AutoriusTema: Kurį kovos meną pasirinkti?  (Skaityti 119350 kartai)

0 narių ir 2 Svečiai žiūri šią temą.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
Re: Kurį kovos meną pasirinkti?
« Atsakyti #150 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:01:58 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
bet tai jobtararai, kaip čia gaunas, tu juk KOI no takinobori ryu užsiimi  :power: ir niekad nesi nei rimtai susimusęs ir niekad nesi į nosį gavęs?  :chmm:
Koi no takinobori ryu susidomejau tik siais metais, esu visiskas naujokas sitame reikale, o iki tol nemazai metu uzsiemiau karate (kuris ne per toliausiai nuo Koi) ir fiziniu pasiruosimu (irgi tai ko reikia Koi). o susimusti gatvej teko bent kelis gerus kartus. bet per tuos kartus i nosi praktiskai nei karto negavau. na karta kai isgeres buvau praleidau pora nestipriu 'bankiu', bet tokios ten ir 'bankes' jei net i zandikauli pataikius jokios zalos nepadare  :nezino: rimciausia 'trauma' gatveje buvo gavimas is akmens i alkune, bet atsipirkau tik pavirsutiniu sumusimu. nesunkus akmenelis buvo + stora ziemine striuke. beveik visi mano kartai an gatves beje buvo pries daugiau negu viena priesininka (bet jie visi buvo 'loxai'), bet issaugojau savo snukuti nesumusta butent Karate deka. anyway, savo istorijas geriau pasilaikysiu sau, ne viskas ten taip jau grazu (ir bijojau, ir klaidas dariau...), o ir i nosi mokykloj gaudavau daznai, kai dar nebuvau normaliai pasiruoses. o siaip Koi no takinobori ryu uzsiimti gali betkas turintis tam valios, nebutina ten tureti dideles "gatviu patirties"  :D ir sis stilius tikrai neskatina gatvej mustis ar tuolabiau gauti i nosi  :-) Koi man patinka tuo, kad gali patenkinti savo mazochintines fantazijas (gauti tikru smugiu, pasismaugti dirzu, gaut is medinio peilio i sonkaulius, pasispardyt nuo dusios ir t.t  :yeahhh:). nors realiai nematau prasmes traumose per treneruotes ar varzybas ir kartais susimastau, kad gal nesu pakankamai "pavaziaves" sitam stiliui (o jis skirtas "pavaziavusiems" :D), bet kuo toliau tuo labiau 'vaziuoju'. ir man tai patinka vis labiau.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #151 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:05:26 pm »
 :handshake: pagarba...  ;-) pavažiavusiu šike tiek būti nra blogai, svarbu kad visai nepavažiuotum  ;-)
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #152 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:23:24 pm »
Gal man sukurti stilių, kuriame baltam diržui apsiginti reikia 20 kovų plikomis rankomis pilnu kontaktu, po vandeniu panėrus išbūt 2 minutes, įveikt maratono distanciją, padaryt 30 prisitraukimų ir 200 atsispaudimų, pastovėt taikiniu, kai į tave šaudo iš orinuko... Na, o atitinkamai su kiekvienu lygmeniu reikalavimai vis kyla. Bus labai rimtas ir ekstremalus fizinis parengimas :-)

Bet kas iš to? :nezino: Kuo toliau tuo labiau man patinka šlifuot gynybines technikas ir šiai dienai esu tos nuomonės, kad būtent tai yra kovos meno viršūnė. Ne puolimas, ne fizinis parengimas, bet būtent tobula gynyba (į kurią įeina ir pasitiktiniai, ir kontratakos). Ai, biškį nugrybavau nuo temos...  :oops: Bet čia šiaip kilo pamąstymai, kai Coffeedrinkeris tokį susižaėjimą Kojumi pareiškė :nezino: Nu nieko nesakau, gi kiekvienas renkamės savo kelią, bala nematė... Svarbu sportuoti  :senis:

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #153 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:32:35 pm »
na jaunystėje gal ir man toks KOI būtų patikęs, bet šiandien kaliečintis taip kaip tie vaikinukai iš Latvijos...  :nezino: nematau jokios prasmės...

iš kitos pusės, kovinę dvasią ir valią tokie dalykai tikrai stiprina... ekstremaliom sąlygom rezerviniai pajėgumai organizmo įsijungia... tik klausimas kieno sąskaita ir ar tai tikrai to verta  :chmm:

