AutoriusTema: Savigynos veiksmai merginoms - ar tai realu?  (Skaityti 96514 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Savigynos veiksmai merginoms - ar tai realu?
« Atsakyti #135 įjungtas: 2007 Geg 14, 19:11:59 pm »
Kokius didesnius fizinius krūvius?
Pasakysiu taip. Pavasario rudens žiemos sezone treniruodavosi apie 40 snukių. 2 panos ir 38 bernai. Vasarą, kai trešos vykdavo po 3-4 valandas kasdien - treniravosi treneris, 3 bernai ir 2 mergos. Buvo ten visko - atsispaudimų, bėgimo, kovų, kichono, katų ir dar bile ko... Jei tai nesusiję su fizine jėga, tai kas, įdomu, susiję?
Apie agresyvumą nieko nešnekėjau. Šnekėjau apie apsigynimą. Nežinau, nuo kada savo gyvybės gynimas yra agresija. Ir reziumuojant temą:
Šiuo metu daugumai merginų savigynos veiksmai nerealu. Nes jos neturi praktikos. Stebuklų nebūna, ir negali paskaityt ar kur nors pamatyt kokį savigynos veiksmą, o paskui, užpulta, imt ir jį šauniai pritaikyti.
Tačiau skaito čia daug kas. Jei skaito kokie mamytės ar tėveliai - mokykit savo atžalas savigynos nuo mažens. Tiksliau - mergaites - savigynos, berniukus išgrūskit į kovos menų ar sporto treniruotes, įgimtam didesniam agresyvumui suvaldyti. Nepasigailėsit... Ir tikrai atžalėlės už tokį tėvelių pasirinkimą suaugę padėkos labiau, nei kad būtų  išmokyti valgant gražiai padėti alkūnes ant stalo, nepertraukinėti suaugusiųjų, susitvarkyti kambarį ar panašiai... Tiesa, šarlatanų reiktų pasisaugot, betgi sugebat išleisti į ne šarlatanų mokyklą, tai gal kaip nors sugebėsit ir būrelį deramai parinkti...
Raimi, beje, pažiūrėk į situaciją moters akimis. Tau irgi pravers  ;-) Aš tai va šiam forume į daugumą situacijų vyro akimis žiūriu, tiesiog kol kas moteriškos reakcijos nėra susikristalizavusios per šimtmečius, vėlgi dėl tos pačios praktikos nebuvimo... Ar patiktų pačiam eiti namo ir drebėti, kad jei tave užpuls, tu neapsiginsi, nes neturi praktikos, nes esi silpnesnis, nes tau nėra jokios vilties laimėti kovą, jei ji būtų? O paskui, parėjus, įsijungti forumą ir dar tau koks grybas pareikštų - niu tai atmesk savo įžeistą savigarbą, niu tai žiūrėk gi mano akim... Aš pati neįsivaizduoju, kaip jausčiausi, jei žinočiau, kad neturiu šansų apsiginti. Dabar žinau, kad turiu. Jokiu būdu ne 100 procentų - čia gyvenimas, ne kompiuterinis žaidimas, visur yra visokiausių situacijų, bet vis viena turiu. Bet va yra tuntai mergiočių, kurios neturi to šanso. Dėl to, kad tėveliai neišleido į atitinkamas treniruotes, laikydami, kad tai nemoteriška. Kad tai neperspektyvu. Kad to tiesiog nereikia... Psio :)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #136 įjungtas: 2007 Geg 14, 19:47:43 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Kokius didesnius fizinius krūvius?
Pasakysiu taip. Pavasario rudens žiemos sezone treniruodavosi apie 40 snukių. 2 panos ir 38 bernai. Vasarą, kai trešos vykdavo po 3-4 valandas kasdien - treniravosi treneris, 3 bernai ir 2 mergos. Buvo ten visko - atsispaudimų, bėgimo, kovų, kichono, katų ir dar bile ko... Jei tai nesusiję su fizine jėga, tai kas, įdomu, susiję?

