vo, lygiai toki paty bulsita neseniai perskaiciau aikido lankstinuke (kuris neperskaitytas voliojosi mano mashinoj nuo saskrydzio laiku). tai karate turbut netoks jau ir unikalus
jeigu rimtai, tai pakest negaliu kai is kovos meno daromas sveikatingumas. sveikatingumas!? o taip, labai sveika gauti i nosi!
kovos menai nera, nebuvo ir neturi buti nei del laikysenos, nei del kvepavimo, nei del sveikatos. ju paskirtis visai kita. o tos laikysenos tik reklama (nori, kad nesveiki zmones jiems pinigus moketu uz tariama sveikatinguma. ot kur svolociai) visokiems durnesniems teveliams, kurie leis savo atzala i ten, kad anas butu sveikas, pamanykit. man idomu kaip ir kokiais budais tie karate ar aikido teoriskai laikysena ir kvepavima gerina? vien tuom, kad "dychalke" dirba ir "stoike" yra? bet ar jie tam skirti? gerinti laikysenai? "karate sanatorija" tegul pasivadina. parduoda savo siela del skatiku.
Karate pradėjom lankyt dviese su drauge. Krūvis buvo nerealus - apie 18 valandų per savaitę kieto darbo. Sakau, kad pažiūrėjau kažkada kareivių ten kažkokį kartą ar tai per mėnesį ar tai per tris pereinamą kliūčių ruožą, kuris tipo labai sudėtingas, tai mes ten tokį kas treniruotę "praeidavom", o kartais ir geriau pavaikydavo...
Abi buvom kuprotos. Aš tiesiog kreivu stuburu, ir pečiais užlenktais į priekį, bet grožio nė vienai tai nepridėjo. Penkiolikmetės juolab buvom. Bandėm abi savo stuburus išsitiesint sveikatingumo mankštose, baseinuose, nu nieko... O treneris ištiesino. Abi. Specialiai tam atskirą dėmesį skyrė. Tik ir girdi savo pavardę ką nors dirbdama - tokia tai tokia - ištiesk nugarąąąą... Gi gėda po kurio laiko pradėjo darytis...
O aš tai dar turėjau didžiulių problemų su kvėpavimu - tuntai bronchitų, pora ką tik patirtų plaučių uždegimų gyvenimo netaisė. Bet pasilakstymai basikom per sniegelį, didelis dėmesys taisyklingam kvėpavimui ir didelis fizinis krūvis man šitas problemas panaikino ilgam...
Taip kad būtent šitam skelbime tai nėra tra la la ir bulshitas ir t. t.
O va apie stabilumą - vistiek bajeris... Turėjo aišku būt nestabilumas, bet kaip linksma užtat, ot