...O dėl apsigynimo - staiga pagalvojau, o tarp mūsų yra chebros, kurie būtų gatvėje apsigynę būtent pagal wingchun (tsun) stilių? Kitų rūšių atstovų, apsigynusių pagal tai, ką propaguoja, tai pažįstu 
del wingchiuno tai ir man jau seniai seniai buvo kiles toks klausimas. tikrai noretusi isgirsti kaip vinciunams sekasi/sekesi gatveje. tik niekada nereikia klausti "ar pavyko apsigint", nes mat kaikurie "kovotojai" pabegima i kita gatves puse arba geranoriska telefono atidavima laiko sekmingu savigynos atveju. tokiu net ir forume galima sutikt. reikia klausti "kaip sekesi mustynese?". jeigu tokiu buta (na, beveik visi per gyvenima patiria mordaboju bent kelis kartus), tai papasakos. o jeigu nepapasakos reiskia arba tiesiog nebuta arba sekesi nekaip. ir visiskai nesvarbu ar tos mustynes buvo savigynos ar kitokiais tikslais, esme siuo atveju technikos efektyvumas.
Buvo ir daugiau šioje temoje panašaus tipo klausimų. Kadangi temos pavadinimas "ką pasirinkti", tai mano postas tikiuos nebus ne į temą dėl to jog užstojau vieną iš nevisai gerbiamo kovos meno? Jei jau taip įdomu norėčiau atsakyti, bet prieš atsakant pridursiu jog nežinau ar esu "tarp jūsų chebros" (nežinau ką čia Stripulis turėjo galvoje tai sakydama) nors forume registruotas jau senokai, taip pat galbūt tikslinga pasakyt jog vinčunu nebesidomiu ir esu senai jį "metęs", tad neturiu intereso jį tokiu būdu reklamuoti.
Kuomet gatvėje yra tekę kažką panaudoti, tuomet buvau lankęs tik vinčuną. Tokių atvejų yra buvę kažkur 2-3, ir nepasakyčiau jog visai nepadėjo, tikrai padėjo ir tikrai dauk geriau nei nieko. Apie tai jau buvo šioje temoje pasakyta ir be manęs. Žinoma galbūt panagrinėjus konkrečius mano panaudojimo atvejus būtų galima prikibti prie to jog konfliktas nebuvo didelis, o ir panaudojimas nėra grynas vinčunas (vienas iš atvejų - vienas tiesus kontra smūgis prieš aukštą įkaušusio mavašį - ne kova sakysit ir nebūtinai vinčunas, arba jei keli kalbliai - tai irgi ne vičunas? ), tačiau padėjo

Ai pridėsiu dar ir tai jog tai yra buvę tuo laikotarpiu, kuomet dar tos visos dabartinės organizacijos tik kūrėsi, tad gal dabar kas yra mokoma ir nuo to kas buvo anksčiau gal ir skiriasi. Nors šiemet apsilankius Kėdainiuose supratau jog ne itin kas smarkiai pasikeitę.
Toliau kalbant šia tema gal reiktų pradžioje temos įmesti rekomendacijas kaip klausti čia naujokui patarimo dėl apsisprendimo su maždauk tokiais punktais: amžius, ankstesnė kovinio sporto patirtis yra/nėra, miestas kuriame planuojama lankyti klubą, sportiniai stiliai tinka/netinka, turėtų būti kontaktinis ar riboto kontakto kovos menas, lygių (dan) sistema ir pižamos bus toliaruojamos ar nelabai, labiau orientuojamasi į smūginias disciplinas, imtynes, parterį ar tiek tokia tiek kitokia technika (mišrūs) reikalingi, darbas su šaltais ginklais ar jų prototipais reikalingas ar nebūtinas ir pan. Kitaip atsakymo ieškoti tenka ilgai, štai bandžiau prabėgti tik šią temą nuo pradžios iki galo - sugaišau pusę dienos! O kai buvo klausiamai ką geriau pasirinkti pateikus 2-3 kovos meno šakas, pastebėjau jog buvo pateikti labiau konkretūs atsakymai. Tad naujam klausiančiajam patartina iš anksto nurodyti bent 2-3 širdį ar akį traukiančias sritis, o tai eilinį kartą gaus atsakyma - skaityk forumą
Kažkada tinklapyje dar buvo tam reikalui pagalbinis straipsniukas kur trumpai aptariami visa eilė kovos menų mokyklų (šakų), bet atrodo jo jau nebelikę?

Tai tiek pastebėjimų