Aplamai verta tą Čempionatą pažiūrėt-youtubėj viso, dėja nėra-ten Koji taip lengvai eina link finalo...Ir kovos visos tokios- išskaičiuotos, išlauktos momento, be jokių badymų ( a'la WKF, kur per 2min."padaro" po kelis smūgius,svarbu lietimas, tik retai būna tikrai geras įkišimas...). Aš nieko prieš WKF neturiu, kaip gali atrodyti, bet man nepatinka ta taškų rinkimo sistema, kada karatė- iken hisacu...Vienu smūgiu...Sportininkams , manau, gerai, nes vystomas greitis, kiti parametrai, bet tik sportininkams. O smūgis, šiaip, jau turi būti smūgis visur ir visada vienodas ( neberašau, kad gatvėj, nes ji mistinė tai ir miško nerašau, nes jame neteko muštis

). Ir tie WKF palietimai- pabadymai, mano manymu, neatitinka karate ideologijos. Gal JKA ir praradusi savo vidinį švarumą- kas liečia DAN ir t.t.- bet jų kovotojai , bet vėl, mano menka nuomone- yra geri. Varžybos- su gerais kovotojais, jau turinčiais aukštus dan'us, varžybinės patirties, kada čempionams praktiškai būna sunku apginti vardą, nes didelė konkurencija jau pačioje Japonijoje. Ir taisyklės jų arčiausia to, ką dar galima vadinti karate. Tas bėje, dar yra ir ESKA ( jei nieko nepakeite dabar, nes vyksta Čempas, griš, sužinosime).