Reiskiasi tas hantelis, kuris padaro daugiau atsispaudimu, ar nubega kilometru, ar prisitraukia prie turniko yra stipresnis uz pvz: kad ir Skeptika, kuris to nepadaro dideli kieki? O, tema vadinasi: savygyna moterims, ar tai realu? Tai, ar realu? Mano nuomone- ne. Nes kaip ir pati atsakai, viskas prasideda dar vaikysteje. Nuo darzelio, tevu auklejimo ir visuomenes poziurio. Cia kalba eina apie statistine mergina. Yra ir isimciu, kaip ir vyru tarpe.
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #137 įjungtas: 2007 Geg 14, 20:56:46 pm »
O ar nėra labai liūdna dėl to?  :chmm:
O gal kaip tik džiugu vyriškajai visuomenės daliai?
Bet šiaip - aš šitoj temoj baigiau. Apie Skeptiką - jei hantelis padaro daugiau už Skeptiką, tai tam tikrose rungtyse jis yra stipresnis už Skeptiką. Kas ginčytųsi?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #138 įjungtas: 2007 Geg 14, 21:50:48 pm »
nu blyn jus cia ir priraset ,visa vakara teks skaityt ,o del savyginos merginoms ,ar tai relu  :chmm: greiciausei kad ne ,nes niekur to nemoko ,nebent boksuotis ar spardytis ,o juk ir vyras mokantis boksuotis ir spardytis relioje situacijoje buna dazniausei  :sex:,tai kas lieka ,tik begimas su kliutim  :-/ bet statistine panele dazniausei buna su kablukais vargu ar tai pades  :D

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #139 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:09:25 pm »
O ar nėra labai liūdna dėl to?  :chmm:
O gal kaip tik džiugu vyriškajai visuomenės daliai?
Bet šiaip - aš šitoj temoj baigiau. Apie Skeptiką - jei hantelis padaro daugiau už Skeptiką, tai tam tikrose rungtyse jis yra stipresnis už Skeptiką. Kas ginčytųsi?
Tai rungtyse, o ne fiziskai. Skirtumas yra? As begu greiciau uz Savicka, ir prisitraukiu daugiau kartu. Ar as fiziskai stipresnis? A?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #139 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:09:25 pm »