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #154 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:45:12 pm »
Pritariu Saxumui technika, technika ir dar karta technika na ir zinoma jos bandymasis sparingu metu, kad kur nenugrybautum ir neveikianciu dalyku nesimokytum :)  Technika turi but ne gera ji turi but idiali tada bus rezultatas :)
neverta bijoti žmogaus kuris žino tūkstančius technikų, pavjingesnis tas kuris vieną techniką išdirbo tūkstančius kartų. ( nepamenu kas yra pasakes šią mintį, lygtai Bruce Lee jei neklystu)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #154 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:45:12 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #155 įjungtas: 2010 Rgp 10, 22:48:48 pm »
neverta bijoti žmogaus kuris žino tūkstančius technikų, pavjingesnis tas kuris vieną techniką išdirbo tūkstančius kartų. ( nepamenu kas yra pasakes šią mintį, lygtai Bruce Lee jei neklystu)

Taip. :senis:

Vienas žinomas imtynininkas yra pasakęs, kad reikia gerai įvaldyti vos 2-3 veiksmus ir dar keletą paruošiamųjų (kad prie tų pagrindinių prieiti). Na, ir jis gi turi pavardę Jazerskas, ar kas norit su juo ginčytis?  :angel:

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #156 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:28:49 pm »
Gal man sukurti stilių, kuriame baltam diržui apsiginti reikia 20 kovų plikomis rankomis pilnu kontaktu, po vandeniu panėrus išbūt 2 minutes, įveikt maratono distanciją, padaryt 30 prisitraukimų ir 200 atsispaudimų, pastovėt taikiniu, kai į tave šaudo iš orinuko... Na, o atitinkamai su kiekvienu lygmeniu reikalavimai vis kyla. Bus labai rimtas ir ekstremalus fizinis parengimas :-)

Bet kas iš to? :nezino: Kuo toliau tuo labiau man patinka šlifuot gynybines technikas ir šiai dienai esu tos nuomonės, kad būtent tai yra kovos meno viršūnė. Ne puolimas, ne fizinis parengimas, bet būtent tobula gynyba (į kurią įeina ir pasitiktiniai, ir kontratakos). Ai, biškį nugrybavau nuo temos...  :oops: Bet čia šiaip kilo pamąstymai, kai Coffeedrinkeris tokį susižaėjimą Kojumi pareiškė :nezino: Nu nieko nesakau, gi kiekvienas renkamės savo kelią, bala nematė... Svarbu sportuoti  :senis:

na tada biski nukrypstam i offtopic. del koi pasiruosimo, tai nieko tokio jau nereikalingo ten nera. to paties smaugimo dirzu esme yra kuo ilgiau neprarast samones "besiraunant" i priesais stovincio meistro puse. kaip man veliau buvo paaiskinta, "rauniesi" i jo puse todel, kad issivaizduoji jo vietoj priesininka ir turi arba iki jo daeit ir ji sudraskyt arba busi pasmaugtas. kovoji is paskutiniuju iki galo. tai isgyvenimo extremaliomis saligomis treneruote, kai stovi arba mirsti. neduok dieve realiai busi smaugiamas gatvej, jau turesi didesnes galimybes "issinert". beje, yra netgi speciali kvepavimo technika, padedanti laimet dar bent keleta sekundziu. o ginyba ir technika slifuot, tai savaime suprantamas dalykas. nors koi reguliariu treneruociu nepraejau, tik keleta seminaru, kuriu pirmasis buvo labai didele ir gera treneruote, bet tikrai nemanau, kad jie i pirma vieta stato fizini pasiruosima. nepamirskim, kad koi, tai ne technika - tai stilius. ir tai skirtingi dalykai. grieztos technikos koi neturi, viskas paimta is karate, kiokushin, muaythai, budo ir net vinciuno kazkiek yra, tiesiog prie viso to pridedama didele porcija "fizuchos". beje, butent fizuchos labai truksta kai kuriems karate/vinciun/aikido ir pan. 'abejotino efektyvumo' mokyklu atstovams. o tuo tarpu bokso ir taibokso, kur daug dirba ant fiz pasiruosimo efektyvumas maziau abejotinas. aisku cia bus mano nuomone, bet kovotojas be fizinio pasiruosimo - ne kovotojas. bent kolkas Koi takinobori ryu nemaciau nieko nereikalingo. aisku visada galima apsiriboti trim bokso smugiais ir viska kita ismesti  :kikena: (joke, nepriimkit rimtai). del ginybos, tai pilnai sutinku, bet argi tai nera akcentuota Koi stiliuje? nu gal ir nera.. bet va pabandykit tanto jutsu sparinga ir pamatysit, kad be stiprios ginybos ten niekaip. i tai ieina ir pasitiktiniai, ir kontratakos, ir judejimas, ir priesininko klaidinimas.. grynai strategine kova, dideli suartejimai dazniausiai baigiasi abieju pusiu "mirtim".

