meditacija,taciau butu idomu isgirsti ir apie kitus budus,jei kas bande..)
5.kokie iskilo sunkumai ir kaip su jais tvarketes,
6.ka jums dave meditacija,
7.ar tai jog medituojate,
kaip nors  jums padeda besimokant kovos menu (tiek atidirbinejant technika,tiek sparinguose)...
buciau labai dekinga uz pagalba  :-D

Na, ir uždavei klausimų...  Aš esu knygų matęs, kuriose, tarkim, tik į vieną-du teatsako...  Pamėginsiu trumpai, iš savo patirties atsakyti, gal kiek padės.

1.  Čia jau pačiai reikės atsakyti...  Kaip ir daugumą klausymų susijusių su meditacija...  Labai jau individualus dalykas.  Aš, tarkim, pradėjau iš smalsumo, jutau, kad kažko "tokio" gyvenime trūksta.

2.  Skaityk kuo daugiau, dar geriau, jei rasi nusimanančių toje srityje žmonių ar net bendraminčių.  Bet pagrindinis dalykas - praktika!!!

3.  Pradėjau po dzen budistų iš Kwan Um Zen organizacijos paskaitos prieš kokius 13 metų...  Nuėjau grynai iš smalsumo.  Jų centrų ir dabar Lietuvoje yra.

4.  Sėdima meditacija tai greičiau ne būdas, o kūno pozicija :D Pačių būdų yra šimtai.  Aš, tarkim, praktikuoju Vipassana (Teravados budizmo krypties) metodą.  Jei turi omeny būtent kūno pozicijas, tai budizme, tarkim, be sėdimos dar naudojama meditacija stovint, vaikštant (mano mėgstama) bei gulint.  Noriu tik pastebėti, kad meditacija įmanoma ir pageidaujama (su laiku) visur ir visada, o ne tik specialiai tam skirtu laiku, vietoje ar pozicijoje.

5.  Mintys blaškosi, skauda kūną, sunku kasdien prisiversti, etc. Pamėgink, ir pati pamatysi :D  Nuo kiekvieno trukdymo yra atskiras vaistas, bet svarbiausia vėl gi yra sėdėti...

6.  Jei sieki kažkokių rezultatų, tai jau ne meditacija :D   Paprasčiausiai sėdėk...

7.  Akivaizdaus ryšio tarp meditacijos ir kovos menų nerandu, nors taip visi apie tai šneka...  Turbūt permažai tiek vienu, tiek kitu užsiimu :-(

Fallin Snow

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #43 įjungtas: 2004 Rgs 19, 18:00:45 pm »
labai aciu uz atsakymus :) .noreciau paklausti dar keliu dalyku... :rolleyes:
1.Jei sieki kažkokių rezultatų, tai jau ne meditacija-shi teigini ash esu girdejus,taciau jis man nelabai aiskus...jei zmones nesiekia jokiu rezultatu,tai kokia yra ju motyvacija medituoti?
2.Vienam shioj srity mano nuomone patyrusiam zmogui pasiskundziau,jog didziausias trukdis bandant medituoti yra tai jog man NUOBODU...paklausiau,ar tai tera tokia stadija,kuria reikia praeiti,ar taip bus visada.man buvo atsakyta,jog ir po desimt metu tai bus taip pat nuobodu ir gal net dar nuobodziau.taigi noriu paklausti,kokia jusu nuomone-ar jums medituoti yra nuobodu?jei taip,kaip pacioj pradzioj jus susitvarket su nuobodulio problema?ir kaip su ja susitvarkote dabar?

velgi labai aciu uz pagalba  :-)

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #44 įjungtas: 2004 Rgs 20, 00:33:48 am »
Citata
labai aciu uz atsakymus :) .noreciau paklausti dar keliu dalyku... :rolleyes:
1.Jei sieki kažkokių rezultatų, tai jau ne meditacija-shi teigini ash esu girdejus,taciau jis man nelabai aiskus...jei zmones nesiekia jokiu rezultatu,tai kokia yra ju motyvacija medituoti?
2.Vienam shioj srity mano nuomone patyrusiam zmogui pasiskundziau,jog didziausias trukdis bandant medituoti yra tai jog man NUOBODU...paklausiau,ar tai tera tokia stadija,kuria reikia praeiti,ar taip bus visada.man buvo atsakyta,jog ir po desimt metu tai bus taip pat nuobodu ir gal net dar nuobodziau.taigi noriu paklausti,kokia jusu nuomone-ar jums medituoti yra nuobodu?jei taip,kaip pacioj pradzioj jus susitvarket su nuobodulio problema?ir kaip su ja susitvarkote dabar?

velgi labai aciu uz pagalba  :-)

Kas tave motyvuoja, tai jau turėsi pati pagalvoti :D  Manau, kad tas pats nepasitenkinimas gyvenimu, savo padėtimi ir pan.  

Apie rezultatus ar tikslus (jie iš tikrūjų yra :D ) nekalbama, nes tada protas imtų prie tų idėjų kabintis - aš siekiu to, per tiek laiko ir pan.  Pradėsi save lyginti su kitais, pavydėsi arba nusivilsi "nesekmėm" ar rezultatų nebuvimu.  Viskas taps eiliniu proto žaidimu.

Nuobodumą suprantu kaip norą veikti kažką kitą, kažkuo "įdomesniu" užsiimti.  Ar ne taip?  Manau, kad tai labai puikus momentas stebėti, kaip mūsų protas mus valdo.  Pamėgink įsigilinti, kas iš tikrūjų nori būti tuo momentu kažkur kitur ar kažkuo kitu užsiimti.  Kiek metų tai truks, negaliu pasakyti - visi esame skirtingi.

Norėčiau parekomenduoti, mano manymu, geriausią prakinių patarimų knygą meditacijos tema: "Mindfulness in Plain English" by Bhante Henepola Gunaratana.  Internete gali pasijieškoti jo centro, esančio Vakarų Virdžinijos valstijoje, JAV, - Bhavana Society.

Meditacija
« Atsakyti #44 įjungtas: 2004 Rgs 20, 00:33:48 am »