TaroKong

• Svečias
« Atsakyti #140 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:41:32 pm »
Aha, apie stipruma Raimis teisinga pavyzdi dave. O griztat prie stripulio, tai dar vienas dalykas. Manyciau del hormonines sandaros mergiotems tiesiog __NEIDOMU__ tie kovos menai, savigyna ir panasiai. Tarkim, panasiai, kaip bernams megzti ar siuvineti, ar aptarineti sukuosenu tendencijas. Cia, aisku, jei kalbam apie statistika.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #141 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:44:35 pm »
Tai rungtyse, o ne fiziskai. Skirtumas yra? As begu greiciau uz Savicka, ir prisitraukiu daugiau kartu. Ar as fiziskai stipresnis? A?
Pats OT užsiiminėji, tai jei bausi mane, ir save kartu nubausk.
Jei bėgi greičiau už Savicką ir nubėgi toliau nei Savickas bendroj sumoj (nežinau, kodėl taip tvirtai teigi, bandei gal?  :angel:), tai fiziškai bėgimo rungtyje esi stipresnis už Savicką. Jei toliau nenubėgi, tik greičiau, tai esi greitesnis už Savicką, ir tiek. Va ką tik su vyru ištvermei treniruotę darėm. Kol kas aš esu dvigubai stipresnė toje rungtyje, kurią darėm (laikui ji yra). Ir visai nesvarbu, kad vyras tris metus treniravosi, o aš tris metus tinginiavau... Ir kad jis sveria 90, o aš 60...
Tačiau Savickas už tave daugiau gali pakelti. Bet ar dėl to, kad jis iš esmės fiziškai stipresnis, ar todėl, kad turbūt 3 kartus sunkesnis? Na, kaip bebūtų, svorių kėlimo rungtyje jis už tave stipresnis.
Nežinau, kodėl tau tokia svarbi diskusija šiais klausimais. Čia viskas akivaizdu...
Nors šiaip žinau - bandai įteigti, kad statistiškai vyro, sveriančio 90 kg, smūgio jėga bus didesnė už panos, sveriančios 45 kg. Nu taip, possible, bet ne visi vyrai sveria po 90 kg, ne visos panos po 45 kg, ir dar smūgio jėgą lemia ne tik raumenų kiekis, bet ir greitis bei pagreitis. Ir tada jau vėl kalbam ne apie lyčių skirtumus kovoj, o apie smūgio sudedamąsias dalis, apie ką yra kita tema.
Prasiėjau SM, pasiklausinėjau, ar kuri galėtų apsiginti, iš atsakymų spėju, kad dauguma - ne. Tačiau iš vienos šeši bernai nesugebėjo daužydami ir spardydami atimti telefono. O čia tai charakteris  :O Bet telefonas to nevertas, IMHO... Ir vis dėlto: apsigynė ne prieš vieną. Prieš šešis apsigynė  :angel: O čia švaistom laiką kalbėdami, kad pana net prieš vieną negalėtų apsiginti... Mano galva, teisingiausiai pasakė kita pana: vienas žmogus prieš vieną žmogų visada turi šansų apsiginti, nepaisant jo lyties.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #142 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:52:41 pm »
Ir ka tu tuo norejai pasakyti? Nu, neateme telefono. Nu apsigyne. Saunuole. Bet sneka eina apie savygynos veiksmus moterims(merginoms) Ir gindamasi ji juos naudojo? Ar paprasciausiai kandziojosi, spardesi, draskesi? Kokius savygynos( zinomus instruktoriams, treneriams ir t.t.) veiksmus ji naudojo? Karate? Dziudo? Ju jutsu?( P.S. Jei as greiciau begu uz Savicka, tai esu greitesnis, bet ne stipresnis. Jei budamas 90kg svorio nukertu 45kg oponenta, esu stipresnis. Jei pradesim svorius lyginti, tai skruzdelei, ne vienas zmogus neprilygstam)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #143 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:53:18 pm »
Aha, apie stipruma Raimis teisinga pavyzdi dave. O griztat prie stripulio, tai dar vienas dalykas. Manyciau del hormonines sandaros mergiotems tiesiog __NEIDOMU__ tie kovos menai, savigyna ir panasiai. Tarkim, panasiai, kaip bernams megzti ar siuvineti, ar aptarineti sukuosenu tendencijas. Cia, aisku, jei kalbam apie statistika.
Dėl hormoninės sandaros?  :O :D
Ne, aš tau pasakysiu, kodėl neįdomu. Todėl, kad yra įkalta, kad tai nemoteriška, kad pradėjus lankyti subjaurės figūra, kad jokie berniukai nesidomės, jei būsi ką nors tokio lankiusi, ir santuokinėj biržoj gresia senmergystė, kad esi nenormali, jei tu to nori, o moteriška ir turinti šansų ištekėti esi tada, jei prisiaugini nagus, aptarinėji šukuosenų tendencijas, mezgi, siuvinėji, gerai gamini ir visur paklūsti vyrui... Tai elementarus visuomenės spaudimas... Mano hormoninė sandara lygiai tokia pati kaip kitų panų. Ir kodėl man įdomu tie kovos menai? Kodėl jie įdomu kitom mūsų panelėm, kurios irgi nė kiek vyrų neprimena, vadinasi, hormoninių pokyčių organizme nėra? Gal todėl, kad visas gyvenimas - kova. Ne meksikietiškas serialas, kur atjoja princas, įteikia žiedelį ir tu gyveni ilgai ir laimingai... Darbovietėj - kova, santuokoj - kova, gatvėj - kova (kartais netiesioginė, kai tiesiog reik įvertint pavojaus riziką ir laiku nusiplauti, bet vis tiek kova). Ir hormonai čia ne prie ko, bet auklėjimas - labai prie ko... Moterys auklėjamos būti aukomis :) Ir aukos sindromas tiesiog nedera prie kovos meno...
Ai, karoče, tema plati - tik būkit malonūs, gerbiamieji, nevartokit visokių šovinistinių pastabėlių... Iš serijos - aš prisidirbau, žmona supyko - ai, nu tai jai durnei PMS, hormonai... Ko iš jos norėt :)
Beje, Raimis pakišo neblogą mintį. Laukiu šia tema vyrų, pabandžiusių į situaciją pažvelgti moters akimis, komentarų  :D Denis pabandė, beje. Ačiū jam už tai  :respect:

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #144 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:55:38 pm »
Čia jau gręsia seminaru.... :)

Ir aš pasiruošęs ant savęs pademonstruot, kad moteros neturi jokių šansų būt neišprievartautos.
Ir Zen manau man pritars. Jei prieš tai nepravarys savo seminaro moterims.. :p
Ne dėl to, kad pas mane sugebėjimai kažkokie, o tiesiog - nė viena moteriškė nesugebės išsivartyti, kai aš uždribsiu, kad ir gavęs į saulės rezginį iš kojos, ant jos. Po to jau "dielo techniki"...

