sveiki.ash pastaruoju metu susidomejau meditacija,
1.taciau man kyla didelis klausimas-o kam?
ieskojau atsakymo knygoj "9 sekmingo meditavimo pasalaptys",
2.taciau teorija nuo praktikos skiriasi,taigi nusprendziau paklausineti apie meditavima tai praktikuojanciu zmoniu
3.taigi gal kas nors galetu papasakoti apie savo meditaciju pradzia-kodel pradejote,
4.koki buda naudojote (mane labiausiai domina sedima meditacija,taciau butu idomu isgirsti ir apie kitus budus,jei kas bande..)
5.kokie iskilo sunkumai ir kaip su jais tvarketes,
6.ka jums dave meditacija,
7.ar tai jog medituojate,
kaip nors jums padeda besimokant kovos menu (tiek atidirbinejant technika,tiek sparinguose)...
buciau labai dekinga uz pagalba 
Na, ir uždavei klausimų... Aš esu knygų matęs, kuriose, tarkim, tik į vieną-du teatsako... Pamėginsiu trumpai, iš savo patirties atsakyti, gal kiek padės.
1. Čia jau pačiai reikės atsakyti... Kaip ir daugumą klausymų susijusių su meditacija... Labai jau individualus dalykas. Aš, tarkim, pradėjau iš smalsumo, jutau, kad kažko "tokio" gyvenime trūksta.
2. Skaityk kuo daugiau, dar geriau, jei rasi nusimanančių toje srityje žmonių ar net bendraminčių. Bet pagrindinis dalykas - praktika!!!
3. Pradėjau po dzen budistų iš Kwan Um Zen organizacijos paskaitos prieš kokius 13 metų... Nuėjau grynai iš smalsumo. Jų centrų ir dabar Lietuvoje yra.
4. Sėdima meditacija tai greičiau ne būdas, o kūno pozicija

Pačių būdų yra šimtai. Aš, tarkim, praktikuoju Vipassana (Teravados budizmo krypties) metodą. Jei turi omeny būtent kūno pozicijas, tai budizme, tarkim, be sėdimos dar naudojama meditacija stovint, vaikštant (mano mėgstama) bei gulint. Noriu tik pastebėti, kad meditacija įmanoma ir pageidaujama (su laiku) visur ir visada, o ne tik specialiai tam skirtu laiku, vietoje ar pozicijoje.
5. Mintys blaškosi, skauda kūną, sunku kasdien prisiversti, etc. Pamėgink, ir pati pamatysi

Nuo kiekvieno trukdymo yra atskiras vaistas, bet svarbiausia vėl gi yra sėdėti...
6. Jei sieki kažkokių rezultatų, tai jau ne meditacija

Paprasčiausiai sėdėk...
7. Akivaizdaus ryšio tarp meditacijos ir kovos menų nerandu, nors taip visi apie tai šneka... Turbūt permažai tiek vienu, tiek kitu užsiimu