o siaip tai aisku svarbu sportuot  :yes:, netgi ne butinai kovini sporta.
anksciau netgi nebuvau kovinio sporto entuziastas, uzsiiminejau begimu ir slidem, tik va kad mokykloj daznai i nosi gaudavau tai teko persiorentuot i kovos menus  :kikena: "is reikalo" kaip sakoma

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #157 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:30:38 pm »
Pritariu Saxumui technika, technika ir dar karta technika na ir zinoma jos bandymasis sparingu metu, kad kur nenugrybautum ir neveikianciu dalyku nesimokytum :)  Technika turi but ne gera ji turi but idiali tada bus rezultatas :)

vėl gryžtam prie retorinio klausimo: kas yra neveikiančios technikos? "vaistukų" nuo jab'o ir nuo hook'o turi visi, aikidokos, karatekos ir t.t.

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #158 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:35:27 pm »
... bet kovotojas be fizinio pasiruosimo - ne kovotojas...

Grybauji visiškai...
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #159 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:49:39 pm »
na jaunystėje gal ir man toks KOI būtų patikęs, bet šiandien kaliečintis taip kaip tie vaikinukai iš Latvijos...  :nezino: nematau jokios prasmės...

iš kitos pusės, kovinę dvasią ir valią tokie dalykai tikrai stiprina... ekstremaliom sąlygom rezerviniai pajėgumai organizmo įsijungia... tik klausimas kieno sąskaita ir ar tai tikrai to verta  :chmm:
atvirai pasakius ir as nelabai matau prasmes taip "kaliecintis", kaip tie latviai. bet as su jais "kaliecinausi" ir zinau tik ta, kad man tai beprotiskai patiko. netgi neskaudejo  :D tik po kovos viska pajauciau ir dvi dienas negalejau is lovos pasikelt  :D praktiskai gal ir nenaudinga, bet ne viskas remiasi i racionaluma, yra dalyku kuriuos darom (o kartais net ir pinigus uz tai mokam) tik todel, kad mums tai patinka (tas apskritai kovos menams taikoma.. dariau tai tiek metu tikrai ne vien del tu keliu mustyniu, kur man kovos menu realiai prireike is praktines puses panaudojant pagal ju tikraja paskirti). o siaip nieko baisaus tokiuose lowkickuose nera, viso labo sumusimai, o tai nera tokios jau baisios traumos. tik is sono viskas baisiai atrodo, o pabandzius pamatai, kad nieko jau ten tokio baisaus ner (beje ispradziu net nenorejau tame lowkick party dalyvaut, bet sensejus ikalbejo. ir aciu dievui!). zmones per boksa ar mma i galva pilnu kontaktu musa, o cia tik kojytes  :D (nu kartais dar presas ir kepenys..)

aisku sveikata toki dalykai veikia, bet jeigu kazkas ir paveiks mano gelezine sveikata tai greiciau chroniskas nedamiegojimas ir fiziniai kruviai, o ne full kontaktas, kuris pas mane beje retas.

« Atsakyti #159 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:49:39 pm »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #160 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:54:43 pm »
Grybauji visiškai...
nu nejaugi? parodykit jus man kovotoja be fizinio pasiruosimo. ka toks realiai gali?  :nezino: atvirai pasakius netgi nesu tokiu mates. visi kas koviniu sportu uzsiima daugiau ar maziau buna fiziskai pasiruose.

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #161 įjungtas: 2010 Rgp 10, 23:56:31 pm »
nu nejaugi? parodykit jus man kovotoja be fizinio pasiruosimo. ka toks realiai gali?  :nezino: atvirai pasakius netgi nesu tokiu mates. visi kas koviniu sportu uzsiima daugiau ar maziau buna fiziskai pasiruose.

Esu matęs ir ne vieną. Jie nesiruošia specialia darydami kažkokius tai pratimus. Laikui bėgant, užsiimant kovos menų, fizinis pasiruošimas savaime ateina.
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #162 įjungtas: 2010 Rgp 11, 00:07:02 am »
Esu matęs ir ne vieną. Jie nesiruošia specialia darydami kažkokius tai pratimus. Laikui bėgant, užsiimant kovos menų, fizinis pasiruošimas savaime ateina.
na, galbut, nesigincysiu. jum geriau zinot.