P.s. labai nekenčiu prievartautojų. Iškart sukiščiau viską ką jis naudoja - jam į burną.
P.s.s Turėjau malonumą prilupti "ploščių", kuris slankiodavo apie merginų baraką.. Net iki šiol esu bais patenkintas.
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

« Atsakyti #144 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:55:38 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #145 įjungtas: 2007 Geg 14, 22:58:05 pm »
Ir ka tu tuo norejai pasakyti? Nu, neateme telefono. Nu apsigyne. Saunuole. Bet sneka eina apie savygynos veiksmus moterims(merginoms) Ir gindamasi ji juos naudojo? Ar paprasciausiai kandziojosi, spardesi, draskesi? Kokius savygynos( zinomus instruktoriams, treneriams ir t.t.) veiksmus ji naudojo? Karate? Dziudo? Ju jutsu?( P.S. Jei as greiciau begu uz Savicka, tai esu greitesnis, bet ne stipresnis. Jei budamas 90kg svorio nukertu 45kg oponenta, esu stipresnis. Jei pradesim svorius lyginti, tai skruzdelei, ne vienas zmogus neprilygstam)
Nei karatė, nei dziudo, nei ju jutsu nėra savigynos sistema. Čia gal ir reikia atskirti. Savigyna yra viena, kovos menai, sportai, žinomi instruktoriams - kita. Kandžiojimasis, spardymasis ir draskymasis dažnai yra efektyviau už puikų Kizami Zuki ar šaunų metimą per petį. Savigynoje svarbu tai, kas efektyvu, ir kas padeda nugalėti priešininką, o ne tai, ko mokino per treniruotes. O per kovos menų ar sporto treniruotes mokina nemušti į gyvybiškai svarbias vietas, yra daug draudimų - nemušti į nugarą, nemušti į lyties organus, nemušti į kelio girnelę, apskritai niekur nemušti... Daug iš jūsų, ką nors tokio lankiusių, mokino stverti priešininkui už ausies ir ją nuplėšti? Tačiau būtent tai bus savigyna...
P. S. Raimi, jei priešininkas svertų 120 kg, tu jau nebesigintum? Laikytum, kad jis stipresnis, ir basta? (kiek supratau, sveri 90 kg. Jei ne, tiesiog pridėk prie savo svorio 30 kg - maždaug tiek vidutiniškai skiriasi statistinio bachūro ir statistinės panos svoris). O gal visgi bandytum išnaudoti savo pranašumus - nežinau, kokius turi. Greitį? Šaltakraujiškumą? Kovinę patirtį? Tikslius smūgius? Ryžtą?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #146 įjungtas: 2007 Geg 14, 23:02:58 pm »
Čia jau gręsia seminaru.... :)

Ir aš pasiruošęs ant savęs pademonstruot, kad moteros neturi jokių šansų būt neišprievartautos.
Ir Zen manau man pritars. Jei prieš tai nepravarys savo seminaro moterims.. :p
Ne dėl to, kad pas mane sugebėjimai kažkokie, o tiesiog - nė viena moteriškė nesugebės išsivartyti, kai aš uždribsiu, kad ir gavęs į saulės rezginį iš kojos, ant jos. Po to jau "dielo techniki"...

