jokiu būdu nevarau ant kikbokso kaip sporto, apskritai sporto nesu linkęs kritikuoti. Tas bičas ringe tikrai neblogai juda ir visi jo įpročiai puikiai tinka ringui. BET, kada kalbam apie gatvines situacijas, siūlyčiau sportą smarkiai transformuot arba padėt į šalį. Apskritai manau, kad geras pvz., kiokušino treneris savo mokinius mokins netik varžybinės technikos, bet kaip gint veidą nuo smūgių kumščiu, kaip iš naglo klinčo pabėgt, kad ant žemės nenuverstų, kaip į kiaušus spirt ir kaip juos saugot. Žodžiu, apart sportinio ruošimo, neužmirš, kas tie kovos menai yra ir dėl ko jie atsirado. Kas dėl naujų ir naudingų dalykų kituose stiliuose, tai reik jais domėtis, bet ne tam, kad naujų veiksmų ar principų prisigaudytum, o kad lengviau pastebėtum, ko nespėjai pasiimt iš savo stiliaus. Mat jeigu mokykla bent kelis šimtus metų sėkmingai gyvuoja, tai viskas ten joje jau yra, tiktai mokinys nežino, arba mokytojas nespėjo išmokyt. Man po metų treniruočių pas dabartinį mano trenerį panašiai buvo. Klausiu aš jo:,, kodėl nėr pas mus veiksmų ant žemės, viskas tik stovėsenoj?" o jisai man: ,, o kas tau sakė, kad nėr?"Ir padarė savaitę treniruočių ta tematika. Ir štai jau dešimt metų semiu iš to šulinio, o dugno nematyt.