akcentavo, kad ojama lupdavo per visur. dėl varžybų paskui viskas pavirto į karbonadų mušimą.Vat ir viskas. O jeigu nori žmogų išjungt, muši į pautus arba į galvą. Į kepenis ar saulutę dar pataikyt reikia gerą akcentuotą ir stiprų, o štai gera pliauska į žandikaulį, net ir netreniruoto žmogaus, dažnai duoda rezultatą. kada pas ojamą ateidavo naujokas, jį iškarto statydavo į sparingą. Tas išsigąsdavo, sakydavo wtf, až gi nemoku nieko. Mušk kaip gatvėj, sakydavo Ojama. o kur tamsta matei, kad gatvėj kas bandytų korpusą kumščiu pramušt? su visais sunkiais drabužiais ir t.t.? Gatvėj turbūt 70% visko eina į galvą, jei ne daugiau.
as viena karta esu bandes

nelabai isejo, neuzteko distancijos gera atrasyt, "pabego" velnias

taippat ir mane bande must i korpusa keletas loxu, bet tik is kojos ir nesekmingai. o is ranku visos bankes visais atvejais visada mano adresu skrisdavo i galva (daskrisdavo ar ne tai jau kita istorija). ir pats pastebejau, kad adrenalino busenoj tiesiog kalu i galva ir ne kur kitur. nors gatvej mustis teko nedaug, nu dar mokykline patirtis, dar viena karta gerai uzsirovus teko begt

bet is savo smulkios patirties susidariau ispudi, kad kiokushinas su tokiu judejimu, tokia distancija ir smugiu i galva nebuvimu gatvej isvis niekam tikes. vienintelis naudingas dalykas tai nebent uzsigrudinimas, bet uzsigrudinti gali betkas, tiek shotokanas, tiek boxas, tiek wing chiunas. (toliau cia bus tik labai subjektyvi mano nuomone) varzybinis shotokanas aisku irgi turi minusu, bet pilno kontakto shotokan (jeigu treneruotis gatvei) tai sakyciau labai stiprus ir gatvei tinkamas stilius. tokia nuomone susidariau is savo smulkios kovines patirties mokykloj/gatvej, galeciau netgi parasyt smulkiau, konkreciau ir issamiau, papasakot kaikuriuos nuotikius, bet jau miegot noriu ir jau rasiau kazkur anksciau.
Sutinku,bet tik del to,kad gatvei tik nevykeliai musas
o mus ir treniruoja gerus stiprius smugius y korpusa pramust. Ir per kovas kiekviena treniruote mes stengiames tai realizuot, ir turiu pasakyt tai tikrai efektyvu,as kai atpratau ,tai man labai nemaloniai nueina tie visi galyngi smugiai
o drabuziai tai ne sarvai,smugis yra smugis,drabuziai gal apsaugos nuo krumpliu, nuo isorinio skausmo,bet vidinis bus taspat
(manau, gan daug apie tai negalvojau,reiks pabandyt)
Tiesa dar apie pliuska y zandikauli,netreniruoto zmogaus sakai, bet treniruotam zmogui tai nelabai erzina,tos pliuskos
eilinis zmogus as zinau issigasta, praranda pusiausvyra krenta ant zemes,bet rimtam veikejui tai bus nieko naujo ir jis kovos toliau,jeigu zinoma dar stovi : 
kai gatvei musies pries nevykeli, pastebesi, kad labai sunku i ta placia dydvyrio krutine pataikyti normalu smugi, kol tau i galva (atsiprasant) jibashina, o tu tos galvos apginti nifiga nesugebi, nes neturi tam igudziu. o jeigu kadanors teks susimusti daugiau negu su vienu (o taip zinok buna) pamatysi, kad be shotokanisko judejimo busi tiesiog sukaltas is visu pusiu ir net uzgrudintas "nepramusamas" kunas neisgelbes. beto shotokanas dar turi viena labai reikalinga dalyka - greita smugi. kiek esu mates kiokushinu, tai is mano matytu nei vienas greiciu nepasizymejo. dinamikos prasme kiokushinas su shotokanu negali net lygintis. gali mane laikyt siauro mastymo, bet nematau nei vieno realaus kiokushino pranasumo pries shotokana gatves salygom. galiu det b... nukirst, kad jeigu susimustum/susisparinguotum su geru shotokanu, tai tu savo kaulus lauzanciu smugiu paprasciausiai nepataikytai/nepasiektai/neprieitai, nes distancija butu tau neiprasta/nepatogi. ir visiskai nesupratau kodel tavo manymu pribaigimui geriau smugiuot i korpusa, gali sita argumentuot?
aisku, deja abu keliai biski pakrype nuo sporto, bet kad vienas yra sokiai, o kitas jau kovotojo kelias... nu cia visiskai apsurdiskas teiginys.