Smaugly,
O kai boksininkai apie aikido diskutuoja ir sako, kad ten nelabai patikimi metodai gintis nuo smūgių, tai jie irgi turi nulį supratimo, ir turėtų užsičiaupti?
Kata daro ne vien karatistai. Jei manote, kad savo gyvenime Kata nedariau ir nemokinau to kitų, labai klystate. Jei manote, jog nesuprantu ką rašote apie savybes, kurias treniruoja būtent Karate Kata, irgi klystate. Siūlau perskaityti mano tekstus dar kartą - juk su tuo aš nesiginčijau.
Beje, retas atstovas kritikuoja savo sporto šaką. Jeigu mes iš tiesų kažko nesuprantame - paaiškinkite mums. Aš, rodos, atsakiau į viską, ką jūs rašėte. Jūs, pavyzdžiui, neatsakėte, kodėl nemokote parterio Kata. Pasakyti, kad "pašnekovas lochas ir nieko nesupranta" kiekvienas gali. Ar tai reikėtų suprasti kaip ženklą, kad kitų argumentų nebėra?
Sakale,
Nebūtinai kitaip vadinasi, ir netgi nesvarbu kaip vadinasi. Svarbu, kad vienodai suprastume apie ką šnekame.
Kai tu žiūri į veidrodį ir stebi savo klaidas, tai tu galvoji apie savo klaidas, o ne apie įsivaizduojamą priešininką. Jei tu įsivaizduoji priešininką, tai tu reaguoji į tai, kur tavo vaizduotėje jis juda ir ką daro, ir ar klysti, ar ne, neturi jokios įtakos. Bandau pasakyti tai, jog nors išoriškai atrodys lygiai taip pat, prasmė gali būti visai kita, ir tikslas gali būti visai kitas.
Be to, galima keisti įvairius parametrus, pavyzdžiui, boksuotis su šešėliu dinamišku, bet pakankamai lėtu (tikrai ne maksimaliu) tempu, sekant savo stovėsenos taisyklingumą ir pusiausvyrą. Galima visą raundą nepaleisti nei vieno smūgio ir dirbti tik ant taisyklingo kojų judėjimo. Variantų begalės, ir pagal mano supratimą visa tai papuola į kategoriją "darbas su šešėliu". Jei pas patį nepapuola ir vadini kitaip, pasakytos esmės tai nekeičia