Ir vel pati atsakineji i savo klausimus. Juk cia bandoma analizuoti veiksmus, kai uzpuolama mergina, o agresorius vyras( bent jau 99 atvejais is simto). Kodel tavo parasyme nera analizes- mergina uzpuola vaikina? Ir to pasekmes?
Jei atidžiau skaitytum, mano žinutėje jau buvo analizė - mergina užpuola vaikiną... Ir pasekmės buvo
O šiaip - man tiesiog nepatinka žeminanti šios temos potekstė. Nereikėtų stebėtis, kad ji kabina emociškai. Todėl ir pabandžiau paanalizuoti, įmesdama priešingą variantą -savigynos veiksmai vaikinams - ar tai realu? Ar tikrai patiktų, jei situacija būtų priešinga - merginos būtų stipresnės už vaikinus, o jums tektų atsišaudinėti frazėmis, nu ne, mes irgi galime apsiginti ir t. t...
Ir dar vienas dalykas - mano giliu įsitikinimu, merginos neapsigina ne todėl, kad jų lytis tokia, kad jų raumenys prastesni ar kad jos fizine jėga nelygios vyrui. Lygiai tokia pati demagogija buvo varoma viduramžiais, kai laikyta, kad moterys yra tūpos ir tik vyrai gali būt profesoriais, arba dabar, kai laikoma, kad moterys iš prigimties yra prastesnės vairuotojos...
Moterys neapsigina tiesiog todėl, kad turi mažiau praktikos. Todėl, kad daugybę mergyčių mamytės vaikystėje mokė, kaip siūti, megzti, indus plauti, bet atraskim tokią mamytę, kuri savo dukrytei nuo pat vaikystės dėstė žmogaus anatomiją silpnųjų jo vietų tema, kuri mokė suduoti kuo skaudesnį smūgį, kuo stipriau įspirti, treniravo ją apsiginti? Ne žodžiais, ne psichologiniu gudrumu ar pan? Raskim galiausiai tokias panikes, kurios vaikystėj ne per gumytę šokinėjo ar klases žaidė, o mušėsi, kaip berniukai? Statistinis 18-etis turi daugybę muštynių praktikos. Statistinė 18-etė paprastai išvis jos neturi. Užtat puikiai nusilakuoja priaugintus nagučius...
Tos mano aplinkos moterys, kurios lankė kovos menus, bent jau nesileidžia fiziškai mušamos savo vyrų. Tačiau leidžiasi psichologiškai gniuždomos... Nes jom įkalta, kad vyras yra stiprioji lytis, kad be vyro jos yra niekas ir t. t. Nes taip mąsto visuomenė. Nes jei tave išprievartavo, kalta esi tu pati. Reikėjo malonumą pajusti, o tu mat kažkuo dar nepatenkinta...
Idealioje visuomenėje mergaitės nuo mažens turi būti mokomos savigynos. Ne gražiai padaryt Gedan Barai ar aperkotą, bet būtent savigynos - smūgiuoti į pažeidžiamas vietas, naudotis po ranka pakliuvusiais daiktais ir pan. Iš karto pasipils klyksmai, kad tai nemoteriška. Kažkada buvo laikoma, kad nemoteriška yra moteriai leisti išmokti kažką daugiau nei siūti, piešti ir pianinu skambinti. Apie jokius skaitymus rašymus kalba nėjo, kada gi moteris namus prižiūrės ir vyrui paklus, jei ji skaitys ir rašys? Kažkada buvo laikoma, kad nemoteriška yra balsuoti - nu ką ta boba apie politiką savo durnom smegenim gali išmanyti?
Dabar laikoma, kad nemoteriška yra apsiginti - nes negali gi ta boba apsiginti, jos ir raumenys ne taip sudėlioti, ir išvis ji neprilygsta vyrui niekuo... Ir išvis - ta boba, kuri lanko kovos menus, jau iš karto pasidaro nemoteriška, ji pasidaro grubi, šiurkšti ,judesiai kampuoti, pečiai išplatėja ir vsio takoje, nes krūvis padaro ją panašią į berną, o jei dar paauglystėje, tai iš viso pekla - taigi ir bus kaip bernas, pečiai platūs, klubų nerasta... Todėl normali mergaitė turi lankyti baletą, šokius, aerobiką ar stepą... Kai kurie jūsų esat mane matę. Paauglystėj esu atlaikius tokius krūvius, kokių bernai neatlaikydavo... Kam nors pasirodžiau nemoteriška? (bet kiek mane toj paauglystėj gąsdino, kad baisiai atrodysiu, kad tai nemoteriška, žinotumėt - spaudimas yra velniškas...)
Tikiuosi, kad mano anūkės gyvens tokioje visuomenėje, kur niekam neatrodys keista, kad panelė gali už save pastovėti, o ne iš karto kelti rankas į viršų. O gal net ir dukros - viskas šiais laikais keičiasi greičiau nei anksčiau...
Ir gal bus tada mažiau išžaginimų, mažiau mušamų moterų, mažiau tokių, kurios neapsigynė ir dėl to savęs nekenčia... Dabar tai jums atrodo erezija ir neįmanoma, ir vis dėlto, pasakytumėt prieš du šimtus metų kam nors, kad moteris gali būti profesorė, kad ji gali balsuoti, kad ji gali nebūtinai atiduoti visą gyvenimą puodams, bažnyčiai ir vaikams - palaikytų visišku bepročiu... Nenormaliu...