Atsijungęs Changer

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 87
  • Amžius: 32

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #163 įjungtas: 2010 Rgp 11, 00:09:41 am »
S.Kato, geria, ruko, katas sau kuria ir viskas :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #164 įjungtas: 2010 Rgp 11, 00:12:18 am »
1. Kas liečia peilius (tipo Tanto), ačiū Dievui turim Pitbulį, kuris tikrai yra to reikalo specas ir nematau prasmės ieškoti peilio specų užsienyje (patys rusai Pitbulį kviečia, kad jiems seminarus pravestų).

2. Kažką parteryje rodė... Juokingiausia, kad Smauglys tai matė (neteisingai atliekamas technikas). Jei jum atrodo, kad Smauglys parteryje nieko nemoka ir klysta, ateikit ir nugalėkit jį :angel:

3. Smūginė technika - faktiškai kyokushin.

4. Dėl smaugimų gatvėje, tai apie smaugimus ne pas Koi, o pas Smauglius reikia klausti. Daugiau nėra ką komentuoti. Kai Vitiokas smaugs, tai sekundės nieko nebereikš. Mačiau per šį sąksrydį, vos spėjot pasidavinėti visi  :luztu: P.S. Kur tie dziudoistai buvo tuo metu?  :chmm:

5. Bandei pašiepti boksą, bet gerose bokso kovose technikų daugiau naudojama, nei kyokushine, nors tę tik 3 smūgiai ;-) Šiandien kaip sykis stebėjau pasaulio kyokushin čempą. Taip ir nesupratau, yra tę nors vienas blokas ar nėra  :nezino: O KOI "Low kick" - tai kaip matėm, tas pats kyokushin tik be rankų...  :-/ Vien tik smūgiai ir kas daugiau atlaikys. Tik ištvermė ir atsparumas smūgiams... O jei iš darbinio sunkaus bato su metaline plokštele spirs? Irgi taip priiminėt?  :chmm: :nezino: Kuo toliau, tuo labiau pradeda patikti shotokanas...

na tada biski nukrypstam i offtopic. del koi pasiruosimo, tai nieko tokio jau nereikalingo ten nera. to paties smaugimo dirzu esme yra kuo ilgiau neprarast samones "besiraunant" i priesais stovincio meistro puse. kaip man veliau buvo paaiskinta, "rauniesi" i jo puse todel, kad issivaizduoji jo vietoj priesininka ir turi arba iki jo daeit ir ji sudraskyt arba busi pasmaugtas. kovoji is paskutiniuju iki galo. tai isgyvenimo extremaliomis saligomis treneruote, kai stovi arba mirsti. neduok dieve realiai busi smaugiamas gatvej, jau turesi didesnes galimybes "issinert". beje, yra netgi speciali kvepavimo technika, padedanti laimet dar bent keleta sekundziu. o ginyba ir technika slifuot, tai savaime suprantamas dalykas. nors koi reguliariu treneruociu nepraejau, tik keleta seminaru, kuriu pirmasis buvo labai didele ir gera treneruote, bet tikrai nemanau, kad jie i pirma vieta stato fizini pasiruosima. nepamirskim, kad koi, tai ne technika - tai stilius. ir tai skirtingi dalykai. grieztos technikos koi neturi, viskas paimta is karate, kiokushin, muaythai, budo ir net vinciuno kazkiek yra, tiesiog prie viso to pridedama didele porcija "fizuchos". beje, butent fizuchos labai truksta kai kuriems karate/vinciun/aikido ir pan. 'abejotino efektyvumo' mokyklu atstovams. o tuo tarpu bokso ir taibokso, kur daug dirba ant fiz pasiruosimo efektyvumas maziau abejotinas. aisku cia bus mano nuomone, bet kovotojas be fizinio pasiruosimo - ne kovotojas. bent kolkas Koi takinobori ryu nemaciau nieko nereikalingo. aisku visada galima apsiriboti trim bokso smugiais ir viska kita ismesti  :kikena: (joke, nepriimkit rimtai). del ginybos, tai pilnai sutinku, bet argi tai nera akcentuota Koi stiliuje? nu gal ir nera.. bet va pabandykit tanto jutsu sparinga ir pamatysit, kad be stiprios ginybos ten niekaip. i tai ieina ir pasitiktiniai, ir kontratakos, ir judejimas, ir priesininko klaidinimas.. grynai strategine kova, dideli suartejimai dazniausiai baigiasi abieju pusiu "mirtim".

o siaip tai aisku svarbu sportuot  :yes:, netgi ne butinai kovini sporta.
anksciau netgi nebuvau kovinio sporto entuziastas, uzsiiminejau begimu ir slidem, tik va kad mokykloj daznai i nosi gaudavau tai teko persiorentuot i kovos menus  :kikena: "is reikalo" kaip sakoma

« Atsakyti #164 įjungtas: 2010 Rgp 11, 00:12:18 am »