P.s. labai nekenčiu prievartautojų. Iškart sukiščiau viską ką jis naudoja - jam į burną.
P.s.s Turėjau malonumą prilupti "ploščių", kuris slankiodavo apie merginų baraką.. Net iki šiol esu bais patenkintas.
Asia, džiaugiuosi, kad nekenti prievartautojų. O dabar paimkim savigynos pamokėlę... Sorry už tam tikras pošlybes, tema tokia... Yra sakykim prievartautojas, ne? Puola merginą. Mergina suvokia, kad batai - jis stipresnis. Ima suokti, brangusis, gal nori, aš tave burna pamaloninsiu - švelniai taip suokti... Ir atsiprašau už baisų vaizdelį, kai anas sutinka - nukanda... O po to jau - dielo techniki... T. y. delo pabėgti, galbūt į policiją paskambinti, galbūt ir neskambinti... Ar tai nebus savigyna? Ar diedas bus išprievartavęs merginą? O gal, anot Raimio, tai jau nebus savigyna, nes ji nebus panaudojusi jujutsu smaugimo, dziudo metimo ar karatistinio spyrio?
Ir vėl - tai tik kalbant kai yra vienas prieš vieną. Kai yra puolančiųjų persvara, dažniausiai nekaip baigiasi tiek vaikinam, tiek merginom.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #147 įjungtas: 2007 Geg 14, 23:03:02 pm »
Ir vel manes nesupratai. Jei yra burelis, kur mokina kandziotis, plesti ausis( beje viena esu nupleses). Tada taip. Tai tinkama savygynos rusis moterims. Del to nesigincysiu. Tik kazkodel visu savygynu( turiu omeny kovos menus) pagrindas- tam tikra kovine sistema, kuria moteriai isisavinti nera sunku, tik panaudoti ja sudetinga. Beje vyrui( tikram) 30kg skirtumas pranasumo neduoda. Tai netgi gali buti minusas( cia gatveje)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #148 įjungtas: 2007 Geg 14, 23:14:16 pm »
Kovos menai nėra savigyna.
Beje - ausų plėšimas tinkama savigynos rūšis ir vyrams, ir moterims. Tiesiog tai yra būtent savigyna.
Dar vienas dalykas Asiai - jei tu užgriūsi, tai jokio šanso neturės, IMHO, ir vyrukas, kurio galbūt neprievartausi, bet norėsi sudubasint... Apskritai pozicija apačioje, kai ant tavęs sėdi daugiakilograminis padaras su piktais kėslais, nėra iš pačių nuostabiausių  :angel: Bet geri savigynos įgūdžiai galbūt leis iki to nedaeiti...
Tarp kitko - nemanau, kad smūgiai į saulės centrą yra labai geri savigynai. Savigynos esmė yra netikėtumas, ir jei spyręs į centrą netyčia  pataikysi į presą (šansų ojojoj kaip daug), būsi labai daug pralošęs - parodęs, kad ketini gintis puldamas, ir kitą kartą nuo tavo puolimo galimas daiktas ims ir apsigins  :-( Ir net galbūt kontratakuos  :ramentai:
Bet tarkim, vis dėlto tau įspyrė į saulės centrą, ir tu automatiškai kuriam laikui susirietei. Protinga panelė bėga nuo tavęs kuo toliau. Ar tu truputį netekęs kvapo bėgsi taip greitai, kaip ji, adrenalino nešama? Ir, jei yra protinga, tai gal dar pakeliui (jei tai miestas) - kokį langą iškuls, dėmesiui atkreipti (irgi savigyna, vienok). O jei tai vidurys nakties, miškas ir pan., ir jūs dviese - tai panelė jau yra neprotinga iki susivėmimo, ir gal taip jai ir reikia? O jei panelė įspiria tau į saulės centrą ir stovi, dėbso, kaip tu atsigaivelėji, ir jau tada ant jos užgriūni ,tada vėl gal tai panelei ne viskas gerai su smegenine?
Taip, galbūt visas moteris galima išprievartauti užgulus, turint nemažą svorį bei nindzės įgūdžius (visas kvailas moteris tuolab), bet iki to užgulimo paprastai dar šis tas vyksta, ką galima išnaudot savo naudai... Vėlgi nekalbu apie užpuolimus, kai tau vožia iš nugaros su plyta, išprievartauja, ir tu tą sužinai tik atsigaivelėjusi. Šiuo atveju lytis jokio vaidmens nevaidina, tai ir šnekėt nėra ką.
Norėjau dar kai ką parašyt, bet paskui pagalvojau, kad gali šiuos tekstus skaityt ir tikri potencialūs prievartautojai, tai ma juos galas, paskui per daug išgudrės... Paskui dar bus taip, kad pasiskaitę, kaip nuo jų gintis, pakeis taktiką, ir nuo jų nukentės dar daugiau moterų... Tai va tą dar kai ką nebent akis į akį galėsim pašnekėt, kad ir rugpjūtį... 
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 24, 03:38:55 am nuo stripulis »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #149 įjungtas: 2007 Geg 14, 23:33:22 pm »

jei mokesi pasinaudoti savo privalumais, tada taip - stipresnis. jei snekame apie kova.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #149 įjungtas: 2007 Geg 14, 23:33:22 pm »